Atso

Ravit

Ranskalaisten pitkä odotus ohi – ruotsalaisvirtuoosi tarvittiin apuun

Julkaistu:

Elitloppet 2014
Ranskalaishevoset olivat seitsemän vuotta peräkkäin sivustaseuraajia maanosan arvostetuimmassa sprintterikilpailussa. Timoko käänsi kurssin sunnuntaina.
Timoko ratkaisi pelin jo starttihetkellä, kun se kiihdytti suoraan johtopaikalle. Ohjastaja Björn Goop pääsi rauhoittamaan vauhdin mieleisekseen. Ennakkoon pahin haastaja, toinen karsintavoittaja, Panne de Moteur ei pystynyt lopussa kipuamaan edes rinnalle.

Timokon taustalta löytyy kansainvälinen tiimi. Ranskassa valmentava, mutta Hollannissa syntynyt Richard Westerink luovutti Elitloppetissa ohjat Ruotsin ykköskuskille. Hevosen omistavat Westerink ja hänen kaksi ranskalaisystäväänsä.

Ori voitti nuorena kotimaassaan useita klassisia suurkilpailuja. Sunnuntaina se sai ensimmäisen todella suuren aikuisten ravureitten täysosuman.

Goopille kotivoitto maistui. Mies oli aiemmin saanut Elitloppet-voiton, mutta tuolloin se tuli jälkikäteen hylkäystuomioiden myötä. Vuoden 2006 kilpailussa Goopin ajama Conny Nobell tuli maaliin kolmantena. Se siirrettiin kuukausia myöhemmin voittajaksi, kun kahden hevosen doping-käry paljastui.

- En edes ymmärrä tätä vielä. 27 000 ravifania paikalla ja kaikki mahdolliset tuttavat. Olen todella liikuttunut, Goop myönsi lähdön jälkeen.

Timoko juoksi tuloksen 09,5/1609a ja kuittasi voitostaan 330 000 euroa.

Viikonlopun eniten odotettu suomalaisvoitto jäi tulematta, kun Express Duo joutui 4-vuotiseliitissä päästämään kaksi hevosta ohitseen loppusuoralla. Voiton vei sen rinnalta väkevällä esityksellä USA:sta saapunut Corky ajalla 10,4/1609a. Express Duo nipisti ennätyksestään kaksi kymmenystä tuloksella 10,8a.

Kylmäverilähdössä eivät suosikit juhlineet. Pohjoismaiden ykkönen Tekno Odin oli tolaltaan ja laukkasi lopulta hylkäykseen kaukana kärjestä. Voitto meni silti Norjaan, kun Nesland Loke johti lähtöä alusta loppuun. Sen aika oli 20,8a.

Suomenhevoset pääsivät rahasijoille. Rapin Aatos jäi voimat tallella pussiin ja oli neljäs uudella ennätyksellään 21,1a. Koko viimeisen kierroksen kärkiparin rinnalla kiertänyt Camri oli urhea viides.

Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt