Pitkäveto

Pitkäveto: Ilvekselle revanssi HIFK:sta - upea vetoidea!

Julkaistu:

Pitkäveto ti
Loistovireisen Ilveksen kuitti lauantaiselle tappiolle on kelpo peli-idea. Päivitettynä EM-karsintojen ja Veikkausliigan tipsejä.
Tarjoamme tänään IS Extran pitkävetovihjeen maksutta kaikille IS:n lukijoille.  Vihjeen lukuohjeen löydät täältä.

Lisää tätä rahakasta herkkua saat päivittäin tilaamalla IS Extran - kaikilla muillakin herkuilla.Tiistai

397:1 Malta – Kroatia, alle 2,5 maalia 2,25 *** (48-52 %)

Perustaso    1-4
Kokoonpanot    4-4
Vireystila    3-3
Motivaatio    3-5
Ottelurasitus    4-4
Kotietu        pieni
Maalimäärä     normaalia hieman suurempi

EM-karsinnat Piskuinen Malta pelaa vain kunniastaan. Tulivoimaa maalta ei löydy ja pistesuoritukset ovat harvinaisuuksia. Sanotaan se, että puolustuspää on pikkumaaksi ollut ihan ok. Todella harvoin on viime aikoina yli kahta maalia päästetty: viimeiseen 15 matsiin vain kerran.

Kroatian tuore päävalmentaja Ante Cacis sai hyvä startin, kun lauantaina kaatui todella tärkeässä matsissa Bulgaria puhtaasti 3-0 maalein. Itseluottamus ja happi ovat varmasti kohdallaan. Lohkotilanne on se, että suoraa kisapaikkaa ajatellen on Malta pakko voittaa ja laitettava sormet ristiin, ettei Norja voita Italiaa. Lohkon kolmospaikka on jo varma. Kokoonpanosta on sivussa ykköskärki Mario Mandzukic. Tähtipelaaja Luka Modric vaihdettiin Bulgariaa vastaan puoliajalla, mies kärsi vammasta. Ilmeisesti mistään vakavammasta ei ole kyse, mutta pelikyky on arvoitus. Pelikiellossa on Bulgariaa vastaan vaihdosta sisään tullut keskikentän Duje Cop.

Kroatia pelaa siis ainoastaan voitosta. Hermopaine, ykköskärjen poissaolo (+ Modricin mahdollinen poissaolo) ja Maltan tiivis puolustus saattavat kyllä pitää maalieron pienenä. Johtoasemassa Kroatia tuskin käy ottamaan suurempia riskejä, tärkeintä ovat ne kolme pistettä.

Tasoero on niin valtava, että Kroatia on ottelussa jättisuosikki. Maalimäärällisesti voidaan hyvinkin jäädä pieneen lukemaan. Malta tuskin maaleja tekee, kyse on kuinka monta Kroatia saa aikaiseksi. ”Alle 2,5 maalia” on hieno pelikohde. Sehän kattaa mukavasti Kroatian 1-0 ja 2-0 voitot.

116:2 HIFK – Ilves, lopullinen voittaja 2,85 *** (62-38 %)

Perustaso    4-3
Kokoonpanot    4-4
Vireystila    4-5
Motivaatio    3-4
Ottelurasitus    4-4
Kotietu        normaali
Maalimäärä     normaalia hieman pienempi

SM-liiga
Joukkueet kohtasivat lauantaina Hakametsässä. Matsi oli kuuma ja sikailujakin nähtiin. Ilves-pakki Jyri Niemi sai ottelussa päähänsä pahan tällin. Pelillisesti oli Ilves kokonaisuutena parempi, mutta HIFK korjasi voiton voittolaukauskilpailussa 3-2 maalein. Ilves hakee siis nälkäisenä revanssia.

Molempien vire on tällä hetkellä hieno, Ilves on loistavassa iskussa. HIFK on parempi nippu, mutta huomioidaan nuo lauantain matsin tapahtumat. Nordenskiöldin kadulla nähdään kerran kahdesta voittava kotisuosikki. Tämä tarkoittaa, että Ilveksen venymisten kertoimet ovat pelikelpoisia. Paras tarjous löytyy Ilveksen lopullisen voiton 2,85 kertoimesta.

392:2 Kypros – Bosnia-Herzegovina, yli 2,5 maalia 2,10 *** (50-50 %)


Perustaso    2-3
Kokoonpanot    4-3
Vireystila    3-3
Motivaatio    5-5
Ottelurasitus    4-4
Kotietu        normaali
Maalimäärä     normaalia hieman suurempi

EM-karsinnat Ottelussa on hurja panos. Molemmilla on vielä mahdollisuus lunastaa lohkon kolmospaikka. Bosnia on voitolla varmasti kolmas. Tasapelikin riittää, jos Israel ei voita Belgiaa. Keskikentältä on Muhamed Besic edelleen pelikiellossa. Loukkaantumisesta kärsivä tähtihyökkääjä Edin Dzeko on nimetty kokoonpanoon, mutta ei pystynyt ainakaan lauantaina pelaamaan voitokkaassa Wales-ottelussa – tuskin pelaa.

Kypros nousisi voitolla Bosnian edelle ja jos Israel ei voita Belgiaa olisi jättipaukku valmis: Kypros jatkokarsintoihin. Itseluottamus on joukkueessa katossa: lauantaina tuli hieno 2-1 vierasvoitto Israelista. Vuosi sitten syyskuussa karsintojen avausmatsissa Kypros haki Bosniasta täydet pisteet 2-1 voitolla, tämänkin suhteen on siis itseluottamus kohdallaan.

Henkien taistohan tästä on luvassa. Bosnia on paljon vahvempi kokonaisuus, mutta kotietu tasaa puntteja. Bosnia ansaitsee selvähkön suosikkiaseman. Kyproksen voitonhaku nostaa pikkuisen maaliodotusarvoa. Aikainen maali suuntaan tai toiseen tekisi ottelusta todennäköisesti runsasmaalisen. Isännät eivät tee tasapelillä mitään, joten tasapelin todennäköisyys on normaalia pienempi.

Vetoihin maistuu ihan ok ”yli 2,5 maalin” 2,10 tarjous. Kyproksen voittokerroin 4,40 rikkoo myös pelikelpoisuuden rajapyykin.

109:1 Blues – Kärpät, lopullinen voittaja 2,30 ** (45-55 %)

Perustaso    2-4
Kokoonpanot    4-4
Vireystila    3-3
Motivaatio    4-3
Ottelurasitus    5-5
Kotietu        normaali
Maalimäärä     pieni

SM-liiga
Moniongelmainen Blues pelaa pääpiirteittäin ihan ok, mutta tulosta on ollut vaikea tehdä. Viime lauantaina pelatussa SaiPa-matsissa Bluesilla oli paikkoja voittoonkin asti, mutta viimeistely ei vain ota toimiakseen. Ilman maalejahan on vaikea matseja voittaa. Hyökkäyspäästä ovat sairastupaa majoittaneet Markus Poukkula ja Peter Tiivonen. Blues on myös kärsinyt katsojien puutteesta kotipeleissään. Nyt vastus olisi sytyttävä ja toivottavasti katsojat löytävät tiensä hallille, näyttäisi olevan kympin lippujakin tarjolla.

Hallitseva mestari Kärpät on hakenut vielä itseään. Viime torstaina Tapparaa vastaan tehdyn heikon esityksen jälkeen laittoi Lauri Marjamäki Kärppä-ketjut uusiksi. Lauantaina puolustuspelaaminen olikin taas kuosissaan ja KooKoo kaatui Raksilassa 3-0 maalein. Aivan täyttä luottoa ei Kärppien tekeminen saa, mutta vahva joukkue on. Kokoonpanopuolella jatkaa hyökkäyksestä Julius Junttila sairastuvalla. Esa Pirnes palaa tällä viikolla kaukaloon, ehkä jo tähän matsiin.

Perustasoero nyt on suuri Kärppien eduksi. Blues osaa kuitenkin taistella ja pystyy hyvänä päivänä pistämään kyllä Kärpillekin kampoihin. Tehojen pitäisi vain löytyä. Kärpät varmasti testaa matkapelissä ensisijaisesti puolustuksen pitävyyttä, viime torstaisen kaltaista kuutta päästettyä maalia ei saa enää tapahtua. Kärpät saa ottelussa suosikkiaseman ja odotettava maalimäärä on pieni.

Vedoissa kokeillaan Bluesin voittoa. SM-liiga on kuitenkin todella yllätysherkkä sarja ja kotijoukkueiden hyvät kertoimet ovat lähes poikkeuksetta huomionarvoisia.


Torstai

148:1 HIFK – FC Lahti, alle 2,5 maalia 1,80 *** (58-42 %)

Perustaso    2-3
Kokoonpanot 4-4
Vireystila    3-4
Motivaatio    4-4
Ottelurasitus    4-4
Kotietu    normaalia vähän suurempi
Maalimäärä    normaalia vähän pienempi
 
Veikkausliiga HIFK hävisi ennen maaottelutaukoa vieraissa KTP:lle 0-1 todella tasaisen kamppailun, missä pistejako olisi ollut ehdottomasti reilumpi lopputulema. IFK ei onnistunut viimeistelyssään, mutta loi ottelussa laadukkaammat maalipaikat. Yksi voitto kolmesta viimeisestä pelistä varmistaa sarjapaikan, mutta tässä kohtaa tasurikin varmasti kelpaa ennakkoon kovempaa joukkuetta vastaan. Pelillisesti Röda on esiintynyt hyvällä tasolla viime kierrokset, ja kotonaan joukkue on ollut hyvä läpi kauden. Mustonen jatkaa sairastuvalla, Jani Bäckman on pelikiellossa.
 
FC Lahti kaatoi Interin kotonaan 3-1 ansaitusti, tosin maalin voitto olisi kuvannut peliä paremmin. Voiton myötä joukkueelle jäi ohuet saumat nousta vielä pronssille ja tätä kautta eurokentille. Lahden alakerta on ollut syksyn edetessä hieman repaleinen, niinpä omiin on mennyt aivan liikaa palloja. Joukkueen keskittyminen herpaantuu ajoittain. Lagerblomia kaivattaisiin kehiin, sillä mies rauhoittaa keskikenttää ja avaa peliä laadukkaasti. Pekan pelikunto on tutusti kysymysmerkki. Länsitalo ja Toivomäki jatkavat sivussa.

Joukkueet kohtasivat vain muutama viikko takaperin Lahdessa, ja tuolloin HIFK pyöritteli taululle kovilla tehoilla hurjat 0-5 lukemat. Samanmoista maalijuhlaa tuskin on nyt luvassa, sillä vieraiden pääkäskyttäjä on takuulla painottanut koko joukkueen organisoitua puolustuspeliä. Vieraissa Kuhnurit ovat muutenkin vähämaalisempia. Ennakkosuosikin asema ei FCL:lle sovi, joten on täysin mahdollista, että Korkeakunnas luovuttaa pallonhallinnan suosiolla isännille – kunnioittaen myös isäntien nopeita riiston jälkeisiä hyökkäyksiä. Hyvin tasaväkinen kamppailu on luvassa, HIFK ansaitsee marginaalisen suosikkiaseman. Ottelun maaliodotusarvosta on minulla eriävä mielipide Veikkauksen kanssa, niinpä ”alle 2,5 maalin” 1,80 tarjous nousee pelikelpoiseksi vetokohteeksi.


Vakion SM-kisat - tule mukaan joukkueeseemme!


IS Extran Vakion SM-kisajoukkueeseen pääset Veikkauksen sivuilta https://www3.veikkaus.fi/vakiosm/.

Ryhmän tunnukset:
Ryhmän nimi: ISExtra_Pelivihjeet
Ryhmän salasana: dnYrQdJw


Alla oleva taulukko avautuu ja kutistuu klikkaamalla otsikkoa.

+Kerroinrajat ja todennäköisyysprosentit
Nro Ottelu Kerroinrajat Todennäköisyys
    1 x 2 1 x 2
               
  EM-karsinta, jalkapallo            
               
TI Latvia - Kazakstan 2,15 3,6 4 47 28 25
  Turkki - Islanti 1,65 4,2 6,7 61 24 15
  Hollanti - Tshekki 1,6 4,55 7,15 64 22 14
  Bulgaria - Azerbaidzan 1,8 3,85 5,9 57 26 17
  Italia - Norja 2 3,85 4,2 50 26 24
  Malta - Kroatia 100 14,3 1,1 1 7 92
  Wales - Andorra 1,05 28,6 200 96 3,5 0,5
  Kypros - Bosnia ja Hertsegovina 4 3,85 2,05 25 26 49
  Belgia - Israel 1,4 5,9 10 73 17 10
               
  MM-karsinta, jalkapallo            
               
KE Ecuador - Bolivia 1,3 6,25 16,7 78 16 6
  Uruguay - Kolumbia 2,6 3,15 3,45 39 32 29
  Paraguay - Argentiina 3,85 3,35 2,3 26 30 44
  Brasilia - Venezuela 1,4 5,6 11,15 73 18 9
  Peru - Chile 3,45 3,45 2,4 29 29 42
               
  Valioliiga            
               
LA Tottenham - Liverpool            
  Southampton - Leicester            
  WBA - Sunderland            
  Man City - Bournemouth            
  Chelsea - Aston Villa            
  Everton - Man Utd            
  Crystal Palace - West Ham            
  Watford - Arsenal            
SU Newcastle - Norwich            
MA Swansea - Stoke            
               
  Championship            
               
PE Bristol City - Nottingham Forest            
LA Sheff Wed - Hull            
  Middlesbrough - Fulham            
  Reading - Charlton            
  Leeds - Brighton            
  Preston - Cardiff            
  MK Dons - Blackburn            
  Ipswich - Huddersfield            
  Brentford - Rotherham            
  Birmingham - QPR            
  Burnley - Bolton            
SU Derby - Wolverhampton            
               
  La Liga            
               
LA Real Madrid - Levante 1,1 14,3 50 91 7 2
  Eibar - Sevilla 3,45 3,45 2,4 29 29 42
  Barcelona - Vallecano 1,15 10 33,35 87 10 3
  Valencia - Malaga 1,7 3,85 7,15 60 26 14
  Betis - Espanyol 2,1 3,45 4,35 48 29 23
SU Villarreal - Celta 2,2 3,75 3,75 46 27 27
  Real Sociedad - At. Madrid 4,55 3,45 2,05 22 29 49
  Getafe - Las Palmas 2 3,6 4,55 50 28 22
  Deportivo - At. Bilbao 2,5 3,35 3,35 40 30 30
MA Sporting Gijon - Granada 2,15 3,35 4,35 47 30 23
               
  Serie A            
               
LA Roma - Empoli 1,4 5,3 11,15 72 19 9
  Torino - Milan 2,5 3,6 3,15 40 28 32
SU Bologna - Palermo 2,75 3,25 3,15 37 31 32
  Napoli - Fiorentina 1,85 3,85 5,3 55 26 19
  Verona - Udinese 2,25 3,6 3,75 45 28 27
  Genoa - Chievo 2,3 3,35 3,85 44 30 26
  Frosinone - Sampdoria 2,95 3,25 2,9 34 31 35
  Atalanta - Carpi 1,9 3,6 5,6 54 28 18
  Sassuolo - Lazio 3,35 3,45 2,45 30 29 41
  Inter - Juventus 3,15 3,35 2,65 32 30 38
               
  Bundesliiga            
               
PE Mainz 05 - Dortmund 6,25 4,8 1,6 16 21 63
LA Werder Bremen - Bayern München 16,7 7,7 1,25 6 13 81
  Augsburg - Darmstadt 2 3,6 4,8 51 28 21
  Wolfsburg - Hoffenheim 1,7 4,35 5,9 60 23 17
  Schalke 04 - Hertha 1,9 4 4,8 54 25 21
  HSV - Leverkusen 4,35 3,75 2 23 27 50
  E. Frankfurt - Mönchengladb. 2,8 3,6 2,8 36 28 36
SU FC Köln - Hannover 1,9 3,85 4,8 53 26 21
  Stuttgart - Ingolstadt 2,05 3,85 4 49 26 25
               
  Ligue 1            
               
PE Monaco - Lyon 2,5 3,45 3,25 40 29 31
LA SC Bastia - PSG 9,1 4,8 1,5 11 21 68
  Toulouse - Angers 2,3 3,35 3,85 44 30 26
  Reims - Caen 2,65 3,35 3,15 38 30 32
  Guingamp - Lille 2,95 2,95 3,15 34 34 32
  St. Etienne - GFCO Ajaccio 1,45 4,8 12,5 71 21 8
  Nantes - Troyes 1,9 3,6 5,3 53 28 19
SU Marseille - Lorient 1,65 4,35 6,7 62 23 15
  Bordeaux - Montpellier 1,95 3,6 5 52 28 20
  Rennes - Nice 2,3 3,45 3,75 44 29 27
               
  Allsvenskan            
               
LA Malmö - Kalmar            
SU Halmstad - AIK            
  Falkenberg - Åtvidaberg            
  Hammarby - Helsingborg            
MA Gefle - Örebro            
  Hacken - Sundsvall            
  Elfsborg - Norrkoping            
  Djurgården - IFK Göteborg            
               
  Veikkausliiga            
               
TO Ilves - VPS 2,65 3,45 3,05 38 29 33
  FC Inter - FF Jaro 1,9 3,85 5 54 26 20
  HIFK - FC Lahti 2,75 3,45 2,95 37 29 34
SU VPS - KTP            
  Ilves - HIFK            
  HJK - IFK Mariehamn            
  FC Inter - SJK            
  RoPS - KuPS            
  FF Jaro - FC Lahti            
               
  Ykkönen            
               
LA AC Oulu - JJK Jyväskylä            
  PK-35 Vantaa - TPS            
  FC Haka - VIFK            
  MP - EIF            
  PS Kemi - FC Jazz            
               
  SM-liiga            
               
TI TPS - Sport 1,75 5 4,55 58 20 22
  Tappara - Ässät 1,8 4,55 4,8 57 22 21
  Blues - Kärpät 3,05 4,2 2,35 33 24 43
  HIFK - Ilves 2 4,35 3,75 50 23 27
KE Sport - SaiPa            
  Pelicans - Kärpät            
  KalPa - KooKoo            
  Lukko - Blues            
TO JYP - KalPa            
  HPK - Ilves            
PE Ässät - SaiPa            
  TPS - HIFK            
  Tappara - KooKoo            
  Kärpät - HPK            
  Sport - Lukko            
LA Pelicans - HIFK            
  Lukko - JYP            
  Ilves - SaiPa            
  KooKoo - Blues            
SU Sport - Kärpät            
  HPK - JYP            
  Ässät - TPS            
  Blues - KalPa            Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt