MAINOS

MAINOS

Vuosisadan Liikenneteko yhdistää: Suomi 100, Liikenneturva ja 20 kumppania asennetalkoissa

Julkaistu:

ILMOITUS Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin kannustavin saatesanoin julkistettu Vuosisadan Liikenneteko -hanke tähtää onnettomuuksien vähentämiseen Suomessa. Liikenneasenteen positiivista muokkaamista on vauhdittamassa jo 20 kumppania.
- Yhteistyö on tärkeä osa liikenneturvallisuustyötä. Myös yrityksillä ja järjestöillä voi olla isompi rooli turvallisuustalkoissa. Vuosisadan Liikenneteko on erittäin positiivinen hanke, jolla tuetaan niitä valintoja ja päätöksiä, joista turvallinen liikenne syntyy, sanoi Liikenneturvan toimitusjohtaja Anna-Liisa Tarvainen julkistamistilaisuuden avauspuheessaan Sanomatalon Mediatorilla Helsingissä.

Yhteiskunnallisesti tärkeän hankkeen pääkumppaneiksi ovat lähteneet Ford yhdessä Henry Ford Säätiön kanssa, Sanoma sekä sen mediat Helsingin Sanomat ja Ilta-Sanomat, ABC-ketju, Euromaster ja Michelin, K1 Katsastajat sekä OP. Liikenneturva tuo hankkeeseen vahvan asiantuntemuksensa ja itsenäisyyden satavuotisjuhlavuosi arvokkaat puitteet Suomi 100 -brändin alla.

Muita yhteistyöyrityksiä ovat Britax, Clear Channel, Messukeskus, Moreon, Niemi Palvelut ja Cardu. Kaupunki- ja yhdistyskumppaneita ovat Kerava, Autokoululiitto, SF-Caravan, Rahtarit ja EHYT Ehkäisevä Päihdetyö.

Viiden tähden kuljettaja

Kansalaisia houkutellaan lupaukseen noudattaa viiteen kohtaan jaettuja keskeisiä liikenneturvallisuutta lisääviä periaatteita. Lupauksen myötä saa oikeuden ladata Viiden Tähden Kuljettaja -mobiilikortin Cardu-sovelluksessa.


Vuosisadan Liikenneteko –hankkeen kummi, nelinbkertainen olympiavoittaja, ex-poliisi ja kuljetusalan yrittäjä Lasse Virén latasi kännykkäänsä Viiden Tähden Kuljettaja -kortin.

Kun lupaudut käyttämään turvavyötä, kypärää ja heijastinta, noudattamaan liikennesääntöjä ja ottamaan toiset tielläliikkujat huomioon, ajamaan virkeänä ja selvin päin, välttämään kännykän käyttöä sekä huolehtimaan ajoneuvon ja renkaiden kunnosta, niin saat oikeuden ladata Viiden Tähden Kuljettaja -mobiilikortin Cardu-sovelluksessa. Lupaus avaa myös ovet Vuosisadan Liikenneteko -arpajaisiin ja kumppaneiden tarjoamiin etuihin.

Vuosisadan Liikenneteko -arpajaiset järjestetään tammikuusta 2017 alkaen kymmenen kuukauden ajan. Arvonta huipentuu lokakuussa, jolloin päävoittona on huippuvarusteltu Ford Fiesta Titanium -henkilöauto.

Lataa Viiden Tähden Kuljettaja -kortti Cardu-sovelluksessa ››

Ford Fiesta Titanium päävoittona

- Auto on keskiössä, kun puhutaan liikenneturvallisuudesta. Meille oli suuri kunnia päästä mukaan näin tärkeään hankkeeseen, kertoi Fordin myyntijohtaja Johan Lindberg juhlavassa julkistamistilaisuudessa.


Vuosisadan Liikenneteko –arpajaisten päävoittona huippuvarusteltu Ford Fiesta Titanium –henkilöauto

Vuosisadan Liikenneteko -arvonnan päävoiton lisäksi Ford on esillä hankkeen toisen tuottajan Premier Parkin ajoradalla Porvoossa Vuosisadan Liikenneteko -ajokoulutustilaisuuksissa.

- Hankkeeseen oli helppo lähteä mukaan, kun idean isä ja Life Style Investin toimitusjohtaja Mikko Vanni pyysi meitä toiseksi tuottajaksi ajokoulutuksen ja liikenneturvallisuuden asiantuntijoina, kertoi ajoradan omistavan Premier Eventin toimitusjohtaja Henrik Sundberg.

Suomen suurimpana mediakonsernina tunnettu Sanoma aikoo hyödyntää tehokkaasti hankkeen näkyvyyttä ja teemoja, kuten omakohtaista ajokoulutusta.

- Viemme asiakkaitamme kuulemaan turvallisuusasiantuntijoita sekä tarjoamme aitoja kokemuksia ratin takana Premier Parkin radalla, kertoo Helsingin Sanomien liiketoimintajohtaja Petteri Putkiranta.

- Liikenneturvallisuus on tärkeä aihe, jota nostamme jatkuvasti esiin myös journalistisesti. Olemme mielellämme mukana tässä yhteiskunnallisesti ja liikennekulttuurin kannalta merkittävässä hankkeessa.

Testaa oma liikenneasenteesi

Vuosisadan Liikenneteko -hanke toteuttaa Sanoman verkkolehdissä Helsingin Sanomissa ja Ilta-Sanomissa Viiden Tähden Kuljettaja -testin, jolla lukijat houkutellaan arvioimaan omaa liikenneturvallisuustasoaan. Samalla hanke saa arvokasta tietoa tielläliikkujien asenteista liikenneturvallisuuden kehittämiseen.ABC-ketjujohtaja Antti Heikkinen viittasi puheenvuorossaan S-ryhmään kuuluvan ABC-ketjun ennakoivan tieliikenteen muutoksia ja niiden turvallisuusvaikutuksia.

- ABC-asemien laaja verkosto ja pitkät aukioloajat 365 päivää vuodessa tuovat liikennemyymälämme kaikkien tielläliikkujien ulottuville, mikä tarjoaa meille erinomaisen mahdollisuuden olla liikenneturvallisuuden viestinviejänä nyt ja tulevaisuudessa. Erityisesti hankkeen esille nostamat uudet liikenneturvallisuusideat kiinnostavat ABC-ketjua kehittäessämme omia palveluitamme, kertoi ketjujohtaja Heikkinen.

Viiden Tähden Kuljettajalle rengasetu

Michelin-renkaiden Suomen pääjakelijan Euromasterin toimitusjohtaja Carl Segercrantz kertoi, että yritys käyttää Vuosisadan Liikenneteko -hanketta hyödyksi oman markkinointinsa tukena erityisesti renkaiden vaihtoaikoina syksyllä ja keväällä.

- Me uskomme hankkeen nostavan ajoneuvon ja renkaiden kunnon tärkeyden entistä vahvemmin esille ajoturvallisuuden lisääjänä. Oma tehtävämme on erottua kilpailijoista, kun kuluttajat on saatu hereille.

- Euromasterilla on jo toinen Michelin-tarjous hankkeen julkistamisen kunniaksi. Viiden Tähden Kuljettaja –kortin ladanneet saavat Michelin-rengassarjasta merkittävän alennuksen koko syyskuun ajan; mitä isompi tuumakoko, sitä suurempi alennus, paljasti johtaja Segercrantz, jonka luotsaama yritys on laajentunut vahvasti rengasmyynnin ohella autojen huoltopalveluun.

Lataa Viiden Tähden Kuljettaja -kortti Cardu-sovelluksessa ja tutustu Michelin-edun sisältöön ››

K1 Katsastajien maajohtaja Petri Haikola nosti yleisesti esille suomalaisen katsastusjärjestelmän liikenneturvallisuuden lisääjänä.

- Autoilijalla on suurin vastuu liikenneturvallisuudesta. Kaikki lähtee siitä, että renkaiden ohella myös ajoneuvosta pidetään hyvää huolta ja tämä varmistetaan katsastamalla auto asianmukaisesti, painotti maajohtaja Haikola.

- Me panostamme katsastustilanteessa asiantuntevaan palveluun teemalla ”Puhuva katsastusmies”. Asiakas saa meillä arvokasta tietoa katsastajalta auton ja sen varusteiden huollosta.

Tehdään yhdessä liikenteestä turvallisempi!

- OP:n perustehtävään kuuluu asiakkaidemme ja toimintaympäristömme turvallisuudesta ja hyvinvoinnista huolehtiminen. Suomen suurimpana vahinkovakuuttajana haluamme olla tukemassa tätä merkittävää hanketta, jolla pyritään vähentämään liikenneonnettomuuksia Suomessa, totesi OP Vakuutuksen henkilöasiakkaista vastaava johtaja Hanna Hartikainen.

- Uskon, että yhdessä Liikenneturvan, muiden kumppaneiden hienojen kummien kanssa meillä on edellytykset tehdä itsenäisyyden juhlavuodesta käänteentekevä liikenneasenteiden ja sen kautta liikenneturvallisuuden parantamisessa, jatkoi johtaja Hartikainen luottavaisena.

Pienikin teko voi olla suuri

Vuosisadan Liikenneteko huipentuu lokakuussa 2017 palkitsemistilaisuuteen, jossa yleisöäänestyksellä valitun Vuosisadan Liikenneteon lisäksi palkitaan myös muita liikennetekoja suurelta yleisöltä saatujen tarinoiden joukosta. Tavoitteena on kerätä mahdollisimman paljon kertomuksia otsikolla ”Pienikin teko voi olla suuri”. Lisäksi palkitaan parhaita ideoita liikenneturvallisuuden parantamiseksi tulevaisuudessa.

Vuosisadan Liikenneteko on saanut suojelijakseen tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja kummeikseen tunnettuja tielläliikkujia. Minea Blomqvist-Kakko, Eino Grön, Emma Kimiläinen, Juhani ”Tami” Tamminen ja Lasse Virén kannustavat kansalaisia omalla esimerkillään mukaan asenteiden muokkaamiseen liikenneturvallisuuden kohentamiseksi.


”Tehdään yhdessä liikenteestä turvallisempi!”, kannustavat liikenneturvallisuuskummit Eino Grön (vas.), Lasse Viren, Emma Kimiläinen ja Tami Tamminen kuin yhdestä suusta.

Heijastavaa turvallisuutta verkkokaupasta

Lisenssituotteiden ideoimiseen, tuotteistamiseen ja markkinoimiseen erikoistunut Moreon avasi hankkeen julkistamisen yhteydessä Vuosisadan Liikenneteko -verkkokaupan osoitteessa liikenneteko.fi.

Tuotevalikoimaan on haettu mm. liikenneturvallisuutta lisääviä heijastavia tuotteita kuten reppu, takki ja pipo, jotka tukevat omalta osaltaan liikenneonnettomuuksien ennalta ehkäisyä.

Tervetuloa Vuosisadan Liikenneteko -verkkokauppaan ››

Lisätietoja ›› www.liikenneteko.fi/
MAINOS

MAINOS