Leena, Matleena

Ravit

Valikko

Ruotsalaistutkimus: Miltä radalta voittajat starttaavat?

Julkaistu:

Ravit
Ruotsin raviurheilun keskusjärjestö Svenska Travsport on selvittänyt, miltä lähtöradoilta autolähdöt voitettiin naapurimaassa vuonna 2013.
Paras starttibaana oli, jälleen kerran, viides. Vitosspoorilta matkaan lähtenyt hevonen voitti lähtönsä 12,7 prosentin todennäköisyydellä. Melkein yhtä hyvä lähtöpaikka on yksi sisempää, sillä 12,3 prosenttia nelosradan hevosista oli maalissa ykkösinä.
 
Perinteisesti parhaina pidetyt ykkös- ja kakkosrata  ovat ihan ok-paikkoja kiihdyttää, noin joka kymmenes näiltä paikoilta matkaan kiihdyttävä pokkaa lopulta voittajan kukat. Hivenen parempia kiihdytyskaistoja ovat Ruotsissa kuitenkin kolmos- ja kuutosradat.
 
Selvitys vahvistaa sen, että perinteisen 12 hevosen autolähdön voittaminen ulkoradoilta kahdeksan ja kaksitoista on Ruotsissakin haastavaa. Kasilta voitetaan 4,4 prosenttia lähdöistä, 12:lta vain 2,6.
 
Tutkimuksen aineisto on kunnioitettava 4599 lähtöä. Aivan suoraan sen tuloksia ei voi Suomeen soveltavaa, johtuen Ruotsin hieman erilaisesta ajokulttuurista ja tasaisemmasta hevosaineksesta. Näkemystä se toki tarjoaa.
 
Lähde: www.travsport.se
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt