Tiina, Kirsi, Krista

Ravit

Valikko

Toto75-finaalit ilman jackpotia - radalle 20000 euron lasku

Julkaistu:

Toto75-finaalit
Fintoton Toto75-pelin jättipottikäytäntö osoittaa tällä viikolla haavoittuvaisuutensa. Riskipeli käy Kouvolan radalle kalliiksi ja aiheuttaa finaaliravien järjestäjälle mittavat taloudelliset tappiot.
Käytäntönä on ollut kerätä tavallisilta T75-kierroksilta toteutumatta jääneiden voittoluokkien rahat ja laittaa koko kertymä pelaajien tavoiteltavaksi hyväpalkintoisilla ja -tasoisilla finaalikierroksilla. Bonusta kerryttäneitä T75-kierroksia ei ole edellisten 8.2. Teivossa ajettujen finaalien jälkeen kuitenkaan tullut lainkaan, joten Kouvola joutuu ajamaan finaalinsa ilman jackpotia. Jackpotin vipuvoima T75-vaihtoon on ollut jopa satoja tuhansia euroja.

Mitä jackpotin puuttuminen käytännössä merkitsee Kouvolan radalle?

- Yksiselitteisesti sitä, että nämä ravit tulevat meille tappiollisiksi järjestää. Ilman jackpotia pelataan vähemmän, minkä myötä meille tulee näistä raveista noin 20-25000 euron lasku. Saamme T75-palkintotukea 90000 euroa ja finaalien tuplapalkintojen myötä maksamme ulos 198000 euroa, Kouvolan toiminnanjohtaja Arto Hytönen laskee.

- Olin asiasta keskusteluyhteydessä Fintotoon jo hyvissä ajoin ja toivoin heitä lisäämään meidän T75-kierrokselle bonusrahaa, kun sitä ei luonnollista tietä tullut. Lähdöt ovat urheilullisesti huipputasoa ja olisivat tuon bonusrahan ansainneet. Saimme lohdutukseksi Mikkelissä jakamatta jääneet troikkabonukset (3 x 10000 euroa), jotka tietysti otetaan ilolla vastaan, mutta ei niillä kokonaiskuvaan kovin suurta merkitystä ole.

- Jackpot-järjestelmän riskeistä on ollut puhetta ja meidän kohdalle osui nyt sitten tyhjä arpa. Hippos on tehnyt palkintomaksuvaatimuksiin helpotuksia, jotka olisivat auttaneet meitä tässä tilanteessa. Uudet säädökset astuvat ikävä kyllä voimaan vasta huhtikuun alusta ja meille jäi aika kurja väliinputoajan rooli.

- Mielestäni otettiin riskejä lyhentämällä jackpot-kiertoa, sekä sijoittamalla finaalit käytännössä kokonaan tavallisiin raveihin tuttujen suurkilpailujen sijaan. Kouvolan radan osaksi tuli nyt ensimmäisenä maksaa tästä kovaa hintaa, Hytönen harmittelee.

Peliyhtiö Fintoton mukaan jatkossa mietitään, pitäisikö Toto75:n nykyistä jackpot-mallia kehittää.

- On tietysti valitettavaa, että näin pääsee käymään. Tämä on itse asiassa toinen kerta, kun näin tapahtuu. Ei se siis yleistä ole. Mutta meidän on pohdittava, löytyykö keinoja, miten vastaava jatkossa vältetään, Fintoton myynti- ja markkinointijohtaja Kimmo Wager toteaa.

- Yksi vaihtoehto olisi kerätä jackpotin lisäksi tietynlaista puskurirahastoa, jota käytettäisiin näissä tilanteissa. Meillä on kuitenkin arpajaislaki vastassa ja tutkimme, millaisia mahdollisuuksia sen puitteissa on toimia. Tämän viikon raveja yritetään piristää jakamalla Mikkelissä jakamatta jääneet troikkabonukset, Wager sanoo.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt