Mauno, Maunu

Ravit

Hevosten kiihdytysajot Göteborgin keskustassa - suomalainen mukana

Julkaistu:

HEVOSTEN KIIHDYTYSAJOT
Veijo Heiskanen on yksi kahdeksasta kutsutusta ohjastajasta, jotka ottavat hevosilla mittaa toisistaan kiihdytysajossa. Kilpailemisessa itsessään ei ole mitään kovin erikoista, mutta kisapaikka on ravureille eksoottinen.
Ruotsin Göteborgissa järjestetään tämän viikon torstaina mielenkiintoinen taistelu, kun hevosvoimat ottavat toisistaan mittaa puolen miljoonan asukkaan kaupungin ydinkeskustassa.

Citytravet-nimellä markkinoitavassa tapahtumassa ajetaan hevosilla 250 metrin matkalla kaksintaisteluita, joista paras pääsee jatkoon, kunnes voittaja on selvillä. 

Mukaan on valittu kahdeksan ohjastajaa, joiden joukossa on myös suomalainen Veijo Heiskanen.

- Tapahtuma on herättänyt ilahduttavan paljon kiinnostusta jo ennakkoon. Itselle se on uusi ja erilainen kokemus. Vaikuttaisi, että paikalle on tulossa paljon ihmisiä ja silloin on aina hienoa kilpailla. Tämä on pohjimmiltaan leikkimielinen juttu, mutta lähtöön järjestetään normaalisti peliä. Kuskit kilpailevat aina tosissaan, kun ajokypärä laitetaan päähän, Heiskanen muistuttaa.

Heiskanen suosittelee samanlaisen tapahtuman järjestämistä suomalaisille ravijärjestäjille.

- Tänä päivänä on vaikea saada ihmisiä raveihin. Tällä keinolla saadaan hevoset vietyä ihmisten luo ja moni näkee ensimmäistä kertaa raveja edes vilaukselta. Citytravet on osa suurta kulturkalaset-tapahtumaa ja kansaa on iso määrä liikenteessä, Heiskanen neuvoo.

Nimekkään kilpailijakaartin täydentävät Björn Goop, Erik Adielsson, Johnny Takter, Jennifer Tillman, Bo Falsig, Lutfi Kolgjini ja Anders Svanstedt. Tapahtuma on erityisesti mieleen paikkakunnalta kotoisin olevalle tähtiohjastaja Björn Goopille.

- Mieletöntä ajaa kilpaa lapsuuden koulureitillä, tämän vuoden Elitloppet-voittaja Goop kertoi Aftonbladetille, kun hän sai kesäkuussa kuulla pääsevänsä mukaan kilpailuun.

Hollannissa kilpaillaan vuosittain vastaavan kaltainen tapahtuma. Oheisesta Youtube-videosta löytyy parhaita paloja tämän vuoden kisasta:

Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt