MAINOS


MAINOS - Kaikki tämän osion artikkelit ovat ilmoittajan mainosaineistoa
MAINOS

Laineilla lipuva ravintolaparatiisi

Julkaistu:

MAINOS Laivojen ruokatarjonta mielletään yleensä buffetpainotteiseksi, ja toki se sitä myös on. Nyt Punaisille laivoille on kuitenkin saatu kaksi upeaa ravintolaa: No Name Gabriellalle ja Plate Mariellalle. Helsinki–Tukholma-reitti, bring it on!
Nimetön helmi

Luulitko, että hyvää ruokaa saa vain maista? Ainakin itse ajattelin pitkään niin, mutta nyt olen ilokseni saanut kokea loistavan yllätyksen. Viking Linen Gabriella palasi keväällä telakalta, ja melkein koko laivan ravintolamaailma koki mullistuksen. Minullakin oli ihan vähän sormet pelissä yhdessä suunnittelupalaverissa, jossa puhuttiin värimaailmasta ja kalusteista. Lopputuloksen nähtyäni voin todeta: freesiä, houkuttelevaa ja tyylikästä. Kelpaa tulla pidemmänkin matkan päästä kokeilemaan!Uudistuksen parasta antia on No name, ravintola vailla nimeä, joka on tuonut Gabriellalle täysin uudenlaisen ja toimivan maistelumenukonseptin. No Namessa on palattu ruuanlaiton juurille: suolataan, fermentoidaan, kuivataan. Ravintolan keittiössä häärää mm. Viking Linen oma talentti, kokki Maarit Juvonen. Hän on myös ollut mukana luomassa syksyn Luonto lautasella -teemamenuun useita annoksia.Annokset olivat ehkä piperrysruokaa, mutta voi pojat, kirosanan arvoisen hyviä! Nälkäkin lähti, kun annoksia söi yhdeksän kappaletta. Joka ikinen annos oli hyvä, jopa ankansydän, joka minua hieman mietitytti.


Tarjolla oli mm. purjoa ja poroa, juuriselleriä ja omenaa, hirssipuuroa ja porkkanaa, kuhaa ja mustajuurta, karitsaa ja kaalia, friteerattua kotijuustoa ja hilloa... En edes pysty nostamaan yhtä annosta toisen edelle – kaikki olivat voittajia!


Kotimatkalla kokeiluvuorossa oli kala- ja äyriäispainotteinen Bistrotek-ravintola. Sinisimpukoita, päivän äyriäisvati ja bouillabaisse...


Nam! Parasta oli bouillabaisse; hyvä tomaattinen maku, jotakin ihanaa maustetta tukevoittamassa sekä raikasta kermaviiliä. Tätä voisin hyvin syödä uudestaan! Kylmällä oluella ateria sujahti helposti alas samalla kun viereisen pöydän iloinen vanhempi rouvaseurue vitsaili ja muisteli vanhoja. Myös näköala oli mitä mainioin. Kyllä kiitos! Milloin pääsen uudestaan?


M/S Gabriella, www.vikingline.fi

Kuvat ja video: Tuukka Ervasti

MAINOS
Lue myös:

MAINOS