Alma

Muut lajit

Valikko

IS seurasi Rion maanantain tapahtumia – uintifinaaleissa nähtiin kaksi olympiaennätystä

Julkaistu: , Päivitetty:

Rio 2016
Maanantaina Riossa kilpaili seitsemän suomalaisurheilijaa.
Olympialaisten kolmas täysi kisapäivä käynnistyi lajien osalta Suomen aikaa kello 14.30. Päivä alkoi souduilla ja huipentuu uinteihin.

Hetki hetkeltä seuranta:

Klo 06.17: Maanantain viimeinen tapahtuma, rantalentopallo-ottelu Yhdysvaltain parin Walsh-Jennings/Ross ja Kiinan kaksikon Wang/Yue välillä. Neljäs kisapäivä pyörähtää käyntiin tiistaina iltapäivällä klo 14.30.

Klo 05.43: Neljän olympiakullan kohtalo selvisi tiistaina aamuyöstä. Finaalit käytiin miesten 200 metrin vapaauinnissa, naisten 100 metrin rintauinnissa ja sekä miesten että naisten 100 metrin selkäuinnissa.

Klo 03.51: Kisojen kolmannen kilpailupäivän päättävät uintifinaalit alkavat vajaan puolen tunnin kuluttua, kello 04.21. Tänään nähdään vielä miesten 200 metrin vapaauinnin, naisten ja miesten 100 metrin selkäuinnin sekä naisten 100 metrin rintauinnin finaalit.

Klo 03.16: Venezuelan koripallomaajoukkueen lupaava alku ei kantanut sen kauemmas. Yhdysvallat latoi valotaululle tylyt lukemat 113–69.


Klo 01.37: Venezuela ei päästänyt Yhdysvaltoja helpolla ensimmäisellä neljänneksellä koripallon toisella alkulohkokierroksella. Tauolle mentiin tilanteessa 18–18. Toisen neljänneksen alussa Yhdysvallat repäisi kuitenkin nopeasti kymmenen pisteen kaulan.

Klo 01.35 Rami Tuisku, Rio de Janeiro: Täytyy ihailla rugbyn pelaajien asennetta. Naisten olympiaturnauksen mitalipeleissä nähtiin monia rajuja taklauksia. Kipeää tuli takuulla, mutta kentän pintaan ei jääty valittamaan vaan peli sen kun jatkui. Tuollaista asennetta kaipaisi lisää myös huippujalkapalloon.

Australia voitti finaalissa Uuden-Seelannin 24–17. Lue lisää täältä.


Klo 00.44. Miesten uimahypyn parikilpailun voitti kiinalaiskaksikko Chen Aisen-Lin Yue tuloksella 496,98. Toiseksi tulleet Yhdysvaltain David Boudia ja Steele Johnson jäivät yli 40 pisteen päähän. Pronssi brittikaksikolle Thomas Daley-Daniel Goodfellow.

Naisten painonnostossa 58-kiloisten sarjassa kultaa vei Thaimaan Sukanya Srisurat yhteistuloksella 240 kiloa. Niin ikään thaimaalainen Pimsiri Sirikaew sijoittui hopealle tuloksella 232 kiloa. Taiwanin Sing-Chung Kuo hävisi hopean kilogrammalla.

Klo 00.30: Brasilia sai kisojen ensimmäisen kultamitalin, kun Rafaela Silva voitti Mongolian Sumiya Dorjsurenin naisten 57 kilon sarjassa. Lue lisää täältä.


Klo 00.17: Venäjän Jana Jegorian on voittanut naisten säilän olympiakultaa. Hän voitti tiukassa finaalissa maannaisensa Sofia Velikajan pistein 15–14. Ukrainan Olga Harlan voitti aiemmin pronssikamppailussa Ranskan Manon Brunet’n 15–10.


Klo 23.19: Purjelautailija Tuuli Petäjä-Sirénin mietteitä, asetelmia tiistain lähtöihin ja maanantain purjehdustuloksia voi lukea täältä.

Klo 22.41 Marko Lempinen, Rio de Janeiro: Jättiyllätys beach volleyssä! Brasilian tähtipari Bruno Schmidt ja Alison Oscar Cerutti taipui hetki sitten itävaltalaisille Clemens Dopplerille ja Alexander Horstille erin 1–2. Schmidt ja Cerutti kuuluvat turnauksen ehdottomiin suosikkeihin.

Klo 22.33: Purjehtija Tuula Tenkanen harmitteli Suomen olympiajoukkueen haastattelussa, että vastatuulen kanssa oli avauspäivänä ongelmia. Laser radial -luokassa purjehtiva Tenkanen on maanantain kahden lähdön jälkeen kymmenentenä.Jos twiitti ei näy, sen voi katsoa täältä.

Klo 22.23 Mikko Marttinen, Rio de Janeiro: Sukanya Srisurat, 21, tempasi juuri Riocentron lavalla sarjan 58 kg olympiaennätyksen 110 kg. Thaimaalainen kärähti dopingista jo vuonna 2011, juuri 16 vuotta täytettyään.

Klo 22.02: Purjelautailija Tuuli Petäjä-Sirén sanoi Suomen olympiajoukkueen haastattelussa olevansa tyytyväinen päiväänsä. RS:X-luokassa kilpaileva Petäjä-Sirén on maanantain kolmen lähdön jälkeen kahdeksantena.Jos twiitti ei näy, sen voi katsoa täältä.

Klo 21.50: Purjehtija Tuula Tenkasen vire ei jatkunut samanlaisena Laser radial -luokan toisessa lähdössä. Ensimmäisessä lähdössä neljänneksi purjehtinut Tenkanen jäi toisessa lähdössä 17:nneksi. Tenkasen kokonaissijoitus avauspäivän jälkeen on kymmenes.

Klo 21.41: Suursuosikit Uusi-Seelanti ja Australia selviytyivät naisten 7s-rugbyn finaaliin. Pronssiottelussa kohtaavat Iso-Britannia ja Kanada.Klo 21.35: Purjehtija Kaarle Tapper on avauspäivän kahden lähdön jälkeen sijalla 23. Tapperin sijoitukset päivän lähdöissä olivat 32:nen ja 12:s.

Klo 21.30 Mikko Marttinen, Rio de Janeiro: Riocentron painonnostohallissa on suuri fanijoukko Taiwanista. Pian alkavassa naisten sarjan 58 kiloa A-ryhmässä nostaa heidän suuri mitalitoivonsa, maailmanmestari Kuo Hsing-Chun.

Klo 21.26: Suomen mitalitoivo, purjelautailija Tuuli Petäjä-Sirén oli RS:X-luokan kolmannessa lähdössä kahdeksas. Petäjä-Sirén oli päivän lähdöissä neljäs, yhdeksäs ja kahdeksas.Jos twiitti ei näy, sen voi katsoa täältä.

Klo 21.20: Purjehtija Kaarle Tapper oli ensimmäisen Laser-luokan lähdön jälkeen 32:nen. Toinen lähtö on käynnissä. Tapper purjehtii sijalla 13.

Klo 21.12: Duchess Desireellä ratsastavan Elmo Jankarin sijoitus ennen kenttäratsastuksen päätöspäivän estekoetta on 28:s. Jankarin tulos maastokokeesta oli 90,80.Jos twiitti ei näy, sen voi katsoa täältä.

Klo 20.32: Purjelautailija Tuuli Petäjä-Sirén oli RS:X-luokan toisen lähdön yhdeksäs ja yhteispisteissä kahden lähdön jälkeen seitsemäntenä. Tänään on jäljellä vielä yksi lähtö.

Jos twiitti ei näy, sen voi katsoa täältä.


Klo 20.26: Purjehtija Tuula Tenkanen oli hienosti Laser radial -luokan avauslähdössä neljäs.

Klo 20.26: Tanja Kylliäinen ei päässyt välieriin 200 metrin sekauinnissa alkueränsä voitosta huolimatta. Kylliäinen oli lopputuloksissa 25:s.

Klo 20.08 Rami Tuisku, Rio de Janeiro: Olympialaisten koskimelonta-areena on hätkähdyttävä näky. Vesi virtaa vaahdoten ”koskessa”, siis betonista rakennetussa uomassa konevoimalla.


Klo 20.06: Tanja Kylliäinen pettyi suoritukseensa 200 metrin sekauinnin alkuerässä. Kylliäinen kommentoi uintiaan heti kisan jälkeen Ylen haastattelussa.

– Se ei ollut sitä, mitä halusin. Luulin meneväni kovempaa, mutta erä oli hidas. Selkäuinnissa oli vähän vaikeuksia. Toivottavasti olympiamatka ei ole vielä ohi, mutta pelkään vähän, että se on, Kylliäinen sanoi.

Klo 19.58: Tanja Kylliäinen voitti alkueränsä. Kylliäisen aika oli 2.14,97. Matkan Suomen ennätys on Kylliäisen nimissä ja se on 2.14,20.

Klo 19.54 Marko Lempinen, Rio de Janeiro: Vierailimme Holopaisen Pekan kanssa riolaisessa favelassa, Vidigalossa. Suhtautuminen olympialaisiin vaikutti olevan pääosin myönteistä, jotkut myös seurasivat kisatapahtumia televisiosta. Aiheesta lisää tuonnempana sekä IS:n printissä että verkkosivuilla.

Klo 19.53: Tanja Kylliäinen hyppää hetken päästä altaaseen päämatkallaan 200 metrin sekauinnissa.

Klo 19.40: Tuuli Petäjä-Sirén oli lopulta hienosti avauslähdön neljäs. Lähdön voitti Ranskan Charline Picon ennen Venäjän Stefania Elfutinaa ja Hollannin Lilian De Geusia. Jäljellä on tänään vielä kaksi lähtöä.Jos twiitti ei näy, sen voi katsoa täältä.

Klo 19.36: Purjelautailija Tuuli Petäjä-Sirén on parhaillaan hienosti kolmantena!Jos twiitti ei näy, sen voi katsoa täältä.

Klo 19.03: Lontoossa olympiahopeaa saavuttanut Tuuli Petäjä-Sirén aloittaa vajaan varttitunnin päästä RS:X-luokassa kolmella lähdöllä.

Klo 18.51: Duchess Desireellä ratsastava Elmo Jankari on kenttäratsastuksen maasto-osuuden jälkeen sijalla 13. Jankarin tulos oli 90,80. Maastoratsastusosuutta on jäljellä vielä pitkään iltaan, joten Jankarin lopullinen sijoitus varmistuu myöhemmin.

Klo 18.38: Vesa Törnroosin lopullinen sijoitus ammunnan trap-karsinnassa oli 11:s. Törnroos ei selviytynyt kuuden parhaan joukkoon ja jatkoon.

Klo 18.36: Elmo Jankari on ratsastanut kenttäratsastuksen maasto-osuuden ja on sijalla 12.Jos twiitti ei näy, sen voi katsoa täältä.

Klo 18.24: Kenttäratsastuksen maastokoe on käynnissä! Mukana Suomen Elmo Jankari DD-ratsullaan.

Klo 17.35: Vesa Törnroosin saumat kuuden parhaan joukkoon menivät. Suomalaisen kokonaistulos Trap-ammunnassa oli 116/125. Lopullinen sijoitus on vielä auki.

Klo 17.21: Venäläisten yleisurheilutähtien Jelena Isinbajevan ja Sergei Shubenkovin viimeinenkin toivo päästä mukaan Rion yleisurheiluun kariutui. Seiväshyppääjä Isinbajeva ja pika-aituri Shubenkov jättivät urheilun kansainvälisen vetoomustuomioistuimen CASin kielteisestä päätöksestä kanteen sveitsiläiseen siviilituomioistuimeen, mutta tuomioistuin kieltäytyi ottamasta kannetta käsiteltäväkseen.

Klo 17.10: Vesa Törnroosin viimeinen sarja on ammuttu. Suomalainen ampui 23 kiekkoa 25:stä. Törnroosin kokonaistulos on 116 ja nyt odotetaan muiden kilpailijoiden tuloksia.

Klo 16.53: Vesa Törnroos ampuu pian peruskilpailun ratkaisevan viimeisen kierroksen. Ennen viimeistä sarjaa Törnroos on kelpo asetelmissa, mutta jatkopaikka vaatii onnistumisen.

Klo 16.00: Vesa Törnroos on aloittanut peruskilpailun toisen päivän mainiosti. Päivän ensimmäisellä kierroksella Törnroosin tulos 24/25.

Klo 15.57: Harmin paikka, Kuopan olympiaurakka päättyy ensimmäiselle kierrokselle. Htwe San Yun voittaa myös viidennen sarjan. Lopputilanne San Yunin hyväksi 7–3.

Klo 15.55: San Yun vie neljännen sarjan 27–25. Nyt Kuopalta kaivataan onnistumista! Tilanne ennen viimeistä sarjaa myanmarilaiselle 5–3.

Klo 15.50: Kolmas kolmen nuolen sarja päättyy pistejakoon. Molemmat ampuvat tuloksen 26.

Klo 15.48: Taru Kuoppa tasoitttaa! Kuopan toisen sarjan tulos 28. Tilanne tasan 2–2.

Klo 15:45: Taru Kuopan ottelu on alkanut! Ensimmäisen kolmen nuolen sarjan voitti Htwe San Yun. Myanmarilainen johtaa siis 2–0.

Klo 15.32: Jousiammuntapaikalla käydään MacKenzie Brownin ja Claudia Mandian välistä pudotuspelikierroksen taistelua. Tämän jälkeen vuorossa on Suomen Taru Kuoppa!

Klo 15.27: Avausviikonlopun jälkeen kisojen mitalitilaston kärjessä on Yhdysvallat 12 mitalilla. Kiina ja Australia täydentävät kärkikolmikon.

Klo 15.00: Trap-ampuja Vesa Törnroos on maanantain seitsemäs suomalaisurheilija. Törnroos aloittaa trap-ammunnan toisen karsintapäivän pian.

Klo 14.56: F1-kuljettaja Valtteri Bottas on Riossa yhdessä tyttöystävänsä, uimari Emilia Pikkaraisen kanssa.Mikko Marttinen, Rio de Janeiro: Olen ensimmäistä kertaa jousiammuntakilpailuissa. Pidän lajista jo nyt, eikä yhtään nuolta ole vielä ammuttu.


Mikko Marttinen, Rio de Janeiro: Jousiammunta-areena on kyllä todella komea paikka. Täällä siis kulkevat joka talvi Rion sambakarnevaalien näyttävät kulkueet. Silloin yleisöä on kyllä paikalla aika paljon enemmän.


Mikko Marttinen, Rio de Janeiro: Taru Kuoppa lämmittelee Sambodromon harjoitusradan takana. Kuoppa aloittaa pudotuspelit Suomen aikaa kello 15.39 Myanmarin San Yu Htwetä vastaan. Tänään Riossa on vaihteeksi täysin tyyntä, joten kymppejä on luvassa.Klo 14.06: IS seuraa jälleen Rion olympialaisten jännittäviä tapahtumia hetki hetkeltä. Tervetuloa mukaan!

Riossa nähdään tänään seitsemän suomalaisurheilijaa. Ensimmäisenä vuorossa on jousiampuja Taru Kuoppa, joka kohtaa ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Myanmarin Htwe San Yunin. Tappio tietää kisaurakan päättymistä.

Elmo Jankari hakee yhdessä hevosensa Duchess Desiréen kanssa onnistunutta suoritusta kenttäratsastuksen maastokokeesta.


Tänään alkaa myös suomalaisittain kiinnostavat purjehdusregatat. Kaarle Tapper sekä mitalisuosikeiksi nostetut Tuuli Petäjä-Sirén ja Tuula Tenkanen ovat ensimmäisinä suomalaispurjehtijoina vuorossa.

Maanantaina nähdään myös yksi suomalaisuimari. Tanja Kylliäinen tavoittelee välieräpaikkaa 200 metrin sekauinnissa.

Vesa Törnroos kilpailee trapin karsinnassa kello 15.30 alkaen.
 • rio2016

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Muiskis! Pysäyttävän kaunis ruhtinatar Charlene onnitteli Kimi Räikköstä – jäämiehen ilme kertoo kaiken

  2. 2

   Aviomies valitsi vaimolleen mekon: TTK-kaunotar varasti show’n tv:ssä – lateksiasu paljasti kookkaat rinnat

  3. 3

   Kuva leviää: Miehen lahja tyttöystävälle meni aivan penkin alle – huomaatko nolon ongelman?

  4. 4

   Räikkönen seisoi naama peruslukemilla F1-kisan palkintopallilla – entisen F1-kuskin kekseliäs kuva leviää netissä

  5. 5

   Yllätyssuhde! Cheyenne Järvinen julkaisi seksiä tihkuvan kuvan tosi-tv-komistuksen kanssa – ”Match made in heaven”

  6. 6

   Jyrki Järvilehdon voinnista lisätietoa – turvallisuuspäällikön mukaan rataa on pakko muuttaa onnettomuuspaikassa

  7. 7

   Helsingissä nousi viikonloppuna ennätyskala – tiedätkö mikä tämä outo eväkäs on?

  8. 8

   Asiantuntijat kertovat: Tällaiset mökit ovat nyt arvossaan – etäisyys voi ratkaista kiinnostuksen

  9. 9

   Suomi lentopallon MM-kisoihin!

  10. 10

   Mormoniäiti jätti työnsä pianonsoiton opettajana ja ryhtyi glamourmalliksi – jättimäinen povi estää sitomasta kengännauhoja

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Näin Sebastian Vettel vei Monacon voiton Kimi Räikköseltä – IS seurasi F1-kisaa

  2. 2

   Eveliina on käyttänyt 12 000 euroa kauneusleikkauksiin: ”Itsekurini ei ole riittänyt laihduttamiseen”

  3. 3

   Täällä saunotaan ja puhutaan suomea kolmannessa polvessa – IS vieraili Amerikan Oulussa

  4. 4

   Mormoniäiti jätti työnsä pianonsoiton opettajana ja ryhtyi glamourmalliksi – jättimäinen povi estää sitomasta kengännauhoja

  5. 5

   Kimi Räikkösen käytös hämmästytti Niki Laudaa – ”Sellaista hän ei ole tehnyt koskaan ennen”

  6. 6

   Voiko yöllinen vessareissu rikkoa taloyhtiön yörauhaa? Näin vastaa lakiasiantuntija HS:ssa

  7. 7

   Yllätyssuhde! Cheyenne Järvinen julkaisi seksiä tihkuvan kuvan tosi-tv-komistuksen kanssa – ”Match made in heaven”

  8. 8

   Omaa autoaan ei saa välttämättä pestä edes omakotitalon pihalla – ei, vaikka se olisi asfaltoitu

  9. 9

   JJ Lehto loukkaantui karting-onnettomuudessa Vantaalla – SM-kisat peruttu

  10. 10

   Aviomies valitsi vaimolleen mekon: TTK-kaunotar varasti show’n tv:ssä – lateksiasu paljasti kookkaat rinnat

  11. Näytä lisää
  1. 1

   IS seuraa hetki hetkeltä: Ainakin 22 kuoli Manchesterin iskussa – epäilty tallentui valvontakameraan

  2. 2

   Tietoa Michael Schumacherin tilasta varjellaan visusti – nyt perheen vaikenemiselle saatiin selitys

  3. 3

   Vain harva tajusi: prinsessa Dianan käsilaukulla oli salainen tarkoitus – hämäsi valokuvaajia ovelalla kikalla

  4. 4

   Sami Hedbergin fanit raivostuivat jäähallikeikan jälkeen – ”P**ka maku jäi tästä”

  5. 5

   Ratapölkyn haju paljasti omakotitalosta ikävän yllätyksen –myyjä joutuu palauttamaan 202000 euroa

  6. 6

   Kaksi ruoka-ainetta karsimalla suoliston kunto voi parantua jo muutamassa viikossa

  7. 7

   Kätilöt paljastavat hulluimmat synnytyksensä: ”Äiti yritti saada orgasmin joka supistuksella”

  8. 8

   Tunteikas kuva presidentti Koiviston hautajaisista: Assi Koivisto näytti hellän puolensa

  9. 9

   Varo nopeasti leviävää Facebook-virusta! Tarkista tilisi, saatat jakaa huijauslinkkejä tietämättäsi

  10. 10

   Kulmat minttiin ja verkkarit pyllyyn – aikuinen nainen testasi teinityttöjen suosikkityylin

  11. Näytä lisää
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Muiskis! Pysäyttävän kaunis ruhtinatar Charlene onnitteli Kimi Räikköstä – jäämiehen ilme kertoo kaiken

  2. 2

   Aviomies valitsi vaimolleen mekon: TTK-kaunotar varasti show’n tv:ssä – lateksiasu paljasti kookkaat rinnat

  3. 3

   Kuva leviää: Miehen lahja tyttöystävälle meni aivan penkin alle – huomaatko nolon ongelman?

  4. 4

   Räikkönen seisoi naama peruslukemilla F1-kisan palkintopallilla – entisen F1-kuskin kekseliäs kuva leviää netissä

  5. 5

   Yllätyssuhde! Cheyenne Järvinen julkaisi seksiä tihkuvan kuvan tosi-tv-komistuksen kanssa – ”Match made in heaven”

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Näin Sebastian Vettel vei Monacon voiton Kimi Räikköseltä – IS seurasi F1-kisaa

  2. 2

   Eveliina on käyttänyt 12 000 euroa kauneusleikkauksiin: ”Itsekurini ei ole riittänyt laihduttamiseen”

  3. 3

   Täällä saunotaan ja puhutaan suomea kolmannessa polvessa – IS vieraili Amerikan Oulussa

  4. 4

   Mormoniäiti jätti työnsä pianonsoiton opettajana ja ryhtyi glamourmalliksi – jättimäinen povi estää sitomasta kengännauhoja

  5. 5

   Kimi Räikkösen käytös hämmästytti Niki Laudaa – ”Sellaista hän ei ole tehnyt koskaan ennen”

  6. Näytä lisää
  1. 1

   IS seuraa hetki hetkeltä: Ainakin 22 kuoli Manchesterin iskussa – epäilty tallentui valvontakameraan

  2. 2

   Tietoa Michael Schumacherin tilasta varjellaan visusti – nyt perheen vaikenemiselle saatiin selitys

  3. 3

   Vain harva tajusi: prinsessa Dianan käsilaukulla oli salainen tarkoitus – hämäsi valokuvaajia ovelalla kikalla

  4. 4

   Sami Hedbergin fanit raivostuivat jäähallikeikan jälkeen – ”P**ka maku jäi tästä”

  5. 5

   Ratapölkyn haju paljasti omakotitalosta ikävän yllätyksen –myyjä joutuu palauttamaan 202000 euroa

  6. Näytä lisää