Leena, Matleena

Ravit

Valikko

Vikuriruunan vakiokuski jänisti – ottaako tuuraaja simahörpyt rohkaisuksi?

Julkaistu:

Toto65-ravit
Mikäli Tixa riehaantuu vappuna, Teemu Okkolin muuttuu kuskin penkillä matkustajaksi.
Vappu sujuu ravikuskeilta työn merkeissä. Aattoiltana he rehkivät Vermon Toto65-raveissa.

Teemu Okkolinilla on tänään jopa erikoistehtävä. Vaikealuonteisiin suomenhevosiin tottunut orimattilalaisvalmentaja suostuu hyppäämään temperamenttisen Tixan kyytiin, sillä hevosen vakiokuski Kari Venäläinen ja tätä alunperin tuuraamaan lupautunut Antti Teivainen jänistivät.

Erityislatauksen vikuriruunan kilpailulle luo volttilähtö, joita sillä on tarkoituksella kartettu. Autolähdöissäkin on usein ollut luojan hallussa, onko Tixa malttanut pysyä raviaskelilla vai lähtenyt viemään kuskiaan ryöstölaukalla.

Kilpailuhistoria kertoo, että ylienerginen hevonen on viimeksi startannut volttilähdössä toissa vuoden lokakuussa ja sitä ennen kaksi vuotta aikaisemmin.

Tixan viime volttilähdön on ajanut omistajavalmentaja Pekka Tähkälä

- Ymmärrän Kallen (Venäläinen) ratkaisun. Hän on ajanut Tixaa silloin, kun se on ollut hulluimmillaan. Hän tietää, kuinka pöljä hevonen voi olla, Tähkälä myöntää.

- Jostain syystä onnistuin pääsemään Tixalla toissa vuonna ravia. Olisin voinut nytkin uhrautua, mutta se ei olisi ollut mahdollista, koska oma ajolupani on pudonnut vähäisen starttimääräni vuoksi c-kortiksi. C-luvalla ei sääntöjen mukaan saa ajaa näin isossa lähdössä, Tähkälä valaisee.

Pelaajilla riittää pähkäilemistä Tixan kanssa. Se starttaa aikatasoituksessa matkaan paalukarsinasta koko lähdön toiseksi ansioituneimpana hevosena. Suunnilleen saman verran tienanneet vastustajat ovat joutuneet 60 ja 80 metrin takamatkoille, joten sopivampaan lähtöön ykkössarjoissakin kilpaillut ruuna ei enää pääse.

Tasoitusperusteena on kilpailijoiden volttilähtöennätys. Tixan ennätys on varjeltunut heikkona, koska sillä ei ole volttilähtöjä juuri harrastettu.  Tähkälän suojatin autolähtöennätys on sen sijaan yli kaksi sekuntia nopeampi kuin muiden perusmatkalta lähtevien.

- Vermon-lähtö on kieltämättä todellinen nappisarja Tixalle. Kuntonsa puolesta se pystyy pärjäämään. Vaikka ongelmallinen hevonen on jo vähän rauhoittunut, kysymysmerkkejä on paljon ilmassa. Juoksuradan lähtöpaikka on kuitenkin paras mahdollinen paikka startata, ja jotenkin luotan Tixan lähtevän ravilla, jos lähtö vain pääsee ensimmäisellä kerralla matkaan, Tähkälä vihjaa.

Lähdön uusiminen olisi Tixan kaltaiselle hevoselle myrkkyä. Sen jälkeen sillä luultavasti kiehahtaisi niin, että kuski muuttuisi viimeistään kuljettajasta matkustajaksi. Rohkaisuryypytkin Okkolin voi napata vappuaattona korkeintaan simapullosta, sillä viisarin värähtäminen tietäisi työpäivän keskeytymistä.

Linkki: Tixa IS Raveissa
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt