Verneri

Ravit

Kokematon nousukas IS:n kuningatar-rankingin kuumin tamma - äänestä omaa suosikkiasi!

Julkaistu:

Valta vaihtuu Porin kuningatarkilpailussa, sillä hallitsija Marimin on siirtynyt siitospuuhiin. IS Ravit valitsi kuumimmat tammat 1,5 kuukautta ennen h-hetkeä.
Suosikki

Saaga S (virallisen kuningatar-rankingin sijoitus 2.) on kehittynyt tasaisen varmasti ja se nousi kaikkien tietoisuuteen viimeistään vuodenvaihteen alla kukistamalla Lahden huippulähdössä oriita myöten koko porukan. Savo-ajon kakkossijaa seurasi kanuunakiri Mikkelin tähtidivisioonafinaalin voittoon. Ilkka Pyysalon taipalsaarelaistammalla ei ole erityisiä heikkouksia eri kilpailumatkojen kanssa, mutta laukkariski voi pilata pelin kokonaiskisan suhteen.

Kovimmat haastajat

Hissun Virva (-) on ollut aina lupaavan hevosen maineessa, mutta ura on ongelmien vuoksi jäänyt harmillisen katkonaiseksi. Tamma osoitti luokkansa syksyllä, jolloin se piti Mikkelissä keulasta kaikki parhaat tammat takanaan. Tämä kausi alkoi takkuillen, mutta Ylivieskan Helätin-ajossa tuli jo komea voitto, jonka turvin vieremäläishevonen nousi kertaheitolla kuningatarkisan suosikkien joukkoon. Erittäin nopea tamma on omimillaan lyhyemmillä matkoilla, mutta on pystynyt voittoon 2600 metrilläkin. Pitkää matkaa on silti pidettävä pienenä arvoituksena. 

Aino-Ilona (5.) on kokenut uuden heräämisen Esa "Marimin" Heikkisen käsissä. Tamma taapersi pitkään tammalähtöjen ynnämuita-osastolla, kunnes toukokuussa tahti muuttui. Lahden vahvan loppuspurtin jälkeen syksyllä ypäjäläistynyt hevonen haastoi Vermossa vahvasti Hopihopia ja kierteli Helätin-ajossakin sitkeästi toiseksi. Huippunopeutta uupuu ja se näkyy maililla, mutta pitkällä matkalla Aino-Ilona on omimmillaan. Sillä on hallussaan 3100 metrin tasoitusajon tammojen SE.

Hopihopi (8.) otti viime vuonna jo arvokkaita voittoja T75-lähdöissä, mutta on tällä kaudella kasvanut todenteolla tammojen ykköstasolle. Sahalahtelaismenijä on voittanut tänä vuonna jo neljästi T65-lähdön ja lyönyt kahdesti kaikki parhaat kynnelle kykenevät tammat. Annemari Sipilän valmennettavan paras valtti on nopeus, jota se pystyy käyttämään sekä alussa että lopussa. Pitkältä matkalta ei ole näyttöjä, joten se voi muodostua kuningatarkisassakin kompastuskiveksi.

Sirun Valpuriina (3.) voitti tittelin Mikkelissä vuonna 2012. Tamman oli jo tarkoitus siirtyä siitokseen, mutta se ilmestyikin yllättäen vielä radoille. Jämsäläistamma osoitti Jyväskylässä, ettei se ole tullut vain jäähdyttelemään. 13-vuotias kun paransi volttiennätystään vielä vanhalla iällään. Hevosen kunto nousee kohisten ja se saattaa nousta jopa suosikiksi vielä ennen Poria. Pidemmät matkat ovat hevosen bravuuri, muttei se jää mailillakaan jalkoihin. Epävarmuus voi muodostua ongelmaksi.

Vaiva (4.) on todellinen varmuuden perikuva. Hevosella on peräti kuusi totosijaa putkeen, vaikka se ei ole väistellyt kovia lähtöjä. Vaivan kunto nousi esille keväällä Vermossa tammojen lyhyessä mailin voltissa ja se on suorittanut siitä eteenpäin huipputasolla. Nopea yhdeksänvuotias ei ole koskaan juossut edes 2600 metrin matkalla, joten sen pitkän matkan kyvyistä ei ole näyttöjä. Tasaisuudellaan varmasti vahvoilla.

Mustat hevoset

B. Turolii (1.) on joukon rutinoitunein. Porin tittelijahti olisi sen uralle jo ennätyksellisesti kahdeksas. Tammalta nähtiin keväällä hyviä esityksiä, ja mikä tärkeintä, aiemmin epävarma menijä malttoi ravata koko matkan monta kertaa peräkkäin. Kokenut tamma joutui huhtikuussa jäämään ongelmien vuoksi tauolle, mutta on alustavien tietojen mukaan tulossa heinäkuussa takaisin radoille. B. Turoliin nopeus on kehittynyt iän myötä, eikä matkoillakaan ole sille enää suuria eroja.
 
Vislakka (6.) koki viime kaudella täydellisen muodonmuutoksen. Tamma voitti kahdeksan kertaa ja otti nimiinsä 2600 metrin tammojen SE:n. Tämä kausi on alkanut kangerrellen, mutta Ylivieskassa nähtiin jo positiivinen suoritus, kun Vislakka kiri passiivisen ajon jälkeen totoon. Hopihopin tallikaverin vahvuudet ovat ehdottomasti pidemmillä matkoilla.  

Ota kantaa

Mistä tammasta uusi ravikuningatar?

Saaga S 21% Hissun Virva 10% Aino-Ilona 11% Hopihopi 17% Sirun Valpuriina 14% Vaiva 6% B. Turolii 7% Vislakka 8% Joku muu - kommentoi alla! 6%
Ääniä yhteensä 703
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt