Pasi

Kuninkaalliset

Valikko

Näistä hemaisevista, mutta tyylikkäistä kuvista Madeleine muistetaan!

Julkaistu:

Tiedätkö kaiken prinsessa Madeleinesta? IS kertoo kaiken oleellisen kuvankauniista morsiamesta.
1982 Idyllinen lapsuus. Prinsessa Madeleine syntyi 10. kesäkuuta 1982. Edellisistä synnytyksistä poiketen kuningas Kaarle Kustaa oli synnytyksessä mukana. Kuningasperhe asui Drottningholmin linnassa Mälarenin rannalla, jossa Madeleine vietti lapsuusvuotensa. Perheen kuopus tottui jo aikaisessa vaiheessa olemaan huomion keskipisteenä. Perhe kutsui nuorimmaistaan hellittelynimellä Lilltösen eli pikkulikka.

Madeleinen lapsuusvuodet olivat seesteiset. Prinsessa on kertonut pitäneensä erityisesti perheen Sollidenin-huvilalle suuntautuneista kesälomareissuista.

1989
Lahjakas koululainen. Koulutaipaleensa Madeleine aloitti tavallisten keskiluokkaisten lasten keskellä, mutta siirtyi myöhemmin samaan Tukholman keskustassa sijaitsevaan Enskildan hienostokouluun, jossa hänen isosiskonsa kruununprinsessa.

1996
Kaunis teini. Madeleinen ulkoiset avut tulivat esiin jo varhain. Ruotsalainen trendilehti listasi prinsessan jo 14-vuotiaana sadan seksikkäimmän naisen joukkoon. Teini-ikäistä Madeleinea yritettiin leikkisästi naittaa jopa Tanskan kruununprinssi Frederikille, joka oli siirtynyt vapaille markkinoille. Edes 14 vuoden ikäero ei lehden spekulointia haitannut. Madeleine ei sen sijaan ollut kiinnostunut ympärillä pyörivistä kaksilahkeisista tai lehtien kirjoittelusta, sillä hevosharrastus vei suuren osan prinsessan vapaa-ajasta. Hän oli lupaava esteratsastaja, ja unelmissa siinsikin ammatti hevosten parissa. Myöhemmin Madeleine osallistui esteratsastuskilpailuihin salanimellä Anna Svensson. Vaikka menestystä kilpailuista ei tullut, prinsessa oli tuttu näky Tukholman keskustassa sijainneella tallilla.

1997
Mieshuhuja. Lehdistö odotti jo kuumeisesti, milloin ensimmäinen poikaystävä ilmestyy Madeleinen käsipuoleen. Hänestä povattiin jopa Monacon prinsessa Stephanien kaltaista villikkoprinsessaa.
Koulutovereiden mukaan prinsessa oli mutkaton persoona. Farkkuihin pukeutunut Madeleine ei sietänyt nuoleskelevia ihmisiä, vaan vietti aikaansa mieluiten muutaman hyvän tyttökaverinsa seurassa. Rippileirillä Madeleinen mielestä oli mukavaa, kun hän sai olla yksi muiden joukossa. Tiski- ja pöydänkattausvuorot koskivat myös nuorta prinsessaa, joka ei halunnut ylimääräistä huomiota. Ihastusta herätti myös konfirmaatiossa esitetty kuvaelma, jossa paljasjaloin ja toinen olkapää paljaana esiintyneellä Madeleinella oli muutama repliikki.
Syksyllä lehdistö uutisoi Madeleinen löytäneen ensirakkauden samaa koulua käyvästä muutaman vuoden vanhemmasta Nicklas Bjurströmistä. Hovi ei vahvistanut huhua. Myöhemmin prinsessa liitettiin muun muassa ratsastustoveriinsa Pontus Westergreniin. Vielä 1990-luvun loppupuolella Madeleine sai liikkua melko vapaasti ilman turvamiehiä ja hänet nähtiinkin usein ratsastamassa yksinään Touching News -hevosellaan Djurgårdenilla.

2000
Bileprinsessa kuoriutuu. Täysi-ikäisyyden kynnyksellä Madeleine unelmoi sisustusarkkitehdin urasta. Lehdistöä oli mahdotonta vältellä, sillä hän oli jo noussut yhdeksi kuningasperheen rakastetuimmista ja seuratuimmista jäsenistä.

-
Toivon kuitenkin mahdollisimman normaalia elämää, Madeleine sanoi ruotsalaisen Aftonbladetin haastattelussa.

Peruskoulun jälkeen Madeleine jatkoi lukiota samassa opinahjossa, mistä Victoria valmistui muutamaa vuotta aiemmin. Jo opintojen aikana Madeleine alkoi niittää mainetta "bileprinsessana". Kun hän juhlisti 18-vuotissyntymäpäivään linnassa, naapureiden hälyttämä poliisi kävi kehottamassa nuoria juhlijoita pitämään pienempää ääntä.
Madeleine nousi otsikoihin osallistuessaan ensimmäisen kerran Nobel-gaalaillalliselle. Sädehtivä, beigeen iltapukuun sonnustautunut Madeleine jätti varjoonsa jopa Victoria-siskonsa. Madeleinesta oli kasvanut kansainvälisen tason kaunotar, mikä ei jäänyt ulkomaiseltakaan lehdistöltä huomaamatta.
Isä on valmistanut meidät varsin hyvin kohtaamaan julkisuuden. Nobel-juhlien jälkeen huomion määrä kuitenkin räjähti, prinsessa päivitteli myöhemmin.2001
Hyvästi, yksityisyys! Täysi-ikäistymisen jälkeen Madeleinen raportoitiin olevan tuttu näky Tukholman yöelämässä. Romanssiuutisointi kiihtyi, vaikka hovi ei Madeleinen rakkauselämää kommentoinut.
Kesäkuussa häikäisevä Madeleine vastaanotti ylioppilaslakkinsa kiitettävin arvosanoin. Ruotsi seurasi villikkoprinsessansa juhlimista herkeämättä. Madeleine otti rohkeasti osaa koulun perinteiseen kuorma-autoajeluun. Myöhemmin juhlat jatkuivat linnan samppanjavastaanotolla ja Tukholman yössä.
Syksyllä Madeleine aloitti kieliopinnot Lontoossa. Hänen uutisoitiin saaneen äidiltä ja isältä tiukat ohjeet välttää liiallista juhlimista. Britanniassa paparazzit seurasivat häntä herkeämättä, ja tavallista elämää arvostava Madeleine palasi pian takaisin kotimaahansa. Prinsessa huomasi, että viimeisetkin yksityisyyden rippeet olivat kadonneet.

- Valokuvaajien ajojahti on ollut erittäin rasittavaa, Madeleine valitteli
Expressenille kotiinpaluunsa jälkeen.

2002
Hulttio-Ericistä unelmavävyyn. Pian hovi sai Madeleinen riehakkaan juhlimisen lisäksi muita murheita. Selvisi, että Madeleinen ensimmäisellä virallisella poikaystävällä Erik Granathilla oli rikollinen tausta. Jopa kuningasperheen mukana lomaillut Granath oli tuomittu pahoinpitelystä, rattijuopumuksesta ja huumausainerikoksesta.
Lisää oli tulossa. Ulkomaita myöten levisi kuva rakastavaisten Lontoon-matkasta. Kuvassa Granath lepuutti kättään rennosti Madeleinen rinnan päällä parin puistokävelyn aikana. Kuningas oli raivoissaan.
Asiaa ei parantanut, kun uuden mahdollisuuden saanut Granath riehui ystävänsä kanssa Visbyssä. Poikajoukko oli yrittänyt kaataa torilla sijainneen olut- ja ruokateltan. Viimeisin kohu oli myös Madeleinelle liikaa, ja hän jätti poikaystävänsä.
Joulukuussa, kolme viikkoa Granathin ja Madeleinen eron jälkeen, lehdistö supisi jälleen. Madeleine ja tuntematon mieshenkilö olivat istuneet romanttisella kynttiläillallisella ruotsalaisjulkkisten suosimassa italialaisravintolassa. Salaperäinen mies oli 23-vuotias oikeustieteen opiskelija Jonas Bergström, johon Madeleine oli tutustunut yhteisten tuttavien kautta.2002
Seksikäs Madde. Ennen yliopisto-opintojen alkua Madeleine onnistui jälleen nousemaan otsikoihin pukeutumalla Nobel-juhlaan punaiseen, edestä avoimeen iltapukuun. Seksikäs puku oli prinsessan itsensä suunnittelema, mutta sen arvosteltiin tuovan mieleen kuninkaallisen arvokkuuden sijaan suositun Baywatch-sarjan rantavahdit. Madeleine itse ei ollut kohusta moksiskaan, mutta paljasti, että lopullista pukua ei ollut ennen juhlatilaisuutta nähnyt edes kuningatar Silvia.
Kohujen keskellä Madeleine oli ehtinyt aloittaa tutustumisen työelämään. Prinsessa oli työharjoittelussa muotoilu- ja taidealan yrityksissä. Madeleine ryhtyi vaikeasti sairaiden lapsien harrastuksia tukevan säätiön suojelijaksi.2003
Avoliittoon. Madeleine aloitti taidehistorian opinnot Tukholman yliopistossa. Opinnot sujuivat hyvin ja yhteisten tuttavien kautta tutustuneiden Madeleinen ja Jonas Bergströmin suhde syveni nopeasti. Kesäkuussa rakastavaiset muuttivat epävirallisesti saman katon alle. Madeleinen juhlinta vaihtui rauhallisempaan elämänvaiheeseen, ja hän viihtyi yökerhoiltojen sijaan kotona kultansa kainalossa.

2005
Ei kihloihin ennen isosiskoa! Lehtiin kantautui tieto, että pari olisi ollut valmis virallistamaan suhteensa. Kuningas Kaarle Kustaa oli kuitenkin eri mieltä: vaikka hyväkäytöksinen Jonas oli kuninkaan mielestä täydellinen puoliso hänen tyttärelleen, ei Madeleinella ollut lupaa mennä kihloihin ennen isosiskoaan, kruununprinsessa Victoriaa.2006
Iso Omena kutsuu. Madeleine suuntasi New Yorkiin Unicefin harjoittelijaksi. Tuosta noin puolen vuoden pituisesta matkasta on arveltu alkaneen prinsessan rakkaus kaupunkia kohtaan. Hän on itse kertonut elävänsä Atlantin toisella puolen rauhallisempaa elämää. Amerikkalaiset eivät ole kiinnostuneita Euroopan kuninkaallisista, joten väkijoukon sekaan sulautuminen onnistuu paremmin.

2009
Vihdoin sormus (osa 1). Yksi Madeleinen suurimmista unelmista toteutui, kun Sollidenin linnan edustalla lehdistölle rupatteli silminnähden onnellinen ja rakastunut pariskunta. Jonas oli vihdoin saanut kuninkaalta luvan kihlata Madeleinen, ja pariskunnan oli määrä mennä naimisiin pian Victorian ja Daniel Westlingin jälkeen syksyllä 2010.
Jonas on maailman kiltein ihminen, uskomattoman ajattelevainen ja mahtava ystävä, Madeleine ylisti rakastettuaan lehdistön edessä.
Se klikkasi heti, hän jatkoi viitaten äitinsä Silvian kuuluisaan "klik"-kommenttiin omasta rakastumisestaan.
Myöhemmin selvisi, että pariskunnan onni oli rakoillut jo ennen kihlausuutista.2010
Kulissit sortuvat. Lähipiirissä kuiskuteltiin Madden ja Jonaksen ongelmista. Huhtikuussa Madeleinen uutisoitiin suuntaavan työmatkalle Yhdysvaltoihin pakoon pariskunnan suhdekriisiä. Kriisin uumoiltiin johtuneen Jonaksen mieltymyksistä viettää enemmän aikaa ystäviensä kanssa kuin kotona kihlattunsa seurassa. Lopulta Silvia myönsi
Aftonbladetille, ettei häitä ollut kuluvana vuonna tulossa.
Pahempaa seurasi: 20. päivä huhtikuuta norjalainen
Tora Uppstrom Berg astui julkisuuteen Se og Hor -lehdessä. Nuori 21-vuotias nainen ilmoittautui Jonaksen edellisen pääsiäislomareissun salarakkaaksi. Naisen mukaan Jonas oli iskenyt silmänsä häneen laskettelureissulla after skissa ja pari vietti intiimin yön laskettelukeskuksen hotellihuoneessa.

- Säälin Madeleinea, sillä hänellä on uskoton mies, Tora sanoi.

Viisi päivää myöhemmin hovi ilmoitti Madeleinen ja Jonaksen purkaneen kihlauksensa. Uutinen välitettiin lehdistölle pian sen jälkeen, kun Madeleine oli noussut Yhdysvaltoihin suuntaavaan koneeseen.
Myöhemmin selvisi, että Madeleine oli ollut tietoinen Jonaksen puuhista jo heidän kihlautuessaan. Julkinen nöyryytys oli kuitenkin prinsessalle liikaa, ja lähes kahdeksan vuotta kestänyt rakkaustarina oli tullut tiensä päähän.2010
Edustaminen ei maistu. Ero kihlatusta oli Madeleinelle raskas. Helpotusta tuskalliseen tilanteeseen toi hyvien ystävien lisäksi työskentely kuningatar Silvian perustamassa Childhood-säätiössä, joka auttaa vähäosaisia lapsia. Madeleine nautti olostaan Yhdysvalloissa, jossa hän sai olla rauhassa. Kuningas ilmoitti pian, että erosta toipuva prinsessa jää New Yorkiin ja vetäytyy edustustehtävistä koko toukokuun ajaksi. Samalla hovi kertoi, että prinsessa palaa kesän jälkeen takaisin kotimaahansa. Toisin kävi. Madeleine palasi, mutta vain juhlistaakseen kesäkuussa Victorian ja Danielin häitä. Syyskuussa lehdissä paheksuttiin prinsessan jatkuvaa rahankäyttöä ja vähäistä työpanosta. Samalla julkisen keskustelun aiheeksi oli noussut itse kuningas Kaarle Kustaan epäilyttävät nuoruusvuosien naisseikkailut. Madeleine vakuutti lehdistölle tekevänsä Yhdysvalloissa töitä eikä suinkaan lepäävän laakereillaan.2011
Se oikea! Ruotsalaiset saivat yllättäviä uutisia rapakon takaa. Madeleine ja salaperäinen amerikkalaismies oli kuvattu läheisissä tunnelmissa newyorkilaisravintolassa. Selvisi, että Madeleinen seurassa viihtynyt sijoittaja Chris O'Neill oli saapunut Madeleinen perässä Ruotsiin jo edelliskesänä pian eron jälkeen. Finanssialalla työskentelevä Chris oli kuin luotu Madeleinea varten, lähipiiri hehkutti. Helmikuussa prinsessakaan ei enää salaillut tuoretta onneaan. Pariskunta käveli rennosti käsikkäin New Yorkin Sohossa.
Prinsessan onnea varjosti tieto siitä, että hänen entinen kihlattunsa Jonas Bergström oli löytänyt uuden rakkaan aivan heidän lähipiiristään. Jonaksen rakas Stephanie af Klercker on paitsi samanikäinen kuin Madeleine myös yksi tämän läheisimmistä ystävistä. Yhteisen ystäväparin häissä elokuussa Madeleine teki kaikkensa välttääkseen kontaktia petturipariskuntaan. Lohtua Madeleinelle toi Chris, joka tuki rakastettuaan läpi vaikean vuoden. 2012
Vihdoin sormus (osa 2). Helmikuussa Madde ja Chris muuttivat yhteen. Madeleine näyttää löytäneen Chrisin myötä uudenlaisen tasapainon elämässään.

-
Hänestä on tullut paljon rauhallisempi ja varmempi sen jälkeen, kun hän tapasi Chrisin, ruotsalaisen Aftonbladetin hovitoimittaja
Jenny Alexandersson sanoo IS:lle.

Anderssonin mukaan Madeleinen itsetunto koki todella kovan kolauksen erokohun aikoihin, mutta Chris on avannut hänen sydämensä uudelleen.

- Madeleine
on oppinut jälleen rakastamaan, hän on vahva ja itsevarma. Chris on tehnyt hänet todella onnelliseksi, Alexandersson jatkaa.

Rakastavaisilla on kahdeksan vuotta ikäeroa, joten Chrisillä on täten enemmän elämänkokemusta. Alexandersson sanoo, että juuri sen vuoksi Madeleine kääntyy usein miehensä puoleen, kun jokin asia painaa hänen mieltänsä.

Chris on ollut hänen kallionsa viimeisimmät vuodet.
Rakkaus huipentui lokakuussa, kun pariskunta kihlautui. Hovi julkaisi kihlajaisvideon, jossa rakastavaiset hehkuttivat avoimesti onneaan.


2013
Unelmahäät. Madeleine ja Chris saavat toisensa Tukholman kuninkaanlinnan kirkossa lauantaina 8. kesäkuuta.

Lähteet: IS:n arkisto, Daniel Nyhlén: Prinsessan Madeleine (Lind&Co, 2013), Laura Ala: Prinsessa Madeleine (Helsinki kirjat, 2011), Aftonbladet.se, Expressen.se.
 • Madeleinen häät

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Syrjäkylän pikkumökissä kituuttaneen pariskunnan pankkitileiltä löytyi jymy-yllätys – juristi kertoo Suomessa yleistyvästä ilmiöstä

  2. 2

   EU:n komissio esittää kaikkia autoilijoita koskevaa kilometrimaksulakia – täytäntöön pikavauhtia

  3. 3

   HS: Perussuomalaiset kaatoivat alkoholilain uudistusta koskevan kompromissin

  4. 4

   Facebook-kaverilista kannattaa salata – tässä syy

  5. 5

   Kuva: Tämä merkki korvalehdessä voi paljastaa aivoinfarktiriskin

  6. 6

   Alkoholilain kompromissi tyssäsi perussuomalaisten vastustukseen – sopua haetaan taas huomenna

  7. 7

   Kemikaalein kirkastettu Littoistenjärvi sameni nopeasti – tutkija kertoo nyt, mitä se tarkoittaa

  8. 8

   Vastasyntynyt vauva ällistytti kätilön vain minuutteja syntymän jälkeen –”Herranjumala, tyttö kävelee!”

  9. 9

   Johnny Deppin tyrmäävän kaunis tytär täytti 18 vuotta – julkaisi rohkean syntymäpäiväkuvan: kuin ilmetty äitinsä!

  10. 10

   Vuosi Temptation Island 2 -kaudesta: Sikailevana Mikana tutuksi tullut Mika, 40, puhuu suunsa puhtaaksi tosi-tv:stä ja suhteensa tilasta

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Lola Odusoga julkaisi meikittömän treenikuvan – vilauttaa paljasta vatsaansa: ”Epätäydellisyys on kaunista”

  2. 2

   Mittava poliisioperaatio Länsisatamassa – poliisi etsii vaarallista henkilöä

  3. 3

   Vastasyntynyt vauva ällistytti kätilön vain minuutteja syntymän jälkeen –”Herranjumala, tyttö kävelee!”

  4. 4

   Vesistö kirkastettiin 200 tonnilla kemikaalia – Sukeltajat hämmentyivät: Littoistenjärvi taas täysin samea

  5. 5

   11-vuotiaasta tytöstä jaettiin seksuaalisia kuvia internetiin – äiti stailasi ja tuttava kuvasi

  6. 6

   Mitä on tapahtunut Tiger Woodsille? Ratista kärynnyttä tähteä tuskin tunnistaa pidätyskuvasta

  7. 7

   Lomarahoista pois kolmannes: katso, kuinka leikkuri iskee tuloihin

  8. 8

   Mies korkkasi oluen – talo räjähti alta

  9. 9

   Hinkkaavatko sisäreidet yhteen? 10 näppärää kikkaa, joilla ratkaiset ikuisuusongelman

  10. 10

   Temptation Island loppui: Jonne avasi samantien Elämänpeli-blogin – paljastuksia tv-sarjan kulisseista

  11. Näytä lisää
  1. 1

   IS seuraa hetki hetkeltä: Ainakin 22 kuoli Manchesterin iskussa – epäilty tallentui valvontakameraan

  2. 2

   Tietoa Michael Schumacherin tilasta varjellaan visusti – nyt perheen vaikenemiselle saatiin selitys

  3. 3

   Ratapölkyn haju paljasti omakotitalosta ikävän yllätyksen –myyjä joutuu palauttamaan 202000 euroa

  4. 4

   Tunteikas kuva presidentti Koiviston hautajaisista: Assi Koivisto näytti hellän puolensa

  5. 5

   Aviomies valitsi vaimolleen mekon: TTK-kaunotar varasti show’n tv:ssä – lateksiasu paljasti kookkaat rinnat

  6. 6

   Katy Perry, 32, vilautti herkkiä paikkojaan konsertissa – kamerat räpsähtivät: Paljastavat kuvat leviävät vauhdilla

  7. 7

   Roope Salminen haastatteli Cheyenne Järvistä – Sara Sieppi raivostui: ”Parempi reitti kuin reittä pitkin”

  8. 8

   Helmikuussa kadonnut Harry Karjalainen löytyi kuolleena

  9. 9

   Yle näyttää suomalaisen K18-elokuvan – Marianne Träskman esiintyi elokuvassa teini-ikäisenä ja kertoo nyt eroottisista kohukohtauksista

  10. 10

   Näin Sebastian Vettel vei Monacon voiton Kimi Räikköseltä – IS seurasi F1-kisaa

  11. Näytä lisää
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Syrjäkylän pikkumökissä kituuttaneen pariskunnan pankkitileiltä löytyi jymy-yllätys – juristi kertoo Suomessa yleistyvästä ilmiöstä

  2. 2

   EU:n komissio esittää kaikkia autoilijoita koskevaa kilometrimaksulakia – täytäntöön pikavauhtia

  3. 3

   HS: Perussuomalaiset kaatoivat alkoholilain uudistusta koskevan kompromissin

  4. 4

   Facebook-kaverilista kannattaa salata – tässä syy

  5. 5

   Kuva: Tämä merkki korvalehdessä voi paljastaa aivoinfarktiriskin

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Lola Odusoga julkaisi meikittömän treenikuvan – vilauttaa paljasta vatsaansa: ”Epätäydellisyys on kaunista”

  2. 2

   Mittava poliisioperaatio Länsisatamassa – poliisi etsii vaarallista henkilöä

  3. 3

   Vastasyntynyt vauva ällistytti kätilön vain minuutteja syntymän jälkeen –”Herranjumala, tyttö kävelee!”

  4. 4

   Vesistö kirkastettiin 200 tonnilla kemikaalia – Sukeltajat hämmentyivät: Littoistenjärvi taas täysin samea

  5. 5

   11-vuotiaasta tytöstä jaettiin seksuaalisia kuvia internetiin – äiti stailasi ja tuttava kuvasi

  6. Näytä lisää
  1. 1

   IS seuraa hetki hetkeltä: Ainakin 22 kuoli Manchesterin iskussa – epäilty tallentui valvontakameraan

  2. 2

   Tietoa Michael Schumacherin tilasta varjellaan visusti – nyt perheen vaikenemiselle saatiin selitys

  3. 3

   Ratapölkyn haju paljasti omakotitalosta ikävän yllätyksen –myyjä joutuu palauttamaan 202000 euroa

  4. 4

   Tunteikas kuva presidentti Koiviston hautajaisista: Assi Koivisto näytti hellän puolensa

  5. 5

   Aviomies valitsi vaimolleen mekon: TTK-kaunotar varasti show’n tv:ssä – lateksiasu paljasti kookkaat rinnat

  6. Näytä lisää