Olga, Oili

Ravit

Valikko

Vanha mestari tuli ja haki uransa kolmannen PM-voittonsa

Julkaistu:

TOTO75, POHJOISMAIDEN MESTARUUS
Hallsta Lotus palasi vielä kerran korkeimmalle korokkeelle ja vei PM-tittelin, sekä 30000 euroa Ruotsiin.
Hallsta Lotus lähti Pohjoismaiden mestaruus -lähtöön selkeästi vanhimpana osallistujana. Vanhin, rutinoitunein, startannein ja meritoitunein kilpailija oli tänä vuonna enää yksi haastajista, mutta näytti nuoremmilleen kaapin paikan.

- Uskomaton hevonen tämä on aina ollut. Mieletöntä, että se pystyy tällaiseen voittoon vielä 14-vuotiaana, ohjastaja Ulf Ohlsson kehui.

Ori avasi alussa lennokkaasti johtoon, eikä sen kärkipaikka ollut oikeastaan missään vaiheessa uhattuna.

- En ollut suunnitellut taktiikkaa etukäteen. Hallsta lähtee itsestään kovaa ja ajattelin ajaa kärkipaikalta, kun siihen sujuvasti päästiin.

Valmentaja Jan-Olov Perssonille PM-voitto oli jo viides.

- Nämä ovat aina yhtä fantastisia voittoja. Näitä on vaikea eritellä, mutta tottakai tämä viimeisin on nyt päällimmäisenä mielessä, Persson iloitsi.

Suomalaisten pitkä voitoton kausi Turun suurkilpailussa sai jatkoa, mutta mitalisijoja tuli sentään kotimaahankin. Tuore ravikuningas Köppinen otti toisen ja Boker kolmannen sijan.

Aina vaan VeniceL. Fabritiuksen Muistoja koki ison muutoksen täksi vuodeksi, kun lähtö muutettiin suomenhevosilta lämminverisille. Viisivuotiaille rajatun lähdön vei tuttu nimi. Heikki Korhosen Venice otti jo yhdeksännen perättäisen voiton ja jatkoi omistaja-valmentajansa menestysviikkoja.

Tamman vakio-ohjastaja Mika Forss intoutui poikkeuksellisesti halailemaan työtoveriaan lähdön jälkeen. Hevonen on usein juossut johtopaikalla, mutta tällä kertaa se joutui takarivistä kiertämään. Se oli kuitenkin vain hidaste tiellä 10000 euron voittoon.

- 1300 metriä jäljellä oltiin vielä tosi kaukana Quite An Avengerista ja ehdin jo pelätä, että näinköhän nyt tulee tappio. Hevonen teki jälleen kerran kaikki työt ja ansaitsee kaikki halaukset, Forss kehui.

- Jos tämä olisi auto, niin eiköhän se olisi jokin aika kallis urheilumalli.

Turun jackpot-kierroksella nähtiin finaaliloistoa ja hyväpalkintoisissa lähdöissä monta upeaa voittajaa. Pikkukahveli hehkutti Tähtidivisioonafinaalissa takarivistä huimalla avauksella keulaan ja kesti lähes käsittämättömästi voittoon.

- Kun mies jaksaa talvella istua reessä, niin hevonenkin jaksaa kesällä loppuun kovienkin avausten jälkeen, valmentaja Reijo Heiskanen myhäili.

Tammojen voltissa juhli kotiradan Harri Koivunen ja Fine By Me. Mika Forss kiritti Adam C.K:n Haastajadivisioonafinaalin voittoon johtavan takaa ja oli näin kierroksen ainoa tuplavoittaja. Pronssidivisioonassa Bory käytti hyödykseen suursuosikki Tarantinon epäonnisen päivän.

Toto75-rivi, Turku 23.8.:

T75-1: 6 Veisker
T75-2: 1 Adam C.K.
T75-3: 10 Fine By Me
T75-4: 9 Venice
T75-5: 11 Pikkukahveli
T75-6: 5 Bory
T75-7: 3 Hallsta Lotus

7 oikein tuloksille: 18712,60 euroa
6 oikein: 251,80 e
5 oikein: 11,70 e
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt