Kullervo

Ravit

Ruotsin raveissa dramatiikkaa - hevonen kuoli, ohjastajalle niskavamma

Julkaistu:

Tragedia
Ruotsin Bollnäsin perjantai-illan raveissa koettiin  kauhunhetkiä.
Ruotsalaisohjastaja Torsten Blomqvist lämmitteli valmentamaansa Björkbacka Baronia radalla starttia varten, kun hevonen alkoi kesken juoksun hoiperrella ja lopulta kaatui rata-alueen sisäkentälle ojaan.

Eläinlääkäri ja apujoukot olivat nopeasti paikalla, mutta pystyivät vain toteamaan hevosen kuolleen. Hevoselle tehdään tarkka kuolinsyyntutkimus. Tässä vaiheessa kuolinsyystä ei ole tietoa.

Blomqvist oli suorittanut hevosensa kanssa normaaleja alkuverryttelyrutiineja, kun tapahtumasarja alkoi.

- Hevonen oli koko illan hieman normaalia rauhallisempi. Ei käytöksessä muuten ollut mitään erityisen poikkeuksellista. Minulle jäi silti tunne, että jotain sillä täytyi olla vialla jo ennestään. Mahdollisesti jotain repesi elimistöstä, kokenut ohjastaja kommentoi Helahälsingland.se -nettisivustolle.

- Puoli kierrosta ennen kaatumista hevonen alkoi ontua vasenta takajalkaansa ja ohjista katosi veto. Seurasin hevoseni menoa hieman tarkemmin ja hämmästelin, että mitä on tapahtunut. Menimme jo nurin, ennenkuin ehdin ymmärtää, mistä on kyse, Blomqvist hämmästeli.

Rytäkässä ohjastaja jäi jalastaan kiinni ja lensi kärryiltä aisan linkoamana korkeassa kaaressa pudoten pää edellä radan pintaan. Hänet vietiin sairaalaan.

- Niskassani on murtumia, mutta niiden vakavuus selviää vasta tarkemmissa tutkimuksissa, Blomqvist kertoi Helahälsingland.se:lle sairaalavuoteelta.

Björkbacka Baron oli Blomqvistien kotikasvatti. Hevonen ehti tienata uransa 52 startista noin 40 000 euroa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt