Alvar, Auno

Ravit

Italiasta kajahtaa: ”Katsotaan kenen pulssit kestävät”

Julkaistu:

Toto75-ravit
Italialaistamma Prussia on pelureille Prix d’Etain Royalin musta hevonen, mutta valmentajalleen Harri Rantaselle ehdoton voittajasuosikki.
Italiassa vaikuttava Harri Rantanen tunnetaan suorista ja suurista puheistaan. Yllättävän usein uhoamiset ovat muuttuneet todeksi, kun miehen hevonen on patsastellut kilpailun jälkeen yleisön ihailtavana voittajaseremonioissa.

Kun Rantasta kuuntelee, lauantain T75-ravien päälähdössä ei tarvitse pelata kuin Prussiaa. Hän tuskin edes näkee muita hevosia samalla lähtö- saati maaliviivalla.

Kuinka kovilta vastustajat vaikuttavat?

- Eihän vastassa ole yhtään hevosta. Ainakaan montaa sellaista, jotka tuntisin kovin hyvin. Odotan selkeästi voittoa, ja Prussia on ehdoton suosikkini.

- No, pitäähän jokainen lähtö ensin juosta, Rantanen pehmentää ensireaktiotaan naurun säestyksellä.

Prussia on aikuisikään kasvanut viisivuotias tamma, jonka valmentaja yrittää nostaa huipulle tänä vuonna. Voitto Seinäjoen-kisasta olisi mitä joustavin ponnahduslauta kansainväliselle uralle.

Kaikkien aikojen parhaaseen eurooppalaisravuriin, italialaiseen Varenneen suomalaistreenarin suojattia on turha verrata, mutta ainakin hyvästä pienoiskopiosta se jo menettelee. Prussia on samanlainen härkämäinen juoksija, jonka ohjastaja voi antaa polkea täysillä koko matkan.

- Tammalla on luonne kohdallaan. Se ei hötkyile turhia, mutta kun lähdetään, sitten mennään!

Näin Rantanen uskoo käyvän Seinäjoellakin. Prussialla on huono lähtöpaikka, mutta valmentajalle se on vain hetken hidaste.

- Luulen, että Pietro (Gubellini) lähtee kyselemään aikaisin keulapaikkaa. Jos Prussia jää johtohevosen rinnalle, sen jälkeen ajetaan koko ajan kovaa ja katsotaan lopussa, kenen pulssit kestävät, Rantanen hehkuttaa. 

Rantanen uskoo 1.11-ajan olevan mahdollinen, ellei pitkä kuljetus Suomeen rasita hevosta liikaa. Prussia juoksi vastaavia tuloksia jo 4-vuotiaana. Valmentaja korostaa, että vasta viime talvena hän pääsi valmentamaan ja vahvistamaan hevostaan kunnolla.

Tamma siirtyi Rantasen valmennukseen kesken 3-vuotiskauden. Se oli Rantasen mukaan tulessaan jalkavaivainen ja huonon näköinen. Kuntouttamisessa vierähti kymmenen kuukautta.

Mikäli Prussia voittaisi Seinäjoella, sitä odottaisi kutsu kolme viikkoa myöhemmin ravattavaan Finlandia-ajoon. Paikka Vermon vielä kovemmasta lähdöstä sopisi Rantaselle. Tällöin hänen ei tarvitsisi lähettää hevostaan puuduttavalle kotimatkalla, vaan hän voisi jättää sen odottamaan suurempia seteleitä Suomeen. 

Suuria seteleitä on myös pelaajille tyrkyllä Seinäjoelta. Vuorossa on T75-finaalikierros, jota ryydittää jackpot. Yhdellä täysosumalla on mahdollista voittaa noin 300 000 euroa, eli kolme kertaa normaalikierrosta suurempi potti.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt