Olga, Oili

Ravit

Valikko

Toto65-suursuosikilla epävarmuustekijöitä - "Saattaa puutua lopussa"

Julkaistu:

Toto65
Illan kovimmassa suomenhevoskohtaamisessa Vermossa huimasti peliä kerännyt Tähen Topelius ei välttämättä pysty suorittamaan sataprosenttisella tasolla.
Lähes puolet lähdöistään voittanut Tähen Topelius saapuu ykköstila alla Vermon lähtöviivalle. Ohjastaja-valmentaja Pauli Raivio ei kuitenkaan ollut suursuosikkiin täysin tyytyväinen sen tuoreimmassa kisassa, vaikka voitto irtosikin.

- Mikkelissä Tähen Topelius ei ollut sellainen kuin pitäisi olla. Ori kärsii kesäallergiasta, ja kuumilla keleillä ongelma korostuu. Kuljetusmatka Vermoon on pitkä (600 kilometriä), mutta tällä kertaa ori matkustaa ilmavammassa kopissa. Kaikki voitava pyritään tekemään hevosen eteen, että se pystyisi olemaan starttihetkellä niin hyvä kuin mahdollista. Onneksi Tähen Topelius on hyvä juomaan, mikä auttaa lämpimillä keleillä. Henkisesti olen valmistautunut siihen, että ori saattaa puutua lopussa, Raivio näkee.

Hankasalmelaisen mukaan Lahden K-Maatalous Cupin karsinnassa ja finaalissa lähetystapa ja juostava matka eivät sopineet. Karsinnassa Tähen Topelius oli toinen ja finaalissa neljäs.

- Tähen Topeliuksella ajettiin volttilähtö aikaisemmin nelivuotiaana. Ori on huono volttihevonen eikä se pystynyt pärjäämään parhaalla mahdollisella tavalla. Lisäksi juostava matka oli ensimmäistä kertaa 2600 metriä eikä juoksunkulkukaan sopinut. Finaalissa ori olisi onnistuessaan voinut olla toinen, mutta voittaja Vieskerin Valolle emme olisi pärjänneet millään.

Urallaan 263 kertaa voittanut Raivio ei lähde Vermoon passiivisesti pakittelemaan, vaikka kysymysmerkkejä on ilmassa.

- Antaakohan Pulun Pilke tai Elmoori meille keulat? Siitä Tähen Topelius juoksisi parhaiten ja minun ei tarvitsisi kuin antaa hevosen mennä. Toisten takaa Tähen Topelius on junnari. Vermoon ei lähdetä huvin vuoksi ja lähtöön pitää satsata, kun Tähen Topelius avaa auton takaa reippaasti. Pulun Pilke meni Porissa 22-ajan ja pidän sitä kovimpana vastustajana.

Taitavana suomenhevosten laittelijana tunnetulla Raiviolla oli suositus vihjaajalle sekä pelikansalle Toto65-prosentit nähtyään.

- Katsoin peliprosentit (tiistaina n. 69) ja mielestäni Tähen Topelius on liian paljon kehuttu. Luokallaan ori pystyy pärjäämään, mutta missään nimessä me ei voiteta tätä lähtöä pystyyn. Varmista minun hevonen jollain merkillä.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt