MAINOS


Sponsoroitu sisältöosio. Kaikki artikkelit ovat ilmoittajan mainosaineistoa
MAINOS

Bingo tuo iloa ihmisille ja varoja yhdistystoimintaan

Julkaistu:

ILMOITUS Suomessa on yhdeksän bingohallin lisäksi noin sata iltabingon järjestäjää. Järjestäjät ovat etupäässä urheiluseuroja tai muita yleishyödyllisiä yhdistyksiä, joille bingo on yksi tärkeimmistä varainhankintakeinoista.
Ypäjän Yllätys on ollut mukana bingotoiminnassa jo 1960-luvulta alkaen. Alkuaikoina bingoa pelattiin kolmena iltana viikossa ja pelaajia oli parhaina iltoina 2000-3000.

Nykyään Ypäjän ja ympäristön bingon harrastajat kerääntyvät yhdistyksen omistamaan Liikuntahalli Pertunkaareen vuoden jokaisena sunnuntaina tapaamaan tuttuja ja nauttimaan Yllätys-Bingon jännityksestä.

– Bingo on yhdistyksemme tärkein varainhankintamuoto, jonka avulla Liikuntahalli Pertunkaarikin on toteutettu,  kertoo Ypäjän Yllätyksen puheenjohtaja Juho Santamäki, joka on samalla myös yhdistyksen bingovastaava.

- Rakennustarvikkeet hankittiin bingosta kertyneillä varoilla ja työt tehtiin talkoilla. Halli valmistui vuonna 1972, ja vuosien varrella olemme laajentaneet ja remontoineet sitä useampaan kertaan. Viimeisin remontti valmistui alkuvuonna ja sen yhteydessä liikuntahalliin saatiin 800-neliöisen sisäpelikentän rinnalle muun muassa tanssi-/peilisali ja uusi kuntosali.

– Iltabingoissamme on pelaajia on kaikista ikäluokista ja onpa joukossa vielä jo alkuvuosista asti mukana olleita. Pelaajamäärät vaihtelevat 120 ja 230 välillä, ja lahjakortteja jaetaan voittoina joka sunnuntai tuhansien eurojen edestä.

- Lisäksi meillä on perinteisiä erikoisbingoja äitienpäivänä, isänpäivänä ja jouluna sekä kinkkubingot kahtena ensimmäisenä adventtina. Peli-iltoina myös ilmaiset kahvit kuuluvat aina asiaan, Juho Santamäki kehaisee.

Kesäbingosta kiva lisä
kyläyhdistyksen kassaan


Ypäjän Yllätystä tuoreempi iltabingon järjestäjä on Juopulin kyläyhdistys. Juopuli on kylä Ylikiimingissä,  linnuntietä noin 30 km Oulusta itään. Oman markkinarakonsa bingotoiminnassa kyläyhdistys löysi kesäbingosta, jota on pyöritetty joka sunnuntai vasta tämän vuoden kesäkuusta alkaen.

– Kylässämme on paljon bingoa harrastavia kyläläisiä, jotka käyvät talvikaudella pelaamassa bingoa ympäristökunnissa. Kun muut bingon järjestäjät pitävät kesäisin taukoa toiminnassa, me keksimme kokeilla, riittäisikö pelaajia kuitenkin myös kesäaikaan, kertoo Juopulin kyläyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Leena Kokko.

- Ensimmäisen kesän kokemusten mukaan väkeä on riittänyt ihan kivasti. Oman kylän väen lisäksi joka sunnuntaiseen iltabingoomme ovat löytäneet tiensä myös kesämökkiläiset ja pelaajia on ollut esimerkiksi Iitä ja Pudasjärveä myöten.

– Kesällä ihmisillä on enemmän aikaa ja tuntuu, että bingo on tervetullutta ohjelmaa kesäisten viikonloppujen päätteeksi. Innokkaimmat saapuvat kylätalollemme jo puolitoista tuntia ennen bingon alkua ihan vaan tapaamaan tuttuja ja turisemaan yhteisistä asioista. Pientä jännitystäkin bingosta toki haetaan, mutta suurten voittojen toivossa tuskin kukaan pelaamaan saapuu. Tärkeintä taitaa sittenkin olla yhdessäolo, mihin kesäinen bingoilta tarjoaa hyvät puitteet. Tämän kesän perusteella jatkamme varmasti kesäbingon järjestämistä myös ensi vuonna, Leena Kokko vakuuttaa.

Leena Kokon tavoin Juho Santamäkikin korostaa bingotapahtumien sosiaalista puolta. Vaikka iltapeleissä tapaa yleensä paljon bingon aktiiviharrastajia, myös uudet pelaajat ovat aina tervetulleita iloiseen joukkoon.

Kannattaa käydä kokeilemassa, jos iltabingot eivät vielä ole tutuksi tulleet. Bingokärpäsen puremaa on vaikea vastustaa!

Lähimmän bingojärjestäjän löydät osoitteesta iltabingo.fi.


Bingoon.fi – pelaa hallibingoa netin kautta

  • Bingoon.fi-palvelun tavoitteena on tarjota mukavaa ajanvietettä nettibingoa pelaamalla.
  • Palvelussa on mukana yhdeksän eri puolilla Suomea sijaitsevaa bingohallia, joiden peleihin voi osallistua reaaliaikaisesti netin kautta aina peliaikoina, aamusta iltaan asti.
  • Luotettavan ja turvallisen suomalaisen bingoon.fi-palvelun pelinjärjestäjinä toimivat suomalaiset yleishyödylliset yhdistykset.
  • Pääosa järjestäjistä on paikallisia urheiluseuroja, jotka näin keräävät varoja toimintansa tukemiseen.
  • Nettibingon operoinnista ja ylläpidosta vastaa suomalaisten urheiluseurojen omistama, vuonna 1971 perustettu SBH-yhtiöt.

Tutustu: www.bingoon.fi


MAINOS
Lue myös:

MAINOS