Petri, Pekka, Petra

Jalkapallo

Valikko

Fifan päätös herättää vastustusta: "Miksi vain naiset, miksi ei miehet?"

Julkaistu:

Naisten MM-futis 2015
Vuoden 2015 Kanadan isännöimässä naisten jalkapallon MM-lopputurnauksessa luvassa on useita muutoksia. Eräs muutoksista on synnyttänyt voimakasta vastarintaa pelaajien keskuudessa.
Kisojen loppuottelu pelataan Vancouverin B.C. Place -stadionilla, jossa on avattava katto ja keinonurmi. Lisäksi ainakin Monctonissa sijaitsevalla stadionilla käytössä on myös muovimatto. Juuri keinonurmen käyttäminen MM-kisoissa on saanut pelaajat menettämään malttinsa.

Heinäkuussa yhdysvaltalaiset tähtipelaajat Abby Wambach, Alex Morgan ja Heather O'Reilly lähettivät Fifalle kirjeen, jossa he uhkasivat haastaa järjestön ja turnausjärjestäjät oikeuteen keinonurmella pelaamisen takia.

Nyt arvostelijoihin on liittynyt Saksan maajoukkueen maalivahti Nadine Angerer, jolla on omakohtaista kokemusta keinonurmella pelaamisesta.

- Maalivahdin on hypättävä kentällä ollessaan jatkuvasti. Kun laskeudumme keinonurmelle, se tuntuu todella ikävältä. Olen pelannut muutaman viikon ajan keinonurmella Vancouverissa, ja se on suoraan sanottuna erittäin noloa, Angerer kertoo.

Angererin mielestä Fifan päätös keinonurmen käyttämisestä naisten MM-kisoissa on isku vasten kasvoja kaikille naisjalkapalloilijoille.

- En ymmärrä, miksi naisten on pelattava MM-kisoissa keinonurmella. Miksi vain naiset, miksi eivät miehet, Angerer ihmettelee.

Lähde: Expressen

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt