Kullervo

NHL

NHL

Veikkaajan arkisto: "Kipper was here"

Julkaistu:

Urheilusanomien toimittaja Marko Lempinen aloitti Veikkaajassa 3.10.2010 ilmestyneen Kipper Was Here -artikkelin seuraavasti: "Lähdimme selvittämään maailman parhaan maalivahdin mysteeriä. Törmäsimme muuriin."
Helmikuu 2004: edessä NHL:n vuotuinen All Stars -viikonloppu, pelaajille tiedossa lakisääteiset kaksi vapaapäivää. Pikkuvaivoista kärsinyt Miikka Kiprusoff on saanut kutsun maailman ehkä pelätyimmän valmentajan, myös Calgary Flamesin toimitusjohtajan tehtäviä hoitavan Darryl Sutterin puheille.

Turkulaisvahdin NHL-ura on yhä vaakalaudalla, vaikka hän on torjunut mainiosti San Josesta marraskuussa 2003 tapahtuneen siirtonsa jälkeen. Kovan linjan Sutter ehdottaa tuoreelle hankinnalleen kevyttä harjoittelua tauolla.

- En muuten tule, Kiprusoff vastaa pomolleen tyynesti, tuttuun tyyliinsä.

Toimistolla räjähtää. Sutter hyökkää Kiprusoffin rinnuksiin ja nostaa tämän räväkästi seinälle. Turhaan. "Kipper" ei peräänny.

Säädöksistä viis, se oli uskomatonta suoraselkäisyyttä Kiprusoffilta. Kuka muu eurooppalaispelaaja olisi uskaltanut uhmata seuraa, jolta on saanut uran viimeisen mahdollisuuden? Ja asettua vieläpä tiukkaotteista ja arvostettua Sutteria vastaan?

Kun Kiprusoffista on kysymys, se ei ollut edes yllättävää. Hän on aina tehnyt mitä huvittaa, luottanut vain ja ainoastaan itseensä. Oman tiensä kulkijalla on poikkeuksellisen vahva itsetunto, mikä on juuri se elementti, jonka turvin hän on kivunnut maailman parhaaksi vahdiksi.

- Maailmassa on kymmeniä yhtä sulavaliikkeisiä ja teknisesti taitavia torjujia kuin Kiprusoff, mutta henkisesti hän erottuu massasta, Philadelphian kollega Antero Niittymäki tietää.

Viime kauden päätteeksi Kiprusoff palkittiin NHL:n parhaana torjujana, Vezina Trophylla ja kauden alla The Hockey News rankkasi Kiprusoffin koko NHL:n parhaaksi pelaajaksi.

Ajatella, suomalainen kiekkoilija rankingykkösenä! Koko NHL:n paras, kenttäpelaajat mukaan lukien. Ei todellakaan ihan jokapäiväistä.

Muuri kahdella tapaa


Suomalaisvahtien vallankumousta NHL:ssä johtanut Kiprusoff on ollut palvottu sankari ja eräänlainen kiekkojumala Calgaryssa keväästä 2004 asti, jolloin hän siivitti Flamesin ihmepelastuksillaan Stanley Cupin finaaliin. Lähes miljoonan asukkaan lätkähullussa kaupungissa on ristitty eläimiä ja jopa lapsikin hänen nimensä mukaisesti.

Kun Kiprusoff erehtyy Calgaryn kaduille, häntä kohdellaan kuin rock-tähteä. Joka kulmasta löytyy nimikirjoitusten pyytäjiä, kirkuvia naisia ja muuten vain hämmentyneitä kaupunkilaisia.

Marry me Kipper, marry me! lukee monissa lakanoissa.

Useimpien pelaajien pöksyistä karkaisi touhutippa tuollaisessa myllerryksessä, mutta ei Kiprusoffilta. Itse asiassa hän ei perusta mokomasta yhtään. Hän toki hoitaa velvollisuutensa kunniakkaasti, mutta siinä kaikki. Kolmen viikon päästä 30 vuotta täyttävä vahti vastaanottaa suitsutukset yhtä rauhallisesti, värittömästi ja ilmeettömästi kuin esiintyy julkisuudessa.

Calgaryssa mikkimeri aaltoilee alati Kiprusoffin kiusana, mutta Suomen mediassa hän tuikkii harvoin. Ei sillä, etteikö rapakon tälläkin puolella janottaisi turkulaisen kommentteja. Kysymys on vain siitä, ettei vahtia kiinnosta julkisuus, ja Suomessa hän on vielä pystynyt välttelemään sitä.

Viime kaudella Kiprusoff kieltäytyi olympiamatkasta lonkkavammaansa vedoten. Kisojen aikaan hän ei vastoin suomalaismedian odotuksia harjoitellutkaan Calgaryssa, vaan löhöili Havaijilla. Sekaannus, turha sellainen, kuumensi tunteita kiekkohullussa Suomessa, mutta turkulainen ei siinäkään tilanteessa rynnännyt estradille selittelemään.

Kiprusoffia ei kiinnosta, mitä muut hänestä ajattelevat. Havaiji-tapauksellekin hän oli vain hymähdellyt. Pelaajat väittävät usein, etteivät lue lehtiä. Se on lähes poikkeuksetta valetta, mutta Kiprusoffin kohdalla totta.

Mestarivahti on paljon esillä Kanadassa, mutta mitä calgarylaisetkaan oikeastaan tietävät suomalaisen persoonasta, hänen loistokkuutensa tärkeimmästä kivijalasta? Eivät ihmeitä.

Kiprusoff on myyttinen sankarihahmo niin Suomessa kuin Pohjois-Amerikassakin. Ja jos on Kipper muuri kaukalossa, sellaisen taakse hän kätkeytyy siviilissäkin. Sen muurin ylitse on vaikea päästä, saati nähdä.

Nyt on joka tapauksessa aika purkaa mysteeriä.

Kännykkäjahtia


- Haloo, kuuluu huokaus puhelimen toisesta päästä.

- Siis mitä? Vastasit puhelimeen, äimistelen ja esittelen itseni.

-  Sulla kävi kauhea munkki, Kiprusoff kuittaa virnistäen.

Todellakin kävi. Koho nytkähti toki vasta vajaan viikon ja järjestyksessä 18:nnen soittoyrityksen jälkeen, mutta se ei ole huonosti, sillä toisinaan maalivahti on ollut kaikkien, oman agenttinsakin, tavoittamattomissa jopa viikkoja.

Jos koulussa olisi annettu arvosanoja puhelimen käytöstä, Kiprusoff olisi yhä ala-asteella. Kuvaavaa on, että maailman johtavan kännykkämaan kasvatti eli pitkään ilman matkapuhelinta, kunnes oli noin vuosi sitten pakotettu hankkimaan kapistuksen.

- Kännykkä ei oikein ole mun juttu. Olihan se sitten ostettava, kun paine pukukopin puolelta kasvoi liian suureksi, sanoo omissa oloissaan hyvin viihtyvä Kiprusoff.

Monesti Kipper, jolla on aivan omintakeinen huumorintaju, ei vain viitsi kiusallaan vastata soittoihin. Hän saattaa naureskella yksikseen vanhanaikaisen vastaajansa äärellä, kun siihen jätetään viestiä.

Kuten maalivahdit yleensä, myös TPS-kasvatti on erikoinen kiekkopersoona. Ihan kärkipäästä silläkin saralla. Jääkiekossa on olemassa sanonta, että maalivahdit ovat maalivahteja. Niin ovat. Ja heidän lisäkseen on Kipper.

"Hyvä seuramies"


SM-liigassa kasvattajaseurassaan TPS:ssa ja Elitserinissä AIK:ssa ennen NHL:ään siirtymistään pelannut Kiprusoff on luonteeltaan vaatimaton, rauhallinen ja hiljainen. Vaan ei aina.

- Hurja kaveri. Vaikka ei heti uskoisi, hänen kivikasvojensa takaa paljastuu mainio seuramies, jolle saa usein nauraa, ex-joukkuetoveri Ville Nieminen kertoo.

Kotonaan se kelailee videolta Tuttu Juttu -showta ja puuhailee rakkaiden koiriensa sekä perheensä parissa.

Pitkään seurustellut, reilun vuoden vanhan poikalapsen isä vetäytyy kesäisin omaan rauhaansa Turun saaristossa sijaitsevaan kotitaloonsa. Sieltä hän ilmaantuu ihmisten ilmoille harvoin.

- Ei kai kukaan oikein tiedä, mitä se siellä touhuaa. Vesiskootteri sillä ainakin oli, mutta olisi kannattanut lukea ensin käyttöohjeet. Se nimittäin yritti ajella ilman tulppaa, Nieminen naurattaa.

Pilailun mestari


Nopean ja notkean Kiprusoffin sarkastisesta huumorista ovat monet saaneet tuta. Jokin aika sitten hän "kuljetti" Flamesin maalivahtivalmentajaa David Marcoux'ta:

- Kuule, mä nostan tällä hetkellä pelkkää isoa rautaa, en juokse lenkkiä enkä tee muutakaan. Vain isoa rautaa, Kipper oli lohkaissut Suomesta käsin.

Marcoux nieli syötin, jonka mukaan seuran kultakimpale treenasi päin honkia. Paniikki Flames-leirissä oli valmis. Puhelinlinjat kävivät kuumina aina seurapomoja myöten.

Taannoin nuorten MM-kisoissa Kiprusoff ja veskarikollegansa Vesa Toskala maalasivat kasvonsa pelipäivän aamuna vitivalkoisiksi, ja ilmoittivat hölmistyneelle valmentajalle Harri Rindellille:

- Mitäs nyt tehdään, kun olemme molemmat sairaita?

Tarinaa riittää. Muutama vuosi sitten San Josen NHL-leirillä Kiprusoff sai juonittua lainaksi seuran vara-GM:n luottokortin, ties mihin vedoten. Seuraavana aamuna GM kauhisteli laskun suuruutta ja sitä, ettei kuiteista ollut tietoakaan. Laskun maksoi hän, ei seura, Kipperistä puhumattakaan.

Toisinaan Kiprusoffin suusta kuulee mielenkiintoisia kommentteja. Pelatessaan TPS:ssa hän päästi kerran kiekon selkänsä taakse aivan erän viime sadasosilla. Pelin jälkeen toimittaja kyseli maalista, johon Kipper tokaisi:

- Pitäisikö mun torjua erätauollakin?

Mikään ei hetkauta


Mistä tarinanpoikaset kertovat? Ennen muuta siitä, että Kiprusoff
uskaltaa olla oma itsensä. Ja siinä on koko asian, hänen taidokkuutensa, ydin: vahvan itseluottamuksensa ansiosta hän pystyy keskittymään vain olennaiseen.

Kimi Räikkönen on jäämies formularadalla, Kiprusoff kaukalossa.

"Mikin" rauhallisuus on juuri vahvan itsetunnon ansiota. Ja nimenomaan ollessaan rauhallinen hän pystyy torjumaan nopeasti ja reagoimaan oikea-aikaisesti. Aggressiivinen tyyli ei istuisi hänelle, näkee ex-maajoukkuevahti Urpo Ylönen, joka valmensi Kiprusoffia pitkään Turussa.

Mikään ei tunnu hetkauttavan Kiprusoffia. Stanley Cupin finaaleissa 2004 turkulaiselle upposi jokunen helppokin, mutta silloinkaan hän ei peittänyt kasvojaan tv-kameroilta ja salamoilta, jotka zoomasivat hänen peilityyntä katsettaan miljoonille ja taas miljoonille katsojille. Maski otsalle, pari hörppyä vettä ja se oli siinä.

- Ei jumankauta, tuohon ei pysty maailmassa kukaan muu kuin Kipper. Näyttää nyt kasvonsa kaikille moisen nukahduksen jälkeen, hämmästeli erästä maalia Kari Lehtonen, itsekin melko viileä huippuvahti.

Kun Flames samaisena keväänä oli hävinnyt tärkeän ottelun San Joselle konferenssifinaaleissa, Kiprusoff ei ollut millänsäkään. Miehen olemuksesta olisi voinut luulla, että takana oli mikä tahansa pihapeli. Hän käänsi maasturinsa keulan kohti kotiaan, pisti norjalaista hevimetallia soimaan ja rokkasi antaumuksella toinen käsi ikkunasta ulkona ja hymyillen leveästi playoff-partansa takaa.

Tappiot ja päästetyt takaiskumaalit ovat toki aina kirpaisseet Kiprusoffiakin, mutta miehen nollauskyky hakee vertaistaan. Ylösen mielestä Kiprusoff on perinyt keskittymiskykynsä, maalivahdin tärkeimmän ominaisuuden, äidinmaidosta.

- Ei tarvitse verrata Miikkaa kuin velipoika Markoon (puolustaa TPS:ssa). Hänenkin liikkeensä ovat rauhallisia ja sulavia, Ylönen peilaa.
- Miki pääsee luonnostaan ihan uskomattomiin asentoihin, joihin en itse taipuisi millään, entinen NHL-vahti Jani Hurme taas kuvaa lahjakkuutta.

Välillä höyryn keskellä


Se, että harmonisesti jäällä liikkuva Kiprusoff on hörppäillyt alati vettä peleissä, ei välttämättä aina ole ollut pelkkä rutiini. Jokunen kerta hänellä on venähtänyt peliä edeltävä ilta pitkäksi, mikä sekin on saattanut janottaa.

World Cupin aikaan päävalmentaja Raimo Summanen kehui eräässä ottelupalaverissa pelaajien asennetta ja muisteli, miten vielä hänen maajoukkueaikoinaan pelimiehiä sai joskus etsiä yökerhojen nurkista. Tuolloin kolmosvahti Toskala kuiskasi Kiprusoffille:

- Miten helvetisti ne silloin oikein on ottaneet?

On hämmästyttävää, miten Kiprusoff on näidenkin iltojen jälkeisinä päivinä pystynyt torjumaan tasollaan - jäätävästi. Ehkä hän on jopa tietoisesti hankkinut itselleen syyllisyyden tunteen, koska veskarithan ovat usein silloin parhaimmillaan.

Mene ja tiedä, mutta esikoisen syntymän jälkeen jää ei ole enää sulanut Kiprusoffin hengityksestä. Huono harjoittelija?

- Nauroin niin paljon, että multa meinasi tulla housuun, Toskala muistelee yhtä San Josen jääharjoitusta.

Jäällä oli yhteensä neljä maalivahtia, kaksi kummassakin kenttäpäädyssä. Toskala treenasi samassa päädyssä Kiprusoffin kanssa. Hän oli jo aivan puhki koppien nappaamisesta ja viittoili käsillään Kiprusoffille, että "ala jo tulla!".

- Miki ei liikahtanutkaan. Siellä se pysyi polvillaan kulmassa ja söi Snickersiä, Toskala räkättää.

Yksi myytti Kiprusoffin ympärillä koskee harjoittelua. Hänen on väitetty olevan laiska treenaaja.

- Se ei pidä paikkaansa. Miikka on aina tehnyt jäällä kunnianhimoisesti töitä, Ylönen vakuuttaa.

-    On ikävä ampua myytti alas, mutta Kipper ei todellakaan ole huono harjoittelija. Olkoonkin, ettei häntä juuri saleilla näy, Nieminen puolestaan painottaa.

Varmasti totta, sillä ei sentään Kiprusoffkaan olisi noussut huipulle pelkästään löhöilemällä.

Vahti toisessa polvessa


Kipinän maalivahtipeliin Kiprusoff peri isältään Jormalta, joka torjui aikanaan mestaruussarjassa Kiekko-67:n riveissä. Innostukseen vaikutti myös neljä vuotta vanhempi velipoika.

- Marko ja kumppanit saivat juonittua mut pihapeleissä tolppien väliin. Ei silti, ei väkisin. Mä olin aina kyynärpäät pystyssä, kun puhe tuli veskareista, Kiprusoff sanoo.

- Isäni oli alkutaipaleella suurin kriitikkoni, jolta sain paljon neuvoja. Toisaalta sain myös TPS:ssa jatkuvasti hyvää koulutusta, varsinkin Ylöseltä, nuorempana muun muassa Markus Kettererin tyyliä matkinut Kiprusoff kiittelee.

Lahjakas maalivahti nousi nopeasti seuran edustusjoukkueeseen, mutta peliaika oli aluksi tiukassa. Välissä (1996-98) hän piipahti Ruotsissa, josta palasi torjumaan Tepsille mestaruuden 1999. Viimein sen jälkeen aukesi NHL-ovi.

Pitkään farmissa


Aukesi, mutta vain sulkeutuakseen saman tien. Kiprusoffin ura rapakon takana sujui aina marraskuuhun 2003 asti pitkälti farmiliigassa. Monen mielestä ura oli tuolla hetkellä jo ohi.

- Oma uskokin oli kovalla koetuksella, Kiprusoff myöntää.

San Josessa Kiprusoff sai oivan mahdollisuuden syksyllä 2002, mutta vielä silloin hän ei ollut valmis. San Josen ykkösvahti Jevgeni Nabokov taisteli uudesta sopimuksesta, pitkään tilaisuuttaan odottanut Kiprusoff sai vatsuun kauden alussa. Joukkue oli edellisenä keväänä edennyt pitkälle pudotuspeleissä. Syksyllä 2002 San Jose oli yksi liigan suosikeista, mutta Kiprusoff petti pahasti.

Hän ei auttanut joukkuetta voittamaan. Hän vajosi kakkoseksi ja menetti seuran luottamuksen. San Josen kaudesta tuli floppi. Valmentaja Darryl Sutter sai kenkää, mutta löysi uuden kodin Calgarysta. Kaikkien yllätykseksi juuri Sutter hankki Kiprusoffin San Josesta.

Iso kysymys on, missä Kiprusoff olisi nyt, jos Calgary ei olisi napannut häntä seuraavana syksynä.

- Mielenkiintoinen kysymys. Ehkä jossain toisessa NHL-seurassa, ehkä en.

Jos pelasti Calgary Kiprusoffin, myös maalivahti pelasti seuran. Ja tuhkimotarina on vasta alussa, jos sitä voi sellaiseksi edes kutsua. On nimittäin niinkin, että eurooppalaisista vahdeista oikeastaan vain takavuosien Pelle Lindberg on saanut heti luottoa NHL:ssä.

Kiprusoff torjuu Flamesissa ainakin kaksi kautta, ja ura jatkunee senkin jälkeen.

- Ei tässä muutakaan tekemistä ole mielessä.

Törmäämme jatkossakin muuriin.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Teuvo Loman, 55, julkaisi ensimmäisen kuvan kihlatustaan – hehkuttaa rakkauttaan: ”Olen onnellinen”

  2. 2

   Kuva: Valtava alfakrokotiili ammuttiin Australiassa – kuolemalla voi olla vaarallinen seuraus alueen asukkaille

  3. 3

   SUORA LÄHETYS: Paljonko Sauli Niinistön presidentti­kampanja on kerännyt kannattaja­kortteja?

  4. 4

   Parikymppinen mies aiheutti hämminkiä Orimattilassa – poliisi ihmeissään ”Nämä asiat ovat välillä ihmeellisiä”

  5. 5

   Kolumni: Suomalaishierojalta hurja väite: vakuuttaa tunnistavansa steroidien käytön yhdellä vilkaisulla ilman dopingtestiä

  6. 6

   Asiantuntija varoittaa: Toinen Pohjois-Korean aiheuttama uhka on jäänyt vetypommipullistelun varjoon

  7. 7

   Merivartiosto pelasti perheen myrskystä – perheen tytär lohkaisi pelastajille äitiä nolostuttaneet sanat

  8. 8

   Näin lämmin syyssää on harvinaisempaa kuin helle kesällä – meteorologi kertoo 2 syytä

  9. 9

   Iäkäs pariskunta katosi erämaahan viikko sitten – Lapin poliisi: ”Alue on laaja ja aikaikkuna on suuri”

  10. 10

   Balilla jo liki 50000 paennut pelätyn tulivuoren juurelta – Agungin edellinen purkaus oli kohtalokas

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Pohjois-Korea uhkasi testata vetypommia ilmakehässä Tyynellämerellä – tätä se tarkoittaisi maailmalle

  2. 2

   Suomalaistähti Alman jättimäinen mainoskuva komeilee Times Squarella – kollegoilta sataa äimistyneitä onnitteluita: ”Holy shit!”

  3. 3

   Lotta, 28, löysi unelmiensa miehen baarista – paljastuikin vankilomaa viettäväksi linnakundiksi: istunut kiven sisällä yli 10 vuotta

  4. 4

   Juho on parisuhteessa sekä Aleksin että Sofian kanssa – näin kolmikon suhdekuvio toimii

  5. 5

   Maajussi-Aapo vie morsianehdokkaansa kylpylään – naiset tyrmistyvät vähäisestä vaatetuksesta: ”Kaikki olivat vähän vastahakoisia”

  6. 6

   Kuva: Valtava alfakrokotiili ammuttiin Australiassa – kuolemalla voi olla vaarallinen seuraus alueen asukkaille

  7. 7

   Antti Lindtman, 34, ja puoliso Kaija Storbom, 54, saivat jo äitiyspakkauksen kotiin – ”Välillä saa itseään nipistää”

  8. 8

   Ensitreffit alttarilla -Aliisa häipyy yksin viikon lomalle – Esa-puoliso tuohtuu vaimonsa matkasta: ”Jos ihan suoraan sanon...”

  9. 9

   Kulkukoiralauma yllätti turistin Kreikassa: Soitti hädissään perheelleen – löytyi seuraavana aamuna raadeltuna

  10. 10

   Jari Sillanpään kohtalotoverit kertovat kivuliaasta sairaudesta – ”Olen pelännyt, että kuolen tähän”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tv-juontajalle kävi äärimmäisen kiusallinen moka minihameessa – suora lähetys yllätti katsojat: Kuvat leviävät

  2. 2

   Ruotsalainen Natasha, 24, hämmästyttää äärimmäisellä muodonmuutoksellaan – vanhemmat eivät hyväksy tyttärensä kauneusleikkauksia

  3. 3

   Järkyttävä yllätys Napakympin kulisseissa: miesseuralainen katosi jäljettömiin – Neiti X lähti voittomatkalle yksin

  4. 4

   Tylyt oharit Napakympissä – Joni, 26, kertoo nyt katoamisensa taustoista: Pyytää anteeksi neiti X:ltä

  5. 5

   Nainen pudotti 160 kiloa ja suuntasi rannalle – rohkea kuva muuttuneesta kehosta on vahva viesti kiusaajille

  6. 6

   Trafi aloittaa kampanjoinnin ylihuomenna: Kärkenä dieselautoilijalle luvassa oleva 17000 euron verolasku

  7. 7

   Pohjois-Korea uhkasi testata vetypommia ilmakehässä Tyynellämerellä – tätä se tarkoittaisi maailmalle

  8. 8

   Huutokauppakeisari myi 90-luvun muumimukin suurella summalla – löytyykö sinulta tämä harvinaisuus?

  9. 9

   Onko tämä vaatetus ok? Tosi-tv-kaunotar Kylie Jenner ohitti K18-säännöt – lähes kaikki näkyy

  10. 10

   Testaa, miten sinä pärjäisit Haluatko miljonääriksi -visassa – 18-vuotias teekkari jäi vain kahden kysymyksen päähän jättipotista

  11. Näytä lisää
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Teuvo Loman, 55, julkaisi ensimmäisen kuvan kihlatustaan – hehkuttaa rakkauttaan: ”Olen onnellinen”

  2. 2

   Kuva: Valtava alfakrokotiili ammuttiin Australiassa – kuolemalla voi olla vaarallinen seuraus alueen asukkaille

  3. 3

   SUORA LÄHETYS: Paljonko Sauli Niinistön presidentti­kampanja on kerännyt kannattaja­kortteja?

  4. 4

   Parikymppinen mies aiheutti hämminkiä Orimattilassa – poliisi ihmeissään ”Nämä asiat ovat välillä ihmeellisiä”

  5. 5

   Kolumni: Suomalaishierojalta hurja väite: vakuuttaa tunnistavansa steroidien käytön yhdellä vilkaisulla ilman dopingtestiä

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Pohjois-Korea uhkasi testata vetypommia ilmakehässä Tyynellämerellä – tätä se tarkoittaisi maailmalle

  2. 2

   Suomalaistähti Alman jättimäinen mainoskuva komeilee Times Squarella – kollegoilta sataa äimistyneitä onnitteluita: ”Holy shit!”

  3. 3

   Lotta, 28, löysi unelmiensa miehen baarista – paljastuikin vankilomaa viettäväksi linnakundiksi: istunut kiven sisällä yli 10 vuotta

  4. 4

   Juho on parisuhteessa sekä Aleksin että Sofian kanssa – näin kolmikon suhdekuvio toimii

  5. 5

   Maajussi-Aapo vie morsianehdokkaansa kylpylään – naiset tyrmistyvät vähäisestä vaatetuksesta: ”Kaikki olivat vähän vastahakoisia”

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Tv-juontajalle kävi äärimmäisen kiusallinen moka minihameessa – suora lähetys yllätti katsojat: Kuvat leviävät

  2. 2

   Ruotsalainen Natasha, 24, hämmästyttää äärimmäisellä muodonmuutoksellaan – vanhemmat eivät hyväksy tyttärensä kauneusleikkauksia

  3. 3

   Järkyttävä yllätys Napakympin kulisseissa: miesseuralainen katosi jäljettömiin – Neiti X lähti voittomatkalle yksin

  4. 4

   Tylyt oharit Napakympissä – Joni, 26, kertoo nyt katoamisensa taustoista: Pyytää anteeksi neiti X:ltä

  5. 5

   Nainen pudotti 160 kiloa ja suuntasi rannalle – rohkea kuva muuttuneesta kehosta on vahva viesti kiusaajille

  6. Näytä lisää