Leena, Matleena

Ravit

Valikko

Maailman paras kylmäverinen Suomessa - "Joka suhteessa lähellä täydellisyyttä"

Julkaistu:

Tekno Odin
Tämän hetken maailman paras kylmäveriravuri Tekno Odin on valmis kylvettämään suomalaisia kilpakumppaneitaan lauantaina Vermon Finlandia-raveissa.
Tekno Odin on hurmannut katsojat kotimaassaan Norjassa ja naapurimaassa Ruotsissa, mutta nyt hevonen nähdään ensi kertaa Suomessa.

- Tärkeimmät ikäluokkalähdöt (3-, 4- ja 5-vuotiaat) on nyt ajettu kotimaassa ja oli aika tulla esittelemään huippuravurimme myös suomalaisille. Emme aiemmin halunneet ottaa nuorella hevosella laivamatkan tuomaa riskiä, ennen kuin kotimaan klassikot oli ajettu, Valmentaja Öystein Tjomsland perustelee.

Tupsujalka on myös voittanut kaikki valmentaja Tjomslandin mainitsemat tärkeimmät ikäluokkakilpailut. Se on juossut rahaa käsittämättömät 730000 euroa, vaikka aloittaa vasta kuusivuotiskautensa. Ori teki viisivuotiaana ennätyksensä 19,9a/1640 metriä. Kilometriaika on sama kuin Vieskerin hallussa oleva aikuisten suomenhevosten SE-aika. Suomalaiset ikätoverit ovat yli kahden sekunnin päässä.

Hevonen kohtasi viime vuonna Elitloppet-viikonloppuna rotunsa parhaat ja löi ne selityksittä, vaikka sai selvästi lähdön raskaimman juoksun. Siis viisivuotiaana, kun yleensä hevoset ovat parhaimmillaan vasta myöhemmällä iällä.

Mitä tästä hevosesta vielä oikein tuleekaan?

- Ori on joka suhteessa jo nyt lähellä täydellisyyttä. Järvsöfaksin mailin ennätys on kuitenkin niin kova, että olisi hullua luvata sen rikkomista. Tekno Odin on enemmän vahva kuin nopea ja pidemmillä matkoilla uskallan odottaa sen rikkovan ME-tulokset. Nopeutta on kuitenkin tullut joka vuosi lisää. Ei sitä tiedä, että missä sen lopulliset rajat kulkevat.

Hevosen matka kohti Suomea alkoi varhain keskiviikkona ja torstaina se jaloitteli jo Vermon tarhoissa.

- Se oli Tekno Odinin elämän ensimmäinen laivamatka ja pisin kilpailumatka, mutta ei se ole ollut moksiskaan. Tulimme hyvissä ajoin ja se on saanut rauhassa tutustua uuteen ympäristöön. Ori on syönyt ja juonut normaalisti. Ei vielä ainakaan ole mitään syytä, etteikö se pystyisi tasonsa mukaiseen suoritukseen startissa.

Norjalaisten sankarihevonen on lauantaina kaikissa pelimuodoissa suomalaistenkin jättisuosikki ja tappio olisi suuri yllätys. Tjomsland on melko varma voitosta, mutta yrittää olla kuulostamatta ylimieliseltä.

- Vastustajat ovat minulle tuntemattomia. Olen silti erittäin optimistinen. Kunnioitan aina muita osallistujia, mutta... Ilman haaveria hevoseni voittaa lähdön.

Suomalaisia pelimiehiä kiinnostaa myös toinen norjalaisvieras, Tekno Jerken.

- Olen kilpaillut sitä vastaan. Tekno Jerken oli loukkaantumisen vuoksi pitkään sivussa ja oli Åbyssä viimeksi jo tosi vahva. Se on nousuvireessä ja voisi ehkä taistella totosijoista. Ei se Tekno Odinia pysty normaalioloissa lyömään.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt