Atso

Ravit

Ruusuiset unelmat toteutuivat - tervehtynyt lahjakkuus tähtää Suur-Hollola-ajoon

Julkaistu:

Toto75-ravit
Valmentaja Jaana Väänänen unelmoi salaa ennen juoksua, kuinka Kujanpään Jyräys löisi vastustajansa.
Lahjakas Kujanpään Jyräys pääsi kolmen hutistartin jälkeen näyttämään oikeaa osaamistaan Turussa. Koska kilpailu oli vasta toinen kurkunpääntulehduksen jälkeen, 6-vuotias nousukas oletettavasti vielä petraa potkuaan.

Parannusta toki vaaditaankin, sillä Jaana Väänänen paljasti tähtäävänsä hevosellaan kovaan Suur-Hollola-ajoon. Lahdessa vastaan asettuu koko suomenhevosparhaimmisto. Nuori Kujanpään Jyräys saa kuitenkin konkareihin nähden kymmenien metrin ikähyvityksen lähtöhetkellä.

- Koska ori meni näin hyvin, Suur-Hollola-ajo kiinnostaa. Kujanpään Jyräys pääsi tänään johtopaikalle, mistä se painelee hyvin. Ruusuiset unelmani ennen lähtöä olivat, että keulasta se voisi otella voitosta, Väänänen iloitsi.

Suomenhevosten pääsarjassa nähtiin myös vakuuttava hallitsija. Kun alkuvuoden nahkeasti töihinsä suhtautunut Rikelme sai pään auki kolme viikkoa sitten Oulun-raveissa, sille ei tunnu löytyvän enää herkästi pysäyttäjää. Diktaattori kiri tuli hännän alla ja Ponnen Onni taisteli urheasti Rikelmen ulkopuolelta, mutta Juha Kortekallion oriin voittoa ne eivät uhanneet.

Sahara B Boylla salainen ase käyttämättä

Lämminveristen puolella show’n varastivat Amazing Soul ja Sahara B Boy.

Amazing Soul on Kujanpään Jyräyksen tavoin kärsinyt sairasteluista, mutta nyt kulkee. Viime keskiviikkona tamma oli johtopaikalta pysäyttämätön Vermon Tammatähdessä ja yhtä helposti se vei vielä suuremmat rahat Auran-ajosta räväkällä kirillä keskijoukosta. Koska monet muut pelihevoset olivat kohuttu Beatgoeson Hanover mukaan lukien saamattomia, toiseksi spurttasi jymy-yllättäjä Ribaude.

- Suuni oli kieltämättä hymyssä viimeisellä takasuoralla, sillä niin helposti tamma paineli muista ohitse. Hevosella on ollut allergiaongelmia, minkä takia se ei välillä ollut tällainen, valmentaja Jukka Kinnunen selvitti.

Sahara B Boyn voitto irtosi sellaisella tyylillä, että sitä voidaan alkaa hehkuttaa jo yhdeksi Express Duon kovimmaksi haastajaksi 4-vuotisikäluokassa. Kolme voittoa narutelleen Mika Forssin ajokki joutui tekemään kovasti töitä piikkipaikalla, mutta karkasi silti omille teilleen mainiolla tuloksella 13,4/2100a. Amazing Soulin aika ykkössarjassa oli puoli sekuntia kovempi.

Valmentaja Tapio Mäki-Tulokas kertoi, että Forssin mielestä korvat kiinni voittaneella voimapesällä on varaa vielä parantaa selvästi. Näin kuski uskoo käyvän, kun Sahara B Boylta riisutaan joskus kengät startissa.

Toto75-rivi, 23.5. Turku:

Toto75-1: Broadway Soprano
Toto75-2: Rikelme
Toto75-3: Snappy
Toto75-4: Kujanpään Jyräys
Toto75-5: Flower’s Windy
Toto75-6: Amazing Soul
Toto75-7: Sahara B Boy

Seitsemän oikein voitto-osuus 8550,90 euroa. Kuusi oikein 54,70 ja viisi oikein 4,70 euroa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt