Leena, Matleena

Perhe

Valikko

”Heille oli järkytys, etten ollut se ujo, kömpelö ja tyhmänä pidetty tyttö, jota väheksyttiin” – lue tarinat lukijoiden luokkakokouksista!

Julkaistu:

Luokkakokous
Luokkakokoukset tuovat mukanaan muistot menneisyydestä. IS:n lukijoiden kokemukset luokkatapaamisista jakautuivat hyviin ja hirveisiin.
Kysyimme IS:n lukijoilta kokemuksia luokkakokouksista. Suuri osa oli sitä mieltä, että vuosikymmeniä sitten vietetyn kouluajan jälkeen on täysin turha tavata, mutta monella oli takanaan myös hauskoja kokoontumisia.

Lähes 20 000 lukijaa vastasi myös kyselyyn siitä, olivatko he ylipäätään osallistuneet luokkakokoukseen. Vain 27 prosenttia oli tavannut vanhoja koulukavereita, kun 73 prosenttia kertoi, ettei ollut koskaan käynyt luokkakokouksessa.

Näin lukijat kertoivat kokouksistaan:

”Luokkakokouksia on ollut pitkin matkaa. Olemme tapailleet silloin tällöin eri merkeissä ja eri kokoonpanoilla. Jo neljäntenä vuotena peräkkäin mennään urheiluopistoon, jossa eräs vanha luokkakaveri on töissä ja järjestää kuntoilupäivät meille. Jotkut kävivät keväällä Keski-Euroopassa retkeilemässä yhden luokkakaverin kotona. Kesällä oltu terassilla. Viikko sitten luontoretkellä. Eilen kymmenen hengen jengi meillä puutarhailtamissa.

Ennen kuin tämä tiivis tapailu alkoi, emme olleet tavanneet yli 40 vuoteen, jolloin tulimme ylioppilaiksi. Tuntuu kuin tuota pitkää tapaamistaukoa ei olisi ollutkaan. Juttu lentää, kouluaikojen hullutuksille nauretaan, mutta yleensä keskustellaan kaikista maailman asioista ja ilmiöistä. Meillä on pitkä yhteinen tausta nuoruusvuosilta ja se on antanut hyvän pohjan uudelle alulle.”

– Klematis

”Tää on vähän sama asia, kuin sukujuhlat. Joku asia yhdistää, mutta ei ole vuosiin oltu yhteyksissä. Itse en ainakaan jaksa hengailla tuntemattomien kanssa.”

– Juuh, onha noita

”Yläasteen päättymisen 30-vuotispippaloissa kävin muutama vuosi sitten - todetakseni ettei juuri mikään ollut muuttunut. Paikalla oli muutama sellainen ihminen, jonka kanssa oikeastikin haluaisin viettää aikaani. Ne leuhkat, laihat ja menestyneet olivat yliedustettuina! Heille oli järkytys että olen naimisissa, äiti, taloushallinnan ammattilainen, jämäkkä ja vieläpä erittäin hyvin puoleni pitävä! En enää se ujo ja hiljainen, kömpelö ja tyhmänä pidetty tyttö, jota suurin osa heistä väheksyi.”

– Halipatsuijaa

”Kirjoitin ylioppilaaksi 1987, jonka jälkeen luokkamme on kokoontunut joka vuosi maaliskuun ensimmäisenä lauantaina!”

– WayToGo

”Pidimme ysien luokkakokouksen, välissä oli 30 vuotta. Ilta oli todella mukava ja tuntui, kuin vuosia ei olisi ollutkaan tässä välissä. Päinvastoin, porukka oli aikuistunut: typerät pojat olivat kasvaneet komeiksi miehiksi ja naiset olivat fiksuja ja kouluttautuneita.”

– Olipa mukavaa

”Olen osallistunut kahteen lukioni luokkakokoukseen. Vuonna 1996 lähes kaikki kilpaa kehuskelivat urasaavutuksillaan ja muilla menestyksillään. Myös matkat maailman eri kolkkiin piti kertoa pikkutarkasti.

Kymmenen vuoden päästä vuoden 2006 luokkakokouksessa ei enää ollutkaan niin hohdokasta. Itseään täynnä oleva johtaja oli joukosta poissa, oli juonut itsensä hengiltä. Joku oli muuten päättänyt päivänsä. Eräs mukava tyyppi oli menettänyt lähes kaiken sairastuttuaan masennukseen, avioeroja, leskeyttä. Lopputulema: kehuskelu vaihtuikin surkutteluun.”

– Elämä on

”Olin yläasteen luokkakokouksessa kesäkuun alussa töölöläisessä ruokaravintolassa. Ysiluokan päättyessä meidän luokalla oli yli 30 ihmistä, joista paikalle saapui 24! Valtaosa ei ollut tavannut toisiaan 30 vuoteen, mutta silti jutut jatkuivat siitä, mihin ne aikoinaan jäivät. Bileet kestivät tappiin saakka ja muutama päätyi jatkoillekin. Sovittiin, ettei seuraavaa tapaamista odoteta enää sitä 30 vuotta.”

– Tepa

”Järjestin lukion luokkakokousta. Selvitin osoitteita, lähettelin sähköposteja, olin innoissani.

Sitten tuli kokousilta. Oltiin koululla, käytiin läpi vuosia yo-kirjoitusten ja nykypäivän välillä. Monenlaista oli ihmisille sattunut. Koin itseni täysin ulkopuoliseksi, aivan kuten lukioaikana konsanaan. Kuljin ryhmästä toiseen, ja aika monta kertaa keskustelu tyssäsi, kun tulin paikalle. Loppufiilis oli lähinnä pettynyt ja surullinen.

Kokouksen jälkeen en ole pitänyt yhteyttä yhteenkään lukiokaveriin. Illuusio siitä, että meillä olisi jotain yhteistä, joka säilyisi vuosikymmenten ajan, rikkoutui totaalisesti.”

– Ikuisesti ulkopuolinen

”Jäätyäni eläkkeelle kokosin joutessani kansakoululaiset kotiini. Mukava ja hauska juhla! 52 vuoden jälkeen on hyvä testata onko muisti karannut. Meitä oli 28 oppilasta. Nykyisin tapailemme kahden vuoden välein. Nyt meitä oli jo 42, kun koulussa oli kaikkiaan 68 oppilasta vuonna 1959. Tänä kesänä oli jo neljä opettajaakin mukana.”

– Gren Raija

”Ala-asteluokan kanssa oli 10v kouluajoista luokkakokous. Ajattelin, että kiva nähdä ihmisiä ja puhua myös niiden kanssa, joiden kanssa ei kouluaikoina tullut hengailtua. Ihmiset tosin olivat täysin samanlaisia kuin kouluaikoina. Vetäytyivät omiin kaveriryhmiin, joita muutenkin näkivät kokouksen ulkopuolella. Ei ketään kiinnostanut muiden kuulumiset. Ihmiset eivät näköjään muutu.”

– luokkakaveri

”Osallistuin ala-asteeni luokkakokoukseen jokunen vuosi sitten. Ihmettelin ylipäätään, että kukaan muisti kutsua minut, koska olin rankasti kiusattu ja koko luokka osallistui siihen. Minulla oli sentään selkärankaa kohdata nämä ihmiset vielä vuosien jälkeen. Yllättäen pahimmat kiusaajani peruivat osallistumisensa, kun saivat tietää osallistumisestani. Heillä ei siis ollut selkärankaa kohdata minua, taisi omatunto kolkuttaa. Kiusaaminen kasvatti ja kovetti, joten minulla ei ollut mitään ongelmaa kohdata vanhaa luokkaani.”

– uudestaan

”Meillä oli viikko sitten 25 vuotta sitten 9. luokalta päässeiden kokous. Tunsin olevani omieni joukossa, ja ihmiset olivat tuttuja joskin hieman aikuisempia. Naurua! 40 oppilaasta 17 pääsi paikalle.”

– Tahvo

”En mennyt, vaikka kutsuttiin. Ne ihmiset tekivät ala-asteesta elämäni masentavimman ajan, joten totesin, etten halua mennä muistelemaan ’hauskoja’ peruskouluaikoja.”

– Luokan syrjitty

”Jos nyt tulisi kutsu, menisin. En kylläkään siitä syystä, että kaipaisin luokkakavereitani. Luokkalaiseni kiusasivat minua ja antoivat aina sen käsityksen, ettei minusta ole mihinkään. Haluaisin vain päästä leuhkimaan kiusaajilleni ja näyttää, miten pitkälle olen päässyt elämässä, kun taas he ovat jääneet porskuttamaan kauas taakse.”

– menestyjä
 • Luokkakokous
 • Koulu

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Naisen lentomatka muuttui ”painajaiseksi” – kuva erikoisesta tapahtumasarjasta villitsee somessa

  2. 2

   MTV: Loviisan metsistä löytyi kadonneen Riinan tavaroita – tekikö hän nuotion metsään?

  3. 3

   Putin vastaili venäläisnuorten kysymyksiin Sotshissa: Näihin arvoituksiin hän haluaisi vastauksia – nosti yllättäen esille suomalais-ugrilaiset

  4. 4

   ”Turha yrittää kesyttää” – julkkisnaiset kertovat, miksi eivät aja häpykarvojaan

  5. 5

   Mosulista kiinni otettu teinityttö on jihadistien riveihin liittynyt Linda – 16-vuotiasta saksalaista voi uhata jopa kuolemanrangaistus Irakissa

  6. 6

   Kansainvälisen uintiliiton julkaisema kuva järkyttää – ”Todella nöyryyttävää, epäkunnioittavaa, skandaali”

  7. 7

   Pasasen perhe kuvasi hätkähdyttävän videon venematkalla – karhu ui vastaan: ”Uskomaton, ainutlaatuinen ja jännittävä tilanne”

  8. 8

   Jätskikassalla saatetaan tarvita henkkareita! Mojito-mehujää hämmentää: ”Siinä tuli mukava nousuhumala”

  9. 9

   Kuvat Suomen kesästä: Festarivieraat kahlasivat tulvivalla kadulla, tennarit upposivat rakeisiin ja salama halkaisi koivun – ”Aika tälli tuli”

  10. 10

   Miksi lastenohjelmien hahmot kiihottavat perheenisiä? Seksuaaliterapeutti: Fetissit voivat olla monenlaisia

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kansainvälisen uintiliiton julkaisema kuva järkyttää – ”Todella nöyryyttävää, epäkunnioittavaa, skandaali”

  2. 2

   Kohta rytisee! Ilmatieteen laitos varoittaa rankkasateista ja ukkosesta: ”Voi tulla vähän reippaammin”

  3. 3

   Elina Tervo tahtoi hemmotella miehiä Instagramissa – kuvakulma korostaa kurveja: ”Koska 83 prosenttia seuraajistani on miehiä”

  4. 4

   Cheek menetti etuhampaansa – edes hammaslääkäri ei kyennyt paikkaamaan ennen keikkaa: Elastinen julkaisi kuvan seuraamuksista

  5. 5

   Outo haju kellarissa paljasti – rakennusmestarin virityksistä 120 000 euron jättilasku

  6. 6

   Kiukkukohtaus sai prinsessa Charlotten, 2, valtaansa: polki jalkaa ja heittäytyi maahan kesken valtiovierailun – Catherine-äidillä varmat keinot käytössä

  7. 7

   Kuva: Voiko tämän suomalaisempaa näkyä enää olla – taivas piiskasi rakeita, mutta tuoppi oli saatava

  8. 8

   Astrid Swanin, 35, rintasyöpä uusiutui ja levisi – sairaus on parantumaton: ”Jätän lapseni taakseni, kun hän vielä tarvitsee minua”

  9. 9

   Kuvat Suomen kesästä: Festarivieraat kahlasivat tulvivalla kadulla, tennarit upposivat rakeisiin ja salama halkaisi koivun – ”Aika tälli tuli”

  10. 10

   Oletko vanhus nuoressa ruumiissa? 24 paljastavaa merkkiä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Hanna menetti miehensä äkillisesti – Kimmosta jäi jälkeen vain hoitajan ojentama muovipussi

  2. 2

   Saara ja Esa panivat seksielämänsä kuntoon kahdessa viikossa: ”Miksi emme kokeilleet tätä aiemmin?”

  3. 3

   Harrastatko sinäkin ”Pirkka-seksiä”? 7 syytä, miksi se on tajuttoman upeaa

  4. 4

   Äiti ja isä löytyivät surmattuina – alkoi selvitä, että tytöille oli ehkä tapahtunut jotain vielä karmivampaa

  5. 5

   Kansainvälisen uintiliiton julkaisema kuva järkyttää – ”Todella nöyryyttävää, epäkunnioittavaa, skandaali”

  6. 6

   Teemu Selänteen pojat katsoivat ilmaiseksi keikkaa isänsä luksusjahdilta – lavalla esiintyneeltä Reino Nordinilta osuva kuitti aiheesta

  7. 7

   Venäläisturisteja virtaa Suomeen yllättävästä syystä – näitä hamstrataan nyt kaupoista

  8. 8

   Katso: Tulipunainen hellemassa jysähtää pian jopa koko Suomeen – Ilmatieteen laitoksen video näyttää, millainen helle voi alkaa!

  9. 9

   Synkkä juhlailta Salossa – morsian joutui soittamaan poliisin omiin häihinsä

  10. 10

   TMZ: Linkin Parkin solisti Chester Bennington, 41, on kuollut

  11. Näytä lisää
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Naisen lentomatka muuttui ”painajaiseksi” – kuva erikoisesta tapahtumasarjasta villitsee somessa

  2. 2

   MTV: Loviisan metsistä löytyi kadonneen Riinan tavaroita – tekikö hän nuotion metsään?

  3. 3

   Putin vastaili venäläisnuorten kysymyksiin Sotshissa: Näihin arvoituksiin hän haluaisi vastauksia – nosti yllättäen esille suomalais-ugrilaiset

  4. 4

   ”Turha yrittää kesyttää” – julkkisnaiset kertovat, miksi eivät aja häpykarvojaan

  5. 5

   Mosulista kiinni otettu teinityttö on jihadistien riveihin liittynyt Linda – 16-vuotiasta saksalaista voi uhata jopa kuolemanrangaistus Irakissa

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Kansainvälisen uintiliiton julkaisema kuva järkyttää – ”Todella nöyryyttävää, epäkunnioittavaa, skandaali”

  2. 2

   Kohta rytisee! Ilmatieteen laitos varoittaa rankkasateista ja ukkosesta: ”Voi tulla vähän reippaammin”

  3. 3

   Elina Tervo tahtoi hemmotella miehiä Instagramissa – kuvakulma korostaa kurveja: ”Koska 83 prosenttia seuraajistani on miehiä”

  4. 4

   Cheek menetti etuhampaansa – edes hammaslääkäri ei kyennyt paikkaamaan ennen keikkaa: Elastinen julkaisi kuvan seuraamuksista

  5. 5

   Outo haju kellarissa paljasti – rakennusmestarin virityksistä 120 000 euron jättilasku

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Hanna menetti miehensä äkillisesti – Kimmosta jäi jälkeen vain hoitajan ojentama muovipussi

  2. 2

   Saara ja Esa panivat seksielämänsä kuntoon kahdessa viikossa: ”Miksi emme kokeilleet tätä aiemmin?”

  3. 3

   Harrastatko sinäkin ”Pirkka-seksiä”? 7 syytä, miksi se on tajuttoman upeaa

  4. 4

   Äiti ja isä löytyivät surmattuina – alkoi selvitä, että tytöille oli ehkä tapahtunut jotain vielä karmivampaa

  5. 5

   Kansainvälisen uintiliiton julkaisema kuva järkyttää – ”Todella nöyryyttävää, epäkunnioittavaa, skandaali”

  6. Näytä lisää