Signe, Varma

Ravit

Jari Isometsällä näytön paikka raviurheilussa

Julkaistu:

Ravit
Jari Isometsän ravi-innostus on muuttunut totiseksi työksi raviradan toiminnanjohtajana. Tällä viikolla uurastus punnitaan.
Jari Isometsä ei päässyt hengähtämään ladulla. Samalla tavalla hän joutuu yllätyksekseen raatamaan raviradan pomona.

- En olisi millään arvannut, että homma olisi näin mielenkiintoista. Yksikään viikko ei ole samanlainen, mutta vastaavasti työtä riittää tolkuttoman paljon. Onneksi olen uusi mies uudessa työssä, ja intoa riittää, vuoden alussa Forssan Pilvenmäen raviradan toiminnanjohtajana aloittanut Isometsä hehkuttaa.

Hiihtäjänä Isometsä loi omaa uraa ja keräsi mainetta itselleen. Nykyisessä tehtävässään hän näkee asiat hieman toisin.

- En koe, että olisin täällä rakentamassa omaa uraani. Olen kehittämässä Pilvenmäen raviurheilukeskusta ja luomassa sille valoisaa tulevaisuutta. Siinä puhutaan paljon suuremmasta kokonaisuudesta kuin vain itsestäni.

Raviradan toiminnanjohtajan vastuualue kattaa laajan kirjon. Taloudelliset asiat, kuten esimerkiksi asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden hankkiminen ovat tärkeitä. Yhtä olennaista on huolehtia, että kavioura on kilpailemiseen ja valmentautumiseen tarpeeksi hyvässä kunnossa.   

Raviurheilun ja raviratojen taloudellinen ahdinko on ollut tapetilla jo jonkin aikaa. Talven totomyyntiluvut näyttävät synkiltä, ja alalla etsitään säästökohteita. Haasteita riittää, mutta Isometsä valaa kuitenkin uskoa tulevaisuuteen.

- Synkkä talvi on vaihtumassa aurinkoiseen kevääseen. Lähestyvät suurkilpailut ajavat huippuhevoset radoille. Ravien näkyvyys lisääntyy, jolloin ihmisten kiinnostus lajia kohtaan varmasti kasvaa.

Isometsällä on ensimmäinen suuri näytönpaikka ensi lauantaina. Silloin Forssassa ravataan Toto75-kierros, jonka huipentaa Pilvenmäki Special. Tammavaltikka-ravit ovat ohjelmassa syksyllä.

- T75-päivä on myyty yhteistyökumppaneille jo aiemmin. Nyt järjestellään itse tapahtumaa ja hiotaan yksityiskohtia. Sen ympärillä on väännetty pitkää päivää monta viikkoa. Ei tässä hommassa hengähtämään pääse, Isometsä painottaa.

Olosuhteet ovat pakottaneet keskeyttämään ja perumaan ravitapahtumia keväällä. Pilvenmäellä on kavioura pystytty pitämään kesäratana läpi talven. Isometsä vakuuttaa, ettei Pilvenmäki Specialissa tarvitse olla rataolosuhteiden vuoksi huolissaan.

Isometsä toimi ennen Pilvenmäen toiminnanjohtajaksi siirtymistään kaksi vuotta Meri-Teijo Golf Oy:n toimitusjohtajana. Raveja hän on harrastanut jo vuosikaudet hevosenomistajana ja katsojana.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt