Olga, Oili

Ravit

Valikko

Supertähti takaportista finaaliin - loistokkuus puuttui edelleen

Julkaistu:

Toto65-ravit
Express Duo ei jättänyt käyttämättä takaporttia, vaan nappasi keräilylähdöstä paikan ensi viikon lauantaina ravattavaan Derbyyn. Otteiden on kuitenkin vielä kohennuttava, ennen kuin seppele pujotetaan ikäluokan ykkösen kaulaan.
Vaikka Express Duo oli valmentaja Pekka Korven mukaan parempi kuin viikon takaisessa Derby-karsinnassa, paras loisto 4-vuotisikäluokan tähdeltä vieläkin puuttui. Ori sai Vermossa takarivistä niin hyvin onnistuneen juoksun kärkijoukossa, että moni odotti sen karauttavan lopussa omille teilleen.

Express Duon voitto oli toki varma, mutta toiseksi sijoittunut ja viimeisen finaalilipun lunastanut Big Headache tykitti viime metrit paljon sitä riuskemmin. Huippuvireensä löytänyt Greenleaf Slim olisi ansainnut myös paikan "suuresta suomalaisesta", sillä siksi urheasti se taisteli kolmanneksi raskaan kuolemanpaikkajuoksun jälkeen.

Express Duon aika sateen hidastamalla radalla oli 14,1/2600a. Karsintalähtöjen nopein voittoaika vielä vaativammissa olosuhteissa oli Zo Zo Hossin juoksema 13,6.

- Ennen karsintalähtöä Express Duolla oli turhan pitkä tauko. Sitä varten sen olisi pitänyt saada yksi startti alle. Tänään hevonen oli parempi kuin viime viikolla, Korpi vertasi.

Korpi valitsi Expres Duolle finaaliin lähtöradan 8, mistä rakettilähtijällä on hyvä mahdollisuus päästä johtopaikalle. Big Headache joutuu starttaamaan toisesta rivistä radalta 12.

- Toivotaan, että finaalissa nähdään parasta expressduoa. Silloin kaikki pitää olla kunnossa, sillä vastassa on kovat hevoset, Korpi painotti.

Katso Derbyn keräilylähtö tästä

Viides kerta sanoi toden Big Musclesin kohdalla. Hevosta oli pelattu neljä kertaa kovasti siitä lähtien, kun se aloitti Kati Lindsbergin käsissä heinäkuussa, mutta joka kerta ruuna oli aiheuttanut pettymyksen.

Tahti muuttui tyystin tämän illan Teräsmiesliigassa, jossa Big Muscles oli vihdoin nimensä mukainen. Yllätyshyökkäyksellä kierros jäljellä kärkipaikan riistänyt ruuna oli lopulta ylivoimainen ennen kärjessä peräkkäin juosseita Cute's Royal Songia ja Enormous Hangoveria.

- Big Musclesilla on todella hyvä kapasiteetti, jos se vain alkaa antaa sen ulos, ohjastaja Mika Forss ylisti.

Lindsbergin talliin tuli myös toinen T65-voitto. Asialla oli ravien näyttävimmän esityksen tarjonnut Herbie Sisu, joka oli ollut Big Musclesin tavoin pettymys viime starteissaan.

Hurjasti avanneen ja lopettaneen ruunan kyydissä istui ensimmäisen kerran Ari Moilanen. Voittoaika oli upea 13,1/2100a. Parhaiten Herbie Sisun vauhdissa rimpuillut Doug Careliano menetti kakkossijan loppukaarteen laukkaan.

Kierros oli suosikkien juhlaa, ja täysosumalla kuittasi vain 25 euroa. Supersuosikki Jaqueline Mon Ami oli jokaisen peliprosenttinsa arvoinen. Startti kävi keulassa häärineelle tammalle lähinnä sunnuntaiköröttelystä.

Valmentaja Timo Leivo kertoi, että hän on suunnitellut Jaqueline Mon Amille ja Hillbilly Hildalle Ranskan-turneeta. Hevosilla on kuitenkin niin vähän ansioita raviurheilun mahtimaahan, ettei niille löydy lähiaikoina lähtöjä. Näin ollen Leivon upeat tammat jatkavat suomalaisyleisön ilahduttamista ainakin syksyllä.

Suomenhevoskohde osoitti, ettei ravikilpailussa mikään ole varmaa ennen maalipaalua. Kohti selvää voittoa kulkemassa ollut Mikolan Aatu keksi ponkaista hylkäykseen johtaneelle laukalle loppusuoralla, ja 2000 euron setelit vaihtuivat sen omistajalla matkakuluiksi.

Voiton korjasi dramaattisten vaiheiden jälkeen Mikolan Aatun tavoin viimeisen kierroksen sitkeästi polkenut Temen Vilo, vaikkei ollut ohjastaja Hannu Kamppurin mukaan edellisten kilpailujensa veroinen.

Toto65-rivi, Vermo 27.8.:

Toto65-1: 2 Jaqueline Mon Ami
Toto65-2: 7 Temen Vilo
Toto65-3: 4 Big Muscles
Toto65-4: 2 Lyric Broline
Toto65-5: 12 Express Duo
Toto65-6: 3 Herbie Sisu

Kuusi oikein -voitto-osuus 25,60 euroa. Viisi oikein 1,50 euroa.


Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt