Hanna, Johanna, Jenni

Ravit

Valikko

Elämän hevonen löytyi baaritiskiltä

Julkaistu:

SUOMENHEVOSTEN SUUR-HOLLOLA
Jokivarren Kunkku hallitsi vakuuttavasti kylmäveristen suurkilpailua Lahdessa ja ehti loppusuoralla poseerata kuvaajillekin.
Arto Salmi teki elämänsä kaupat seitsemän vuotta sitten baaritiskillä, kun hän hankki vielä syntymättömän suomenhevosvarsan. Sunnuntaina tuo jo aikuiseksi kasvanut alkio kuittasi 25 000 euron ykköspalkinnon Lahden Suur-Hollola-ajosta.

- Minulle tarjoutui tilaisuus ostaa puolet vielä vatsassa olevasta varsasta. Baaritiskillä oltiin. Ei huono päätös. Kyyneleet oli tänään silmissä koko viimeisen puolikkaan ajan. Uskomaton tunne, kun ymmärtää, että oma hevonen on voittamassa jotain suurta, Salmi myhäili.

- Tapasin Ojanperän Antin aikanaan jokiristeilyllä ja tarjosin hevosta treeniin. Onneksi kelpasi. Hän sekä hänen puolisonsa Jutta Ihalainen ovat tehneet upean työn ja heitä on kiittäminen, että olemme täällä voittajakehässä. Viime vuonna tuli Pikkukunkun ja Derbyn voitto. Järjestin niiden jälkeen juhlat ja niin tehdään nytkin. Toivottavasti juhlia tulee lisää tämän jälkeenkin.

Jokivarren Kunkku eteni kilpailun alkumatkalla johtopaikalle. Ohjastaja Ari Moilanen valitsi taktiikaksi reippaan matkavauhdin, ja takamatkojen kovat hevoset pysyivät koko juoksun ajan turvallisen välimatkan päässä. Kujanpään Jyräys nousi loppusuoralla haastamaan suosikkia, muttei saanut otetta. Kuusivuotias ori kirjautti uuden ennätyksensä 22,9/2160 metriä.

- Koska hevonen tuntui hyvältä, oli helppo valinta antaa sen polkea tasaisen kovaa koko matkan. Kolmannella viisisatasella otettiin vähän rauhallisemmin ja kerättiin voimia loppurynnistykseen, Moilanen selitti oivallista taktiikkaansa.

- Antti Teivaisen Kujanpään Jyräys nousi lopussa tuntumaan, mutta homma oli täysin hallinnassa. Kunkku nosti vielä vähän ennen maalia korvat pystyyn ja tutkaili maalipaalun tuntumassa päivystäneitä valokuvaajia, joten voimia jäi varastoonkin, kuski ihasteli.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt