MAINOS


MAINOS - Kaikki tämän osion artikkelit ovat ilmoittajan mainosaineistoa
MAINOS

Heikki Paasosen vinkit Tallinnaan

Julkaistu:

MAINOS Suosittu Talent-juontaja viihtyy Tallinnan sykkeessä – eikä suotta!
Kukapa ei tykkäisi Heikki Paasosesta? Viking Linen ja Talent Suomi -ohjelman yhteistyön myötä päädyin juttusille kaikkien rakastaman Heikki Paasosen kanssa. Suosittu juontaja kertoi lempipaikoistaan Tallinnassa. Ja minähän en vuorostani voinut olla suosittelematta hänelle muutamia hyviksi todettuja paikkoja.

1. IMAX-teatteri

Talent-juontaja Heikki kertoi, että hän on käynyt usein Tallinnassa elokuvissa; ei kuitenkaan normi-leffoissa, vaan IMAX-elokuvissa. Tallinnassa on lähin IMAX-elokuvateatteri, joka näyttää huippulaadukkaita elokuvia niin kuvatekniikan kuin äänentoistonkin kannalta. Itse en ole kokeillut IMAX-elokuvaa vuosiin, ehkä kerran joskus vuonna X, kun kävin valtameren toisella puolella. Olisi oikeasti hauska mennä uudestaan.

IMAX, Pärnu mnt 45, Tallinn

2. Ravintola Noa

Ravintola Noa sijaitsee hieman kaupungin ulkopuolella, rantaviivaa pitkin Piritan sataman ohi. Rakennus suunniteltiin varta vasten ja sen sisällä on kaksi ravintolaa: Noa ja Noa Peakoka Pool (pääkokin maja). Ravintolasta on upea näköala Tallinnan lahdelle, ruoka on maistuvaa, annokset kauniita ja täynnä yllättäviä makuyhdistelmiä.Itse en ole käynyt Noassa, mutta olen kuullut kehuja myös muilta kuin Heikiltä, joten otan tämän haasteena ehtiä sinne jollakin seuraavalla reissullani. Olen käynyt samojen omistajien Tuljak-ravintolassa, joka sijaitsee myös Piritan rantaviivalla – ja se vasta mukava (ja hintava) paikka onkin!


Noa Resto, Ranna tee 3, Tallinn

Tuljak, Pirita tee 26e, Tallinn

3. Kalamaja

Kalamaja on monen lempialue, myös minun, joten ymmärrän hyvin, että Heikkikin sitä suosittelee. Täällä on vielä hieman rosoisempi meininki kuin vanhassa kaupungissa, ja vanhan teollisuusalueen leima ja teollisuusarkkitehtuuri ovat vahvoja.


Kalamajan luovasta keskuksesta, Telliskivi 60 a:sta löytyy paljon pieniä ravintoloita ja kahviloita, mutta Heikin mielestä F-hoone on paikan parasta antia.


Itsekin olen useampaan otteeseen käynyt Kalamajassa ja juuri F-Hoonessa, ja voin todellakin suositella sitä sekä ruuan että illanvieton kannalta. Ja erityisesti hinta-laatusuhteeltaan.


4. Jää yöksi ja käy vielä yhdellä

Tallinnan yöelämä on sen verran houkuttelevaa, että Heikki myönsi usein jäävänsä Tallinnaan yöksi, jotta ehtii rauhassa käydä syömässä ja ottamassa oluen. Tai kaksi. Ja Tallinnassa on todellakin niin paljon mukavia baareja, loistavia ravintoloita ja kiehtovia kulttuuritapahtumia, että välillä on melkein pakko jäädä pidemmäksi aikaa, jotta ehtii kokea kaiken mitä haluaa. Tässä kohdassa minä vuorostani suosittelin Heikille muutamaa baaria, joissa hän ei ollut vielä ehtinyt käydä. Hän lupasi harkita suosituksiani, kun ensi kerran käy Tallinnassa.

Kuvat: Tuukka Ervasti

MAINOS
Lue myös:

MAINOS