Pitkäveto

Valikko

Pitkäveto: Tehdään tiliä EM-karsinnoista - vetoideoita riittää!

Julkaistu: , Päivitetty:

Pitkäveto to
EM-karsinnat tarjoilevat pelielämyksiä peräti kahdeksan vedon verran.
Tarjoamme tänään IS Extran pitkävetovihjeen maksutta kaikille IS:n lukijoille.  Vihjeen lukuohjeen löydät täältä

Lisää tätä rahakasta herkkua saat päivittäin tilaamalla IS Extran - kaikilla muillakin herkuilla
.


Torstai

Aikaisemmin vihjattu Romanian vähintään kahden maalin voiton kerroin on tullut jo alas. Nykytarjous 3,20 riittää enää marginaaliseksi peli-ideaksi.

510:2 Skotlanti – Puola, yli 2,5 maalia 2,30 *** (54-46 %)

Perustaso    3    3
Kokoonpanot    5    5
Vireystila    3    3
Motivaatio    5    5
Ottelurasitus    5    5
Kotietu        normaali
Maalimäärä     normaali

EM-karsinnat
Skotlannilla ei ole enää mahdollisuuksia lohkon kahden parhaan joukkoon. Puola ja Irlanti pelaavat vielä keskinäisen, joten Saksan lisäksi toinen joukkueista tulee olemaan väkisinkin skottien edellä. Kolmospaikkaan on vielä mahdollisuudet, mutta Puolaa vastaan vaaditaan pistesuoritusta, mieluiten voittoa. Puola omaa vielä täydet mahdollisuudet suoraan kisapaikkaan. Puolalla on myös vielä olemassa loppujen pelien tappioilla mahdollisuus jäädä lohkossa neljänneksi. Molemmat tahtovat ottelusta täyden pistepotin. Motivaatiot ovat siis kunnossa.

Skotit lähtevät hakemaan maaleja ja Puolalla on supervireessä oleva hyökkääjä-ässä Robert Lewandowski – maaleja saatetaan siis hyvinkin nähdä. Tappioasemassa skoteilla ei ole mitään hävittävää, joten tässä tapauksessa tullaan ottamaan isojakin riskejä. Ennakkoasetelma on hyvin tasainen. Maaliodotusarvo ei ole kovinkaan suuri, mutta on matsissa enemmän maalipotentiaalia kuin bookkerien kerroinasettelut kertovat. Vetoihin maistuu ihan kirkkaasti ”yli 2,5 maalia” Veikkauksen 2,30 tarjouksella.

703:1 Albania – Serbia 2,60 ** (40-32-28 %)


Perustaso    2-3
Kokoonpanot    5-5
Vireystila    4-2
Motivaatio    5-3
Ottelurasitus    5-5
Kotietu        suuri
Maalimäärä     pieni

EM-karsinta
Maiden väliset suhteet ovat kaukana parhaasta mahdollisesta. Vuosi sitten lokakuussa maat kohtasivat Belgradissa. Itse matsista nyt ei tullut lukuisten erilaisten järjestyshäiriöiden takia mitään ja ottelu keskeytettiin. Jälkimainingeissa matsi tuomittiin Albanian 3-0 voitoksi. Albanian joukkue sai palatessaan kotimaahan sankarin vastaanoton, lentokentällä oli vastassa useampi tuhat ihmistä.

Se on varma, että serbit saavat Elbasanissa todella kuuman vastaanoton. Lohkotilanteen perusteella ei Serbialla ole matsissa panosta: EM-unelma ei ole enää elossa. Albania puolestaan on varmistanut jo kolmannen sijan, mutta suora kisapaikkakin on aivan käden ulottuvilla. Lohkokakkonen Tanska on nimittäin ainoastaan pisteen edellä ja juuteilla on jäljellä enää yksi matsi, Albanialla kaksi. Tanska pelaa samaan aikaan Bragassa Portugalin vieraana. Tasapisteissä Tanska on Albaniaa edellä. Kutkuttava tilanne.

Serbia on, lohkotilanteesta huolimatta, selvästi Albaniaa vahvempi nippu. Serbeillä saattaa olla näyttöhaluja tuon kabinetti-tappion jäljiltä. Toisaalta taas vastaanotto on varmasti niin kuuma, että pupu voi jopa serbeilläkin mennä pöksyyn. Annetaan Albanialle tästä etua. Kokonaisuutena matsi on mukavan haastava arvioida. Näkemys on, että isännät ansaitsevat niukan suosikkiaseman. Maalijuhla on erittäin epätodennäköinen tapahtuma. Vedoissa voi varovaisesti kokeilla Albanian voittoa.

