Varpu, Vaula

Ravit

Haastaja onkin huipputallin ykkösnyrkki

Julkaistu:

Toto75
Kati Lindsberg lataa lauantaina Lahden Jokimaalla suurimmat odotukset Womanizerin kaatoon lähtevään Oracleen.
Jos olet pelaamassa Womanizerin varmaksi, ota ainakin lyhyt tuumaustauko. Vaarallinen vastustaja hyökkää ”Nassen” kimppuun kaikkea muuta kuin nöyränä.

Toissa vuoden valmentajaksi valittu Kati Lindsberg iskee Jokimaan T75-kierrokselle kolmen väkevän ravurin voimin. Monien yllätykseksi hän luottaa eniten Womanizerin varjoon pelijakaumassa jääneeseen Oracleen, vaikka tallikaveri Big Sky Hurricane starttaa alempaan sarjaan selvänä suosikkina.

Ruotsissa loistouran luoneella ja viime sesongin jälleen suomalaistuneella Oraclella on takana yksi startti mäntyharjulaisvalmentajan laatutallista. Sijoitus oli vaatimaton, mutta uusi treenari ei jäänyt sitä voivottelemaan.

- Joensuun-juoksu meni plörinäksi, kun hevonen jäi alussa aivan hännille. Ei sieltä niin vain kiritty voittokamppailuun raskaalla radalla. Startti vei varmasti sen virettä ylöspäin, Lindsberg painottaa.

- Jotenkin tykkään Oraclesta, eikä sillä kumarrella ketään. Kilpaa ajetaan tosissaan. Positiivinen asia on lähtöpaikka kovimpien vastustajien sisäpuolella. En ole nähnyt hevosen Ruotsin-lähtöjä, mutta kuulemani mukaan se olisi nopea avaaja.

Lindsbergin hevosista Big Sky Hurricane nauttii sen sijaan pelimiesten vankkumatonta kannatusta. Valmentaja ei uskalla kuitenkaan luvata varmaa menestystä.

- Kilpailu on vasta ensimmäinen minulta käsin. Uuden hevosen kanssa on aina kokeilun makua mukana. Toivottavasti olemme löytäneet ruunalle oikean kengityksen. Menneet treenikelit eivät oikein suosineet jenkkihevosta, mutta kuskin ajama reipas hiitti sille hyvää, Lindsberg paljastaa.

Ja ei kahta ilman kolmatta. Pelkästään huippuravureiden parissa toimivalta Lindsbergiltä on tulessa myös Herbie Sisu, joka villitsi viime vuonna ravikatsomot hurjilla loppukireillään. Tästä huolimatta Herbie Sisu on vasta lähtönsä kakkossuosikki.

- Herbie Sisu sai viime viikolla sopivan aloitusstartin. Ainoa asia, mistä olen huolissani, on ulkoradan lähtöpaikka lyhyellä matkalla. Juoksunkulku sanelee paljon, valmentaja tietää.

Herbie Sisun kilpailu on malliesimerkki lähtöratojen vaikutuksesta hevosten voimasuhteisiin. Mikäli ruuna pääsisi taipaleelle suosikiksi pelatun Shadow Woodlandin sisäpuolelta, se olisi lähes kaikkien varma. Lauantain asemista pelurit uskovat Shadow Woodlandin johtavan perille asti.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt