Heidi

KHL

Valikko

KHL

Kari Jalosen kova puheenvuoro

Julkaistu:

KHL
Kari Jalonen antoi joulukuussa Urheilusanomien Joose Paloselle harvinaisen avoimen haastattelun raastavasta ja armottomasta työmaastaan, idän huippusarjasta KHL:stä.
Räntäsade täyttää Pietarin valtakadun Nevski Prospektin loskalla. Joulukuinen pimeys kirkastuu hetkessä, kun astuu Moskovan-aseman vieressä sijaitsevaan Radisson-hotelliin. Siistissä ja valoisassa aulassa seisoo tuttu pitkänhuiskea hahmo tuulipuvussa, jota koristaa KHL-seura Torpedon logo.

Torpedo Nizhni Novgorodin päävalmentaja Kari Jalonen ei tapaamishetkellämme tiedä, että hänen työnsä venäläisjoukkueen luotsina kestää enää kolme runkosarjan ottelua.

- Joku nauraakin, kun kerron, että mulla on viikon sopimus! Ei se sen pidempi ole, Jalonen hymähtää aavistamatta, miten nopeasti sanat muuttuvat todeksi.

- Mullahan on sopimus ensi vuodeksi. Jos kaikki menee hyvin, jatkan täällä. Sekin on fakta, ettei täällä kannata elellä missään pitkissä projekteissa. Sopimukset on tehty, mutta viikko kerrallaan mennään eteenpäin.

Se on pelin henki KHL:ssä. Juuri ennen joulua Jalosesta tulee kauden yhdestoista tehtävästään vapautettu päävalmentaja liigassa, joka oli syksyn ajan maailman kovin jääkiekkosarja pelilliseltä tasoltaan sekä rahavaroiltaan. Seurajohtajien kärsivällisyys ja urheilullinen ammattitaito eivät ole samaa luokkaa.

Suomalaiset tietävät KHL:stä lähinnä sarjassa pyörivän rahan. Tällä kaudella suomalaisvalmentajia on tullut ja mennyt, mutta harva lajipiireissäkään tuntee syvällisemmin heidän työnsä sisältöä, saati olosuhteita.

- Suomesta tulee yksittäisiä soittoja ja juttuja tehdään tilastojen valossa, mutta eiväthän ihmiset saa täältä sisältä tietoa siitä, millaista meidän työmme ihan oikeasti on,  Jalonen korostaa.

- Pystyisimmekö me tekemään tästä pikkuisen erilaisen jutun? Voisin jonkin verran avata tätä maailmaa”, hän lupaa, kun vaihdamme meluisan ravintolasalin ja Torpedon joukkueen jäsenille katetun gourmet-buffetin päävalmentajan hotellihuoneen rauhalliseen sohvanurkkaukseen.

Seuraavat kaksi tuntia Jalonen puhuu. Tappion hetkellä katoavista seurajohtajista, hurjista treenimääristä, raipalla johtamisesta, supertähdistä, pelitavoista, oudoista diagnooseista, luksuselämästä, venäläisestä ihmisestä, kevään huumasta, mustasta marraskuusta. Ja ennen muuta työn armottomuudesta sekä kaikkea ohjaavasta voittamisen pakosta.

Tammikuun toisena päivänä Venäjällä on hiljaista, koko maa on pysähtynyt joulun ja uudenvuoden viettoon. Nizhni Novgorodista soittavalla Kari Jalosella on nyt aikaa. Päävalmentajan tehtävistä syrjään siirretty oululainen on edelleen Torpedon palkkalistoilla ja odottaa kaikessa rauhassa, mitä kevät tuo tullessaan.

- Toimenkuva on muuttunut, mutta töissä ollaan. Tämä on KHL. Tilanne on nyt tällainen ja sillä sipuli, Jalonen tiivistää.

Useimmissa muissa jääkiekkomaissa väistyvän päävalmentajan kanssa sovitaan nopeasti raha-asiat ja toivotetaan hyvää jatkoa muualla, mutta ei välttämättä Venäjällä. Seurajohto kävi kiittelemässä Jalosen työtä koko joukkueen edessä päätöksen jälkeen, mutta ei halunnut hänen lähtevän mihinkään. Kykyjenetsintää Jalosen ei ole ainakaan vielä tarvinnut tehdä, joten hän aikoo käyttää valmentamisesta vapautuneen ajan hyödykseen.

- Löysin kielikoulupaikan, jonne menen omaehtoisesti. Venäjän opiskelu on ollut pitkään mielessä, mutta työ on ollut niin kovaa, ettei aikaa ja energiaa ole riittänyt. Olen ollut täällä kielikylvyssä puolitoista vuotta, mutta jos nyt pääsisi uudelle tasolle opiskelun kautta, Jalonen kertoo.

Kari Jalonen osaa voittaa. Entinen tähtisentteri on kaapannut viisi Suomen mestaruutta pelaajana, neljä päävalmentajana ja kolme kakkosvalmentajana. Viime kaudella Jalonen johti Torpedon kirkkaasti parhaaseen saavutukseensa sitten kultaisten neuvostovuosien, jolloin seuran kotikaupungin nimi oli vielä Gorki. KHL:n jättiseurojen tahdissa runkosarjassa sinnitellyt Torpedo meni pudotuspelien avauskierrokselta jatkoon ja taipui lopulta kovan taistelun jälkeen Moskovan Dinamolle, joka voitti mestaruuden.

KHL:ssä viime kevät on jo esihistoriaa. Jalosenkaan voittoisa CV ei auttanut, kun Torpedo putosi joulukuussa niukasti pudotuspeliviivan alapuolelle. Seurajohdosta löytyi hätäilijä, joka ei kestänyt enää tappiota maailmantähti Jevgeni Malkinin tahdittamalle Metallurg Magnitogorskille. Jalosen joukkue näytti kaukalossa hyvin valmennetulta ryhmältä, jolla oli kaikki mahdollisuudet edetä pudotuspeleihin, mutta sillä ei ollut kohtalokkaan illan jälkeen merkitystä.

- Omaa tai valmennustiimin (Kai Rautio, Sakari Lindfors, Anatoli Bogdanov) panosta ei tarvitse hävetä millään tavalla. Olemme työmme tehneet niin hyvin kuin olemme osanneet. Päätökset ovat heidän tekemiään, ei niitä kannata enempää kommentoida. Mutta kyllähän se kuvastaa yleiskuvaa, että puolet valmentajista lähtee kauden aikana, Jalonen sanoo.

Vaikka työ päättyi ennen aikojaan, Jalonen ei ole katunut lähtöä Venäjälle hetkeäkään. Puolitoista vuotta KHL:ssä toi mestarivalmentajallekin oppia, jota ei voi saada kuin idän huippuliigasta. Hän kehuu käytännön valmennustyötä monella tavalla antoisammaksi kuin Suomessa.

- Se tarina, jonka kerroin, pitää edelleen täysin paikkansa. En ole muuttanut ajatusmaailmaani ajasta täällä, Jalonen alleviivaa.

Palataan juttutuokioomme Pietarissa ja annetaan Jalosen kertoa.

Seurajohtajien armoilla


- Työhän on ihan mahtava. Mutta kun se ei ole pelkkää valmentamista. Tässä työssä on niin paljon kaikkia sivujuonteita, jotka pitää hyväksyä, sietää ja kestää.
Kaikki menee voittojen kautta. Meillä syksy meni ok, marraskuu oli musta. Silloin alkoi tulla paljon näitä sivujuonteita, joiden kanssa on osattava elää.
Esimerkiksi sitä ei Suomessa ymmärretä, että kun (Mika) Pyörälä saa potkut Amurista, niin ei ”Jortsu” (Hannu Jortikka) anna potkuja. Emme me valmentajat täällä anna potkuja, vaan seurajohto. Robert Nilsson sai meiltä potkut – tai yhteisymmärryksessä purettiin sopimus – sen jälkeen, kun hän oli saanut aivotärähdyksen. Ei mulla ole mitään tekemistä sen kanssa.
Jos puheenjohtaja sanoo, että Pyörälä saa potkut, niin hän saa potkut. Me emme voi siihen vaikuttaa. Suomessahan se on vähän toisin. Suomessa valmennetaan yhteisöllisesti seurajohdon ja urheilutoimenjohtajan kanssa.
NHL:ssäkin potkut antaa tai pelaajakaupat tekee seurajohto. Tietenkin minä annan ehdotuksia, että onko mahdollista saada tuota pelaajaa, mutta he tekevät lopullisen päätöksen.
Sieltä tulee päätöksiä, ja monesti se tuo vaikeuksia. Siellä ei välttämättä ole niin paljon jääkiekkotaitoa.

Voittamisen pakko


- Voittohan ohjaa täällä kaikkea. Sillä ei ole väliä, millä tavalla se tulee. Silloin kaikki tulevat onnittelemaan. Jos ei tule voittoa, niin ei näy ketään. Viime vuonna vähän ihmettelin, kun johtajia ei näy, jos ei tule voittoa. Aluksi se tuntui hirveän julmalta, mutta nyt kun sen tietää, ei siinä mitään. Voittoja voisi aina olla muutama enemmän. Se tietää sitä, että työskentely on vähän rauhallisempaa.
Jos voittoja ei tule, pikkuisen aletaan kyräillä. Miksei voiteta? Mikä joukkuetta vaivaa? Näihin seurajohdolta tuleviin kysymyksiin joutuu aika paljon vastailemaan.
Myös pelaajille tulee pelko siitä, joutuuko kauppatavaraksi. Täällä voidaan laittaa pelaaja siirtolistalle, on siis kaikki samat mahdollisuudet kuin NHL:ssäkin. Jotkut pelaajat hermostuvat siitä.

Armoton työ


- Täällä puhutaan työstä ja arvostetaan sitä. Rahasta ei puhuta ollenkaan. Emme keskustele ikinä rahasta. Sekin on hyvä asia ymmärtää.
Kun olin SM-liigassa ja katsoin KHL:ää, näin rahan. Nyt kun olen täällä, niin ei yksinkertaisesti ole aikaa ajatella rahaa. Pitää laittaa kaikki energia työntekoon. Ihan kaikki. Muuten ei täällä pysy hengissä. Kilpailu on niin kovaa.
Tässä marinoituu ja oppii paljon, kun pelitahti on niin saakelin kova. Koko ajan on reagoitava tilanteisiin, löydettävä kokemuspankista joku idea. Aikaa ei ole. On osattava nukkua monessa paikassa, että saa välillä kerättyä voimia. Jos ei ehdi kotiin, niin sitten nukutaan hallilla.
Me olemme kaikki kovilla täällä joka ilta, kaikki pelaajat ja valmentajat. Täältä ei saa mitään ilmaiseksi. Kaikki on ansaittava raa’alla työllä.
Tämä on niin kova sarja, että jos hukkaa itseluottamuksensa, ei pysty pelaamaan täällä. Meillä oli viime kaudella luottopelaaja, joka pelasi isoja minuutteja, 1–2-kenttää ja erikoistilanteita. Kova urheilija, harjoittelija, taistelija, ei mitään ongelmia. Tänä vuonna hän hukkasi itsensä niin totaalisesti, ettei häntä enää pystynyt peluuttamaan. Uskoin häneen, hän oli meille hyvä pelaaja, ja otimme valmennustiimin kanssa kauhean haasteen, että yritetään auttaa. Kokeilimme kaikki keinot, mutta kun ei, jätkä on ihan pihalla. Ei uskalla pelata. Nyt häntä yritetään kaupata toiseen joukkueeseen. Kyllä pelaaja sen tuntee nahoissaan.
On aivan hirveän tärkeää, että osaa keskittyä olennaisiin asioihin. Vaikka ympärillä olisi minkä näköistä häsmäkkää, pitää keskittyä omaan työhön. Onneksi mulla on semmoinen kyky. Näen sen valmentajan yhtenä lahjakkuutena.
En henkisesti elä lainkaan niin, että mulla on pitkä sopimus. Viikossa on 2–3 peliä, niistä pitää pystyä raapimaan voittoja. Kun sen tietää, on paljon helpompaa suhtautua asioihin.

Oligarkit ja tasoerot


- Täällä on eritasoisia seuroja, toisilla on varaa enemmän ja toisilla vähemmän. Esimerkiksi kesän markkinoilta emme saaneet tiettyjä pelaajia, jotka olisimme halunneet. Meidän seurajohtomme yritti taistella omilla rahoillaan, mutta se ei riittänyt, ja jouduimme vähän toisille markkinoille. Sillä lailla tämä on kylmä maailma.
Meillä oli runko pitkälle kasassa viime kauden jälkeen, ja halusimme ottaa siihen pelaajat, jotka vahvistavat meitä. Emme ihan onnistuneet siinä. Välttämättä hankinnat eivät ole olleet miehiä, jotka ovat meitä auttaneet.
Se näkyy tuloksissa. Isossa kuvassa kaikki lähtee aina joukkueen rakentamisesta. Siinä täytyy onnistua.
Jos valmentaa jättiseuroissa, niin sitten puhutaan Gagarin Cupista. Jos ajatellaan Torpedoa, pitää olla realisti. Me kuulumme keskikastiin, tavoitteenamme on pudotuspelipaikka.
NHL on rakennettu niin, että isoja eroja ei ole. Täällä ei ole palkkakattoa, rahalle annetaan valta. Se pitää ymmärtää.

Taktiikka taiteilijoille


- Tällä kaudella sarja on ollut paljon, paljon parempi kuin edelliskaudella. On paljon paremmin rakennettuja joukkueita. Taktiikat ovat tulleet porukoihin ihan silmiinpistävästi.
Jos ajattelen Torpedon kannalta, me olemme menettäneet kilpailuedun. Tai ei nyt kokonaan, olemmehan kuitenkin taktiikassa pikkuisen edellä niitä muita. Viime vuonna otimme sillä edulla aika paljon voittoja.
Nyt täällä ei saa helpolla mitään. Ei sitä tärkeintä juttua, voittoa.
Kyllä pelaajat ihan rehellisesti sanovatkin, ettei heillä ole ollut pelitapaa. Mahtavasti he ovat tarttuneet taktisiin juttuihin, kun olemme tuoneet niitä. Nopeasti he hoksaavat ja korjaavat, kun asioita näytetään. Varsinkin kun se alkoi viime vuonna tuottaa tulosta.
Venäläinen pelaaja on taiteilija – se vähän siveltelee. Ja me suomalaiset olemme tällaisia matemaatikkoja. Taiteilijalle pitää kumminkin antaa tilansa, ettei ihan joka asiaan puutu. Että antaa niiden pelata, koska se niiden vahvuus on. Nehän ovat helvetin hyviä pelaajia.
Annoin sen taiteilijan olla siellä rajoilla, annoin niiden sivellellä vähän. En mennyt joka asiaan sanomaan, että ei. Siinä tapauksessa hukkuu kaikki se vahvuus. Tietenkin välillä pitää muistuttaa, kun taiteilija ei meinaa muistaa, että ne muutamat sovitut asiat pitäisi tehdä ihan joka kerta näin.
Esimerkiksi Jukka Jalosella on nyt ihan fantastinen haaste. SKA:lla on niin taitava joukkue, he osaavat pelata. Kun Jukka saa tehtyä taktiikan sinne sisään, he voivat pelata mestaruudesta.

Valmentajan auktoriteetti


- Valmentajaa arvostetaan ja kuunnellaan. Toki johtajuus pitää itse näyttää. Sitähän täällä halutaan, että johtajuus, kuri ja järjestys tulevat päävalmentajasta ja sen tekemisistä. Suomessa ollaan jo aika pitkällä tiimityöskentelyssä, mutta täällä johtaminen on päävalmentajakeskeistä.
Raipalla täällä aika paljon toimitaan. Ja pelaajat lukevat sitä koodia. He ovat tottuneet siihen raippaan. Olen katsonut juniorijoukkueiden harjoituksia ja kuunnellut valmentajia. Ihan kaikkea en ymmärrä, mutta kyllä siellä aikamoista raippaa tulee. Pelaajat ovat tottuneet siihen.
Langat pitää olla päävalmentajan käsissä. Ei täällä kannata mennä kyselemään pelaajilta oikeastaan mitään. He eivät ole tottuneet siihen. Tämä on niiden ammatti, valmentaja sanoo näin ja he tekevät niin. Ei täällä kukaan kysele mitään.
Venäläinen pelaaja on tottunut siihen, että näytetään kauheasti sen virheitä. Itse ajattelen, että korjataan pelivirheet ja saadaan sillä tavalla joukkue samalle sivulle. Näytämme, että tee mieluummin näin. Mutta kyllä täällä pitää raippaakin sopivassa määrin antaa.
Omalla valmentajapersoonallahan on kuitenkin mentävä, ei kannata alkaa muuntautua miksikään. Ei tänne kokemattomia valmentajia edes päästetä, ja hyvä niin. Jos ei ole omaa juttua, eihän tänne voi edes lähteä.
Minun mielestäni Kari Heikkilä on ollut meidän Jari Kurrimme täällä, raivannut meille tilaa omilla hyvillä suorituksillaan, ahkeruudellaan ja suomalaisuudellaan. Sen jälkeen me muut olemme päässeet mukaan, ja paljon on myös apureita ja maalivahtivalmentajia. Sitä, että me suomalaiset olemme rehellisiä ja ahkeria ihmisiä, arvostetaan Venäjällä.

Ammattimainen asenne


- Venäläinen pelaaja ei valita mistään. Jos matkustamisessa tulee ongelmia tai joku asia ei mene putkeen, eivät he ala kitistä ja valittaa.
Olimme menossa pelaamaan Slovania vastaan, kun ilmoitettiin, että Bratislavan kenttä on suljettu. Odotimme kolme ja puoli tuntia omalla pienellä lentokentällämme. Sitten koneeseen, kolmen ja puolen tunnin lento, mutta Bratislavassa oli semmoinen sumu, ettei voinut laskeutua. Lensimme Tshekin puolelle Ostravaan nukkumaan. Aamulla herätys, sumu jatkui, joten pelipäivänä kolme tuntua bussilla Ostravasta Bratislavaan. Kukaan ei valita mistään. Pelaajat vain keskittyvät työhönsä. Voitimme ottelun.
Kun kiekko tipahtaa, venäläinen on valmiina pelaamaan. Ei ole mitään tekosyitä. Se on ollut täällä ihan mahtavaa. Pelaajat ovat niin koviksi ammattilaisiksi keitettyjä, että eivät anna muiden asioiden häiritä ollenkaan.
Ne, jotka eivät mahdu kokoonpanoon, tekevät helvetin hyvin töitä. Eivät he tule kysymään huoneeseeni, että hei, milloin pääsen pelaamaan. He tietävät, ettei sinne tulla kyselemään. Niiden on tehtävä töitä laadukkaasti, ja sitten kun he saavat mahdollisuuden, on pelattava perkeleen hyvin.
Meillä on viime vuodelta hyvä esimerkki. Meillä oli kolmas maalivahti, kokenut kaveri, jolla oli yhden suunnan sopimus. Syksyllä olisimme halunneet lähettää hänet farmiin, jossa hän olisi saanut saman palkan ja peliaikaa, mutta hänellä oli oikeus kieltäytyä. Hän oli koko kauden pelaamatta, mutta harjoitteli aivan kaikki pelissä! Yritti joka kiekkoon, kun treeneissä tuli vuoro mennä maaliin. Kyllä me sitä ihmettelimme, että miten se on mahdollista. Mutta se hoiti hommansa!

Harjoittelukulttuuri


- Kun tulimme tänne, niin meidän oli lisättävä harjoittelumäärää. Se määrä, mikä IFK:ssa ja Kärpissä harjoiteltiin, ei riitä mihinkään täällä. Kaikki olisivat varmaan ajatelleet, että ei hetkinen. Täällähän ei ole viikonloppuja. Täällä pelaajayhdistys ei määrää, että viikonloppuina ei saa harjoitella. Saa harjoitella ihan minä päivänä vaan!
Oli meillä tuossakin 22 päivää, ettei ollut yhtään vapaapäivää. En voisi kuvitellakaan samaa Suomessa.
Valmistautumisjaksoon panostetaan hirveästi. Kun 10. heinäkuuta aloitettiin, sitten ei ole enää lomaa. Sitten tehdään töitä! Olin ihan shokissa, kun kuulin sen Suomen päätöksen, ettei elokuussa saa enää viikonloppuisin harjoitella. Sehän on katastrofi.
Venäläinen harjoittelukulttuuri on perinne, joka näkyy. Pelaajat ovat hyviä harjoittelemaan. He omaksuvat treenit älyttömän hyvin. Kun täällä mennään vauhdilla, niin sitten jumalauta mennään. Ei täällä kukaan uinu treeneissä. Kun panet näille luistelutreeniä, niin nehän menevät miljoonaa!
Venäläinen pelaaja on tosi vahva jässikkä. Minulla on sellainen käsitys, että ne luistelevat niin paljon, enemmän kuin suomalaiset lapset, että jalkojen voimat tulevat sieltä.

KHL:n kehitys


- KHL ottaa koko ajan pieniä askelia parempaan suuntaan. Venäjän superliigan aikaanhan palkkaa voitiin maksaa käsittääkseni ihan muovipussissa. Nyt KHL:n aikana kaikki maksetaan normaalisti venäläiseen pankkiin, venäläisenä rahana. KHL muuttaa tätä luotettavampaan, turvallisempaan ja järjestelmällisempään suuntaan.
KHL on käyttänyt NHL:n työsulun mielestäni hyvin. Kas kummaa, ketkä tulivat ensimmäisinä pelaamaan tänne. Supertähdet. Uskon, että se on iso päätös sieltä tosi ylhäältä. Datsjukit, Malkinit, Kovaltshukit, kaikki isot tähdet tulivat heti.
Torpedon historia on perinteikäs, koska Gorkin Torpedo oli yksi niistä Neuvostoliiton vallan ajan kymmenestä suuresta joukkueesta. Viime vuonnahan me saimme seuran nykyajan menestyneimmän kauden, mentiin pudotuspeleihin, mentiin jatkoon ensimmäisellä kierroksella ja pantiin Moskovan Dinamoakin vastaan oikein kunnolla hanttiin.
Menestys oli täkäläisille tärkeää, koska kaupunki suunnittelee 15000 katsojan hallin rakentamista. Mulle sanottiin, että toivottavasti kaikki menisi hyvin, niin se potkaisisi liikkeelle jäähallihanketta. Tämän kauden alussa kuvernööri ja seuran presidentti sitten lupasivat faneille, että halli tulee.
Nizhni Novgorod on iso urheilukaupunki. Meillä joka peli on loppuunmyyty (5600 katsojaa). Kiekko on hirveän tärkeä siinä kaupungissa. Minut tunnistetaan joka paikassa.

Ammatin varjopuoli


- Pelaajien kanssa on hyvä toimia, heitä on hieno valmentaa. Sitten on tämä toinen puoli, joka pitää ymmärtää. Valmentajia vaihtuu joka kausi noin 15. Se on KHL. Kun panee nimen sopimuspaperiin, on hyvä tietää, mitä siinä tulee mukana.
Se toinen puoli on olemassa koko ajan. Jos seurajohto pyytää keskustelemaan, antamaan näkemyksiä ja toimintasuunnitelmia, niin sitten menen sinne. Muuten elän sen joukkueen kanssa.
Ainut, jonka kanssa olen päivittäisessä tekemisessä, on urheilutoimenjohtaja. Muiden kanssa puhun vasta, kun pyydetään. Meillä kaikista ylin ja arvostetuin on läänin kuvernööri. Sitten on seuran presidentti, joka on tällä kaudella Nizhni Novgorodin kaupunginjohtaja. Aina joku on johtaja. Näinhän se menee täällä.
Olen kaksi kertaa käynyt tämän uuden presidentin luona kuuntelemassa hänen näkemyksiään. Joukkueen asioista on keskusteltu, mutta eivät he mitään toimintaohjeita ole alkaneet antaa. Sen olen kuullut, että monessa muussa organisaatiossa sitäkin tehdään.
Enkä mä itse asiassa sellaista ala kuunnella. Ei kukaan täällä puutu mun valmennustekemisiin. Ei missään nimessä, en mä anna sellaista tapahtua. Mä tiedän tasan tarkkaan, missä mennään.

Torpedo Nizhni Novgorod vapautti Kari Jalosen tehtävästään 22.12.2012. Juttu julkaistiin 8.1.2013 Veikkaajassa, Urheilusanomien edeltäjässä.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  1. 1

   ”Rintani näyttävät niin isoilta” – Anne Kukkohovi julkaisi näyttävän bikinikuvan

  2. 2

   Poika lainasi isänsä Ferraria: poliisit takavarikoivat auton ja laittoivat varoittavat kuvat Twitteriin

  3. 3

   Kaksi yksityiskohtaa ihmetyttävät – ruotsalaiset kärkkäinä kuninkaallisten julkaisemasta perhekuvasta

  4. 4

   Prinsessa Dianan veli paljastaa kammottavia yksityiskohtia siskonsa hautapaikasta – tuskaiset muistot piinaavat yhä

  5. 5

   MTV: Esiintyjän epäillään pahoinpidelleen matkustajan ruotsinlaivalla – uhri sairaalaan

  6. 6

   Me Naiset: Aira Samulinin ex-mies Ekku Peltomäki naimisiin – Samulin sivaltaa: ”Ekku vaihtoi sulavasti 50 vuotta nuorempaan”

  7. 7

   Arman Alizad vitsaili seksuaalisesta häirinnästä helsinkiläisessä sekasaunassa – ihmiset raivostuivat: ”Oksettavaa”

  8. 8

   Tiedätkö minkä merkkinen ja värinen on nyt Suomen yleisin henkilöauto? Ja ei, se ei suinkaan ole Skoda

  9. 9

   HS: Seksuaalinen häirintä riivaa helsinkiläistä sekasaunaa – erektioita, itsetyydytystä ja epämääräistä koskettelua

  10. 10

   Kyläneuvosto määräsi tytön raiskattavaksi ”kostoksi” vanhempien edessä Pakistanissa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Muistatko kesähitin 2007 laulaneen Tea Hiillosteen? Vaihtoi alaa kertaheitolla – ”Tää on niin mun juttu”

  2. 2

   HS: Seksuaalinen häirintä riivaa helsinkiläistä sekasaunaa – erektioita, itsetyydytystä ja epämääräistä koskettelua

  3. 3

   Testasimme viikon unihaasteen: mitä tapahtuu, kun menee nukkumaan joka ilta klo 21?

  4. 4

   Prinsessa Dianan veli paljastaa kammottavia yksityiskohtia siskonsa hautapaikasta – tuskaiset muistot piinaavat yhä

  5. 5

   Tiedätkö minkä merkkinen ja värinen on nyt Suomen yleisin henkilöauto? Ja ei, se ei suinkaan ole Skoda

  6. 6

   Muodoistaan tunnettu Instagram-suosikki Meri, 21, nauttii sinkkukesästä pikkubikineissä – ”Miehen pitää olla menestynyt”

  7. 7

   Ihotautien professori: ”Ihosyöpäpotilaita tulee nykyään ovista ja ikkunoista” – katso, kuulutko riskiryhmään!

  8. 8

   Kuvat ennen ja nyt: Povekas ex-missi Pia Lamberg koki muodonmuutoksen – näin hän loi huikean uran Amerikassa

  9. 9

   Tee se itse -rakentajan viemärivilppi paljastui – Ulosteita valui talon alle vuosikymmenien ajan

  10. 10

   Tuhannen tölkin tarinat eivät vakuuttaneet: suomalaismiesten viinaralli Latviaan tuli yllättävän kalliiksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Marjanpoimijoiden touhut hillasuolla herättivät epäilyt – Matti kurkisti ämpäriin ja tyrmistyi

  2. 2

   Perheenäiti Laura, 31, joutui häipymään joogatunnilta kesken touhun – julkaisi rehellisen tilityksen: Nolo tarina leviää

  3. 3

   Kansainvälisen uintiliiton julkaisema kuva järkyttää – ”Todella nöyryyttävää, epäkunnioittavaa, skandaali”

  4. 4

   Teinityttö julkaisi tavalliselta näyttävän kuvan itsestään ja poikaystävästään – synnytti yllättäen silmittömän nettiraivon

  5. 5

   Duudsonit-Jukka esittelee tyrmäävän vaimonsa Instagramissa – tältä näyttää julkisuudesta pois pysytellyt kaunotar

  6. 6

   ”Palopuron puuma” Laura, 40, vaihtoi nuupahtaneen liiton 15 vuotta nuorempaan mieheen: ”Seksi on hyvää”

  7. 7

   Mökkinaapuri järjesti harvinaisen viheliäisen koston auton lämmitysajastimen avulla

  8. 8

   ”Kalju lihava äijä” haki nuoria kesätöihin konepajalle riemastuttavalla ilmoituksella – näin kävi

  9. 9

   Katso: Tulipunainen hellemassa jysähtää pian jopa koko Suomeen – Ilmatieteen laitoksen video näyttää, millainen helle voi alkaa!

  10. 10

   Testasimme viikon unihaasteen: mitä tapahtuu, kun menee nukkumaan joka ilta klo 21?

  11. Näytä lisää
  Näitä luetaan!
  1. 1

   ”Rintani näyttävät niin isoilta” – Anne Kukkohovi julkaisi näyttävän bikinikuvan

  2. 2

   Poika lainasi isänsä Ferraria: poliisit takavarikoivat auton ja laittoivat varoittavat kuvat Twitteriin

  3. 3

   Kaksi yksityiskohtaa ihmetyttävät – ruotsalaiset kärkkäinä kuninkaallisten julkaisemasta perhekuvasta

  4. 4

   Prinsessa Dianan veli paljastaa kammottavia yksityiskohtia siskonsa hautapaikasta – tuskaiset muistot piinaavat yhä

  5. 5

   MTV: Esiintyjän epäillään pahoinpidelleen matkustajan ruotsinlaivalla – uhri sairaalaan

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Muistatko kesähitin 2007 laulaneen Tea Hiillosteen? Vaihtoi alaa kertaheitolla – ”Tää on niin mun juttu”

  2. 2

   HS: Seksuaalinen häirintä riivaa helsinkiläistä sekasaunaa – erektioita, itsetyydytystä ja epämääräistä koskettelua

  3. 3

   Testasimme viikon unihaasteen: mitä tapahtuu, kun menee nukkumaan joka ilta klo 21?

  4. 4

   Prinsessa Dianan veli paljastaa kammottavia yksityiskohtia siskonsa hautapaikasta – tuskaiset muistot piinaavat yhä

  5. 5

   Tiedätkö minkä merkkinen ja värinen on nyt Suomen yleisin henkilöauto? Ja ei, se ei suinkaan ole Skoda

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Marjanpoimijoiden touhut hillasuolla herättivät epäilyt – Matti kurkisti ämpäriin ja tyrmistyi

  2. 2

   Perheenäiti Laura, 31, joutui häipymään joogatunnilta kesken touhun – julkaisi rehellisen tilityksen: Nolo tarina leviää

  3. 3

   Kansainvälisen uintiliiton julkaisema kuva järkyttää – ”Todella nöyryyttävää, epäkunnioittavaa, skandaali”

  4. 4

   Teinityttö julkaisi tavalliselta näyttävän kuvan itsestään ja poikaystävästään – synnytti yllättäen silmittömän nettiraivon

  5. 5

   Duudsonit-Jukka esittelee tyrmäävän vaimonsa Instagramissa – tältä näyttää julkisuudesta pois pysytellyt kaunotar

  6. Näytä lisää