Kaapo, Gabriel

Kuninkaalliset

Valikko

IS:n liveraportti häähumun keskeltä Lontoosta

Millainen on hulina Lontoon häähumussa? Lue livekommentit suoraan juhlapaikoilta ja katujen varsilta.
Ilta-Sanomien kirjeenvaihtajat Mari Markkanen ja Saku-Pekka Sundelin sekä toimittaja Johannes Munter seurasivat tilannetta paikan päällä Lontoossa.

He päivittävät havaintonsa tähän juttuun. Ruuhkien keskeltä saatetaan saada myös muutama autenttinen kännykkäotos kansan parista, ne näet jutun alla.

Klo 15.55: Ei kai tämä kuninkaallisten takia telttailu sen ihmeellisempää ole kuin jotkut festarit. Miehenä täytyy silti sanoa, että vanhojen lentokoneiden ylilento teki suurimman vaikutuksen. (Saku)

Klo 15.41: Pormestari Boris Johnson lahjoitti juuri tandem-katupyörän hääparille Trafalgar Squarella. (Johannes)

Klo 15.35: Se oli siinä. Yleisö hullaantui suudelmasta ja ihasteli ylilentoa, joka näytti upealta Trafalgarin monumentteja vasten. Tämä on ollut pitkä päivä monelle ja juhlat jatkuvat yöhön saakka. Lontoossa on 5000 katujuhlaa tänään. (Johannes)

Klo 15.16: Väki alkaa vähenemään ja jäljellä olevat etsivät ruokaa ylilentoa odotellessaan. Tarjolla hampurilaisia, hot dogeja ja kolmioleipiä. Väsymystä ilmassa. (Johannes)

Klo 15.15: Pääsin muutaman metrin päähän palatsin portista. Loistavat näkymät. Veikkaan neljää sekuntia suudelman kestoksi. Veikkaukset osuvat tänään. (Saku)

Klo 15.06: Ja voittaja on: Black Eyed Peasin I've Got a Feeling. (Johannes)Klo 14.50: Kuinkahan paljon rahaa olisi voinut ansaita tänään myymällä Ison-Britannian lippuja hääkansalle? (Johannes)

Klo 14.44: Huutoäänestys yhdessä laulettavasta häälaulusta. Ehdokkaina mm. Aerosmithin Don't Wanna Miss a Thing. Jännitys tiivistyy. Mikä kappale voittaa? (Johannes)

Klo 14.32:  Ja se oli sitten siinä. Nyt odotellaan hääparin ilmestymistä parvekkeelle. Trafalgarilla jaetaan ilmaisia sateensuojia. (Johannes)

Klo 14.30: Tuore aviopari saapui Buckinghmanin palatsiin. Kuningatar perässä. Humalainen porukka aloitti spontaanin God Save the Queenin ties kuinka monennen kerran. (Saku)

Klo 14.23: Ensikommentit Katen hääpuvusta: "Upea", "Odotin vähän pidempää laahusta" ja "Klassinen ja turvallinen". (Johannes)

Klo 14.09: Konfetteja lentää ympäriinsä ja yleisö villiintyy. (Johannes)

Klo 14.05: Monennäköistä vaatetta ihmiset ovat laittaneeet päälleen. Union Jack -frakkiin pukeutuneen Neil Medinan seurue on palatsin edustan kuvatuin. "Olen antanut kymmeniä haastatteluja tänään", herra huokaa, mutta suorastaan hakeutuu kuvattavaksi. (Saku)Klo 13.53: Aurinko paistoi ensimmäisen kerran kansallislaulun aikana. Suunniteltua? (Johannes)

Klo 13.47: Vaikka mediaa on Trafalgarilla vähemmän kuin palatsin ja kirkon luona, valokuvaajia pyörii kaikkialla ja televisioyhtiöt haastattelevat yleisöä. Suurin osa ei välitä juurikaan huomiosta. Yleisö yltyi yhteislauluun. (Johannes)

Klo 13.22: Yksi tv-yhtiö käänsi ystävällisesti televisioruudun yleisöön päin. Useimmat aukiolla kuulevat tilaisuuden kaiuttimista. Valtavat aplodit "tahdon" jälkeen. "Tuota sormusta ei saa enää pois", joku huolestui. (Saku)

Klo 13.19: The Mall on suljettu suuren yleisömassan takia. Vaikka kaikki eivät pääsekään katsomaan hääparaatia sen palatessa Buckinghamin palatsiin, ilmapiiri on iloinen (Johannes)

Klo 13.08:
Katen hääpuku on kuin onkin Sarah Burtonin suunnittelema. Hän, Alexander McQueenin luova johtaja, oli vahvin veikkaus. Vuosisadan mekko lunasti odotukset. Nyt hiljennyn seuraamaan vihkiseremoniaa. Jännittää! (Mari)

Klo 13.01: Haltioituneita huutoja Katen hääpuvun paljastuessa. Trafagarille laskeutui hiljaisuus seremonian alkaessa. (Johannes)Klo 12.54: Kansa mylvii, kun morsian ajaa isänsä kanssa kirkkoon. Kate vilkuttaa prinsessatyyliin ihailijoilleen. Melkein itkettää jo. (Mari)

Klo 12.53: Katen mekko nähty! Upeaa pitsiä ja pitkä huntu. Jännittää! (Mari)

Klo 12.45:
Elisabet has left the building. Täällä ei ole screenejä, joten seuraavat tunnit ovat odottelua. (Saku)

Klo 12.42: Katen anopilla, herttuatar Camillalla, on myös sininen takki. Tarkkaan ottaen ankanmunan sininen, kuten hovi kertoo. Alla on samppanjan värinen silkkimekko. Anna Valentine on suunnittelija. Nätti on.
Kuningattaren hattu on keltainen, kuten vedolyöjät arvasivat. (Mari)

Klo 12.20:
Huutomyrsky! William saapui kirkkoon univormussaan bestman-veljensä Harryn kanssa, vilkutti matkalla niille ilman suihkua odottaneille joista oli jo puhe. Kyllä nyt pitkä odotus palkittiin: pääsevät suihkuun. (Mari)

Klo 12.19: Ja soittokunta. Olisi hienoa, jos soittokunta hakisi minutkin joskus kotoa. (Saku)

Klo 12.15:
Kuningattaren auto ajoi Buckinghamin palatsin pihaan! (Saku)

Klo 12.14: Yleisö Trafalgar Squarella villiintyi Williamin kuvat nähtyään. "Hän vaikuttaa erittäin maanläheiseltä" on yleisin kommentti täällä. (Johannes)

Klo 12.13: Katen äidillä on taivaansininen asu, jonka on suunnitellut Catherine Walker & Co. Merkin perustaja, edesmennyt Walker oli Dianan luottosuunnittelija. Carole Middleton halusi parasta tyttärensä suureen päivään. Hän hylkäsi ensimmäisen häihin tilaamansa asun, mistä kyseinen suunnittelija pahastui ja lehdistökin piti rouvaa koppavana. (Mari)

Klo 12.04:
Monet fanit ovat asuneet kadulla jo useita päiviä ilman suihkua. Varmaan kiva päästä tänään pesulle. Odotus palkitaan pian, kun sulhanen lähtee bestman Harryn kanssa kirkkoon Lontoon-kodistaan Clarence Housesta kello 12.10. (Mari)Klo  11.50:
Jännitys tiivistyy täyteen pakatulla Trafalgar Squarella hääseremonian lähestyessä. "Tämä on hieno hetki koko maailmalle", totesi knallipäinen herrasmies. (Johannes)

Klo 11:50:  Muusikko Elton John saapui David-kumppanissa kanssa samassa rytäkässä suurlähettiläiden kanssa. Kirkko alkaa täyttyä. (Mari)

Klo 11.48:
Larry Kingin seuraaja Piers Morgan takanani CNN:n studiossa. Hänen sanotaan olevan ainoa toimittaja, joka on lounastanut prinssi Williamin kanssa. (Saku)

Klo 11.47:  Huhujen mukaan Alexander McQueenin muotitalon suunnittelijan nähtiin menevän Katen hotelliin eilen illalla. Vahva vihje historian spekuloiduimman hääpuvun suunnittelijasta? Hovi pihtaa tietoa viimeiseen asti. (Mari)

Klo 11.25:
Ihmiset yrittävät tunkea the Mall'n suuntaan, vaikka se on jo ihan tupaten täynnä. (Johannes)

Klo 11.23: Täällä nähdään jo näkyjä. Ellu lähtee ihan aikataulun mukaan viimeisenä ja omalla autolla Phillipin kanssa. Ja hattuveikkaukseni (keltainen) on yhä voimassa. (Saku)

Klo 11.18: David ja Victoria Beckham! Davidilla sliipattu tukka ja Victoria tyylikäs mustassa pillerihatussa. (Mari)

Klo 11.09:
Katen hääauto parkkeerasi jo Goring-hotellin eteen. Tämä kuningattaren lempiauto Rolls-Royce. Katea saadaan odottaa vielä vajaa kaksi tuntia. (Mari)

Klo 11.07: Prinssi Harryn entinen tyttöystävä Chelsy Davy bongattu. Kultakimalteinen päähine, jos oikein näin. Juhliiko tänään aamukuuteen, kuten Harry kuulemma aikoo? Ja Saku, ei se kuningatar vielä mihinkään ole lähtenyt millään pikkubussilla...(Mari)Klo 10.54: Huhujen mukaan Alexander McQueenin muotitalon suunnittelijan nähtiin menevän Katen hotelliin eilen illalla. Vahva vihje historian spekuloiduimman hääpuvun suunnittelijasta? Hovi pihtaa tietoa viimeiseen asti. (Mari)

Klo 10.52: Nyt lähti kuningatar seurueineen kirkkoon. Minibussilla, tietenkin. En nähnyt hatun väriä, mutta vierustoverin mukaan vaalea. Väristä on voinut lyödä vetoakin. En voittanut. (Saku)

Klo 10.40: Tämä australialainen Kathryn on pukeutunut tyttärensä Alicen kanssa tyylikkäisiin pilkkuhameisiin. "Tytär on vähän kärttyinen, kun piti herätä niin aikaisinj. Olen yllättynyt että saimme näin hyvät paikat." (Saku)

Klo 10.39: Ensimmäiset vieraat ovat jo saapuneet kirkkoon. Tungosta jo! Upeita hattuja!
Ensimmäisten joukossa ovat myös Suomen-suurlähettiläs Pekka Huhtaniemi ja muut kutsutut diplomaatit. (Mari)

Klo 10.36: Kathryn täällä Buckinghamin palatsin edustalla kertoo tulleensa Lontooseen Australiasta saakka pelkästään häiden takia. "Mieheni lupasi tulla mukaan, jos ei tarvitse osallistua hääjuttuihin". (Saku)

Klo 10.28: Nyt kerrottiin, että Williamista ja Katesta tulee Cambridgen herttuapari. (Mari)

Klo 10.13:
Livelähetystä Traflgar Squarella on välillä hankala kuulla helikoptereiden surinalta, mutta yleisö on innoissaan. Hattuja yleisöllä on yllättävän vähän, ainakin vielä. (Johannes)Klo 9.54: Palatsin parvekkeelle asetettiin juuri punainen koristekangas. Sekin villiinnytti ihmiset. Mitähän tapahtuu, kun William ja Kate ilmestyvät sinne? (Saku)

Klo 9.53: Sain juuri tietää, että Lontoon pormestari Boris Johansonia odotetaan Trafalgar Squarelle kello kaksi paikallista aikaa. (Johannes)

Klo 9.50: Täysi hulina jo päällä. Johtuneeko siitä, että pubit ovat olleet auki jo aamuvarhain. (Saku)

Klo 9.47: Täällä ollaan Buckinghamin palatsin edessä. Oli mukava ajella tänne aamulla kaupunkipyörällä tyhjillä kaduilla. Iltapäiväksi on luvattu sadetta, mutta nyt näyttää vielä hyvältä. (Saku)

Klo 9.45: Lähestyn Trafalgar Squarea. Kadut alkavat jo olla täynnä ihmisiä. Sää on pilvinen, mutta ainakaan vielä ei sada vettä (Johannes)Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Kommentti: Trumpin bluffi paljastui nololla tavalla – voittamisen kuningas ratsastaa nyt tappiosta toiseen

  2. 2

   Pilvi Hämäläiselle kävi hillitön asumoka – saapui Jussi-gaalaan Aina Inkerin polvisukissa: ”En muistanut, että mulla on halkio”

  3. 3

   Erikoinen ilmiö Haloo Helsingin keikalla Tallinnassa – suomalaiset innostuivat erosta Suomen ja Viron lainsäädännössä

  4. 4

   Huutokauppakeisari aiheutti kaaoksen Espanjassa – kadut tukossa: ”Väkeä oli niin paljon, etteivät autot päässeet kulkemaan”

  5. 5

   Kokki Henri Alénin vakavahenkinen addiktio kävi ravintolalle kalliiksi

  6. 6

   Tiesitkö, missä lentäjät nukkuvat lennoilla?

  7. 7

   Nuoren naisen asunnosta levisi karmea haju 48 asunnon taloyhtiöön – löydön puhdistamiseen tarvittiin siirtolava

  8. 8

   Trump veti terveydenhuolto­uudistuksen takaisin – sai jo aiemmin perjantaina huonoja uutisia

  9. 9

   Mikael Gabrielin Playboy-rakas saapui Jussi-gaalaan kurveja korostavassa glittermekossa – antava kaula-aukko ylsi napaan asti

  10. 10

   Järjestys voi yllättää – testaa, osaatko nimetä 30 Suomen suurinta kuntaa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Nuoren naisen asunnosta levisi karmea haju 48 asunnon taloyhtiöön – löydön puhdistamiseen tarvittiin siirtolava

  2. 2

   Tosi-tv-tähdet viettivät vuoden metsässä – eivät tienneet, että sarjan esittäminen oli lopetettu kesken kaiken

  3. 3

   Ei työkokemusta, palkka liki 4 000 euroa – näissä ammateissa saa heti hyvät ansiot

  4. 4

   Syövän voittanut äiti synnytti kaksoset, kuoli seuraavana päivänä

  5. 5

   Antavasti pukeutunut nainen ja kuokka aiheuttivat uskomattoman tapauksen taloyhtiössä – isännöitsijä joutui puuttumaan

  6. 6

   Siperiasta löydettiin 7000 outoa metaanikuplaa – muuttavat maan hyytelöksi, voivat räjähtää koska tahansa

  7. 7

   Tiesitkö, missä lentäjät nukkuvat lennoilla?

  8. 8

   Pilvi Hämäläiselle kävi hillitön asumoka – saapui Jussi-gaalaan Aina Inkerin polvisukissa: ”En muistanut, että mulla on halkio”

  9. 9

   IS testasi 17 kesän uutuusjäätelöä: ”Tätä söisi yksin koko purkin”

  10. 10

   Teinityttö julkaisi hervottoman kuvaparin äidistään kostean illanvieton jälkeen – kiusallinen kuva villitsee somessa: ”Lauantai ja sunnuntai”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Pesukoneen takaa tuli hirveä haju – huoltomiehen löytö kertoo karua kieltä suomalaisten uusavuttomuudesta

  2. 2

   11 kyytä köllötteli rinteessä – asiantuntija kertoo, kuinka käärmeistä pääsee eroon: ”Se ei tule ikinä takaisin”

  3. 3

   Uusi ennuste: Poikkeuksellinen lämpöaalto vyöryy Suomeen – keskimäärin vain noin kolme kertaa sadassa vuodessa

  4. 4

   Rovaniemen junan lähtö viivästyi yllättäen – konduktööriltä kylmäävä kuulutus: ”Junassa on vakava henkeä uhkaava tilanne”

  5. 5

   Teinityttö tervehti tuntematonta miestä koulumatkalla – siitä käynnistyi painajainen

  6. 6

   IS seurasi tapahtumien etenemistä: Terrori-isku parlamentin luona Lontoossa – 4 kuoli

  7. 7

   Suomen tunnetuin bordelli pyöri Riihimäellä – rattohotelli Bonanzan henkilökunnalla suora ohje lapsiperheiden varalle

  8. 8

   Teinityttö julkaisi hervottoman kuvaparin äidistään kostean illanvieton jälkeen – kiusallinen kuva villitsee somessa: ”Lauantai ja sunnuntai”

  9. 9

   Nuoren naisen asunnosta levisi karmea haju 48 asunnon taloyhtiöön – löydön puhdistamiseen tarvittiin siirtolava

  10. 10

   Uusi kansantauti? ”Sairastuneita on Suomessa nyt noin 44 000, ja joka vuosi reilut 2000 sairastuu”

  11. Näytä lisää
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Kommentti: Trumpin bluffi paljastui nololla tavalla – voittamisen kuningas ratsastaa nyt tappiosta toiseen

  2. 2

   Pilvi Hämäläiselle kävi hillitön asumoka – saapui Jussi-gaalaan Aina Inkerin polvisukissa: ”En muistanut, että mulla on halkio”

  3. 3

   Erikoinen ilmiö Haloo Helsingin keikalla Tallinnassa – suomalaiset innostuivat erosta Suomen ja Viron lainsäädännössä

  4. 4

   Huutokauppakeisari aiheutti kaaoksen Espanjassa – kadut tukossa: ”Väkeä oli niin paljon, etteivät autot päässeet kulkemaan”

  5. 5

   Kokki Henri Alénin vakavahenkinen addiktio kävi ravintolalle kalliiksi

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Nuoren naisen asunnosta levisi karmea haju 48 asunnon taloyhtiöön – löydön puhdistamiseen tarvittiin siirtolava

  2. 2

   Tosi-tv-tähdet viettivät vuoden metsässä – eivät tienneet, että sarjan esittäminen oli lopetettu kesken kaiken

  3. 3

   Ei työkokemusta, palkka liki 4 000 euroa – näissä ammateissa saa heti hyvät ansiot

  4. 4

   Syövän voittanut äiti synnytti kaksoset, kuoli seuraavana päivänä

  5. 5

   Antavasti pukeutunut nainen ja kuokka aiheuttivat uskomattoman tapauksen taloyhtiössä – isännöitsijä joutui puuttumaan

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Pesukoneen takaa tuli hirveä haju – huoltomiehen löytö kertoo karua kieltä suomalaisten uusavuttomuudesta

  2. 2

   11 kyytä köllötteli rinteessä – asiantuntija kertoo, kuinka käärmeistä pääsee eroon: ”Se ei tule ikinä takaisin”

  3. 3

   Uusi ennuste: Poikkeuksellinen lämpöaalto vyöryy Suomeen – keskimäärin vain noin kolme kertaa sadassa vuodessa

  4. 4

   Rovaniemen junan lähtö viivästyi yllättäen – konduktööriltä kylmäävä kuulutus: ”Junassa on vakava henkeä uhkaava tilanne”

  5. 5

   Teinityttö tervehti tuntematonta miestä koulumatkalla – siitä käynnistyi painajainen

  6. Näytä lisää