Alvar, Auno

Matkat

Näistä vaaroista ulkomaalaisia varoitetaan Suomessa - katso yllättävät esimerkit

Julkaistu:

Matkustustiedotteiden mukaan Suomeen turistina matkustavan kannattaa varoa ainakin kivivyöryjä, jääsateita ja väkivaltaiseksi äityviä mielenosoituksia.
Suomea pidetään maailmalla yleisesti turvallisena maana. Tänne matkustavan ei kannata kuitenkaan heittäytyä täysin huolettomaksi, ainakaan jos matkustustiedotteita on uskominen.

IS kävi läpi eri maiden ulkoministeriöiden laatimia, Suomea koskevia tiedotteita. Useimmissa kerrottiin realistisista riskeistä, kuten taskuvarkaista ja talvisen liukkaista teistä.

Joukkoon mahtuu kuitenkin myös riskejä, joista varoittaminen saattaa kuulostaa suomalaisen korviin hieman erikoiselta.

BRITANNIA: Ei khatia Suomeen


Suomeen matkaavia brittejä kehotetaan muistamaan summittaisten terrori-iskujen vaara, vaikka niiden mahdollisuus on pieni. Yleisempänä riskinä ulkoministeriö pitää väkijoukoissa operoivia taskuvarkaita.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Matkailijaa muistutetaan siitä, että huumerikos saattaa johtaa vankeustuomioon. Britanniassa sallitun khat-huumeen Suomeen tuomisen kerrotaan johtavan karkotukseen. Viranomaiset tiedottavat Suomen Britanniaa alhaisemmista rattijuopumusrajoista.

Brittejä valistetaan myös erittäin kylmästä talvisäästä ja jäisistä keliolosuhteista tieliikenteessä. Talvirengaspakostakin muistutetaan.

YHDYSVALLAT: Anonyymisti liikkuvia terroristeja


Yhdysvaltain ulkoministeriö varoittaa Suomeen matkustavia itäisen Euroopan järjestäytyneistä rikollisryhmistä, joiden toiminnan vaikutusten kerrotaan ulottuvan tänne.

Suomen kerrotaan enimmäkseen välttyneen suuremmilta terroriteoilta. Matkustustiedotteessa kuitenkin muistutetaan, että Schengenin sopimuksen myötä avautuneet rajat mahdollistavat terroristiryhmien liikkumisen maahan ja pois maasta anonyymisti.

Suomen rikollisuusaste on tiedotteen mukaan noussut viime vuosina. Turvallisuustason kerrotaan kuitenkin olevan hyvä. Matkaajia kehotetaan kuitenkin muistamaan normaali valppaus ja arvoesineistä huolehtiminen. Piraattituotteiden ostamisesta varoitetaan.

Vaikka poliisia kehutaan, valistetaan matkailijoita joidenkin poliisien heikoista englanninkielen taidoista. Harventuneet poliisivoimatkin tuntuvat olevan Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedossa. "Suurimpien kaupunkikeskusten avainkohteiden ulkopuolella poliisi on harvoin näkyvästi läsnä. Tästä johtuen rikoksiin reagoiminen voi kestää kauemmin maaseudulla", tiedotteessa kerrotaan.

KANADA: Väkivaltaisia mielenosoituksia


Kanadan viranomaisten mukaan suomalaisilla mielenosoituksilla on ajoittain taipumusta kääntyä väkivaltaisiksi.

Taskuvarkauksien kerrotaan yleistyvän huhti- ja syyskuun välisenä aikana. Erityisesti valppaus on tarpeen pankkiautomaateilla, Helsingin rautatieasemalla, metrossa, raitiovaunuissa ja Esplanadilla.

Hieman yllättäen Kanada varoittaa tänne tulevia kansalaisiaan erittäin kylmästä säästä ja runsaasta lumentulosta. Myös liukkaista ajokeleistä ja teillä harhailevista hirvistä muistutetaan.

MEKSIKO: Poliisi on aina läsnä, vaikka ei näy


Meksikon näkökulmasta suurimmat riskit Suomessa liittyvät autoiluun. Autolla maassa liikkuvaa matkailijaa kehotetaan ottamaan vakuutus, joka kattaa myös matkustajat. Suomen terveyspalveluiden kerrotaan olevan erittäin kalliita, minkä vuoksi kattavaa matkavakuutusta suositellaan.

Meksikon viranomaisten mukaan Suomessa ei ole alueita, joita tulisi välttää. Poliisi on matkustustiedotteen mukaan "aina läsnä, vaikka hyvin vähän näkyvillä". Taskuvarkaista varoitellaan myös.

RANSKA: Hyttysvaara


Ranskan viranomaiset varoittavat Suomen keski- ja pohjoisosien kuhisevan hyttysiä kesäisin. Ranskalaisturisteja kehotetaankin suojautumaan niiltä peittävien vaatteiden sekä hyttysverkkojen ja -karkotteiden avulla. Etelä-Suomen hyttysiä tiedotteessa ei mainita.

VENÄJÄ: Vältä vappuna liikkumista


Venäjän viranomaisten mukaan Suomessa voi tuntea olonsa turvalliseksi, jos vain noudattaa normaaleja varovaisuussääntöjä. Tiedotteen mukaan viime vuosina on kuitenkin ollut muutamia yksittäisiä terrori-iskuja, joten niiden mahdollisuus kannattaa pitää mielessä.

Ulkona liikkumista ilman erityistä syytä ei suositella suurten juhlien, kuten vapun juhlinnan jälkeen. Venäläisiä varoitetaan myös liikkumasta itse alkoholin vaikutuksen alaisena tuolloin. Myös venäläiset varoittavat taskuvarkaista ja arvoesineiden vartioimatta jättämisestä.

IRLANTI: Ei julkijuopottelua


Irlantilaisille suositellaan hyttyskarkotetta, sillä hyttysiä on etenkin Pohjois-Suomessa lämpimällä säällä. Matkaajia muistutetaan myös, ettei alkoholin nauttiminen julkisella paikalla ole sallittua. Alkoholin vaikutuksen alaisena ajaminen on rikos, matkustustiedotteessa kerrotaan.

AUSTRALIA: Myrskyjä, tulvia ja kivivyöryjä


Vaikka Suomea pidetään turvallisena maana, australialaisia kehotetaan välttämään kaikkia mielenosoituksia ja joukkokokoontumisia. Lisäksi muistutetaan terrorismin uhasta Euroopassa. Matkustustiedotteen mukaan taskuvarkaudet lisääntyvät lämpiminä kuukausina ja niitä tehdään niin museoissa kuin ravintoloissakin. Suomeen matkustavia varoitetaan myös mahdollisista myrskyistä, tulvista ja kivivyöryistä. Oman mainintansa saavat punkit, joista varoitetaan niiden levittämän aivotulehduksen takia.

RUOTSI: Hereillä julkisella paikalla


"Suomi on rauhallinen ja turvallinen matkakohde ja maan yleinen turvallisuustilanne on hyvä", todetaan Ruotsin matkustustiedotteessa. Ruotsalaisia varoitetaan kuitenkin myös terrorismista. Matkaajia kehotetaan olemaan hereillä ja varovaisia etenkin julkisilla paikoilla.

SAKSA: Hirvi vaanii iltahämärissä


Saksalaisia autoilijoita varoitetaan hirvistä ja poroista, jotka ylittävät teitä etenkin ilta- ja aamuhämärällä. Lisäksi matkustustiedotteessa muistutetaan nopeusrajoituksista niin kesällä kuin talvella sekä talvirenkaiden pakollisuudesta.

ITÄVALTA: Terveydenhuolto tökkii


Pippurisumute on Suomessa ase ja sen luvattomasta maahantuomisesta voidaan tuomita sakkoihin, itävaltalaisia opastetaan.

Suomen terveydenhuollon sanotaan täyttävän suurimmissa kaupungeissa länsimaiset standardit. Maaseudulla kuitenkin ambulanssin tulo voi kestää ja kesäisin odotusajat sairaaloiden ensiapupoliklinikoilla ovat pitkiä.

SVEITSI: Lumimyrskyjä ja jääsadetta


Sveitsi varoittaa Suomeen matkustavia talven äärimmäisistä sääolosuhteista, kuten lumimyrskyistä ja jääsateesta. Matkailijoita kehotetaan olemaan aliarvioimatta etäisyyksiä sekä huomioimaan sääennuste.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Pohjois-Korea uhkasi testata vetypommia ilmakehässä Tyynellämerellä – tätä se tarkoittaisi maailmalle

  2. 2

   Suomalaistähti Alman jättimäinen mainoskuva komeilee Times Squarella – kollegoilta sataa äimistyneitä onnitteluita: ”Holy shit!”

  3. 3

   Mikko kiskoi järvestä valtavan hauen napapiirillä – ”Tiesin, että nyt on oikeasti iso kyseessä”

  4. 4

   Lotta, 28, löysi unelmiensa miehen baarista – paljastuikin vankilomaa viettäväksi linnakundiksi: istunut kiven sisällä yli 10 vuotta

  5. 5

   Juho on parisuhteessa sekä Aleksin että Sofian kanssa – näin kolmikon suhdekuvio toimii

  6. 6

   Kulkukoiralauma yllätti turistin Kreikassa: Soitti hädissään perheelleen – löytyi seuraavana aamuna raadeltuna

  7. 7

   Opiskelijat eivät olleet uskoa silmiään: Game of Thrones -tähti aloitti yliopistossa – hengaili pubissa kuin kuka tahansa tavis

  8. 8

   Valepoliisi iski taas uudella kikalla Kuopiossa – pyysi ottamaan kaikki rahat esille

  9. 9

   Entinen tv-kuuluttaja: ”Ei ollut oma ratkaisuni, etten ole enää ruudussa”

  10. 10

   Hifistelijä voi käyttää laitteistoon 500 000 euroa: ”Kun ei ole emäntää, voi valita kaiuttimet ilman kompromisseja”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Savoa puhunut valepoliisi ilmestyi Vienon, 80, ovelle Espoossa – pojanpoika Antti, 22, taltutti jujutsu-otteilla

  2. 2

   Juho on parisuhteessa sekä Aleksin että Sofian kanssa – näin kolmikon suhdekuvio toimii

  3. 3

   ”Instagramin vihatuin mies” esitteli ökykartanonsa – silmitöntä pröystäilyä: yksityiskokki ja 45000 euron puku

  4. 4

   Äärimmäisen kiusallinen tilanne hääjuhlassa: kuusi naista saapui paikalle identtisissä asuissa – hämmentävä kuva leviää

  5. 5

   Lotta, 28, löysi unelmiensa miehen baarista – paljastuikin vankilomaa viettäväksi linnakundiksi: istunut kiven sisällä yli 10 vuotta

  6. 6

   Kuolleen tyttöystävänsä muistoksi jo 12 000 km pyöräilleen miehen matka oli katketa Suomeen – iloinen yllätys pelasti

  7. 7

   Sara Sieppi yltä päältä vihreässä limassa MTV:n suorassa lähetyksessä: tyrmistynyt ilme kertoo kaiken – katso kuvat!

  8. 8

   Trump suuttui NBA:n tähtipelaajalle, epäsi Valkoisen talon kutsun koko joukkueelta – seuralta viileä kuitti presidentille

  9. 9

   Pohjois-Korea uhkasi testata vetypommia ilmakehässä Tyynellämerellä – tätä se tarkoittaisi maailmalle

  10. 10

   Tilanne kärjistynyt Alahärmän yläkoululla tappelujen jälkeen – jatkuva vartiointi päällä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tv-juontajalle kävi äärimmäisen kiusallinen moka minihameessa – suora lähetys yllätti katsojat: Kuvat leviävät

  2. 2

   Ruotsalainen Natasha, 24, hämmästyttää äärimmäisellä muodonmuutoksellaan – vanhemmat eivät hyväksy tyttärensä kauneusleikkauksia

  3. 3

   Emma otti loukkaantuneen eläimen kiinni – ymmärsi vasta sitten: ”Herranjumala, eihän se olekaan mikään koira”

  4. 4

   Kaksi tavallista naista testasi kohutun Lidl-malliston kiinnostavimmat vaatteet – tältä ne oikeasti näyttävät

  5. 5

   Järkyttävä yllätys Napakympin kulisseissa: miesseuralainen katosi jäljettömiin – Neiti X lähti voittomatkalle yksin

  6. 6

   Nainen pudotti 160 kiloa ja suuntasi rannalle – rohkea kuva muuttuneesta kehosta on vahva viesti kiusaajille

  7. 7

   Tylyt oharit Napakympissä – Joni, 26, kertoo nyt katoamisensa taustoista: Pyytää anteeksi neiti X:ltä

  8. 8

   Trafi aloittaa kampanjoinnin ylihuomenna: Kärkenä dieselautoilijalle luvassa oleva 17000 euron verolasku

  9. 9

   Huutokauppakeisari myi 90-luvun muumimukin suurella summalla – löytyykö sinulta tämä harvinaisuus?

  10. 10

   Onko tämä vaatetus ok? Tosi-tv-kaunotar Kylie Jenner ohitti K18-säännöt – lähes kaikki näkyy

  11. Näytä lisää
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Pohjois-Korea uhkasi testata vetypommia ilmakehässä Tyynellämerellä – tätä se tarkoittaisi maailmalle

  2. 2

   Suomalaistähti Alman jättimäinen mainoskuva komeilee Times Squarella – kollegoilta sataa äimistyneitä onnitteluita: ”Holy shit!”

  3. 3

   Mikko kiskoi järvestä valtavan hauen napapiirillä – ”Tiesin, että nyt on oikeasti iso kyseessä”

  4. 4

   Lotta, 28, löysi unelmiensa miehen baarista – paljastuikin vankilomaa viettäväksi linnakundiksi: istunut kiven sisällä yli 10 vuotta

  5. 5

   Juho on parisuhteessa sekä Aleksin että Sofian kanssa – näin kolmikon suhdekuvio toimii

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Savoa puhunut valepoliisi ilmestyi Vienon, 80, ovelle Espoossa – pojanpoika Antti, 22, taltutti jujutsu-otteilla

  2. 2

   Juho on parisuhteessa sekä Aleksin että Sofian kanssa – näin kolmikon suhdekuvio toimii

  3. 3

   ”Instagramin vihatuin mies” esitteli ökykartanonsa – silmitöntä pröystäilyä: yksityiskokki ja 45000 euron puku

  4. 4

   Äärimmäisen kiusallinen tilanne hääjuhlassa: kuusi naista saapui paikalle identtisissä asuissa – hämmentävä kuva leviää

  5. 5

   Lotta, 28, löysi unelmiensa miehen baarista – paljastuikin vankilomaa viettäväksi linnakundiksi: istunut kiven sisällä yli 10 vuotta

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Tv-juontajalle kävi äärimmäisen kiusallinen moka minihameessa – suora lähetys yllätti katsojat: Kuvat leviävät

  2. 2

   Ruotsalainen Natasha, 24, hämmästyttää äärimmäisellä muodonmuutoksellaan – vanhemmat eivät hyväksy tyttärensä kauneusleikkauksia

  3. 3

   Emma otti loukkaantuneen eläimen kiinni – ymmärsi vasta sitten: ”Herranjumala, eihän se olekaan mikään koira”

  4. 4

   Kaksi tavallista naista testasi kohutun Lidl-malliston kiinnostavimmat vaatteet – tältä ne oikeasti näyttävät

  5. 5

   Järkyttävä yllätys Napakympin kulisseissa: miesseuralainen katosi jäljettömiin – Neiti X lähti voittomatkalle yksin

  6. Näytä lisää