Varpu, Vaula

Ravit

Tässä ovat ravien miljoonakerholaiset - Brad de Veluwe vasta viidentenä

Julkaistu:

Ravimiljonäärit
Suomessa syntyneiden ravurien euromiljoonakerho ei ole erityisen asuttu. Kaikkien aikojen listalta löytyy toistaiseksi vain viisi nimeä.
Keskiviikkona Vermossa kautensa avaava kotimaisen raviurheilun ykköstähti Brad de Veluwe nousi miljoonakerhoon viime kaudella. 6-vuotias ori miehittää tällä hetkellä kaikkien aikojen suomalaishevosten ansiolistalla kuitenkin vasta viidettä sijaa reilun 1,1 miljoonan euron tienesteillä.

Bradin iskuetäisyydeltä löytyy kolme hevosta, jotka se suurella todennäköisyydellä ohittaa jo tämän kauden aikana. Kärkeen onkin sitten matkaa yli puoli miljoonaa. Tämän vuoden aikana piikkiin noustakseen Brad de Veluwen kauden on mentävä nappiin.

Vain vajaat 20000 euroa Bradin edeltä löytyy kaikkien aikojen suomenhevonen Viesker. Muut suomenhevoset eivät ole päässeet lähellekään viisinkertaisen ravikuninkaan radoilta tienaamia 1,15 miljoonan euron ansioita.

Laukon kartanon kasvatit Louise Laukko ja Euroopan mestari Houston Laukko ovat listan kakkonen sekä kolmonen. Kaksikon ero on pieni. Molemmilla noin 1,25 miljoon euron tulot.

Louise Laukon menestys jää monelta unholaan, sillä tamma keräsi rahansa pääosin ulkomaalaisomistuksessa ja valmennuksessa.

Tamma oli kakkosena, ja tamma on myös ykkösenä. Passionate Kemp on omassa kastissaan lähes 1,68 miljoonan voittosummalla. Talli Hietsujen omistuksessa kisannut menijä oli todellinen ikäluokkatähti ja ravasi 3-vuotiaana jopa ME-ajan.

Etain Royalin puuttuminen joukosta saattaa ihmetyttää. Ruuna toki juoksi noin 1,5 milj. euron tienesteistään suurimman osan suomalaisomistuksessa ja kilpailurekisterissä, mutta on Ranskassa syntynyt. Viiva vedettiin Suomessa syntyneisiin.

Kotimaiset ravimiljonäärit, tilanne 7.4. 2014

1. Passionate Kemp, 1677957 euroa
2. Louise Laukko, 1259883 €
3. Houston Laukko, 1236781 €
4. Viesker, 1154422 €
5. Brad de Veluwe, 1139135 €
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt