Varpu, Vaula

Ravit

"Harrastelija" näytti T75-raveissa raviammattilaisille taivaan merkit

Julkaistu:

TOTO75
Raviratojen herrasmieheksi tituleerattu Timo Leivo vieraili Porin T75-kierroksella kahdella hevosella ja tuloksena oli kaksi ylivoimaista, sekä komeaa voittoa.
Useaan otteeseen itseään harrastelija-ajomieheksi puhutellut Timo Leivo oli Porissa hevosineen täysin omassa luokassa. Kylmäkoskelaisvalmentaja ajoi kaksi tyylipuhdasta voittoa kahdella ajokilla. Sekä Jaqueline Mon Ami että Hillbilly Hilda olivat lähtöjensä parhaita, vaikka joutuivat tekemään matkan aikana töitä suosikkien ulkopuolella.

- Hevoset tekevät ajomiehen, varsinkin tässä tapauksessa. Olen onnekas, kun minulla on tällaiset ravurit. Ensimmäisen tamman kanssa näytti jo hankalalta, mutta se näytti hyvyytensä ja punnersi voittoon, Leivo ihaili.

Ravikärryjen suunnittelijana ja kauppiaana uransa luonut, mutta sittemmin yrityksensä myynyt Leivo on nykyisin siirtynyt puhtaaksi raviurheilijaksi. Mies kilpailee hurjalla menestysprosentilla, sillä kauden 11 starttia ovat tuoneet 10 totosijaa. Tilaston ainoassa tahrassakin Hillbilly Hilda tuli ensimmäisenä maaliin, mutta hylättiin jälkikäteen edistävästä laukasta.

- Mikäs näiden kanssa on harrastellessa. Rauhassa treenaillaan ja harvakseltaan kilpaillaan. Aiemmin tehtiin kärryjä, mutta nykyään valmennan näitä. Ylimenevän ajan käytän moottoripyöräilyyn. Kiinnostavia hommia ovat itse kukin, mutta ei omalla hevosella voittajaesittelyyn kaartamista voita mikään. 

Vastustajia ja hevosiaan aina kunnioittavasti kohteleva ohjastaja muistaa juoksijoitaan suorituksen jälkeen taputtamalla hellästi pyllyn päälle, oli itse kisa mennyt miten tahansa. Leivo myös kilpailee hevosillaan ilman ajovitsaa.

Lauantain T75-ravien ohjelmassa oli kaksi suurkilpailua, Satakunta Senior 10 000 euron ykköspalkinnolla, sekä Kultaloimi 12 000 euron vastaavalla.

Kultaloimen voittoon kiersi Surprise Lord. Kati Lindsbergin panoksen täydensi toiseksi kirinyt Oracle ja toi talliin kaksoisvoiton. Jalohepo Oy:n ori jäi 12,0/2100 -tuloksella vain kymmenyksen Suomen ennätyksestä.

- Eihän tämä ole tottakaan, että näiltä lähtöpaikoilta saadaan kaksoisvoitto, Kati Lindsberg iloitsi.
 
- Kaikki aika näiden hoitamiseen menee, eikä elämässä ehdi yhtään mitään muuta. Se on hienoa, että tulee tällaisia palkitsevia hetkiä.

Suomenhevosten Satakunta Senior näytti pitkään menevän "valtion piikkiin", kun Ypäjän Hevosopiston omistama Ypäjä Eila johti aivan viime metreille saakka. Harri Koivusen ohjastama yllättäjä Villikunkku kehitti kuitenkin huiman loppukirin ja ehti ykköseksi.

Hopeadivisioonassa nähtiin Porin radan historian ensimmäinen 11-alkuinen tulos, kun BWT Hellion veti hurjaa tahtia alusta loppuun ja kirjautti uusiksi rataennätyslukemiksi 11,2a/1600.

Suomenhevosten kovimman lähdön vei Kouvolan tapaan Köppinen. Siuntiolaisori teki uuden keskipitkän matkan tasoitusajon Suomen ennätyksen 23,5/2620 ja sen pullat ovat mainiosti uunissa lähestyviä kuninkuusraveja ajatellen. 

Oikea Toto75-rivi, Pori 28.6.:

Toto75-1: 12 Jaqueline Mon Ami
Toto75-2: 15 Hillbilly Hilda
Toto75-3: 1 Cousin Bowl
Toto75-4: 10 Villikunkku
Toto75-5: 2 BWT Hellion
Toto75-6: 9 Köppinen
Toto75-7: 8 Surprise Lord

Seitsemän oikein -voitto-osuus 4355,80 euroa. Kuusi oikein -voitto-osuus 44,30 euroa. Viisi oikein -voitto-osuus 4,40 euroa.   
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt