Petri, Pekka, Petra

Jalkapallo

Valikko

"Kaikkeen löytyy aseet!" Lue Suomen avauskokoonpanon viime hetken mietteet

Julkaistu:

Suomen ja Venäjän välinen jalkapalloilun MM-karsintaottelu pyörähtää käyntiin keskiviikkona kello 20.30 Helsingin Olympiastadionilla. IS:n verkkotoimitus kokosi tuttuun tapaan jokaisen avauskokoonpanon pelaajan sekä päävalmentaja Stuart Baxterin lyhyet mietteet ottelusta ennakkoon.

Jussi Jääskeläinen: Meillä on hyvät mahdollisuudet, sillä pelaamme kotona. Meidän pitää saada onnistumisia, mutta lähdemme luottavaisina pelaamaan. Tämä on yksi mahdollisuus meille päästä lähemmäs kisakonetta. Kotona olemme kuitenkin pelanneet tosi hyvin.

Petri Pasanen: Kaikkeen löytyy aina aseet. Peli elää koko ajan, eikä siinä mitään poppakonsteja ole. Pitää olla hereillä ja tehdä tarpeellinen. Ehdottomasti lähdetään hakemaan voittoa.

Toni Kallio: Vaikka on pienempi maa vastassa, niin yleisöä riittää. Ei tulla katsomaan pelkästään nimekkäitä vastustajia. Toisaalta uskoisin, että keskiviikko on kuitenkin asia erikseen. Toivotaan, että kannustus Venäjää vastaan on entistä hurjempaa.

Hannu Tihinen: Kovin moni muu maajoukkue kuin Venäjä ei lähde noin tehokkaasti pystyyn pallon saadessaan. Maata pitkin joukkue pystyy tulemaan ylöspäin todella kovaa. Se on joukkueen vahvuus.

Sami Hyypiä: Vastassa on EM-kisojen semifinalisti, joten helpolla emme tule pääsemään. Ottelusta tulee varmasti meille vaikea, mutta kaikki ovat valmiina siihen uhraukseen, että taistelee 90-minuuttia jopa 110 lasissa. Aina puhutaan pakkovoitosta, mutta jos haluamme kisoihin mennä, niin näitäkin pelejä pitäisi voittaa.

Markus Heikkinen: Meille varmaan sopisi paremmin jos aloite on Venäjällä. Siten pääsisimme vastaiskuihin, mikä on molemmilla vahvuus. Jos saamme pallon riistettyä, niin siellä on tietyissä kohdissa aika paljon tilaa.

Roman Eremenko: Tämä on meille kaikille iso peli. Nyt on mahdollisuus päästä lopputurnaukseen. Luulen, että tämä on se peli joka ratkaisee sen suhteen kaiken.

Alexei Eremenko jr: He ovat sellainen joukkue, että hyvänä päivänä voivat voittaa kenet tahansa ja huonona päivänä pelata huonosti, niin kuin nähtiin Liechtenstein-ottelussa. Se ei ollut kovinkaan hyvä peli ja Liechtenstein sai aika paljon paikkoja. Toivottavasti heillä on huono päivä ja meillä hyvä.

Jari Litmanen: Pitäisi saada rivit sellaiseen valmiuteen, että pystymme haastamaan Venäjän paremmin tässä kotiottelussa. Venäjä on hyvä joukkue, niin hyvät yksilöt pääsevät helpommin esille. Tosiaan Hiddinkillä on valmentajana osuutensa siihen, mutta uskoisin, että nämä pelaajat olisivat päässeet esille ilman häntäkin.

Jonatan Johansson: Maalit tulevat, kun joukkue pelaa hyvin. Minulle on tullut maajoukkueessa tällä kaudella loistavia syöttöjä ja jos se jatkuu, niin toivottavasti osun niistä paikoista keskiviikkonakin.

Mikael Forssell: Ei varmasti prässätä niin ylhäältä kuin Liechtensteinia vastaan. Sinne on turha lähteä yksin juoksemaan, koska maalivahti ja kaksi topparia pystyvät aika helposti pelaamaan ulos. Joukkueen ja tilanteen mukaan mennään. Jos on paikka niin prässätään, mutta varmasti vähän alempana pelataan.

Päävalmentaja Stuart Baxter: Varmistimme lauantaina, että keskiviikon Venäjä ottelu on tärkeä. Tämä on vaikea, haastava ja innoittava ottelu. Pelaajat ovat hyvin keskittyneitä tähän otteluun. Emme antaneet kokonaiskuvaa kyvyistämme viime kohtaamisessamme Moskovassa.