Maarit, Reetta, Marketta

Ravit

Valikko

Kuninkuusravit: Näin helteet vaikuttavat osallistujien urakkaan

Julkaistu:

KUNINKUUSRAVIT
Kuningatarkisan haastajiin luettavan Yllin Kyllinin hoitaja Henna Halme kertoo IS Raveille, että miten poikkeuksellisen kuumat sääolosuhteet vaikuttavat hevosten valmistautumiseen ja ravipäiviin.
Suomea ovat koetelleet superhelteet ja lämmintä on luvasa ensi viikonlopuksikin. Sää vaikuttaa myös kruunuja tavoittelevien hevosten rutiineihin.

- Kuumuus itsessään ei ole hevoselle haitallista. Hevonen itseasiassa viihtyy lämpimässä ja juokseekin kuumalla kelillä usein lujempaa, Henna Halme painottaa.

- Kuivuminen voi kuitenkin muodostua uhkaksi. Juomaa menee yksilöstä riippuen useita kymmeniä litroja ja nestettä on hyvä yrittää tankata kroppaan jo edellisinä päivinä. Kaikki hevoset eivät suostu juomaan, varsinkaan reissun päällä. Nämä kilpailijat ovat Porissa varmasti vaikeuksissa. "Kylli" on kova tyttö juomaan ja kitaan menee niin paljon kuin annetaan.

Kuninkuuksien tavoitteleminen on yksi maailman vaativimmista ravikilpailuista. Kahden päivän aikana juostaan kolme lähtöä, yhteensä 6809 metriä. Lauantaina 2100 metriä ja sunnuntaina 1609 metrin sekä 3100 metrin kilpailu. Nopean palautumisen merkitys nousee arvoon arvaamattomaan.

- Kuopiossa oli viime vuonna myös todella lämmin. Hevosta kävelytettiin sunnuntaina lähtöjen välissä paljon ja viilennettin sitä kylmällä vedellä. Lähtöjen välissä tapahtuva liikutteleminen edistää palautumista ja estää jumiutumista.

Palautumiseen liittyvä kysymys on myös matkustaminen. Moni osallistuja tulee Poriin pitkän matkan takaa ja kuumassa kuljetusautossa liikkuminen on hevoselle rasitus. Yllin Kyllinin taustajoukot ovat päätyneet etsimään tammalle yöpaikan Porista, jolloin raskaalta reissaamiselta vältytään. Kaikille yöpyminen ei kuitenkaan ole mahdollista.

- Osa hevosista stressaa vieraassa paikassa. Ei maistu ruoka, eikä juoma. Sellaisen vaikutus suoritukseen on merkittävä. Kuumuus vaikuttaa meidän ratkaisuun jäädä yöksi, mutta hyvän matkustajan kanssa valinta olisi varmasti muutenkin kallistunut siihen.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt