Petri, Pekka, Petra

Jalkapallo

Valikko

IS tapasi José Mourinhon: Palaan Englantiin!

Julkaistu:

José Mourinho on pysynyt julkisuudelta piilossa sen jälkeen, kun hän ja Chelsean johto sopivat viime syyskuussa, että Mourinho lähtee saman tien lontoolaisseurasta.

Karismaattinen menestysvalmentaja sanoo saaneensa tuhansia työtarjouksia erilaisiin tilaisuuksiin viiden kuukauden aikana, mutta hän päätti astua julkisuuteen ensimmäisen kerran tämän viikon torstaina Espanjan Valenciassa.

Porton Mestarien liigan voittoon kaudella 2003-2004 johtaneen Mourinhon lehdistötilaisuus keräsi valtavan määrän toimittajia Valencian upeaan oopperataloon.

IS Urheilu sai kunnian esittää ensimmäiset kysymykset sapattivapaata pitäneelle luotsille.

Mister Mourinho, kaipaatko päivittäistä harjoittelua joukkueen kanssa?

- En ole ehtinyt ajatella asiaa kovin usein, sillä olen pystynyt keskittymään asioihin, joita en ole ehtinyt tekemään moneen vuoteen. Oikeastaan ensimmäisen kerran koko urani aikana minulla oli pitkä talviloma perheeni kanssa, Mourinho sanoi.

Jalkapallon kanssa Mourinho ei ole ollut kovin paljon tekemisissä, mutta sanoo olleensa Afrikassa katsomassa maanosan mestaruusturnausta. Ja intohimo on palannut viime viikkojen aikana.

- Samaan aikaan toki mietin millainen urani jalkapallovalmentajana on ollut ja valmistautua siihen millainen se on tulevaisuudessa. Kun mietin jokapäiväisiä harjoitussessioita pelaajien kanssa ja kun katson jalkapalloa televisiosta, tunnen poltetta ja halua olla mukana siinä jonain päivänä.

Paluu on siis varmaa - ja ajankohtakin näyttää olevan selvillä.

- Nyt on väärä hetki tarttua mihinkään seuraan. Se on ajankohtaista kesä-heinäkuussa, jolloin pystyy aloittamaan valmistautumisen ensi kauteen. Minulla on ajatuksia ensi kaudesta.

Lue lisää viikonvaihteen Ilta-Sanomista.

  • Eurofutis