Mauri

Ravit

Lentävät hollantilaiset liitelivät SE-tulokseen

Julkaistu:

TOTO75
Hollantilainen Jesse Borgh onnistui ensimmäisessä Suomen startissaan komeasti ja jätti nimensä suomalaiseen ravihistoriaan. Lahdessa nähtiin muutenkin todelliset SE-murskajaiset.
Moni raviseuraaja hieraisi silmiään nähtyään Lahden Toto75-lähtölistat. Risto Airaksisen valmennettavan Absolut Newportin ohjastajan kohdalla kun luki täysin tuntematon nimi, Jesse Borgh. Tulppaanimaan kuski tarjosi kuitenkin ajettavalleen täydellisen juoksun ja hevonen kirmasi ylivoimavoittoon uudella tammojen täyden matkan SE-tuloksella 12,3a/2140m.

- Olen ollut viikon tutustumassa Risto Airaksisen valmennustoimintaan ja sain tällaisen upean tilaisuuden ohjastaa näissä hienoissa raveissa. Mahtava hevonen ja komeat puitteet, Borgh iloitsi.

Absolut Newport on Jesse Borghin isän Peter Ter Borghin kasvatti ja kilpailee Suomessa häneltä vuokrattuna. Maisemanvaihdos on osoittautunut kannattavaksi. Seitsemänvuotias ravuri on juossut kahden viime vuoden aikana Suomesta ja Ruotsista yli 100 000 euroa.

- Pidimme hevosesta paljon, kun se oli meillä Hollannissa. Emme olisi millään halunneet luopua siitä, mutta ei tätä ratkaisua voi katua. Tamma on muuttunut paljon edukseen.

Hollantilaiskuski halusi erikseen korostaa Risto Airaksisen panosta tähän hevoseen ja hevosiin yleensä.

- Aivan erityislaatuinen valmentaja. Olen todella vaikuttunut hänen tavastaan käyttää aikaa ja kärsivällisyyttä jokaiseen yksilöön. Olen vieraillut useiden valmentajien luona monessa eri maassa, enkä ole missään nähnyt vastaavaa.

Lauantaipäivän suuripalkintoisin kilpailu oli suomenhevosten 2600 metrin tasoitusajo, jossa hevosia oli ripoteltu ennätyksen mukaan peräti viidelle paalulle. Yksin joukon hänniltä matkaan lähtenyt Vieskerin Valo kiersi johtoon jo kierros ennen maalia, eikä sitä uhannut sen jälkeen kukaan.

- Kaikki oli tänään oikein helppoa. Samaa vauhtia oltaisiin voitu jatkaa vielä maalin jälkeenkin. Kuninkuusraveihin on tähtäin. Kunto on sellainen kuin sen pitääkin olla. Tästä eteenpäin varjellaan hevosen mieltä, Pertti Niveri kehui.

Voittoon vaadittiin tässäkin lähdössä uusi suomenennätys. Matkalla alitettiin ensimmäistä kertaa 23-tulos ja ennätys kirjoitetaan nyt 22,9.

SE-murskajaiset saivat jatkoa Hopeadivisioonassa. Big Sky Hurricane esitti lähdössä sellaisen keulasoolon, jolla olisi ollut sana sanottavana viikonlopun pääkilpailussakin, mutta ruunalla ei ole ulkomailla syntyneenä siihen osallistumisoikeutta. Ohjastaja Mika Forss kaavaili kuitenkin 11,8a/2140 metriä painellutta ruunaa pian kaikista kovimpiin lähtöihin. Kuusivuotias paineli suomenennätyksen lisäksi Jokimaan rataennätyksen.

- Tänään nähtiin huima esitys, eikä tavallinen hevonen kestä tälläistä vauhdinjakoa. Voi kuulostaa hullulta, mutta mielestäni hevosella on vielä käynnissä sellainen rakennusvuosi. Ensi vuonna voi jo ajaa ketä vastaan vain, Forss hehkutti.

Toto75-rivi päättyi Reborn Excaliburin shokkivoittoon. Ruuna oli lähtönsä toiseksi vähiten pelattu.
 
Oikea Toto75-rivi, Lahti 5.7.:

Toto75-1: 9 Surprise Lord 
Toto75-2: 2 Seabiscuit
Toto75-3: 5 Up-Date Hoss
Toto75-4: 5 Absolute Newport
Toto75-5: 15 Vieskerin Valo
Toto75-6: 5 Big Sky Hurricane
Toto75-7: 11 Reborn Excalibur

Seitsemän oikein -voitto-osuus 618 euroa. Kuusi oikein -voitto-osuus 2,10 euroa. Viisi oikein ei voitto-osuutta.   

Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt