Aulis

Ravit

Toton Suomen mestarin prinsiipit voitolliseen pelaamiseen

Julkaistu:

Toto
Toton Suomen mestari 2013 Jari Haanniemi nosti kolme asiaa esiin, kun haettiin voitollisen toton pelaamisen peruselementtejä.
Ammattipelaajan ajatuksista käy nopeasti ilmi, ettei onneen ole oikotietä. Lähtöjä on seurattava paljon. Seuraamisen kautta etsitään rutiinia löytää se tieto, joka voisi olla jatkossa käyttökelpoista.

Jari Haanniemi ei luetteloi prinsiippejään tärkeysjärjestykseen, mutta aloittaa hevostuntemuksesta.

- Kaikessa yksinkertaisuudessaan pitää tuntea hevoset. Pitää ymmärtää hevosen perustaso ja osata verrata sitä vastustajiin. Tämän pohjan luomiseen menee varmasti pisin aika. Tämä on asia, mitä myös päivitetään jatkuvasti.

- Sama pätee tietysti kaikissa lajeissa. Pitää tietää, mistä lyö vetoa.

Haanniemi nostaa hevosten lämmittelyotteet toiseksi pääaihealueeksi ja ihmettelee, että miksi ne jäävät Suomessa niin vähälle huomiolle.

- Siinä saadaan hevosen viimeisin kuntonäyttö. Tässä asiassa on myös hyötyä hevostuntemuksesta. Voit tehdä hevosen olemuksesta paremmin johtopäätöksiä, mikäli olet nähnyt sen lämmittelyotteita aiemmin. Paljon pelatun hevosen poikkeuksellinen käyttäytyminen on todella merkittävä tieto minulle, eikä pelikansa mielestäni reagoi niihin riittävällä vakavuudella, Haanniemi pyörittelee.

Pelikansa on siirtynyt suurelta osin radoilta nettiin ja totopelipisteisiin. Hevosten lämmitysten ja hetki ennen starttia suoritettavien kilpailuvauhtisten spurttien näyttämisestä kantaa suurta vastuuta TotoTV-lähetyksen ohjaaja. Reagoimattomuus johtuukin usein siitä, ettei ihmisillä ole oikeaa tietoa nähtävillä.

- Suomen raviurheilua verrataan monilta osin Ruotsiin, ja tässä asiassa olemme paljon perässä. Ruotsissa poimitaan olennaiset asiat kuviin, kun taas Suomessa kuvataan vähän sieltä ja vähän täältä. Tällaisessa järjestelmässä saa todella paljon etua, mikäli voi paikan päällä seurata itse haluamansa hevoset, Haanniemi korostaa.

Viimeinen prinsiippi on kylmä fakta, jonka ympärille kaikki voitollinen vedonlyönti perustuu. Asia, joka erottaa viimeistään huvikseen räiskivän harrastepelaajan ja laskelmoivan ammattilaisen.

- On ymmärrettävä todennäköisyydet. Ei auta, vaikka löytäisi mielestään kuinka hyvän tipsihevosen. Pitää pystyä jättämään se pelaamatta, mikäli sitä pelataan sinun arvioihisi nähden liikaa. Ei pidä etsiä todennäköisintä voittajaa, vaan kertoimeensa nähden todennäköisempää. Sillä keinoin viivan alle jää pitkässä juoksussa plussaa, Haanniemi painottaa.

Haanniemi kehuu lopuksi suomalaista keskivertopelaajaa ja myöntää, että voitollinen ravipelaaminen käy täällä vuosi vuodelta vaikeammaksi.

- Vaihdot ovat laskusuunnassa ja välillä tuntuu, että asiantuntijat pelaavat keskenään. Palautusprosentti tuntuu alhaiselta näihin olosuhteisiin ja marginaalit ovat hyvin pienet edullisten kohteiden löytämiseen.

Jari Haanniemi, 37, on ammattivedonlyöjä. Mies on myös media-alan osaaja ja toiminut ravien parissa juontajana, asiantuntijana ja toimittajana. Viime marraskuussa meriittilistalle tuli ensimmäinen Toton Suomen mestaruus.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt