Verneri

Ravit

Erikasson aloittaa viimeisen kilpailukautensa huhtikuussa

Julkaistu:

Kahtena viime vuonna ravikuninkuuden voittaneen Erikassonin kauden avaus lähestyy.
Vuosi sitten Erikasson aloitti kauden huhtikuun puolivälissä Seinäjoella suoraan Toto75-lähdön voitolla. Hevonen on osoittanut, ettei sille tarvitse etsiä tauolta ensin helppoja vastustajia. Valmentaja-omistaja Bella Varjonen kertoo aloittavansa lähiaikoina sarjalehden silmäilyn, mutta ei ole vielä lyönyt avauskilpailun tarkkaa päivää tai sijaintia lukkoon.

- Huhtikuussa tullaan, jos vain kelit pysyvät järkevinä. Ei haluta riskeerata mitään ajamalla huonokuntoisilla radoilla, Varjonen kertoo.   

15-vuotiaaksi kääntyneellä tuplakuninkaalla alkaa uran viimeinen kausi, sillä kilpailuoikeus päättyy tähän vuoteen. Asiasta ei oteta Varjosen tallilla paineita.

- Mennään niin "Erkin" ehdoilla kuin vain voi. Hevonen on antanut meille paljon enemmän kuin oltaisiin koskaan osattu kuvitella. Kisaamisen jatkumiseen ei vaikuta vain kilpailuoikeus, vaan pääasiassa oriin terveys ja halu kilpailla. Kilpailusuunnitelmia ei silloin tehdä pitkällä tähtäimellä, Bella kommentoi.

Varjosen mukaan viisas ori tietää, milloin on tosi kyseessä, eikä se innostu radalla painelemaan kovin kovaa muuten kuin kilpailuissa. Kuninkaan vauhtiharjoittelu ajetaan siksi intervallipohjaisena muualla kuin raviradalla.

- Treenisuunnitelmat muuttuivat aiemmista vuosista, kun talvea ei tullutkaan. Hyvät treenit ollaan saatu aikaiseksi näilläkin keleillä. Vetoja on päästetty ja ori tuntuu samalta vanhalta kunnon Erkiltä, vaikka ikää on taas vuosi enemmän, Bella myhäilee.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt