Atso

Ravit

Tähti napattiin norjalaisten nenän edestä

Julkaistu:

St. Michel-ajo
Sunnuntaina suurvoittoa tavoitteleva Beer Summit oli periaatteessa jo norjalainen, mutta lopulta hevonen päätyi Petri Salmelan valmennukseen ja suomalaisosaomistukseen.
Tähtiravuri ilmaantui markkinoille viime vuoden keväänä ja herätti Pohjoismaissa kiinnostusta monessa osoitteessa. Oli pienestä kiinni, ettei hevonen juoksisi tänä päivänä rahaa eri taskuihin.

- Olin innostunut Beer Summitista heti kättelyssä, mutta Norjan miehet ehtivät ensin. Heidän kauppansa oli jo sovittu, mutta ensimmäisiltä ostajilta unohtui yksi kaupanteon olennaisin osa - maksu. He eivät saaneet tarvittavaa rahaa kokoon sovitussa ajassa, ja ori tuli ulottuvillemme. Omistus jaettiin viiteen osuuteen, millä keinolla saimme rahat kokoon. Suomalaisten käsiin jäi lopulta kaksi osuutta, Petri Salmela selvittää.

Itse kaupan kohde oli myyntihetkellä vielä syntymämaassaan Yhdysvalloissa. Uusi valmentaja ei ollut nähnyt sitä kuin videolta.

- Jonkun mielestä Beer Summit saattoi olla riskiveto. Aiemmissa omistajissa oli kuitenkin tuttu suomalaistyttö, jonka kautta saimme hevosesta oikeat tiedot. Emme hankkineet sikaa säkissä.

Koska Beer Summit ei herättänyt aikoinaan varsahuutokaupassa kunnioitusta pienen kokonsa vuoksi, se myytiin halvalla. Ori on kuitenkin kypsynyt vanhemmalla iällä huippuhevoseksi. Salmela on tehnyt sen kanssa töitä laskelmoivasti.

- Se kehittyi nuorena hieman hitaammin kuin ikätoverinsa, mutta teki jo Amerikassa nelivuotiskaudella vaikutuksen. Nousujohteinen käyrä on jatkunut Pohjoismaissa. Tällaisella ravurilla joutuu aina kilpailemaan kovissa lähdöissä, mutta olen yrittänyt luoda järkevän ja maltillisen kilpailukalenterin.

Salmelan käsissä on ollut vuosien saatossa huippu jos toinenkin, mutta mies uskoo, että Beer Summitissa on ainekset nousta hänen kaikkien aikojen hevosekseen.

- Ori kehittyi paljon viime talvena, ja uskon sen tekevän samoin vielä ensi talvenakin.

Vauhtimaililla tasaiset asetelmat

Mikkelin ravijuhlan kruunaavan St. Michel -ajon suosikin nimeäminen ei ole helppoa. Suomalaistoivot Surprise Lord, Super Frido, She Loves You ja Beer Summit saavat haasteen italialaiselta Prussialta ja ruotsalaisilta Monster Drivelta ja Reven d'Amourilta.

- En minäkään osaa sanoa parasta nimetä, enkä edes tiedä, minkälaisista juoksuasetelmista voitto ratkotaan. Beer Summitilla on huono paikka, mutta sillä ei ole alussa tarkoitus ainakaan peruutella, Salmela uhoaa.

Jorma Kontion ohjastama Monster Drive pääsee matkaan sisäradalta ja on nopeana avaajana todennäköisin keulahevonen. Oriilla on tältä kaudelta näyttöinä Lotteria-ajon ja Sweden Cupin karsintavoitot.
Prussia ei ole onnistunut Prix d'Etain Royal -voiton jälkeen, mutta tammalla on potentiaalia vaikka mihin. Reven d'Amour taisteli toukokuussa Elitloppetissa viidenneksi.

Parin viikon takaisen Suur-Hollola -ajon shokkivoittaja Super Frido debytoi kansainvälisellä tasolla. Ori sai Lahdessa huomattavasti edullisemman juoksun kuin St. Michelin kaksi muuta Suomessa syntynyttä ravuria, Surprise Lord ja She Loves You.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt