Akseli

Jalkapallo

Valikko

Suomi nöyrtyi Venäjälle 0-3

Peli päättyy. Suomi häviää Venäjälle nöyryyttävästi 0-3.

90+. min: Suomi yrittää vielä kavennusta, mutta tulosta ei synny. Samalla Venäjä vaihtaa. Sankari-Arshavin pois, Dzagojev tilalle.

88. min: 3-0! Arshavin nöyryyttää suomalaispuolustusta oikein toden teolla. Arshavin purjehtii toppareiden välistä, harhauttaa Jääskeläisen ja siirtää pallon pienestä kulmasta maaliin. Tämä oli nöyryytys! Ja hieno näyte venäläistähden taidoista.

87. min: Suomella hyvää hyökkäyksen rakentelua, mutta varsinaista maalipaikkaa ei synny. Veli Lammen keskitys ei tavoita suomalaisia ja Litmasen veto pysähtyy puolustukseen.

85. min: Kuningas on kentällä! Jari Litmanen vaihdetaan Daniel Sjölundiin.

84. min: Suomi sai vapaapotkun noin 30 metristä oikealta laidalta, mutta Sjölundin vapari ei tuota vaaraa.

82. min: Forssell ja Roiha ovat päästä maalintekopaikkaan, mutta venäläispuolustus estää maaliaikeet.

81. min: Vaparista ei tulosta. Harmi! Sjölundin veto hieman oikeasta ylänurkasta yli.

80. min: Nyt on paikka Suomella! Vapaapotku 18 metristä! Berezovski rikkoo Forssellia.

78. min: Lievän suomalaispainostuksen jälkeen Venäjä tulee jälleen vastaiskuun, mutta tilanne päättyy paitsioon.

76. min: Vaara pyörii edelleen. Jääskeläinen torjuu jälleen venäläislaukauksen, seurauksena kulmapotku. Kulmuri on myös vaarallinen ja suomalaispuolustus pelasta pallon miltei maaliviivalta. Jässi on Suomen hahmoja tässä pelissä.

75. min: Arshavin pitää suomalaispuolustusta pilkkanaan! Venäläistähti purjehtii vapaasti rankkarialueelle, syöttää Zhirkoville vapaaseen paikkaan. Jääskeläinen torjuu kuitenkin upeasti jaloilla.

74. min: Suomi yrittää tulla vasemmalta, mutta kaista on tukossa. Pallo siirtyy oikealle, josta Lampi yrittää keskittää, mutta Akinfejev liimaa pallon.

73. min: Kotijoukkue rauhoittaa peliä ja välttää riskejä. Pallo pyörii punapaitojen puolustuspäässä ja keskikentällä.

72. min: Venäläisyleisö on innoissaan. Lokomotivin stadionia kiertää aalto eli mexican wave.

71. min: Suomi yrittää epätoivoisesti rikkoa Venäjän puolustuslinjaa keskityksillä ja pystysyötöillä, mutta punapaidat kestävät.

69. min: Suomi vaihtaa toistamiseen: Roiha sisään, Väyrynen pois. Suomi hakee nyt kavennusta kahdella kärkipelaajalla.

66. min: Suomi vaihtoi heti maalin jälkeen. Tainio sisään, Eremenko pois.

65. min: VOI EI! 2-0! Suomelle JO TOINEN OMA MAALI! Tällä kertaa epäonninen on Veli Lampi, joka menee Igor Denisovin syötön eteen ja pallo lippu Lammesta maaliin. Tästä on nyt vaikea nousta. Voi harmi.

64. min: Venäjä painostaa, mutta Suomen puolustus kestää jälleen. Forssell on päästä vastaiskuun, mutta hyökkäys keskeytetään.

63. min: Joonas Kolkalle keltainen kortti. Kolkka rikkoo puolustuspäässä venäläispelaajaa. Vaarallinen vapari, mutta suomalaiset purkavat pallon.

62. min: Pelin taso on romahtanut. Venäjä hallitsee, mutta punapaidatkin ovat melko flegmaattisia.

61. min: Paulus Roiha on riisunut verryttelyasunsa. Tuleeko hän seuraavaksi kentälle? Vai sittenkin Tainio, joka on myös riisuutunut verryttelyasun osalta?

60. min: Venäjä vaihtaa ensimmäisen kerran. Pavel Pogrebnjak tulee pois ja Ivan Saenko tilalle.

59. min: Yksi Huuhkajien parhaista paikoista! Kolkka laukoo reilusta 20 metristä, mutta pallo menee yli.

55. min: Forssell yrittää purjehtia ja harhautella itsensä vetopaikkaan noin 20 metrissä, mutta venäläispuolustus katkaisee tilanteen.

53. min: Venäjällä huikea paikka! Arshavinin laukaus pysähtyy kuitenkin Heikkiseen, joka heittäytyy hienosti pallon eteen. Seurauksena kulmapotku, josta ei synny mitän vaarallista.

52. min: Suomi rauhoittaa peliä Venäjän lievän painostuksen päätteksi.

51. min: Suomella hyvä paikka. Forssell pääsee laukomaan 20 metristä vapaasti, mutta nurmea viiltävä laukaus menee vasemmalta ohi.

50. min: Suomen pitäisi nyt prässätä enemmän Venäjän pallonhallintaa. Muutoin ottelu muuttuu hyvin yksipuoliseksi. Suomen on toki uskallettava hyökätä, mutta myös puolustusprässin pysyttävä hyvänä.

49. min: Lisää vaaraa. Arshavin nousee oikealta, syöttää rangaistuspilkun kohdalle, mutta Semshovin veto menee Suomen maalin yli. Huh - taas.

48. min: Taas vaarallinen vastahyökkäys Venäjältä! Semshov keskittää vasemmalta, mutta pallo ei tavoita Pogrebnjakia. Huhuh!

47. min: Suomen vuoro yrittää. Pasasen veto ei kuitenkaan suuntaudu maalia kohti.

46. min: Jakso käynnistyy heti Venäjän vaarallisella maalintekopaikalla. Semshovin veto 16 metristä menee kuitenkin oikealta ohi.

2. puoliaika käynnistyy Venäjän 1-0-johdossa! Kumpikaan joukkue ei tehnyt vaihtoja.

Suomen esitys 1. puoliajalla ei ollut vakuuttavimmasta päästä. Ottelun alku oli hyvä, mutta sen jälkeen Huuhkajat lähti juoksukilpailuun nopeiden venäläisten kanssa, mikä oli virhe. Puolustus piti muutamaa sekoilua ja 1-0-maalia lukuunottamatta tyydyttävästi. Keskikenttä sen sijaan oli Huuhkajien heikoin lenkki. Keskikenttä ei pystynyt luomaan vaarallisia tilanteita hyökkäyspäähän ja Mikael Forssell jäi kärjessä yksinäiseksi. Keskikentällä etenkin Roman Eremenkon esitys oli ala-arvoinen. Parantuuko Suomen keskikenttäpeli 2. puoliajalla? Sitä toivotaan.

Ennen ottelun alkua järjestetyssä IS:n äänestyksessä 55 prosenttia IS:n lukijoista uskoi Suomen voittoon Venäjästä. 45 prosenttia puolestaan uskoi tasapeliin tai Venäjän voittoon. Äänestykseen osallistui 9 453 ihmistä. Nyt Huuhkajien on osoitettava toisella puoliajalla, että he ovat faniensa uskon arvoisia!

Ottelun ensimmäinen puoliaika päättyy numeroihin 1-0. Venäjä on ollut parempi, vaikka Suomen alku oli ottelussa vahva. 1-0-maalin jälkeen Venäjä otti kuitenkin hallinnan pelitapahtumista. Tästä on nyt noustava! Vähintäänkin yksi maali tarvitaan, tai muutoin Huuhkajat palaavat Suomeen pettyneinä.

45.+ min: Minuutti lisäaikaa.

44. min: Suomen puolustusta testataan taas, kun Venäjä painostaa. Tihinen kuitenkin siivoaa pallon pois.

42. min: Suomelle vapaapotku hyvästä paikasta, noin 20 metristä, mutta Eremenkon veto on surkea. Eremenkon esitys on muutoinkin ollut avausjaksolla täysin katastrofaalinen.

40. min: Käsittämätöntä sekoilua suomalaisilla puolustuksessa! Muistuttaa aivan erästä Unkari-matsia... Arshavin ja Pogrebnjak kärkkyvät suomalaisista pomppivaa palloa ja pallo on jo menossa maalia kohti, mutta Hyypiä ja Jääskeläinen pelastavat Suomen toiselta maalilta. Käsittämätöntä! Mutta onneksi maalia ei tullut.

38. min: Vaarallinen keskitys vasemmalta, mutta pallo ei tavoita Pogrebnjakia.

37. min: Venäjän painostus jatkuu. Nyt Anjukovia yritetään tavoittaa pystysyötöllä, mutta pallo karkaa.

36. min: Nyt puolestaan punapaidat rakentavat hyökkäystä, mutta suomalaispuolustus pitää tällä kertaa. Nyt katkaisijana Lampi.

35. min: Suomi yrittää rakentaa peliä, mutta Heikkisen onneton keskitys tappaa haaveet hyvästä hyökkäyksestä.

34. min: Ottelun ensimmäinen varoitus Anjukoville, joka pysäyttää rumasti Sjölundin. Keltainen kortti.

33. min: Venäjä on jäädyttänyt pelin melko hyvin ja hallinta on punapaidoilla.

32. min: Ottelun pallonhallintaprosentit tähän asti 52-48 Venäjän hyväksi.

31. min: Suomella jälleen puolittainen tilanne, mutta Väyrysen vauhti ei aivan riitä pystysyöttöön.

29. min: Pelin tempo on rauhoittunut selvästi. Venäjä on tukkinut keskialueen.

28. min: Suomi pitää palloa, mutta hyökkäys etenee hitaasti, eikä Huuhkajat saa mitään aikaiseksi. Suomi on hieman sekaisin juuri nyt.

27. min: Suomella mahdollisuus päästä vastaiskuun, mutta Väyrynen tuhrii tilanteen.

26. min: Venäjä tulee taas vaarallisesti, mutta Hyypiä pelastaa Huuhkajat rankkarialueella. Seurauksena vapaapotku Suomelle.

25. min: Suomi vaikuttaa hieman järkyttyneeltä avausmaalista. Peli on heti maalin jälkeen sekaisin.

23. min: 1-0! Maali merkitään Pasasen omaksi maaliksi. Eremenko menettää pallon keskialueella, josta Venäjä pääsee vastaiskuun. Arshavin nousi vasenta laitaa, syötti Zhirkoville, joka zippasi edelleen kohti suomalaispuolustuksen keskellä olevaa Pogrebnjakia, mutta Pasanen ehtii palloon ensin ja pallo menee maaliin hänen kauttaan.

21. min: Venäjällä loistopaikka! Arshavin vapauttaa Semshovin rankkarialueelle yksin, mutta keskikenttämies ei saa palloa haltuun ja vaarallinen tilanne raukeaa.

20. min: Venäjä on ollut yllättävän vaisu ottelun alkupuolella. Punapaidat eivät vain saa suomalaisia alakynteen.

17. min: Suomen puolustus sekoilee oikein kunnolla! Painostuksen jälkeen Eremenko yrittää antaa pallon alaspäin Jääskeläiselle ja Pogrebnjak on päästä palloon väliin. Jässi kuitenkin pelastaa tilanteen potkaisemalla pallon katsomoon.

16. min: Anjukov loukkaantuu pallon tavoittelutilanteessa. Puolustaja taisteli pallosta Forssellin kanssa ja loukkasi selkänsä.

15. min: Zhirkov on vaarallinen. Hankkii Venäjälle kaksi kulmapotkua, joista ensimmäinen on heikko. Toinen kulmuri päättyy puolestaan Jääskeläisen käsiin.

14. min: Suomella on erittäin paljon tilaa kentällä. Jälleen Suomi pääsee tulemaan vapaasti Venäjän puolustualueelle. Tulosta ei kuitenkaan synny.

12. min: Suomella loistopaikka! Sjölundin laukaus ei kuitenkaan mene maalia kohti.

10. min: Suomella ei mitään hätää. Suomi on jopa painostavampi osapuoli. Forssell kaadetaan hyökkäyspäässä. Suomelle vapari noin 30 metristä.

9. min: Heikkinen näyttää varmnalta keskikentällä. Riistää pallon ja etenee sen kanssa, mutta keskitys on luokaton.

8. min: Vaarallinen tilanne Suomen päässä. Zhirkov harhauttaa Lammen ja keskittää aivan päätyrajan tuntumasta. Keskitys ei kuitenkaan tavoita venäläisiä.

7. min: Väyrynen on päästä läpi, mutta venäläispuolustus katkaisee.

6. min: Suomella ei suurta hätää. Päinvastoin. Sjölund pääsee jopa laukomaan 25 metristä, mutta veto menee reilusti yli.

5. min: Sjölund taisteli hienosti pallon hyökkäysalueelle. Tilanteesta ei syntynyt kuitenkaan suurta vaaraa. Myös Kolkka haastoi venäläispakit, mutta tilanteesta tulee kotijoukkueen vapaapotku.

4. min: Suomella ensimmäinen paikka! Eremenkon keskitys oikealta kuitenkin hyytyy punaisten puolustukseen.

3. min: Pallo pyörii nyt keskikentällä ja Suomi saa ensimmäiset kunnon kosketukset palloon. Venäjällä kuitenkin pallonhallinta.

2. min: Kulmapotku on vaarallinen ja pallo jää pyörimään Suomen maalin eteen. Jääskeläinen kuitenkin vangitsee pallon.

1. min: Venäjä aloittaa ottelun lievällä painostuksella. Punapaidat pitävät palloa ja painostus päätty Venäjän kulmapotkuun.

Erotuomari Kyros Vassaras puhaltaa pilliin ja OTTELU ALKAA! Peli käynnistyy Suomen aloituksella.

Kansallislaulut soivat ja stadion alkaa pikkuhiljaa herätä. Suomesta paikan päälle matkusti eilen junalla 340 Huuhkaja-fania. Moskovan liikenne laitettiin itse asiassa keskiviikkona pysähdyksiin, kun suomalaisfanit matkustivat bussilla kohti stadionia. Mielenkiintoista kerrassaan, kun tietää Moskovan liikenteen ruuhkaisuuden. Heh!

Lokomotivin stadion ei näytä täyttyvän ihan äärimmilleen Venäjä-Suomi -otteluun. Viisi minuuttia ennen ottelun alkua väkeä on paikalla vasta noin 20 000.

Huuhkajat lähtevät otteluun seuraavanlaisella kokoonpanolla:

Maalivahti: 1 Jussi Jääskeläinen

Puolustus: 2 Petri Pasanen, 4 Sami Hyypiä, 5 Hannu Tihinen, 13 Veli Lampi

Keskikenttä: 15 Markus Heikkinen, 7 Roman Eremenko, 11 Joonas Kolkka, 18 Daniel Sjölund, 6 Mika Väyrynen

Hyökkäys: 9 Mikael Forssell

Venäjän kokoonpano Suomea vastaan:

1 Akinfejev - 2 Anjukov, 4 Ignasevitsh, 5 Berezutski, 18 Zhirkov - 7 Denisov, 8 Semshov, 10 Arshavin, 11 Semak, 17 Zirianov - 14 Pogrebnjak

IS Urheilu seuraa ottelua minuutti minuutilta koko pelin ajan. Palautetta - niin risuja kuin männynkäpyjäkin - otteluseurannasta voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen mika.seppanen@iltasanomat.fi.

Tänään Suomen kohtaava Venäjän joukkue johtaa yhtä tilastoa Euroopassa. Venäjän maajoukkueella on nimittäin tällä hetkellä pisin tappiottomien ottelujen putki Euroopan maajoukkueista karsintojen kotiotteluissa.

Kroatialaiset johtivat tuota tilastoa pitkään, mutta syyskuussa sarja meni poikki heidän hävitessään Englannille 1-4.

Kroaatit venyivät kotonaan 35 tappiottomaan otteluun. Venäjällä on tällä hetkellä 27 tappiotonta ottelua isäntäjoukkueena.

Venäläiset pelaajat ovat jokaisessa peliä edeltävässä haastattelussa kuvanneet Suomea vaikeaksi vastustajaksi. Nähtäväksi jää kuinka vaikea pelistä Venäjälle tuleekaan.

Kaikki putkethan menevät poikki jossain vaiheessa. Tänään on Huuhkajien tilaisuus katkaista venäläisten tappioton putki kotonaan.

 • Maajoukkue
Näitä luetaan!
 1. 1

  Teinityttö julkaisi hervottoman kuvaparin äidistään kostean illanvieton jälkeen – kiusallinen kuva villitsee somessa: ”Lauantai ja sunnuntai”

 2. 2

  Kivulias sairaus, josta moni kärsii tietämättään – 12 tyypillisintä oiretta

 3. 3

  Heikki Paasosen twiitti raivostuttaa somessa – tästä on kyse

 4. 4

  Nuori nainen kuoli kesähelteellä kotisohvalle – vainajien asuntoja siivoava Riitta kertoo uransa rankimmasta keikasta

 5. 5

  Poliisi: Lontoon terrori-iskun tekijä oli Khalid Masood, 52

 6. 6

  Prinssi Carl Philip ja Sofia: vauva tulossa!

 7. 7

  Suomen suurin maataloustuki oli 2 277 186 € – katso lista jättitukien saajista

 8. 8

  Rouva Tellervo Koiviston koskettavat sanat: ”Ilman Maunon kaatumista olisimme olleet kotona yhdessä loppuun asti”

 9. 9

  Thames-jokeen Lontoon terrori-iskussa syöksynyt nainen tunnistettu – Andreea, 29, oli juhlimassa kihlattunsa syntymäpäivää

 10. 10

  Salkkarit-Ullan ikä yllätti – testaa nyt, kuinka hyvin pärjäät ikätestissä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Teinityttö tervehti tuntematonta miestä koulumatkalla – siitä käynnistyi painajainen

 2. 2

  Savonlinnan torilla leimahti sota ilmaisista makkaroista – ”Mikään ei tunnu tehoavan”

 3. 3

  Vesa Keskinen paljastaa: perhe muuttaa pysyvästi Suomeen – asettuu kartanon sijasta vuokrakotiin

 4. 4

  Teinityttö julkaisi hervottoman kuvaparin äidistään kostean illanvieton jälkeen – kiusallinen kuva villitsee somessa: ”Lauantai ja sunnuntai”

 5. 5

  Rouva Tellervo Koiviston koskettavat sanat: ”Ilman Maunon kaatumista olisimme olleet kotona yhdessä loppuun asti”

 6. 6

  Suomen suurin maataloustuki oli 2 277 186 € – katso lista jättitukien saajista

 7. 7

  IS seurasi tapahtumien etenemistä: Terrori-isku parlamentin luona Lontoossa – 4 kuoli

 8. 8

  Tavoitteena rautaiset vatsalihakset? Personal trainer paljastaa yleisen virheen, johon moni sortuu

 9. 9

  Poliisi tutkii uutta johtolankaa – ammuttiinko Raisa Räisänen?

 10. 10

  Palkka 30 000 euroa/vuosi, koulutusta ei tarvita – yksi vaatimus autotehtaalla kuitenkin on

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Pesukoneen takaa tuli hirveä haju – huoltomiehen löytö kertoo karua kieltä suomalaisten uusavuttomuudesta

 2. 2

  Testaa, mikä olisi nimesi, jos olisit vastakkaista sukupuolta

 3. 3

  11 kyytä köllötteli rinteessä – asiantuntija kertoo, kuinka käärmeistä pääsee eroon: ”Se ei tule ikinä takaisin”

 4. 4

  Hirvittävä tapaus paljastui Suomessa: Kolme nuorta miestä oli sukupuoliyhteydessä kolmen pikkulapsen kanssa

 5. 5

  Uusi ennuste: Poikkeuksellinen lämpöaalto vyöryy Suomeen – keskimäärin vain noin kolme kertaa sadassa vuodessa

 6. 6

  Rovaniemen junan lähtö viivästyi yllättäen – konduktööriltä kylmäävä kuulutus: ”Junassa on vakava henkeä uhkaava tilanne”

 7. 7

  Suomen tunnetuin bordelli pyöri Riihimäellä – rattohotelli Bonanzan henkilökunnalla suora ohje lapsiperheiden varalle

 8. 8

  IS seurasi tapahtumien etenemistä: Terrori-isku parlamentin luona Lontoossa – 4 kuoli

 9. 9

  Menestyneen yrittäjäpariskunnan ero muuttui helvetiksi – vaimo teki tempun, joka vei perheenisältä työn, terveyden ja kodin

 10. 10

  Teinityttö tervehti tuntematonta miestä koulumatkalla – siitä käynnistyi painajainen

 11. Näytä lisää
Näitä luetaan!
 1. 1

  Teinityttö julkaisi hervottoman kuvaparin äidistään kostean illanvieton jälkeen – kiusallinen kuva villitsee somessa: ”Lauantai ja sunnuntai”

 2. 2

  Kivulias sairaus, josta moni kärsii tietämättään – 12 tyypillisintä oiretta

 3. 3

  Heikki Paasosen twiitti raivostuttaa somessa – tästä on kyse

 4. 4

  Nuori nainen kuoli kesähelteellä kotisohvalle – vainajien asuntoja siivoava Riitta kertoo uransa rankimmasta keikasta

 5. 5

  Poliisi: Lontoon terrori-iskun tekijä oli Khalid Masood, 52

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Teinityttö tervehti tuntematonta miestä koulumatkalla – siitä käynnistyi painajainen

 2. 2

  Savonlinnan torilla leimahti sota ilmaisista makkaroista – ”Mikään ei tunnu tehoavan”

 3. 3

  Vesa Keskinen paljastaa: perhe muuttaa pysyvästi Suomeen – asettuu kartanon sijasta vuokrakotiin

 4. 4

  Teinityttö julkaisi hervottoman kuvaparin äidistään kostean illanvieton jälkeen – kiusallinen kuva villitsee somessa: ”Lauantai ja sunnuntai”

 5. 5

  Rouva Tellervo Koiviston koskettavat sanat: ”Ilman Maunon kaatumista olisimme olleet kotona yhdessä loppuun asti”

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Pesukoneen takaa tuli hirveä haju – huoltomiehen löytö kertoo karua kieltä suomalaisten uusavuttomuudesta

 2. 2

  Testaa, mikä olisi nimesi, jos olisit vastakkaista sukupuolta

 3. 3

  11 kyytä köllötteli rinteessä – asiantuntija kertoo, kuinka käärmeistä pääsee eroon: ”Se ei tule ikinä takaisin”

 4. 4

  Hirvittävä tapaus paljastui Suomessa: Kolme nuorta miestä oli sukupuoliyhteydessä kolmen pikkulapsen kanssa

 5. 5

  Uusi ennuste: Poikkeuksellinen lämpöaalto vyöryy Suomeen – keskimäärin vain noin kolme kertaa sadassa vuodessa

 6. Näytä lisää