Verneri

Ravit

IS arvioi Suomen lämminverihuiput - Kuka näistä paikkaa Brad de Veluwea kesän suurkilpailuissa?

Julkaistu:

TOP 5
IS Ravit rankkasi kuuman ravikesän potentiaaliset kotimaiset ykköstykit. Listalla painotettiin erityisesti alkukauden näyttöjä. Äänestä omaa suosikkiasi!
Kotimaisista ravihuipuista ovat tällä hetkellä loukkaantuneena muun muassa Brad de Veluwe, Edward Ale ja Maxwell Mayday. IS Ravit kasasi listan, josta erityisesti odotetaan uusia menestyjiä ravikesän klassisiin suurkilpailuihin. Markku Niemisen tallin hevosia pääsi listalle kaksin kappalein.

1. Bret Boko
(valmentaja Markku Nieminen)

Alkukauden ehdottomasti varmin suorittaja ja tämän kauden uusi tulokas absoluuttisella huipulla. Ruuna otti komean keulavoiton Elitloppet-viikonloppuna ajalla 10,4aly ja jatkoi Norjassa vahvasti. Oslo GP -päivän kakkoskilpailussa tuli kolmas sija sekä karsinnassa että finaalissa, vaikka hevonen juoksi ensimmäistä kertaa urallaan kahdesti samana päivänä.

2. Air Gunner (Ari-Pekka Pakkanen)

Todella vakuuttavat voitot sekä Killerin Eliitissä että Number Onessa. On pieni kysymysmerkki tällä hetkellä, koska ei näyttänyt hyvältä Finlandia-ajossa ja jäi sen jälkeen tauolle. Voittostarttien tasolla ollessaan ei häpeä Suomessa missään lähdössä.

3. Quite An Avenger (Markku Nieminen)

Derbyvoittajan kausi on sujunut vailla suurempaa menestystä, mutta se on juossut lähes haastavimmissa mahdollisissa tehtävissä. Oli paras suomalainen Prix d'Etain Royalissa ja Finlandia-ajossa. Ruuna pitää hallussaan kauden kotimaista kärkiaikaa tuloksella 10,2aly. Huomioitavaa, että juossut viime startit mailia, vaikka on parempi pidemmillä matkoilla.

4. Surprise Lord (Kati Lindsberg)

Hallitsevan Suomen Mestarin alkukauden näytöt ovat vajavaiset. Prix d'Etain Royalissa oriilta nähtiin asiallinen esitys, mutta Eliitissä juoksu meni pieleen. Hevonen palaa ensi lauantaina huippuvalmentaja Kati Lindsbergin käsistä radoille ja sillä on potentiaalia nousta nopeasti listan kärkinimeksi.

5. Aaron de Veluwe (Tuomas Korvenoja)

Viime vuoden Suur-Hollola-kakkonen talvehti Ranskassa, eikä sitä ole nähty vielä tällä kaudella Suomessa. Aloittanut matalalla profiililla. Tehnyt kovissa lähdöissä mainiot ajat ja karsiutui Sweden Cupin -finaalista äärimmäisen niukalla marginaalilla. Brad de Veluwen tallikaveri on yksi ensi lauantain Kymi GP -lähtöön mahtuneista suomalaisista.

Mustat hevoset/kysymysmerkit:

Tämä osasto on tällä hetkellä poikkeuksellisen pitkä. Viime vuoden ykköshevonen Womanizer ei ole päässyt tasolleen tänä vuonna. Ruunaa ei kuitenkaan unohdeta, sillä viime vuosikin alkoi kangerrellen. Express Duon voisi näyttöjen puolesta sijoittaa Top 5-sijoille. Ori keskittyy tänä vuonna nelivuotislähtöihin ja tuskin kohtaa vielä avoimia huippuja.

Kovat tammat voivat vielä yllättää. Beatasine on ollut alamaissa pari starttia, mutta kykyjä on. Amazing Soul on selvinnyt sairastelukierteestään ja esiintyy tasaisen hyvin. Venice on tehnyt nuoruusvuosina lähes kaiken oikein ja testaa myös pian tasoaan avoimissa. 410 000 dollaria huutokaupassa maksanut Beatgoeson Hanover aloitti tasaisella esityksellä, mutta potentiaalia on paljon parempaan.

Nousukkaista mainitaan vielä Big Sky Hurricane, jonka ohjastaja odottaa sen pystyvän 1.10-ajan alitukseen vielä tällä kaudella.

Rankingissa ei ole arvioitu ulkomailla valmentautuvia, joiden kärkinimiä ovat She Loves You, Up-Date Hoss, Beer Summit ja Seabiscuit.

Ota kantaa

Kuka näistä kotimaisista värkkää pisimmän tilin ravikesän suurkilpailuissa?

Bret Boko 25% Air Gunner 11% Quite an Avenger 11% Surprise Lord 23% Aaron de Veluwe 12% Joku muu muka? Kommentoi! 18%
Ääniä yhteensä 1049
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt