Signe, Varma

Ravit

Palkintopudotus paisuu kahteen miljoonaan euroon

Julkaistu:

Ravipalkinnot
Suomen Hippos löi pöytään nuotit, joiden avulla ravikilpailujen palkintoja pudotetaan jatkossa radikaalisti.
Suomen Hippos kokousti keskiviikkona raviratojen kanssa ja teki päätökset, millä kaavalla ravikilpailujen palkintoja lasketaan.

Fintoto joutuu alle odotusten jääneiden pelivaihtojen vuoksi leikkaamaan raveihin jakamaansa tukipottia miljoonalla eurolla. Raviradat ovat pakotettuja pudottamaan ulosmaksettavia kilpailupalkintoja kesäkuun alusta alkaen.

Kaudella 2013 ravikilpailupalkintoja maksettiin yli 20 miljoonaa euroa. Säästötoimenpiteiden jälkeen kauden 2014 aikana ravikilpailupalkintoina maksetaan yli 18 miljoonaa euroa.

Fintoto toteuttaa omassa toiminnassaan 1,7 miljoonan euron säästötoimenpiteet. Nämä toimet koskevat yrityksen operatiivisen toiminnan kaikkia osa-alueita sekä investointeja. Suomen Hippos on omalta osaltaan toteuttanut valtuuskunnan sille marraskuussa asettamat säästötavoitteet.

- Palkintosuoritteissa on nojattu kasvuun, mutta pelimyynnin ja palkintotukien pudotessa meidän täytyy valitettavasti nopeasti sopeuttaa palkintomme vallitsevaan tilanteeseen. Asiaa koskevat ratkaisut on tehty, jotta raviratojen toimintaedellytykset säilyisivät olosuhteisiin nähden mahdollisimman hyvinä, Suomen Hippoksen toimitusjohtaja Pekka Soini sanoo.

- Jatkon osalta Hippoksen hallitus on linjannut, että ainoastaan palkintoja leikkaamalla ei asiassa voida edetä tätä pidemmälle, vaan tilanteen korjaaminen edellyttää raviurheilun kaikkien osien analyyttistä tarkastelua.

Kesäkuun 1. päivänä voimaan astuvat ravikilpailutoimintaa koskevat säästötoimet:

- Ravikilpailuiden palkintoskaaloja muutetaan niin, että kussakin lähdössä maksettava palkintosumma pienenee 9 prosentilla. Muutoksen myötä palkintosijat kolmannesta eteenpäin pienenevät nykyiseen verrattuna.

- Toto75-ravien palkintojen osalta pienennetään ykköspalkintojen kokonaissummaa 5 000 eurolla ja T75-finaalien osalta 7 000 eurolla.

- Suurkilpailujen palkintoraja pudotetaan 12 000 eurosta 10 000 euroon.

- Suurkilpailuiden kokonaispalkintosummaa on mahdollista pudottaa kymmenellä prosentilla. Tämä edellyttää, että ratkaisu on kilpailun sääntöjen mukaan mahdollista.

- Raviradoilla on halutessaan mahdollisuus ottaa käyttöön sisäänkirjoitusmaksu.

- Raviradoilla on halutessaan mahdollisuus ajaa muissa kuin Toto65- ja Toto75-raveissa yksi ns. pisteiden kartuttamislähtö, joiden palkintotaso on normaalia matalampi.

- Toto65-ravien palkintotasoa tarkastellaan erikseen.

Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt