Leena, Matleena

Kuninkaalliset

Valikko

IS:n liveraportti häähumun keskeltä Lontoosta

Julkaistu: , Päivitetty:

Millainen on hulina Lontoon häähumussa? Lue livekommentit suoraan juhlapaikoilta ja katujen varsilta.
Ilta-Sanomien kirjeenvaihtajat Mari Markkanen ja Saku-Pekka Sundelin sekä toimittaja Johannes Munter seurasivat tilannetta paikan päällä Lontoossa.

He päivittävät havaintonsa tähän juttuun. Ruuhkien keskeltä saatetaan saada myös muutama autenttinen kännykkäotos kansan parista, ne näet jutun alla.

Klo 15.55: Ei kai tämä kuninkaallisten takia telttailu sen ihmeellisempää ole kuin jotkut festarit. Miehenä täytyy silti sanoa, että vanhojen lentokoneiden ylilento teki suurimman vaikutuksen. (Saku)

Klo 15.41: Pormestari Boris Johnson lahjoitti juuri tandem-katupyörän hääparille Trafalgar Squarella. (Johannes)

Klo 15.35: Se oli siinä. Yleisö hullaantui suudelmasta ja ihasteli ylilentoa, joka näytti upealta Trafalgarin monumentteja vasten. Tämä on ollut pitkä päivä monelle ja juhlat jatkuvat yöhön saakka. Lontoossa on 5000 katujuhlaa tänään. (Johannes)

Klo 15.16: Väki alkaa vähenemään ja jäljellä olevat etsivät ruokaa ylilentoa odotellessaan. Tarjolla hampurilaisia, hot dogeja ja kolmioleipiä. Väsymystä ilmassa. (Johannes)

Klo 15.15: Pääsin muutaman metrin päähän palatsin portista. Loistavat näkymät. Veikkaan neljää sekuntia suudelman kestoksi. Veikkaukset osuvat tänään. (Saku)

Klo 15.06: Ja voittaja on: Black Eyed Peasin I've Got a Feeling. (Johannes)Klo 14.50: Kuinkahan paljon rahaa olisi voinut ansaita tänään myymällä Ison-Britannian lippuja hääkansalle? (Johannes)

Klo 14.44: Huutoäänestys yhdessä laulettavasta häälaulusta. Ehdokkaina mm. Aerosmithin Don't Wanna Miss a Thing. Jännitys tiivistyy. Mikä kappale voittaa? (Johannes)

Klo 14.32:  Ja se oli sitten siinä. Nyt odotellaan hääparin ilmestymistä parvekkeelle. Trafalgarilla jaetaan ilmaisia sateensuojia. (Johannes)

Klo 14.30: Tuore aviopari saapui Buckinghmanin palatsiin. Kuningatar perässä. Humalainen porukka aloitti spontaanin God Save the Queenin ties kuinka monennen kerran. (Saku)

Klo 14.23: Ensikommentit Katen hääpuvusta: "Upea", "Odotin vähän pidempää laahusta" ja "Klassinen ja turvallinen". (Johannes)

Klo 14.09: Konfetteja lentää ympäriinsä ja yleisö villiintyy. (Johannes)

Klo 14.05: Monennäköistä vaatetta ihmiset ovat laittaneeet päälleen. Union Jack -frakkiin pukeutuneen Neil Medinan seurue on palatsin edustan kuvatuin. "Olen antanut kymmeniä haastatteluja tänään", herra huokaa, mutta suorastaan hakeutuu kuvattavaksi. (Saku)Klo 13.53: Aurinko paistoi ensimmäisen kerran kansallislaulun aikana. Suunniteltua? (Johannes)

Klo 13.47: Vaikka mediaa on Trafalgarilla vähemmän kuin palatsin ja kirkon luona, valokuvaajia pyörii kaikkialla ja televisioyhtiöt haastattelevat yleisöä. Suurin osa ei välitä juurikaan huomiosta. Yleisö yltyi yhteislauluun. (Johannes)

Klo 13.22: Yksi tv-yhtiö käänsi ystävällisesti televisioruudun yleisöön päin. Useimmat aukiolla kuulevat tilaisuuden kaiuttimista. Valtavat aplodit "tahdon" jälkeen. "Tuota sormusta ei saa enää pois", joku huolestui. (Saku)

Klo 13.19: The Mall on suljettu suuren yleisömassan takia. Vaikka kaikki eivät pääsekään katsomaan hääparaatia sen palatessa Buckinghamin palatsiin, ilmapiiri on iloinen (Johannes)

Klo 13.08:
Katen hääpuku on kuin onkin Sarah Burtonin suunnittelema. Hän, Alexander McQueenin luova johtaja, oli vahvin veikkaus. Vuosisadan mekko lunasti odotukset. Nyt hiljennyn seuraamaan vihkiseremoniaa. Jännittää! (Mari)

Klo 13.01: Haltioituneita huutoja Katen hääpuvun paljastuessa. Trafagarille laskeutui hiljaisuus seremonian alkaessa. (Johannes)Klo 12.54: Kansa mylvii, kun morsian ajaa isänsä kanssa kirkkoon. Kate vilkuttaa prinsessatyyliin ihailijoilleen. Melkein itkettää jo. (Mari)

Klo 12.53: Katen mekko nähty! Upeaa pitsiä ja pitkä huntu. Jännittää! (Mari)

Klo 12.45:
Elisabet has left the building. Täällä ei ole screenejä, joten seuraavat tunnit ovat odottelua. (Saku)

Klo 12.42: Katen anopilla, herttuatar Camillalla, on myös sininen takki. Tarkkaan ottaen ankanmunan sininen, kuten hovi kertoo. Alla on samppanjan värinen silkkimekko. Anna Valentine on suunnittelija. Nätti on.
Kuningattaren hattu on keltainen, kuten vedolyöjät arvasivat. (Mari)

Klo 12.20:
Huutomyrsky! William saapui kirkkoon univormussaan bestman-veljensä Harryn kanssa, vilkutti matkalla niille ilman suihkua odottaneille joista oli jo puhe. Kyllä nyt pitkä odotus palkittiin: pääsevät suihkuun. (Mari)

Klo 12.19: Ja soittokunta. Olisi hienoa, jos soittokunta hakisi minutkin joskus kotoa. (Saku)

Klo 12.15:
Kuningattaren auto ajoi Buckinghamin palatsin pihaan! (Saku)

Klo 12.14: Yleisö Trafalgar Squarella villiintyi Williamin kuvat nähtyään. "Hän vaikuttaa erittäin maanläheiseltä" on yleisin kommentti täällä. (Johannes)

Klo 12.13: Katen äidillä on taivaansininen asu, jonka on suunnitellut Catherine Walker & Co. Merkin perustaja, edesmennyt Walker oli Dianan luottosuunnittelija. Carole Middleton halusi parasta tyttärensä suureen päivään. Hän hylkäsi ensimmäisen häihin tilaamansa asun, mistä kyseinen suunnittelija pahastui ja lehdistökin piti rouvaa koppavana. (Mari)

Klo 12.04:
Monet fanit ovat asuneet kadulla jo useita päiviä ilman suihkua. Varmaan kiva päästä tänään pesulle. Odotus palkitaan pian, kun sulhanen lähtee bestman Harryn kanssa kirkkoon Lontoon-kodistaan Clarence Housesta kello 12.10. (Mari)Klo  11.50:
Jännitys tiivistyy täyteen pakatulla Trafalgar Squarella hääseremonian lähestyessä. "Tämä on hieno hetki koko maailmalle", totesi knallipäinen herrasmies. (Johannes)

Klo 11:50:  Muusikko Elton John saapui David-kumppanissa kanssa samassa rytäkässä suurlähettiläiden kanssa. Kirkko alkaa täyttyä. (Mari)

Klo 11.48:
Larry Kingin seuraaja Piers Morgan takanani CNN:n studiossa. Hänen sanotaan olevan ainoa toimittaja, joka on lounastanut prinssi Williamin kanssa. (Saku)

Klo 11.47:  Huhujen mukaan Alexander McQueenin muotitalon suunnittelijan nähtiin menevän Katen hotelliin eilen illalla. Vahva vihje historian spekuloiduimman hääpuvun suunnittelijasta? Hovi pihtaa tietoa viimeiseen asti. (Mari)

Klo 11.25:
Ihmiset yrittävät tunkea the Mall'n suuntaan, vaikka se on jo ihan tupaten täynnä. (Johannes)

Klo 11.23: Täällä nähdään jo näkyjä. Ellu lähtee ihan aikataulun mukaan viimeisenä ja omalla autolla Phillipin kanssa. Ja hattuveikkaukseni (keltainen) on yhä voimassa. (Saku)

Klo 11.18: David ja Victoria Beckham! Davidilla sliipattu tukka ja Victoria tyylikäs mustassa pillerihatussa. (Mari)

Klo 11.09:
Katen hääauto parkkeerasi jo Goring-hotellin eteen. Tämä kuningattaren lempiauto Rolls-Royce. Katea saadaan odottaa vielä vajaa kaksi tuntia. (Mari)

Klo 11.07: Prinssi Harryn entinen tyttöystävä Chelsy Davy bongattu. Kultakimalteinen päähine, jos oikein näin. Juhliiko tänään aamukuuteen, kuten Harry kuulemma aikoo? Ja Saku, ei se kuningatar vielä mihinkään ole lähtenyt millään pikkubussilla...(Mari)Klo 10.54: Huhujen mukaan Alexander McQueenin muotitalon suunnittelijan nähtiin menevän Katen hotelliin eilen illalla. Vahva vihje historian spekuloiduimman hääpuvun suunnittelijasta? Hovi pihtaa tietoa viimeiseen asti. (Mari)

Klo 10.52: Nyt lähti kuningatar seurueineen kirkkoon. Minibussilla, tietenkin. En nähnyt hatun väriä, mutta vierustoverin mukaan vaalea. Väristä on voinut lyödä vetoakin. En voittanut. (Saku)

Klo 10.40: Tämä australialainen Kathryn on pukeutunut tyttärensä Alicen kanssa tyylikkäisiin pilkkuhameisiin. "Tytär on vähän kärttyinen, kun piti herätä niin aikaisinj. Olen yllättynyt että saimme näin hyvät paikat." (Saku)

Klo 10.39: Ensimmäiset vieraat ovat jo saapuneet kirkkoon. Tungosta jo! Upeita hattuja!
Ensimmäisten joukossa ovat myös Suomen-suurlähettiläs Pekka Huhtaniemi ja muut kutsutut diplomaatit. (Mari)

Klo 10.36: Kathryn täällä Buckinghamin palatsin edustalla kertoo tulleensa Lontooseen Australiasta saakka pelkästään häiden takia. "Mieheni lupasi tulla mukaan, jos ei tarvitse osallistua hääjuttuihin". (Saku)

Klo 10.28: Nyt kerrottiin, että Williamista ja Katesta tulee Cambridgen herttuapari. (Mari)

Klo 10.13:
Livelähetystä Traflgar Squarella on välillä hankala kuulla helikoptereiden surinalta, mutta yleisö on innoissaan. Hattuja yleisöllä on yllättävän vähän, ainakin vielä. (Johannes)Klo 9.54: Palatsin parvekkeelle asetettiin juuri punainen koristekangas. Sekin villiinnytti ihmiset. Mitähän tapahtuu, kun William ja Kate ilmestyvät sinne? (Saku)

Klo 9.53: Sain juuri tietää, että Lontoon pormestari Boris Johansonia odotetaan Trafalgar Squarelle kello kaksi paikallista aikaa. (Johannes)

Klo 9.50: Täysi hulina jo päällä. Johtuneeko siitä, että pubit ovat olleet auki jo aamuvarhain. (Saku)

Klo 9.47: Täällä ollaan Buckinghamin palatsin edessä. Oli mukava ajella tänne aamulla kaupunkipyörällä tyhjillä kaduilla. Iltapäiväksi on luvattu sadetta, mutta nyt näyttää vielä hyvältä. (Saku)

Klo 9.45: Lähestyn Trafalgar Squarea. Kadut alkavat jo olla täynnä ihmisiä. Sää on pilvinen, mutta ainakaan vielä ei sada vettä (Johannes)Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Kiukkukohtaus sai prinsessa Charlotten, 2, valtaansa: polki jalkaa ja heittäytyi maahan kesken valtiovierailun – Catherine-äidillä varmat keinot käytössä

  2. 2

   Kuva: Voiko tämän suomalaisempaa näkyä enää olla – taivas piiskasi rakeita, mutta tuoppi oli saatava

  3. 3

   Elina Tervo tahtoi hemmotella miehiä Instagramissa – kuvakulma korostaa kurveja: ”Koska 83 prosenttia seuraajistani on miehiä”

  4. 4

   Roope Salminen yllätti yleisön täysin kesken keikan – upea kunnianosoitus kuolleelle laulajalle: ”Päätimme, että on pakko tehdä jotain”

  5. 5

   Sulatejuustokiista! Ratsastaako Lidl tunnetun tuotemerkin maineella?

  6. 6

   Itsemurhan tehneen Linkin Park -laulajan viimeinen haastattelu julki – synkkää luettavaa: ”Voin joko luovuttaa ja kuolla tai taistella”

  7. 7

   Oletko vanhus nuoressa ruumiissa? 24 paljastavaa merkkiä

  8. 8

   Kansanedustaja rajussa ulosajossa – auto pyöri ja liukui raesateessa vastaan tulevien kaistalla

  9. 9

   Yksinhuoltajaäiti Maria arvasi, että juttu hänen tuloistaan herättää kritiikkiä – avaa nyt, mistä summat koostuvat

  10. 10

   Olympiavoittaja tyrmää Kalevan kisojen 1500 metrin miesjuoksijat – ”Hyi hävetkää”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Trumpilta käsittämätön väite Japanin pääministerin vaimosta

  2. 2

   Katso: Tulipunainen hellemassa jysähtää pian jopa koko Suomeen – Ilmatieteen laitoksen video näyttää, millainen helle voi alkaa!

  3. 3

   Palkittu toimittaja raiskasi väkivalloin ravintolaillan päätteeksi

  4. 4

   Teemu Selänteen pojat katsoivat ilmaiseksi keikkaa isänsä luksusjahdilta – lavalla esiintyneeltä Reino Nordinilta osuva kuitti aiheesta

  5. 5

   Venäläisryhmä puhkesi uskaliaaseen lauluun Niiralan raja-asemalla – videosta tuli nettihitti itänaapurissa

  6. 6

   Anna Abreu lomailee Los Angelesissa – helteinen bikinikuva villitsee Instagramissa: ”Lisää näitä, kaunis Anna!”

  7. 7

   Katso, kuinka arvokas kesämökkisi voi olla – kuntalista kertoo hinnat eri puolilla Suomea

  8. 8

   Markukselle annettiin vain pieni mahdollisuus selvitä leikkauksesta hengissä: ”Pyysin lääkäriä tekemään parhaansa, koska kotona odottavat vaimo ja tyttäret”

  9. 9

   Maanjäristys ravisteli Kosin lomasaarta – ainakin kaksi kuollut, useita loukkaantunut

  10. 10

   Muistatko espanjalaisen Las Ketchup -yhtyeen kauniit siskokset? Suosio hiipui täysin, katosivat julkisuudesta – tältä he näyttävät nyt

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Hanna menetti miehensä äkillisesti – Kimmosta jäi jälkeen vain hoitajan ojentama muovipussi

  2. 2

   Saara ja Esa panivat seksielämänsä kuntoon kahdessa viikossa: ”Miksi emme kokeilleet tätä aiemmin?”

  3. 3

   Harrastatko sinäkin ”Pirkka-seksiä”? 7 syytä, miksi se on tajuttoman upeaa

  4. 4

   Äiti ja isä löytyivät surmattuina – alkoi selvitä, että tytöille oli ehkä tapahtunut jotain vielä karmivampaa

  5. 5

   Teemu Selänteen pojat katsoivat ilmaiseksi keikkaa isänsä luksusjahdilta – lavalla esiintyneeltä Reino Nordinilta osuva kuitti aiheesta

  6. 6

   Venäläisturisteja virtaa Suomeen yllättävästä syystä – näitä hamstrataan nyt kaupoista

  7. 7

   Synkkä juhlailta Salossa – morsian joutui soittamaan poliisin omiin häihinsä

  8. 8

   Sabina Särkkä narahti uimapukukuvansa muokkaamisesta – kihlatun julkaisu paljasti totuuden: huomaatko eron?

  9. 9

   Nuori nainen lähetti avoimen sairauslomaviestin – pomon reaktio sai itkemään

  10. 10

   TMZ: Linkin Parkin solisti Chester Bennington, 41, on kuollut

  11. Näytä lisää
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Kiukkukohtaus sai prinsessa Charlotten, 2, valtaansa: polki jalkaa ja heittäytyi maahan kesken valtiovierailun – Catherine-äidillä varmat keinot käytössä

  2. 2

   Kuva: Voiko tämän suomalaisempaa näkyä enää olla – taivas piiskasi rakeita, mutta tuoppi oli saatava

  3. 3

   Elina Tervo tahtoi hemmotella miehiä Instagramissa – kuvakulma korostaa kurveja: ”Koska 83 prosenttia seuraajistani on miehiä”

  4. 4

   Roope Salminen yllätti yleisön täysin kesken keikan – upea kunnianosoitus kuolleelle laulajalle: ”Päätimme, että on pakko tehdä jotain”

  5. 5

   Sulatejuustokiista! Ratsastaako Lidl tunnetun tuotemerkin maineella?

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Trumpilta käsittämätön väite Japanin pääministerin vaimosta

  2. 2

   Katso: Tulipunainen hellemassa jysähtää pian jopa koko Suomeen – Ilmatieteen laitoksen video näyttää, millainen helle voi alkaa!

  3. 3

   Palkittu toimittaja raiskasi väkivalloin ravintolaillan päätteeksi

  4. 4

   Teemu Selänteen pojat katsoivat ilmaiseksi keikkaa isänsä luksusjahdilta – lavalla esiintyneeltä Reino Nordinilta osuva kuitti aiheesta

  5. 5

   Venäläisryhmä puhkesi uskaliaaseen lauluun Niiralan raja-asemalla – videosta tuli nettihitti itänaapurissa

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Hanna menetti miehensä äkillisesti – Kimmosta jäi jälkeen vain hoitajan ojentama muovipussi

  2. 2

   Saara ja Esa panivat seksielämänsä kuntoon kahdessa viikossa: ”Miksi emme kokeilleet tätä aiemmin?”

  3. 3

   Harrastatko sinäkin ”Pirkka-seksiä”? 7 syytä, miksi se on tajuttoman upeaa

  4. 4

   Äiti ja isä löytyivät surmattuina – alkoi selvitä, että tytöille oli ehkä tapahtunut jotain vielä karmivampaa

  5. 5

   Teemu Selänteen pojat katsoivat ilmaiseksi keikkaa isänsä luksusjahdilta – lavalla esiintyneeltä Reino Nordinilta osuva kuitti aiheesta

  6. Näytä lisää