290:1 Romania – Suomi (+1) 3,20 * (32-27-41 %)

Perustaso    3-2  
Kokoonpanot    5-3
Vireystila    3-3
Motivaatio    5-5
Ottelurasitus    5-5
Kotietu        normaali
Maalimäärä     normaalia hieman pienempi

EM-karsinnat Romania on kiinni suorassa kisapaikassa. Lisäpisteitä kyllä vaaditaan. Epätodennäköinen murskatappio Huuhkajille avaisi myös tilaisuuden tipahtaa lohkossa jopa neljänneksi. Motivaatio on romanialaisilla varmasti kunnossa.  Romanian valitus UEFA:n langettamasta sanktiosta meni läpi ja yleisön on tervetullut matsiin. Ensin ottelu piti pelata suljetuin ovin.

Huuhkajilla on vielä "kerran miljoonasta" -mahdollisuus nousta lohkossa kolmanneksi, murskavoitto Bukarestista avais mahdollisuuden suoraan kisalippuunkin. Huuhkajien EM-unelma kyllä vaatii omien voittojen lisäksi isoja apuja Färsaarilta ja Kreikalta. Toki Huuhkajat ovat tähän matsiin varmasti syttyneitä, jos EM-unelma ei kestä muiden matsien tuloksia, niin ainakin voittoputkea tahdotaan jatkaa. Kokoonpanopuolella on iso takaisku Roman Eremenkon poissaolo, mies tosin on ollut sivussa noista kahdesta voittopelistä. Poissa ovat myös pelikieltoaan Romaniaa vastaan kärsivä Tim Sparv ja loukkaantunut Riku Riski. Hyvä uutinen on, että Berat Sadik on taas käytettävissä.

Huuhkajat ovat tilapäisluotsi Markku Kanervan alla pelanneet pelkästä tuloksesta. Omat linjat pyritään pitämään tiiviinä ja ote annetaan tarvittaessa täysin vastustajalle. Kytätään sitten vastustajan hermokontrollin pettämistä. Kaunista ei Huuhkajien peli ole ollut, mutta kaksi voittoa puhuu tyylin toimivuuden puolesta. Bukarestissa Huuhkajat tyytyvät varmasti olemaan ottavana osapuolena. Tappioasemassa nyt ei ole sitten enää mitään hävittävää, joten tässä skenaariossa riskitasoa tullaan nostamaan. Romania ei ole mikään tehomylly, mutta linjojen avautuessa osataan kyllä rokottaa. Isäntien puolustuspelaaminenhan on erittäin tiivistä. Romanian kolme viimeisintä karsintamatsia ovat päättyneet maalittomiin tasapeleihin.

Romania saa selvähkön suosikkiaseman. Romanian vähintään kahden maalin voittokertoimelle 3,20 voi asettaa jännityspanoksen.


Perjantai

805:1 Moldova – Venäjä, alle 2,5 maalia 1,95 *** (55-45 %)

Perustaso    1-3
Kokoonpanot    5-5
Vireystila    2-3
Motivaatio    4-5   
Ottelurasitus    5-5
Kotietu        normaalia hieman pienempi
Maalimäärä     normaali

EM-karsinnat Moldova on lohkossa viimeisenä. Voittotili on vielä avaamatta. Huomioidaan, että maan puolustuspelaaminen on ollut erittäin tiivistä. Moldova ei ole päästänyt yhdessäkään karsintamatsissa yli kahta maalia. Maan perustasoon nähden on suoritus hyvä. Maalinteko sitten tökkii oikein urakalla. Moldovalaispelaajia pelaa Venäjän liigassa ja kyllähän Venäjän kohtaaminen sytyttää.

Venäjä on tiukasti kiinni lohkon kakkospaikassa. Suurempiin pistemenetyksiin ei tosin ole varaa, muuten Ruotsi tai jopa Montenegro tulee takaa ohi. Chisinausta olisi otettava helpottavat kolme pistettä.

Molemmilla ovat takalinjat todella hyvässä kuosissa. Maalijuhla saattaa hyvinkin jäädä näkemättä. Suosikkiasema menee selvästi vahvemmalle Venäjälle. Vetoihin maistuu oikein mallikkaasti ”alle 2,5 maalin” 1,95 tarjous.

310:1 Montenegro – Itävalta 2,65 *** (42-28-30 %)

Perustaso    2-3
Kokoonpanot    5-5
Vireystila    3-5
Motivaatio    5-2
Ottelurasitus    5-5
Kotietu        normaali
Maalimäärä     normaali

EM-karsinnat Montenegrolla on ohut sauma nousta vielä lohkossa kolmen joukkoon. Tämä kyllä vaatii käytännössä voittoa Itävallasta. Montenegro pelasi viime matsinsa, aikaisempien järjestyshäiriöiden ansiosta, tyhjille lehtereille. Nyt on kannattajilla taas pääsy kannustamaan omiaan. Motivaation pitäisi olla katossa.

Upeat karsinnat pelannut Itävalta varmisti viime kierroksen Ruotsista haetulla hienolla 4-1 voitolla lohkon ykkössijan ja EM-paikan. Tässä mielessä voi paras lataus olla Montenegroa vastaan kateissa. Vahvan kokoonpanon Marcel Koller on kyllä otteluun valinnut.

Montenegrolla on Stevan Joveticin kaltaista tähtipelaajaa, joten aivan turha nippu ei ole kyseessä. Isännät lähtevät varmasti hakemaan rohkeasti voittoa. Itävalta on parempi kokonaisuus, mutta motivaatio- ja kotietu antavat isännille niukan suosikkiaseman. Tasapelillä Montenegro tuskin tekee mitään, joten voittoa haetaan tarvittaessa isollakin riskillä. Mitään älytöntä peruuttelua siis tuskin nähdään ja näin saatetaan maalejakin nähdä.

Vedoissa voi tällä motivaatiotilanteella kokeilla Montenegron 2,65 voittokerrointa.

307:2 Liechtenstein – Ruotsi 1,08 ** (1-6-93 %)


Perustaso    1-3
Kokoonpanot    5-5
Vireystila    3-3
Motivaatio    3-5
Ottelurasitus    5-5
Kotietu        pieni
Maalimäärä     suuri

EM-karsinnat Piskuinen Liechtenstein pelaa kunniastaan. Tavoitteena on välttää lohkon jumbosija. Voitot ovat kortilla ja yleensäkään maalinteko näitä Ruotsin kaltaisia parempia maita vastaan on todella harvinaista herkkua.

Ruotsilla on alla tappiot lohkon kärkijengeille Venäjälle ja Itävallalle. Itävaltaa vastaan kärsittiin viime karsintapelissä kotona Solnassa ruma 1-4 tappio. Ruotsi on kiinni lohkon kolmospaikassa. Itävalta on jo varma lohkoykkönen. Venäjääkään Ruotsi tuskin kykenee enää ohittamaan. Pistetarve on silti suuri, sillä Montenegro hengittää niskaan vaivaisen pisteen päässä.

Tasoero on niin suuri, että Ruotsi on ottelussa jättisuosikki. Vielä kun tuo motivaatio on suosikilla takuulla kunnossa. Hyvänä päivänään Liechtenstein pystyy puolustamaan paremmatkin maat niukkoihin maalilukuihin, mutta repsahduksia sattuu. Viime kuussa tuli esimerkiksi kotona tukkaan Venäjältä tylyin 0-7 maalein. Ruotsin 1,08 voittokerroin on pelikelpoisuuden rajoilla.


Lauantai

945:1 Islanti – Latvia, alle 2,5 maalia 1,83 *** (57-43 %)

314:X Islanti – Latvia 4,40 ** (63-25-12 %)


Perustaso    3-2
Kokoonpanot    5-5
Vireystila    5-2
Motivaatio    2-2
Ottelurasitus    5-5
Kotietu        normaali
Maalimäärä     normaali

EM-karsinnat
Islannin sensaatiomaisesti sujuneet karsinnat saivat viime kierroksella palkintonsa, kun EM-kisapaikka varmistui. Saavutetun ”ison hyvän” jälkeen voi olla vaikeuksia latautua näihin loppupeleihin täydellä teholla. Lars Lagerbäckin valitsema kokoonpano on kyllä vahva ja faneja tahdotaan varmasti kiittää, mutta silti uskon aivan parhaan terän olevan kateissa.

Latvian tilanne on siinä mielessä sama kuin Islannin: suurin panos loistaa poissaolollaan.  Latvian jalkapallo on ollut viime vuodet alamaissa: viimeisin varsinaisella peliajalla otettu voitto on niinkin kaukaa kuin neljän vuoden takaa. Näissä karsinnoissa on tosin viimeiset kolme vierasmatsia saatu pelattua tasan: Kazakstanissa, Tshekissä ja Turkissa.

Vaikka suurempi panos puuttuukin, niin pelin kaava tulee olemaan varmasti se, että passiivisempi Latvia antaa suosiolla pallonhallinnan isännille ja kyttää vastaiskuja. Islannin puolustus on ollut läpi karsintojen loistavassa balanssissa, joten vieraiden maalit ovat todennäköisesti kortilla. Parhaan terän puuttuessa saattaa Islantikin hyöriä tehottomat 90 minuuttia.

Islanti saa selvän suosikkiaseman. Maalijuhlaa tuskin tullaan todistamaan. Tosin vailla panosta voidaan pelata vapautuneemmin ja tämä saattaa näkyä maaleina. Vedoissa kiinnostaa ihan hienosti ”alle 2,5 maalia” 1,83 tarjouksella, halutessaan voi myös ostaa suoraa tasapeliä 4,40 kertoimella.


Alla oleva taulukko avautuu ja kutistuu klikkaamalla otsikkoa.

+Kerroinrajat ja todennäköisyysprosentit
Nro Ottelu Kerroinrajat Todennäköisyys
    1 x 2 1 x 2
               
  EM-karsinta, jalkapallo            
               
TO Georgia - Gibraltar 1,1 25 100 95 4 1
  Albania - Serbia 2,5 3,15 3,6 40 32 28
  Portugali - Tanska 1,85 3,85 5,3 55 26 19
  Skotlanti - Puola 2,8 3,45 2,9 36 29 35
  Romania - Suomi 1,7 3,85 6,7 59 26 15
  Irlanti - Saksa 6,25 4,2 1,7 16 24 60
  Pohjois-Irlanti - Kreikka 2,5 3,05 3,75 40 33 27
  Unkari - Färsaaret 1,4 5,3 11,15 72 19 9
PE Liechtenstein - Ruotsi 100 16,7 1,1 1 6 93
  Montenegro - Itävalta 2,4 3,6 3,35 42 28 30
  Moldova - Venäjä 14,3 5,3 1,4 7 19 74
  Sveitsi - San Marino 1,05 52,65 1000 98 1,9 0,1
  Englanti - Viro 1,25 7,7 25 83 13 4
  Espanja - Luxemburg 1,05 36,4 400 97 2,75 0,25
  Makedonia - Ukraina 8,35 4,2 1,6 12 24 64
  Slovenia - Liettua 1,5 4,55 9,1 67 22 11
  Slovakia - Valko-Venäjä 1,6 4,35 7,7 64 23 13
LA Islanti - Latvia 1,6 4 8,35 63 25 12
  Kazakstan - Hollanti 12,5 5,9 1,35 8 17 75
  Azerbaidzan - Italia 14,3 4,8 1,4 7 21 72
  Norja - Malta 1,15 10 50 88 10 2
  Tshekki - Turkki 2,8 3,35 2,95 36 30 34
  Israel - Kypros 1,65 4,35 6,7 62 23 15
  Kroatia - Bulgaria 1,4 5,6 11,15 73 18 9
  Andorra - Belgia 1000 52,65 1,05 0,1 1,9 98
  Bosnia ja Hertsegovina - Wales 2 3,6 4,55 50 28 22
SU Suomi - Pohjois-Irlanti            
  Armenia - Albania            
  Färsaaret - Romania            
  Kreikka - Unkari            
  Serbia - Portugali            
  Gibraltar - Skotlanti            
  Puola - Irlanti            
  Saksa - Georgia            
MA Itävalta - Liechtenstein            
  Venäjä - Montenegro            
  Ruotsi - Moldova            
  Liettua - Englanti            
  San Marino - Slovenia            
  Luxemburg - Slovakia            
  Ukraina - Espanja            
  Valko-Venäjä - Makedonia            
  Viro - Sveitsi            
TI Latvia - Kazakstan            
  Turkki - Islanti            
  Hollanti - Tshekki            
  Bulgaria - Azerbaidzan            
  Italia - Norja            
  Malta - Kroatia            
  Wales - Andorra            
  Kypros - Bosnia ja Hertsegovina            
  Belgia - Israel            
               
  MM-karsinta, jalkapallo            
               
TO Bolivia - Uruguay 2,6 3,25 3,35 39 31 30
  Kolumbia - Peru 1,55 4,55 8,35 66 22 12
PE Venezuela - Paraguay 2,35 3,35 3,75 43 30 27
  Chile - Brasilia 2,4 3,45 3,45 42 29 29
  Argentiina - Ecuador 1,45 5 10 70 20 10
KE Ecuador - Bolivia            
  Uruguay - Kolumbia            
  Paraguay - Argentiina            
  Brasilia - Venezuela            
  Peru - Chile            
               
  Ykkönen            
               
LA VIFK - PS Kemi 6,7 5,9 1,5 15 17 68
  FC Jazz - MP 2 4 4 50 25 25
  JJK Jyväskylä - PK-35 Vantaa 2,75 3,75 2,8 37 27 36
  TPS - FC Haka 1,9 3,85 5 54 26 20
  EIF - AC Oulu 3,15 3,85 2,4 32 26 42
               
  Kakkonen            
               
LA KPV - FC Honka            
  GrIFK - Klubi 04            
               
  SM-liiga            
               
TO Tappara - Kärpät 2,45 4,2 2,9 41 24 35
  HIFK - JYP 1,8 4,8 4,35 56 21 23
PE TPS - JYP            
  Sport - KooKoo            
  Pelicans - Ässät            
  Ilves - KalPa            
  HPK - Lukko            
LA Lukko - TPS            
  Ässät - HPK            
  SaiPa - Blues            
  Ilves - HIFK            
  Kärpät - KooKoo            
  KalPa - Pelicans            
SU JYP - Tappara            


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt