Merja

Jalkapallo

Valikko

Pikkuhuuhkajat Espanjan kimppuun - pukkaako Pukki häkin? IS seuraa!

Lihava nainen on laulanut - Suomen joukkueen taival 21-vuotiaiden EM-turnauksessa on päättynyt 0-2 -tappioon Espanjalle. Espanja oli ottelussa kaikin puolin Pikkuhuuhkajia parempi, vaikka myös Suomella oli omat paikkansa. Suomi jäi EM-turnauksessa ilman pisteitä ja pelitilannemaalia. Maaliero kolmessa ottelussa on 1-6.

Saksa ja Englanti puolestaan tasasivat omassa ottelussaan pisteet 1-1, joten Espanjakin jää välierien ulkopuolelle.

88. min: Kaksi minuuttia "herkkua" jäljellä. Nyt olisi - kaikesta huolimatta - ehkä aika antaa pienet Pikkuhuuhkajille, jotka ovat tappioista huolimatta pelanneet melko kunniakkaan EM-turnauksen. Ja mikä tärkeintä, EM-paikka on jo itsessään hieno saavutus. Sille pienet. Fanikatsomo tosin antaa jo isoja.

85. min: Hieno keskitys Mehmet Hetemaj'lta pystyyn Sadikille! Sadikin haltuunotto rankkarialueella on kuitenkin hieman heikko, eikä kärkimies saa laukausta aikaan. Seurauksena kuitenkin kulmapotku. Kulmapotku, joka on.... Noh, tarvitseeko sitä edes sanoa? Sanon silti. Onneton.

82. min: Peli pyörii edelleen Suomen puolustusalueella. Suomi on passiivisen oloinen. Ja vastaavasti hyökkäyksiin lähtiessä kärkimiehille ei pystytä antamaan tarpeeksi tukea. Surullista. Väsy on iskenyt suomipoikaan.

81. min: 0-3-osuma ERITTÄIN lähellä! Granero laukoo noin 20 metristä, mutta kierteinen veto pysähtyy oikeaan tolppaan. Lehtovaaralla ei olisi ollut saumoja torjua tuota.

79. min: No okei, huijasin. Ei tämä runosuoni vähästä tukkoudu, vaan rustailua jatketaan katkeraan loppuun saakka. Peli pyörii tällä hetkellä keskikentällä, eikä ihmeitä tapahdu. Otan hörpyn kahvista. Palataan kohta.

75. min: Nyt näyttää siltä, että Suomi on luovuttanut tämän ottelun. Pitäisiköhän minunkin lopettaa tästä ottelusta kirjoittaminen? Koska jotenkin tuntuu, ettei Pikkuhuuhkajien peliesitys - Lehtovaaraa lukuunottamatta - ansaitse edes tätä vaatimatonta otteluraportointia.

73. min: Herranjestas, mikä torjunta! Lehtovaara torjuu Garcian tulisen vedon 11 metristä upeasti, vaikka espanjalainen pääsee laukomaan aivan vapaasti. Muidenkin pikkuhuuhkajien kannattaisi ottaa oppia Lehtovaarasta, minkälaisella tarmolla ja asenteella EM-kisojen viimeistä ottelua pelataan. Suomi on nimittäin vaikuttanut koko ottelun ajan hyvin uniselta.

70. min: Granero nousee komeasti vasemmalta, laukoo tulisesti, mutta onneksi lopullinen niitti jää vielä toteutumatta. Lehtovaara torjuu pallon yli. Maalivahti on ollut Suomen paras tässä ottelussa - kahdesta takaiskusta huolimatta.

67. min: Ottelun loppuminuuttien konsepti on selvä. Suomi ajaa takaa ja Espanja puolustaa. Suomi on rynninyt viime minuuttien aikana monta kertaa väkisin hyökkäysalueelle, mutta viimeistely ei vain onnistu. Mutta ei vielä luovuteta. Ehkä se turnauksen ensimmäinen pelitilannemaali vielä tulee sieltä...?

65. min: Huhuh, Sadikilla paikka viimeistellä... Mutta ei. Ei niin ei. Sadik ei saa rankkarialueella edes laukausta aikaan, vaan menettää pallon espanjalaisille.

60. min: No, eipä se Espanjallakaan aina uppoa. Kärkimies Xiscolla on edessään tyhjä maali, mutta espanjalainen sössii pallon kahdesta metristä maalin yli. Lohtu se on pienikin lohtu.

58. min: Pakko puhua taas Suomen heikosta viimeistelystä. Jalasto keskittää upeasti Sadikille, joka seisoo rangaistuspilkun kohdalla lähes täysin vapaana, mutta kärkimiehen pusku suuntautuu reilusti maalin ohi. Tämä tuntuu edelleenkin olevan Pikkuhuuhkajien perisynti tässä turnauksessa.

57. min: Suomi saa heti takaiskumaalin jälkeen oman tilaisuutensa, kun Pikkuhuuhkajat saavat kulmapotkun. Erikoistilanne ei kuitenkaan taaskaan tuota tulosta, vaan espanjalaiset putsaavat pallon helposti pois maalin ulottuvilta.

55. min: 0-2! Pedro Leonin upea vapaapotku 23 metristä uppoaa Suomen maaliin yläriman ja Lehtovaaran niskan kautta. Oliko tämä nyt tässä? Siltä näyttää.

53. min: Jukka Raitala osoittaa jälleen arvonsa. Raitala pysäyttää oikealla laidalla etenevän Pedro Leonin tyylikkäästi. Raitala on ollut ehdottomasti yksi Suomen parhaista pelaajista tässä turnauksessa!

51. min: Loistavaa pelaamista Hämäläiseltä! Nuorukainen harhauttaa espanjalaispuolustajan ja pääsee laukomaan vajaasta 20 metristä. Laukaus kuitenkin niukasti ohi.

49. min: Suomi on saanut kohtalaisen alun toiseen puoliaikaan. Varsinkin Jussi vasara on ollut pirteänä alkuminuuteilla. Nyt vasara laukoo 20 metristä pallon muutaman metrin verran maalin ohi.

TOINEN PUOLIAIKA KÄYNNISTYY! Suomi vaihtaa Berat Sadikin sisään ja Pukki tulee vaihtoon. Näin ollen Pukin maalisaldoksi jää pyöreä nolla tässä EM-turnauksessa.

45. min: Piip-piip. Ensimmäinen puoliaika ohi. Tilanne 0-1 Espanjalle - täysin ansaitusti. Suomen peli ei kulkenut aivan toivotulla tavalla avauspuoliajalla, eikä todellisia maalipaikkoja ollut kuin korkeintaan pari. Espanja sen sijaan vyörytti jatkuvasti hyökkäyksiä kohti Lehtovaaran vartioimaa maalia. Toisella jaksolla on parannettava selkeästi, jos Pikkuhuuhkajat aikovat haaveilla pistetilin avaamisesta.

42. min: Jälleen vaarallinen tilanne Espanjalla. Xisco nousee vasemmalta, jakaa pallon Pedro leonille, joka laukoo pallon niukasti maalin yli. Espanja vyöryttää nyt hyökääyksiä erittäin pelottavan näköisesti.

41. min: Tiedoksi: Englanti on tasoittanut Saksa-ottelun 1-1:een. Hyvä uutinen Espanjalle.

39. min: Suomella jälleen vaikeuksia Espanjan erikoistilanteessa! Vapaapotku oikealta ja espanjalaishyökkääjä pääsee vapaasti puskemaan kohti maalia. Onneksi Lehtovaara on hereillä! Toppari Jonas Portin oli sen sijaan jälleen aivan kujalla tässä vaparissa.

38. min: Jaahas, Tim Sparvin vajaat 20 minuuttia sitten saama käsivamma onkin melko vakava, ja kapteeni joutuu jättämään kentän. Tilalle vaihdetaan Jussi Vasara.

37. min: Suomi on jostain syystä kovin hengetön. Nyt pitäisi ehdottomasti saada uudestaan henki päälle.

35. min: Voihan herranjumala, Pikkuhuuhkajat! Taas oli espanjalainen täysin vapaana rankkarialueella ottamassa keskitystä vastaan, mutta onneksi tämä oli niukka paitsio. Huh huh.

30. min: Ja heti perään toinen loistopaikka Espanjalla! Mutta tällä kertaa Pikkuhuuhkajat selviävät säikähdyksellä. Huh huh, taas meinaa suomipojan keskittyminen herpaantua takaiskun jälkeen...

29. min: Voi voi. 0-1! Espanja rankaisee Suomea oikealta tulevasta vapaapotkusta. Maalintekijänä Marc Torrejon. Pallo pomppi Garcian ja Mehmet Hetemaj'n vatsan kautta puolustaja Torrejonille, joka pääsee siirtämään pallon helposti maalin. Voihan hemmetti. Taas takaisku avauspuoliajalla.

27. min: Espanja hallitsee lievästi ottelun tapahtumia. Pallonhallinta on vierasjoukkueella, kuten myös enemmän vaarallisia maalipaikkoja. Tästä ottelusta näyttäisi tulevan Pikkuhuuhkajille melko vaikea.

24. min: Kasper Hämäläisellä loistava paikka. Pukki avaa Hämäläiselle tilaa rangaistusalueen rajalla, mutta Hämäläisen laukaus suuntautuu kymmenen metriä leveäksi.

21. min: Espanja joutuu vaihtamaan Hetemaj'n jyräämän Juradon kentältä pois. Tilalle Sisi.

20. min: Espanjalla vaarallinen paikka vapaapotkusta. Raul Garcia puskee keskityksen kohti maalia, mutta Lehtovaara liimaa. Samalla Tim Sparv loukkaantuu hieman, mutta pystyy jatkamaan.

18. min: Mehmet Hetemaj rappaa tylysti Juradoa keskikentällä takaapäin. Hetemaj saa tilanteesta keltaisen kortin.

16. min: Huonoja uutisia Espanjalle. Saksa johtaa Englantia 1-0. Jos Saksa saa Engöannilta edes pisteen, ei Espanjalle riitä välieriin edes voitto Suomesta. Jatkopaikkaa tavoitellakseen Espanjan on joka tapauksessa voitettava.

13. min: Aijai, taas Espanjalla melko hyvä paikka, mutta pallo menee suomalaispuolustajan jalasta kulmapotkuksi. Kulmurissa suomalaistopparit kuitenkin dominoivat, eikä tilanteesta synny mitään sydäntä sykäyttävää.

12. min: Espanjalla vapaapotku 35 metristä, mutta Lehtovaara poimii pallon helposti syllinsä. Lehtovaara on aloittanut hyvin.

11. min: Suomelta loistava vastaiskuyritys. Pikkuhuuhkajat pääsevät kolmella kolmea vastaan hyökkäysalueelle, mutta palloa pitävä Perparim Hetemaj sössii tilanteen. Piraatti-Perpa piti palloa liian kauan hallussaan, eikä jakanut sitä pystyyn juosseelle Pukille. Harmi.

9. min: Vasemmalla laidalla pelaava Hakola tuo palloa hyvin ylöspäin, mutta juoksu päättyy espanjalaispuolustukseen ja keskitystä ei tule. Hyvä osoitus kuitenkin Hakolan kyvyistä. Kanervalta hyvä valinta avaukseen - ainakin näillä näkymin.

7. min: Espanjalla ensimmäinen vaarallinen paikka Suomen rangaistusalueella. Lehtovaara ja suomalaispuolustus kuitenkin hoitaa tilanteen kulmapotkuksi. Kulmuri ei puolestaan tuota tulosta ja Suomi selviää vaaratilanteesta säikähdyksellä.

6. min: Perparim Hetemaj kaadetaan keskialueella. Ei onneksi loukkaantumista.

5. min: Espanja on pelaavan oloinen joukkue. Saa nähdä, pystyykö Espanja haastamaan Suomen pallonhallintaprosenteissa. Englanti ja Saksa eivät siihen pystyneet.

3. min: Avauksessa debytoivan Juha Hakolan vapaapotku epäonnistuu ja pallo leijailee päätyrajasta yli. Harmin paikka. Siinä olisi ollut hyvä sauma kuitata nopea johto-osuma.

2. min: Suomi aloittaa ottelun jälleen kerran vahvasti. Aivan kuten Englantia ja Saksaa vastaan. Pukki kaadetaan rangaistusalueen kulmalla rajusti takaapäin. Vapaapotku hyvästä paikasta.

Suomen avaus: Jukka Lehtovaara, Ville Jalasto, Jukka Raitala, Jonas Portin, Tuomo Turunen, Tim Sparv (C), Kasper Hämäläinen, Mehmet Hetemaj, Perparim Hetemaj, Juha Hakola, Teemu Pukki

Espanja: Sergio Asenjo; Cesar Azpilicueta, Ivan Marcano, Marc Torrejon, Nacho Monreal; Esteban Granero, Mario Suarez, Raul Garcia (c), Jose Manuel Jurado; Pedro Leon, Xisco.

Suomen avauksessa siis neljä uutta miestä - Lehtovaara, Pukki, Hakola ja Jalasto.

Suomen 21-vuotiaiden jalkapallomaajoukkueen urakka nuorten EM-kisoissa Ruotsissa päättyy tänään maanantaina, kun Pikkuhuuhkajat kohtaa Espanjan.

Suomen kokoonpanoon on tehty pieniä muutoksia verrattuna aiemmin pelattuihin Englanti- ja Saksa-otteluihin. Esimerkiksi tolppien välissä Jukka Lehtovaara korvaa Anssi Jaakkolan ja avauskokoonpanoon hyökkääjäksi on noussut Teemu Pukki, joka tuli aiemmissa otteluissa vaihdosta kentälle.

Tähän asti Suomen ongelmat ovat olleet heikossa viimeistelyssä, joten Pukilla on Espanjaa vastaan mahdollisuus näyttää, että häntä olisi kannattanut peluuttaa enemmän aiemmissa otteluissa, joista molemmat Suomi hävisi.

Mikäli Pikkuhuuhkajat voittaa Espanjan maanantaina, putoavat aikuisten hallitsevan Euroopan mestarin nuoret futaajat jatkosta nuorten EM-kisoissa. Espanjalla on ennen Suomi-ottelua kasassa vain yksi piste.

Ottelu alkaa klo 21.45. Ilta-Sanomat seuraa ottelun etenemistä verkkosivuillaan reaaliajassa.

 • Eurofutis
Näitä luetaan!
 1. 1

  Tuttava Hirvensalmen tragedian taustoista: Perheenisä puhui avoimesti vaikeuksistaan

 2. 2

  AFP: 30 kiloa lähti, jalka kuhisi matoja – Nepalissa kadonnut trekkaaja löytyi hengissä 47 päivän jälkeen

 3. 3

  LM: Venäläiset hävittäjälentäjät vilauttivat törkeästi keskisormea Itämerellä – brittilentäjä hymyili takaisin

 4. 4

  Eevi Teittinen paljastaa Ylellä ällöttävän yksityiskohdan bikini fitnessistä – hätä yllätti kriittisellä hetkellä: ”Tää on tosi noloa”

 5. 5

  Leipäjonossa käyvä Markku kertoo Ylelle miltä tuntuu, kun taskussa on vain 35 senttiä – ”Yhteiskunta potkii päähän”

 6. 6

  Maratoonari vilautti tietämättään – nettihitiksi nousseen kuvan naiselta yllättävä paljastus

 7. 7

  Raju törmäys tiekaiteeseen – keski-ikäinen mies loukkaantui vakavasti ulosajossa Keravalla

 8. 8

  Nuorten nakukuvaharrastus huolestuttaa poliisia – intiimit kuvat leviävät WhatsAppin kautta

 9. 9

  Auto suistui mutkaiselta tieltä ja rysähti katolleen Sipoossa – neljä nuorta aikuista loukkaantui, kaksi vakavasti

 10. 10

  4 asiaa, joihin miehet kiinnittävät naisen ulkonäössä huomiota

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Poliisi avautuu harvinaisen järkyttävästä tehtävästä: nainen oli jo pilkullinen

 2. 2

  Opiskelijanainen heitettiin ulos salilta ”liian paljastavan” asun vuoksi – somekohu syttyi: Kuntosalilta tökerö selitys

 3. 3

  Toinen kuolonuhri Hirvensalmen perhesurmassa – tutkinnanjohtaja: ”Yritämme selvittää, kuka teki ja mitä”

 4. 4

  Tutkinnanjohtaja IS:lle Hirvensalmen perhesurmasta: kaikki uhrit löytyivät tilan päärakennuksesta

 5. 5

  Prinsessa Madeleinen miehen Chris O’Neillin verovelat paljastuivat – ”Minulla on mielessäni muitakin asioita”

 6. 6

  Järkyttävä perhesurma hiljensi Hirvensalmen: kuolleen pojan lakkiaisia juhlittiin viime vuonna

 7. 7

  Juontaja Sami Kurosen upea Mirkka-rakas yllätti seksikkäillä kuvilla – pariskunnalla poikkeava suhderatkaisu

 8. 8

  Minea Blomqvist purskahtaa itkuun tv:ssä – ehkäisy petti yllättäen matkalla

 9. 9

  Tuttava Hirvensalmen tragedian taustoista: Perheenisä puhui avoimesti vaikeuksistaan

 10. 10

  Internet sekosi tv-juontajan pinkistä röyhelömekosta – hervottomia vertauksia sukupuolielimeen

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Suihkuun aamulla vai illalla? Asiantuntijoilla on selkeä vastaus

 2. 2

  Hätkähdyttävä näky Padasjoen ABC:lla – sotilas asteli kahvilinjastolle rynnäkkökivääri mukanaan

 3. 3

  Poliisi avautuu harvinaisen järkyttävästä tehtävästä: nainen oli jo pilkullinen

 4. 4

  Nuori nainen julkaisi seksikkään takaapäin otetun kuvan – törkyinen detalji makuuhuoneessa varasti kaikkien huomion

 5. 5

  Samu Haber esitti kuohuttaneen Joutsenlaulu-version tv:ssä – katsojilta yksimielinen tuomio vedolle

 6. 6

  Kolarissa kuolleiden kaksospoikien äiti joutui käymään tragedian uudelleen läpi: ”Emme tule tästä selviämään koskaan”

 7. 7

  Minea Blomqvist purskahtaa itkuun tv:ssä – ehkäisy petti yllättäen matkalla

 8. 8

  Poikaystävä jäi kiinni pettämisestä nololla tavalla kesken romanttisen illallisen – ravintolan Facebook-vastaus leviää vauhdilla

 9. 9

  Kuvat: Temptation Islandiin uusi pariskunta – Pauliina, 21, rikkoo heti rajat poikaystävän selän takana

 10. 10

  Poliisi vahvistaa: Herttoniemenrannasta löytynyt ruumis on kateissa ollut Valtteri Ihalainen

 11. Näytä lisää
Näitä luetaan!
 1. 1

  Tuttava Hirvensalmen tragedian taustoista: Perheenisä puhui avoimesti vaikeuksistaan

 2. 2

  AFP: 30 kiloa lähti, jalka kuhisi matoja – Nepalissa kadonnut trekkaaja löytyi hengissä 47 päivän jälkeen

 3. 3

  LM: Venäläiset hävittäjälentäjät vilauttivat törkeästi keskisormea Itämerellä – brittilentäjä hymyili takaisin

 4. 4

  Eevi Teittinen paljastaa Ylellä ällöttävän yksityiskohdan bikini fitnessistä – hätä yllätti kriittisellä hetkellä: ”Tää on tosi noloa”

 5. 5

  Leipäjonossa käyvä Markku kertoo Ylelle miltä tuntuu, kun taskussa on vain 35 senttiä – ”Yhteiskunta potkii päähän”

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Poliisi avautuu harvinaisen järkyttävästä tehtävästä: nainen oli jo pilkullinen

 2. 2

  Opiskelijanainen heitettiin ulos salilta ”liian paljastavan” asun vuoksi – somekohu syttyi: Kuntosalilta tökerö selitys

 3. 3

  Toinen kuolonuhri Hirvensalmen perhesurmassa – tutkinnanjohtaja: ”Yritämme selvittää, kuka teki ja mitä”

 4. 4

  Tutkinnanjohtaja IS:lle Hirvensalmen perhesurmasta: kaikki uhrit löytyivät tilan päärakennuksesta

 5. 5

  Prinsessa Madeleinen miehen Chris O’Neillin verovelat paljastuivat – ”Minulla on mielessäni muitakin asioita”

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Suihkuun aamulla vai illalla? Asiantuntijoilla on selkeä vastaus

 2. 2

  Hätkähdyttävä näky Padasjoen ABC:lla – sotilas asteli kahvilinjastolle rynnäkkökivääri mukanaan

 3. 3

  Poliisi avautuu harvinaisen järkyttävästä tehtävästä: nainen oli jo pilkullinen

 4. 4

  Nuori nainen julkaisi seksikkään takaapäin otetun kuvan – törkyinen detalji makuuhuoneessa varasti kaikkien huomion

 5. 5

  Samu Haber esitti kuohuttaneen Joutsenlaulu-version tv:ssä – katsojilta yksimielinen tuomio vedolle

 6. Näytä lisää