Minja, Miisa

Ravit

Dramatiikkaa raveissa - Suurkilpailuvoittaja haettiin pois voittajakehästä

Julkaistu:

RAVIDRAAMAA
Jägersron Hugo Åbers Memorial päättyi sekaviin tunnelmiin. 110 000 euron voittopalkinto menikin toisena maaliin saapuneelle.
Ranskalaisen Un Mec d'Hepipren taustavoimat ehtivät jo kansoittaa voittajakehän Ruotsin Jägersrossa, mutta joutuivat lopulta poistumaan hämmästyneenä paikalta. Tuomaristo ilmoitti nopeasti maaliintulon jälkeen, että selvänä ykkösenä maalilinjan ylittäneen valjakon kirivaiheen ajolinjat ovat tutkinnan alla. Osa syy sekaannuksesta voidaan näin laittaa ranskalaisten yli-innokkuuden piikkiin ja kielimuurillakin oli varmasti osuutensa asiassa.

Tuomaristo tutki videotallenteita noin kymmenen minuutin ajan. Lopputuloksena katsottiin ranskalaisoriin ohjastajan Franck Nivardin tehneen hevoselleen kiritilan sääntöjenvastaisesti ja valjakko hylättiin murtautumisesta.

Murtautuminen tarkoittaa käytännössä, että hevosella ei olisi tilaa kirimiseen ellei se häiritse vierellään juoksevaa nostamalla tätä ulospäin.

Suurkilpailusta tuli lopulta ruotsalaisten kiekkomiesten juhlaa, kun iso ykköspalkinto meni Sedinin veljesten Ed Youlle. Suomessa kesäkuussa Kymi GP -lähdössä neljänneksi sijoittunut ruuna sai näin hyvityksen, kun se oli vastaavasti hylätty toukokuussa Sweden Cup -karsinnassa samasta syystä. Voittajan ohjastaja Robert Bergh ei osannut arvioida dramaattisia lopputapahtumia.

- En ollut itse osallisena tilanteessa. Keskityin oman hevoseni suoritukseen, enkä nähnyt mitä siellä tapahtui, Bergh kommentoi voittajahaastattelussa.

- Tuomareiden painetila oli varmasti valtava. Tornissa on alan ammattilaiset hyvien välineiden kanssa, eikä tällaista päätöstä tehdä kevyin perustein.

Bergh kilpailee itse säännöllisesti Ranskassa ja hän ymmärsi Nivardiakin.

- Ranskassa on aivan erilaiset säännöt ja tulkinnat. He ovat tottuneet kilpailemaan siellä ja luonnollisesti toimivat tapojensa mukaan. On harmillista, että tällaista käy. Tänään se oli meidän onni, Bergh iloitsi. 
 
Ed You ansaitsi suurvoitostaan 110 800 euroa voittoajalla 10,1a/1609 metriä. Illan päälähdössä ei ollut suomalaisosallistujia.
  
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt