Soini, Veini

Ravit

Euroopan ykkösravuri vei myös Kymi GP:n - seuraavaksi lentäen Mikkeliin?

Julkaistu:

Kymi GP
Kouvolan suurkilpailun Kymi GP:n 85000 euron ykkösrahat menivät odotetusti Timokolle ja Ranskaan, mutta Elitloppet-voittajan tehtävästä ei tullutkaan mikään läpihuutojuttu.
Katsomossa arveltiin lähdön olevan käytännössä ratkennut, kun ruotsalainen mestarikuski Björn Goop luotsasi Timokon pelätyltä takarivin lähtöpaikalta ongelmitta suoraan kärkiryhmään. Lopulta suosikki matkasi johtavan rinnalla.

Keulapaikan hakenut vanha mestari Commander Crowe pisti kuitenkin yllättävän hyvin hanttiin loppuun asti. Maalissa kaksikon ero oli hädin tuskin silmin havaittavissa. Samaan mitalitaistoon rynnisti vielä tarkan säästöjuoksun johtavan takana saanut suomalainen Up-Date Hoss, joka kuntoutuu kohinalla Suur-Hollola-ajoa kohti ja olisi voinut kuskinsa Ari Moilasen mukaan vaikka voittaa, jos olisi saanut aikaisemmin kiritilaa.

- Viimeiset 700 metriä ajettiin hurjan kovaa. Commander Crowe tsemppasi tosi hyvin vastaan ja vielä 100 metriä ennen maalia luulin että se voittaa, mutta Timoko näytti taas voittajan päänsä, Goop hehkutti ja muistutti myös, että tällä tasolla helppoja tehtäviä ei ole olemassakaan.

- Orilla ei ole heikkouksia. Se on vahva, sillä on hyvä tekniikka ja se haluaa voittaa, kuski luetteli.

Valmentaja Richard Westerink vihjasi heti lähdön jälkeen, että Timoko saatetaan nähdä Suomessa pian uudelleen. Mikkelissä heinäkuun puolivälissä ajettava St. Michel-ajo ME-jahteineen on sille mahdollinen kilpailu. Osallistumisen tärkeimpänä ehtona on järjestäjien kustantama lentokuljetus Ranskasta.

>> Katso video huippulähdöstä

Kymi GP 2014, tulokset:

1. Timoko, voittoaika 13,0a/2100 metriä
2. Commander Crowe, 13,0a
3. Up-Date Hoss, 13,0a
4. Ed You, 13,3a
5. Amour d'Occagnes, 13,3a
6. Womanizer, 13,5a
7. Aaron de Veluwe, 13,7a
8. Prussia, 16,2ax

hylätty: Bagley, Deuxieme Picsous
 

Kymi GP-jälkipelit tallialueelta


- Meillä meni juoksu nappiin. Tarkoituksena oli ajaa keulassa 1. kurviin ja siinä onnistuimme. Jos olisimme päässeet nousemaan hieman aiemmin kiriin, olisivat kärkihevoset olleet hyvin ahtaalla. Täytyy olla hyvin tyytyväinen, kun Up-Date Hoss hyökkäsi ahnaasti ja rinnalla oli vain Elitloppet-voittajia, kommentoi Ari Moilanen.

- Meidän lähtömme epäonnistui, hevosella oli ongelmia lähtöauton siivekkeen kanssa. Bagley ei ole laukannut aiemmin, joten se tuli suurena yllätyksenä. Hevonen ei tykkää tällaisesta radasta, harmitteli Conrad Lugauer.

- Valmentaja oli ohjeistanut minua ottamaan keulan ja niin tein. Odotin Timokoa jo aiemmin rinnalle. Sillä oli vaikeuksia loppukurvissa ja luulin jo että voitamme, mutta Timoko tulikin uudestaan. Tämä oli Commander Crowelle uran tässä vaiheessa Elitloppet-tason lähtö, veteraanin ohjiin tänä vuonna päässyt Robin Bakker kehui ajokkiaan.

- Matkavauhti oli liian hiljaista. Meidän oli pakko pakittaa. Ruuhkassa oli myös hyvin vaikea löytää paikkaa, joten ajolinjojen kanssa oli hankalaa. Hevonen tuli kaikki tallella maaliin. Hevoseen olen tyytyväinen, mutta juoksu meni huonosti. Tällä radalla ei voi ajaa tiukoissa kurveissa lujaa, Deuxieme Picsousia ajanut Peter Ingves kertasi.

 

Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt