Soini, Veini

Ravit

Kilpailuinto säilyy syömällä: "Uskomme aidosti pärjäämiseen"

Julkaistu:

Finlandia-ajo
Air Gunnerin piti olla Finlandia-ajon aikaan ihan toisessa maassa heinäpaalin kimpussa.
- Vaikka ruuna on altavastaajien joukossa viivalla, uskomme aidosti sen pärjäämismahdollisuuksiin.

Näin vakuuttaa Air Gunnerin valmentaja Ari-Pekka Pakkanen ennen lauantaista huippulähtöä. Vielä pari viikkoa sitten Finlandia-ajo ei käynyt hänen mielessäkään. Kutsu Vermosta irtosi Eliitin ja Number Onen upeiden ylivoimavoittojen jälkeen. H-hetken lähestyessä Air Gunneria voidaan kutsua kilpailun mustaksi hevoseksi.

- Olimme ajatelleet ruunan juoksevan Jyväskylässä ja Oulussa, minkä jälkeen sen piti palata kotitalliinsa Ruotsin valmistautumaan kesän Suur-Hollola –ajoon, Pakkanen paljastaa.

Pakkasella on tallit Ruotsissa ja Ylöjärvellä. Koska kevään yllätyshevosen kilpailutahti on ollut tiukka, taustavoimien täytyi tarkasti puntaroida osallistumista Vermon-lähtöön. Pakkanen uskoo, että rento kaveri ei pistä pahakseen kolmatta kilpailua kolmen viikon sisään.

- Air Gunner on kova syömäri, minkä avulla se palautuu starteista hyvin. En tarkasti muista, kuinka tiiviisti hevonen on aikaisemmin juossut, mutta lyhyitä välejä sillä on joka tapauksessa ollut. Se on selvinnyt rupeamistaan ennenkin.

Jyväskyläläisen Markku Harjun omistama ja Kari Rosimon ajama "Pommittaja" on painellut molemmissa voittostarteissaan kelpo tuloksen 11,7/1600a. Vermon rata on Jyväskylää ja Oulua nopeampi, joten jo senkin puolesta ajasta lohkeaa kuivalla säällä ainakin kymmenyksiä. Finlandia-ajon ennätys 10,6a on ruotsalaisen Quarcio du Chenen nimissä.

- Rosimon mukaan hevoselle on jäänyt varaa kilpailuissaan. 1.10-alkuisella ajalla ollaan varmasti aika korkealla, Pakkanen olettaa.

Kuusivuotias Air Gunner tuli Pakkasen valmennukseen yksivuotiaana. Se ei ollut Brad de Veluwen ja muiden varsatähtien kaltainen varhaiskypsä hevonen. Vasta 3-vuotiskauden lopussa ruuna otti isot harppaukset ylöspäin ja sijoittui muun muassa Kymenlaakso-ajossa toiseksi.

- Ruuna ei ollut erityisen lahjakas. Nelivuotiaana se kuitenkin voitti jo Derby-karsinnan ja sijoittui loppukilpailussa kuudenneksi, Pakkanen kertoo.

Viime vuonna Air Gunner väläytti Suur-Hollolan välierävoitossaan ja loppukesällä Acount Racessa, jossa oli suvereeni niin karsintalähdössä kuin finaalissakin. Karsinnassa syntyi komea ennätys 10,6a.

- Air Gunnerilla on hyvä juoksutyyli ja kilpailijan asenne. Nopeus on kuitenkin sen paras ase, Pakkanen nimeää.

Ja äärimmäistä nopeutta juuri Finlandia-ajon kaltaisessa sprintterikilpailussa kysytään.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt