Akseli

Jalkapallo

Valikko

IS seuraa: Miten käy Suomen Liechtensteinissä?

Kuvat Vaduzista ovat karua katsottavaa. Liechtensteinin joukkue hyppii ringissä ympyrää kentällä. Suomalaisia ei enää näy.

Venäjä on juuri mennyt 1-0-johtoon Walesissa, mutta eipä sillä pelillä ole Suomen kannalta enää mitään väliä. Tämä karsinta on ohi ja edessä on pitkä rakennustyö ennen ensi vuoden syksyllä alkavaa EM-karsintaa.

95. min: Voi ei. Eremenko junior ampuu vielä kaukaa tolppaan ja Jehle torjuu Romanin jatkolaukauksen, mutta sitten erotuomari viheltää pilliin. Peli on ohi.

94 min: Nyt pilli soi koko ajan. Ensin vapari, kun Hyypiä rikkoo, sitten Moisanderin virheestä.

92. min: Suomelle vapari noin 30 metristä, kun Roman Eremenkoa rikotaan. Kestää kestää, Frick saa kortin ajanpeluusta. Roman Eremenko vetää lopulta päin muuria.

90. min: Suomen pitkä hyökkäys tyrehtyy vapariin, kun Johansson repii vastustajaa. Lisäaikaa 5 minuuttia.

89. min: Tässä meni kolmisen minuuttia. Pallo taas pelissä, mutta kotijoukkueella.

87. min: Peli yhä 1-1. Liechtenstein saa vapaapotkun Suomen alueelta. Tätä ei anneta ihan heti. Ritzbergerin suonta vetää, hän saa ensiapua kentän puolella.

85. min: Liechtensteinin viimeinen vaihto. Rohrer pois, Roger Beck sisään.

84. min: Saksa johtaa näemmä azereita vastaan. Ballack osunut rankkarista.

83. min: Maalin jälkeen Suomen peli on seonnut pahastí. Tätä tahtia voittomaalia tuskin tulee.

82 min: Suomi vaihtaa. Litmanen pois, Kuqi sisään. Erikoinen vaihto. Litmanen painaa pettyneenä suoraan pukukoppiin.

79 min: Liechtensteinin maalivahti torjuu Eremenko juniorin laukauksen alanurkasta ja jää makaamaan maahan. Pystyy kuitenkin jatkamaan. Samalla kotijoukkue vaihtaa. Hasler pois, Thomas Beck sisään.

78 min: Melkoinen pariminuuttinen takana. Suomen rankkari oli täydellinen lahja erotuomarilta, mutta yhtä epäonnekas oli tasoitusmaali. Veto oli menossa taivaan tuuliin, mutta osui matkalla Tihiseen ja painui etunurkkaan.

77 min: Suomen kulma. Jehle poimii.

75. min: EI VOI OLLA TOTTA! Liechtenstein tasoittaa. Polverinon laukaus pomppaa Tihisen rinnasta maaliin. Peli on tasan. Yleisö riemuitsee. Nyt tässä matsissa on tunnelmaa.

74 min: MAALI! Litmanen ampuu sisäterällä alanurkkaan. Jehle oli mukana, mutta veto liian tarkka.

73 min: Rankkari Suomelle! Tuomari näkee, että Stocklasa tönäisee Litmasta alueen sisällä. Kevyt on pilkku, mutta emme valita.

72 min: Markus Heikkinen saa keltaisen kortin.

71. min: Suomen paras paikka! Litmanen nostaa Johanssonin läpi. Tämä pääsee pakin edelle ja laukoo kovaa ylänurkkaa kohti. Jehle torjuu kulmaksi. Kulmurista pallo päätyy kimpoilun jälkeen takaisin Jehlelle.

70 min: Armonaikaa enää parikymmentä minuuttia. Tällä pelillä maali näyttää kuitenkin epätodennäköiseltä. Tähänkö päättyvät nämä karsinnat?

66 min: Nopeaa toimintaa. Liechtenstein ottaa Michele Polverinon kentälle, tämä on muutaman sekunnin kentällä ja ottaa sitten varoituksen repimällä Heikkistä paidasta.

65 min: Suomen paras paikka toisella puoliajalla! Litmanen hakee Johanssonia chippisyötöllä, mutta tämä ei osu palloon ja Jehle korjaa sen.

63 min: Suomen MM-toivojen kannalta keskeiset ottelut alkoivat juuri Cardiffissa ja Hannoverissa. Wales-Venäjä ja Saksa-Azerbaidzhan. Toivottavasti jompikumpi isoista kompuroi. Ensin Suomen pitäisi kuitenkin hoitaa oma pelinsä.

60 min: Nyt nousee Hyypiä! Kapteeni katkaisee Liechtensteinin hyökkäyksen ja porhaltaa itse boksiin. Kolkan keskitys on kuitenkin huono.

60 min: Johansson siirtyi näköjään sentteriksi ja Kolkka otti hänen paikkansa oikealla laidalla. Puoli tuntia armonaikaa.

59 min: Suomi vaihtaa Sadik pois, Kolkka sisään. Saa nähdä, miten Baxter nyt muuttaa ryhmitystään.

58 min: Johansson laukoo pienestä kulmasta, Jehle torjuu helposti etukulmasta.

55 min: Hasler on huvittavan hölmistyneen näköinen, kun erotuomari nostaa hänelle keltaisen kortin. Varoitus tulee aikaisemmasta tilanteesta, jossa Hasler torppasi Tihisen.

53. min: Tihinen torppaa Rohrerin oikealla laidalla. Liechtensteinille vapari hyvästä paikasta, alppitorvet soivat yleisössä, mutta pallo jää Johanssonin jalkaan.

48. min: Johansson vie länget pakilta ja rynnistää päätyrajalle. Syöttö maalille päätyy kuitenkin Jehlen käsiin.

46. min: Peli jatkuu. Kumpikaan joukkue ei ole tehnyt vaihtoja.

Kommentteja ja palautetta voi lähettää sähköpostiosoitteeseen mikko.knuuttila@iltasanomat.fi.

Ruotsi näyttää pelastuvat Maltalla. Menivät juuri 1-0-johtoon, kiitos Ian Azzopardin oman maalin. Peliä jäljellä siellä 9 minuuttia. Tämän ensimmäisen puoliajan perusteella Ruotsin malli kelpaisi kyllä Suomellekin.

Puoliaika: 45 minuuttia pelattu ja tilanne 0-0. Ei hyvältä näytä. Pelissä on ollut tasan kolme kunnollista maalipaikkaa, joista paras Liechtensteinilla. Kolme varttia aikaa välttää nöyryytys.

45 min: Tämä on varmaan puoliajan viimeinen tilanne. Rechsteiner laukoo noin 20 metristä, Jääskeläinen poimii helposti etukulmasta.

42 min: Liechtenstein yrittää vastahyökkäystä. Hyypiä kuitenkin katkaisee Frickin syötön.

38 min: Litmanen syöttää Eremenko juniorin hienosti boksin sisään. "Losa" ei saa lauottua, mutta löytää takaviistosta Markus Heikkisen. Rapid Wienin miehen veto on kuitenkin surkea ja menee päin Jehleä. Se oli todellinen maalipaikka, mutta Heikkisen avut ovat muualla kuin maalinteossa, kuten 0 maalia lähes 50 A-maaottelussa todistaa.

Tupla-oho! Färsaaret-Liettua päättyi 2-1.

36 min: Roman Eremenko yrittää kaukolaukausta. Pallo menee reippaasti ohi.

34 min: Litmanen keskittää vasemmalta, Jehle nyrkkeilee omaa toppariaan päähän. Erotuomari antaa Liechtensteinille vaparin. Ei mennyt ihan oikein.

32 min: Mr. Panic on lyhytpinnainen mies. Bosnialaistuomari näyttää Liechtensteinin maalivahdille Jehlelle jo nyt keltaista korttia ajanpeluusta. Jehle onkin käyttänyt vähintään minuutin jokaiseen maalipotkuun.

Oho! Armenia-Belgia lopputulos 2-1. Ei belgeillä juuri toivoa ollut päästä kisoihin, mutta nyt viimeinenkin kipinä sammui.

29 min: Suomen kolmas kulma, taas oikealta. Litmanen antaa takatolpalle, Stocklasan pää välissä.

28 min: Baxter ensi kertaa kuvissa. Näyttää yhä hermostuneelta.

26 min: Suomen toinen kulma. Litmanen antaa, pallo palautuu Jehlen käsistä laidalle, josta Litmanen keskittää uudelleen. Nyt Frick välissä.

25 min: Huh! Ja vielä tupla-huh! Frick jatkaa pallon ulkosyrjällä Suomen boksin sisään, Hasler pääsee laukomaan, mutta vähän ohi takatolpan. Se oli pelin paras tilanne tähän asti.

24 min: Eipä tullut maalia. Erotuomari näkee suomalaispelaajan rikkeen ja viheltää vaparin.

23 min: Johansson hankkii Suomelle ensimmäisen kulmapotkun. Tornit ylös.

21 min: Olipa paikka! Suomi pääsee nopeaan hyökkäykseen, Johansson keskittää maalin eteen Sadikille, joka nousee korkeimmalle, mutta puskee hieman takatolpan ohi. Tätä tilannetta voidaan joutua vielä jossittelemaan.

21 min: Ritzberger rynnii jälleen oikeaa laitaa. Hyvä keskitys takatolpalle, mutta Rohrer ei saa kunnon osumaa palloon.

19 min: Litmanen pelaa Roman Eremenkon hyvään keskityspaikkaan. Kahden topparin puristuksessa ollut Sadik ei kuitenkaan saa ohjattua palloa maalia kohti.

17 min: Tihiseltä paha harhasyöttö Rohrerin jalkaan. "Rautavuori" korjaa kuitenkin erheensä painavalla liukutaklauksella.

15 min: Kohta vartti takana, ja pelin kokonaiskuva on vaisu. Liechtenstein ei pallon saatuaan pyri ylöspäin, vaan kierrättää sitä pitkään omalla puoliskollaan. Suomen yritykset hyvin organisoitua puolustusta vastaan eivät ole tuottaneet edes paikkoja.

10 min: Liechtensteinin ensimmäinen hyökkäys. Ritzberger pääsee nousemaan oikealta ja antaa kohtuullisen keskityksen. Pasanen kuitenkin puskee pallon väljemmille vesille.

6 min: Suomen ensimmäinen erikoistilanne. Sivuvapari vasemmalta, Litmanen antaa, topparitornit Hyypiä ja Tihinen nousevat luukulle. Kotijoukkueen maalivahti Jehle poimii kuitenkin pallon Sadikin edestä.

4 min: Suomi pitää palloa pitkään. Hyökkäys kuitenkin tyrehtyy, kun Eremenko junior syöttää paitsiossa olleelle Johanssonille.

2 min: Suomen ensimmäinen hyökkäys. Sadik riistää pallon pakilta ja syöttää Litmaselle. Toppari kuitenkin välissä.

20.29: Nyt mennään, kapteenit Hyypiä ja Frick vaihtavat viirejä. Liechtenstein saa aloituspotkun.

20.27: Kansallislaulut soivat. Ensin Maamme, sitten Liechtensteinin God Save the Queenin säveltä lainaava hymni.

20.25: Rheinpark-stadionilla on yllättävän tyhjää. Suomen kannattajia on tosin paikalla kymmeniä.

20.23: Tshekki-San Marino päättyi lopulta 7-0. Ruotsi sen sijaan on vaikeuksissa Maltalla. Taukotilanne 0-0.

20.21: Hieman hermostuneen näköinen Baxter perustelee Kuqin pudottamista tv:ssä. Sadik on avauksessa, koska hän on liikkuvampi ja nopeajalkaisempi kuin Kuqi. Sitä tarvitaan tiivistä puolustusta vastaan.

20.17: Ennen ottelua voi hakea fiilistä vaikka täältä: Suomen paras vieraspeli näissä karsinnoissa Wales-Suomi 0-2.

http://www.iltasanomat.fi/videot/jalkapallo/1669561

20.12: Tshekki teki näköjään vielä kuudennen. Vanha suomenkiusaaja Armenia on puolestaan yllättämässä Belgian. Tilanne Jerevanissa 2-0.

20.11: Erotuomari tänään on bosnialainen Mr. Panic. Etunimeltään Novo.

20.05: Suomen vaihtopelaajat ovat Tim Sparv, Joonas Kolkka, Veli Lampi, Kasper Hämäläinen, Roni Porokara, Shefki Kuqi ja varamaalivahti Otto Fredrikson.

20.00: Myös muualla Euroopassa tapahtuu. Färsaaret johtaa Liettuaa 2-1. Onko nyt futiskääpiöiden ilta? Ehkä ei, sillä Tshekki-San Marino on tällä hetkellä 5-0. Milan Baros on tehnyt neljä.

19.58: Liechtensteinin avaus on tässä:

Peter Jehle; Martin Rechsteiner, Yves Oehri, Michael Stocklasa, Franz Burgmeier; Marco Ritzberger, Martin Büchel, Ronny Büchel, Raphael Rohrer; David Hasler, Mario Frick.

Eremenko juniorin Olympiastadionilla pyörryksiin pyörittämä pakki Franz-Josef Vogt ei ole aloituskokoonpanossa, harmi. Venäjä-ottelun loukkaantumisen vuoksi väliin jättänyt Martin Büchel on sen sijaan toipunut. Hän kohtaa seurakaverinsa FC Zürichistä, Hannu Tihisen.

19.45: Ruotsista kantautuu huonoja uutisia. Azerbaidzhanissa loukkaantuneen Daniel Sjölundin polvivamma on niin paha, että se vaatii leikkauksen. Daja on sivussa kolme kuukautta, eli Allsvenskanin kauden loppuun. Paha isku Djurgårdenille, joka kamppailee putoamista vastaan ja Sjölundille, jonka sopimus päättyy tähän kauteen. Vamma ei ainakaan helpota uuden seuran etsintää tai jatkosopimuksen tekoa.

Uutinen löytyy täältä: http://www.iltasanomat.fi/urheilu/uutinen.asp?id=1728478

19.51: Koko aloituskokoonpano on tässä:

Jussi Jääskeläinen; Petri Pasanen, Hannu Tihinen, Sami Hyypiä (c), Niklas Moisander; Markus Heikkinen; Jonatan Johansson, Roman Eremenko, Alexei Eremenko jr; Jari Litmanen, Berat Sadik.

STT:n mukaan Baxterin peliryhmitys on 4-1-3-2, mutta pelaajisto viittaisi enemmän 4-2-3-1:een. Saa nähdä. Litmanen tuskin kuitenkaan pelaa puhtaana sentterinä.

Tervetuloa seuraamaan IS:n liveseurantaa MM-karsintaottelusta Liechtenstein-Suomi. Peli alkaa Vaduzissa kello 20.30 Suomen aikaa. Ottelua seuraa Sanomatalon kisastudiossa Mikko Knuuttila. Palautetta voi lähettää sähköpostilla mikko.knuuttila@iltasanomat.fi.

Päävalmentaja Stuart Baxter on julkaissut Suomen aloituskokoonpanon.

Flunssasta toipunut kapteeni Sami Hyypiä on palannut avaukseen, mutta pohjevamman Azerbaidzhanissa saanut Teemu Tainio ei ole edes vaihtopenkillä.

Kiinnostavin muutos on kuitenkin Shefki Kuqin pudottaminen avauksesta. Tilalle Baxter on nostanut Berat Sadikin. Kiinnostavaa nähdä, kuinka ex-pikkuhuuhkaja pärjää. Kovin paljon huonommin hän ei ainakaan voi pelata kuin, mitä Kuqi Azerbaidzhanissa.

 • Maajoukkue
Näitä luetaan!
 1. 1

  Teinityttö julkaisi hervottoman kuvaparin äidistään kostean illanvieton jälkeen – kiusallinen kuva villitsee somessa: ”Lauantai ja sunnuntai”

 2. 2

  Helsinkiläisestä kukkakaupasta löytynyt valaisin myytiin Ruotsiin 159 016 eurolla

 3. 3

  Antavasti pukeutunut nainen ja kuokka aiheuttivat uskomattoman tapauksen taloyhtiössä – isännöitsijä joutui puuttumaan

 4. 4

  Heikki Paasosen twiitti raivostuttaa somessa – tästä on kyse

 5. 5

  Raimo Summaselle rapsahti pitkä toimitsijakielto ja sakot

 6. 6

  Kivulias sairaus, josta moni kärsii tietämättään – 12 tyypillisintä oiretta

 7. 7

  Raimo Summanen avautuu pedofiilihuutelunsa taustoista

 8. 8

  Tosi-tv-tähdet viettivät vuoden metsässä – eivät tienneet, että sarjan esittäminen oli lopetettu kesken kaiken

 9. 9

  Rouva Tellervo Koiviston koskettavat sanat: ”Ilman Maunon kaatumista olisimme olleet kotona yhdessä loppuun asti”

 10. 10

  MTV: Salattujen elämien Lari jättää sarjan

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Teinityttö julkaisi hervottoman kuvaparin äidistään kostean illanvieton jälkeen – kiusallinen kuva villitsee somessa: ”Lauantai ja sunnuntai”

 2. 2

  Teinityttö tervehti tuntematonta miestä koulumatkalla – siitä käynnistyi painajainen

 3. 3

  Rouva Tellervo Koiviston koskettavat sanat: ”Ilman Maunon kaatumista olisimme olleet kotona yhdessä loppuun asti”

 4. 4

  Vesa Keskinen paljastaa: perhe muuttaa pysyvästi Suomeen – asettuu kartanon sijasta vuokrakotiin

 5. 5

  Suomen suurin maataloustuki oli 2 277 186 € – katso lista jättitukien saajista

 6. 6

  Savonlinnan torilla leimahti sota ilmaisista makkaroista – ”Mikään ei tunnu tehoavan”

 7. 7

  Nuori nainen kuoli kesähelteellä kotisohvalle – vainajien asuntoja siivoava Riitta kertoo uransa rankimmasta keikasta

 8. 8

  Kauhunhetket Westminsterin sillalla tallentuivat valvontakameran videolle

 9. 9

  Onnenpyörä-kilpailijalta kaikkien aikojen moka: Jopa juontaja ällistyi näkemästään – olisitko tiennyt vastauksen?

 10. 10

  Heikki Paasosen twiitti raivostuttaa somessa – tästä on kyse

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Pesukoneen takaa tuli hirveä haju – huoltomiehen löytö kertoo karua kieltä suomalaisten uusavuttomuudesta

 2. 2

  Testaa, mikä olisi nimesi, jos olisit vastakkaista sukupuolta

 3. 3

  11 kyytä köllötteli rinteessä – asiantuntija kertoo, kuinka käärmeistä pääsee eroon: ”Se ei tule ikinä takaisin”

 4. 4

  Hirvittävä tapaus paljastui Suomessa: Kolme nuorta miestä oli sukupuoliyhteydessä kolmen pikkulapsen kanssa

 5. 5

  Uusi ennuste: Poikkeuksellinen lämpöaalto vyöryy Suomeen – keskimäärin vain noin kolme kertaa sadassa vuodessa

 6. 6

  Rovaniemen junan lähtö viivästyi yllättäen – konduktööriltä kylmäävä kuulutus: ”Junassa on vakava henkeä uhkaava tilanne”

 7. 7

  Suomen tunnetuin bordelli pyöri Riihimäellä – rattohotelli Bonanzan henkilökunnalla suora ohje lapsiperheiden varalle

 8. 8

  IS seurasi tapahtumien etenemistä: Terrori-isku parlamentin luona Lontoossa – 4 kuoli

 9. 9

  Teinityttö tervehti tuntematonta miestä koulumatkalla – siitä käynnistyi painajainen

 10. 10

  Menestyneen yrittäjäpariskunnan ero muuttui helvetiksi – vaimo teki tempun, joka vei perheenisältä työn, terveyden ja kodin

 11. Näytä lisää
Näitä luetaan!
 1. 1

  Teinityttö julkaisi hervottoman kuvaparin äidistään kostean illanvieton jälkeen – kiusallinen kuva villitsee somessa: ”Lauantai ja sunnuntai”

 2. 2

  Helsinkiläisestä kukkakaupasta löytynyt valaisin myytiin Ruotsiin 159 016 eurolla

 3. 3

  Antavasti pukeutunut nainen ja kuokka aiheuttivat uskomattoman tapauksen taloyhtiössä – isännöitsijä joutui puuttumaan

 4. 4

  Heikki Paasosen twiitti raivostuttaa somessa – tästä on kyse

 5. 5

  Raimo Summaselle rapsahti pitkä toimitsijakielto ja sakot

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Teinityttö julkaisi hervottoman kuvaparin äidistään kostean illanvieton jälkeen – kiusallinen kuva villitsee somessa: ”Lauantai ja sunnuntai”

 2. 2

  Teinityttö tervehti tuntematonta miestä koulumatkalla – siitä käynnistyi painajainen

 3. 3

  Rouva Tellervo Koiviston koskettavat sanat: ”Ilman Maunon kaatumista olisimme olleet kotona yhdessä loppuun asti”

 4. 4

  Vesa Keskinen paljastaa: perhe muuttaa pysyvästi Suomeen – asettuu kartanon sijasta vuokrakotiin

 5. 5

  Suomen suurin maataloustuki oli 2 277 186 € – katso lista jättitukien saajista

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Pesukoneen takaa tuli hirveä haju – huoltomiehen löytö kertoo karua kieltä suomalaisten uusavuttomuudesta

 2. 2

  Testaa, mikä olisi nimesi, jos olisit vastakkaista sukupuolta

 3. 3

  11 kyytä köllötteli rinteessä – asiantuntija kertoo, kuinka käärmeistä pääsee eroon: ”Se ei tule ikinä takaisin”

 4. 4

  Hirvittävä tapaus paljastui Suomessa: Kolme nuorta miestä oli sukupuoliyhteydessä kolmen pikkulapsen kanssa

 5. 5

  Uusi ennuste: Poikkeuksellinen lämpöaalto vyöryy Suomeen – keskimäärin vain noin kolme kertaa sadassa vuodessa

 6. Näytä lisää