Hanna, Johanna, Jenni

Ravit

Valikko

Derby-voittajalta heti Finlandia-näyttö? - "En jaksa uskoa"

Julkaistu:

Talvitauolta palaava viime syksyn Derby-voittaja Quite an Avenger kerää raviväen katseet keskiviikko-illan Toto65-raveissa Vermossa.
Rohkeimmat odottavat ikäluokkakilpailujen valtiaalta heti myrskyvaroitusta ravikevään kotimaisiin suurkilpailuihin. Kaiken kokenut ja aina maltillisen realistisesti suojattiensa mahdollisuuksiin suhtautuva ohjastaja-valmentaja Markku Nieminen kuitenkin toppuuttelee odotuksia, kun Quite an Avenger vasta debytoi avoimissa lähdöissä.

Joko tänään tavoitteena on antaa näyttöjä kevään suurimpiin kilpailuihin, esimerkiksi Vermon Finlandia-ajoon?

- Ainakaan tässä vaiheessa en jaksa uskoa, että olisimme mukana Finlandiassa. Katsotaan mihin hevonen riittää, vai riitääkö. Olen positiivisin mielin Quite an Avengerin tilanteessa, mutta minulla ei ole tarkkaa käsitystä sen tämän hetken vauhdeista, kun yhtään ratahiittiä ei ole ajettu. Tilanne selviää vasta nyt ja tämä startti antaa osviittaa, missä jatketaan, iltaraveissa vai suurkilpailuissa. Parin kolmen startin jälkeen se tiedetään sitten varmasti.

Paluustartin ajankohta kuitenkin viittaisi siihen, että isot kisat ovat mielessä? Varsinkin kun aloitatte pikamatkalla?

- En allekirjoita. Ajankohta vain sattui hyvin. Halusin mieluusti aloittaa Vermossa, missä rata on aina olosuhteisiin nähden paras mahdollinen. Seuraavakin sopiva Vermon-lähtö kahden viikon päästä olisi ollut maili, ja silloin olisi saatu Brad de Veluwe vastaan, joten tullaan ulos jo nyt. Forssassa olisi ollut yksi periaatteessa mahdollinen aloituslähtö, mutta siellä olisi ollut 20 metrin takamatka, joka ei myöskään innostanut.

Viime kaudella Quite an Avenger päti erityisesti voimillaan. Vastaavasti lähtönopeus oli sen heikko kohta. Onko tilanne edelleen sama?

- Lähtönopeus paranee, kun ikää karttuu ja rutiinia tulee lisää. Mutta ei se sormia napsauttamalla tapahdu. Joka tapauksessa kiihdytyksiin tullaan panostamaan tänä vuonna aiempaa enemmän. Enää ei voi jäädä alussa suosiolla, toisin kuin vielä ikäluokkalähdöissä.

- Mutta jos muuten hevosen kehityksestä puhutaan, sitä on tapahtunut henkisellä puolella selvästi. Ruuna on nyt aiempaa rennompi ja sen letkeys viehättää tällä hetkellä kovasti. Tämä auttaa hevosen koko palettia.

Miten Quite an Avengerin talvitreenit sujuivat?

- Meillä oli koko ajan hyvät kelit ajaa ja hevonen ei tainnut olla kertaakaan edes flunssassa. Treenattu on ihan kuten ennenkin, myös määrien puolesta. Kaikki on hyvin, vielä kun pärjättäisiin!

Minkälainen kauden aloitus keskiviikkona Vermossa tyydyttäisi?

- Odotan hyvää suoritusta. Mutta jos sijoituksista puhutaan, paljon riippuu siitä, minkälainen juoksupaikka saadaan. Mailit ovat usein arvoituksellisia ja aina voi jäädä hyvälläkin esityksellä voitotta, jos kovin pitkään on kirittävä kolmatta rataa kympin vauhteja. Olisin voiton suhteen luottavaisempi, jos matkana olisi 2100 metriä. Ykköstilasta lähdetään joka tapauksessa ajamaan.

Katso video viime syksyn Derby-finaalista (Youtube):
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt