Kullervo

Ravit

Statisti torpedoi Brad de Veluwen - silti suomalaisjuhlat Olympiaraveissa

Julkaistu:

Olympiaravit
Brad de Veluwelle jäi vain luu käteen Göteborgissa. Ylivoimainen voittaja oli Veijo Heiskasen huipulle nostama Solvato.
Brad de Veluwen tuhoksi koitui poskettoman kova matkavauhti.

Kun Tuomas Korvenoja oli saanut haettua oriillaan johtopaikan 08,5-vauhtisen avauspuolikkaan täyttyessä, suomalaisvaljakko sai kimppuunsa vähän pelatun Ed Youn, joka painoi silmittömästi päälle. Korvenoja katsoi toisessa kaarteessa viisaimmaksi luovuttaa ja tyytyä herhiläisen peesin. Tuhannen metrin väliaika oli edelleen sama.

Ed You heitti viimeisellä takasuoralla pyyhkeen kehään ja laukkasi hylkäykseen kierros jäljellä johtoon edenneen Raja Mirchin perästä, jolloin Brad de Veluwe valahti sen takana hännille. Pussiin jääminen sinetöi lopullisesti Korvenojan suojatin epäonnistumisen, mutta se ei itsekään näyttänyt olevan enää voimissaan maalisuoralla, vaan pysyi muiden takana.

Veijo Heiskasen Solvato oli antanut jo ylivoimaisessa karsintavoitossaan myrskyvaroituksen pohjoismaisille kilpailijoilleen. Tasaisen selkäjuoksun parijonossa saanut jenkkiori oli loppukirissä aivan omaa luokkansa. Sen voittotulos oli hurja 10,9/2140a. Ykköspalkinto oli muhkea 1,5 miljoonaa kruunua.

Finlandia-ajoon kutsuttu Sanity kiri hänniltä kakkoseksi ohi Kash’s Cantabin. Suosikki Raja Mirchi taipui kuudenneksi, ja Brad de Veluwe saapui maaliin viimeisenä ajalla 12,5.

Solvaton omistaa Denco HB, joka on Heiskasen kilpatallin pääasiakas. Denco HB:n ja Heiskasen yhteisomistuksessa oleva Daryl Boko voitti samoissa raveissa jo aiemmin 4-vuotislähdön. Suomessa syntynyt Daryl Boko on kova luu syksyllä Vermon Derbyssä.

Heiskanen hymyili auringon kanssa kilpaa suurvoittonsa jälkeen. Erityisen latauksen hänelle loi se, että kisa käytiin hänen kotiradallaan Åbyssä. Kotiradalla voittaminen on Ruotsissa vaikuttaville raviurheilijoille kunnia-asia.

- Tämä oli todella spesiaalia ja yksi kolmesta suurimmasta voitostani. Kova matkavauhti sopi meille. Jo loppukurvissa tiesin voittavani. Ajoin Solvatolla varovasti ennen näitä voittojuoksuja, ja hevonen oli aikaisemminkin parempi kuin tulokset näyttivät, 54-vuotias suomalainen tunnusti.

Kuusitoistavuotiaasta lähtien huipulla ollut Heiskanen on operoinut Ruotsin markkinoilla vuodesta 1987 lukien.

Katso video täältä
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt