MAINOS


MAINOS - Kaikki tämän osion artikkelit ovat Santander Consumer Finance Oy:n mainosaineistoa
MAINOS

Käytetty auto ilman huolta yllätyskorjauksista? – Näin saat huolenpitosopimuksen kaikkiin malleihin

Julkaistu:

ILMOITUS Käytetyn auton kunnon tarkastaminen on vaikeaa. Ikävät yllätykset voi välttää hankkimalla huolenpitosopimuksen käytettyyn autoon. Tämä sopimus on tarjolla kaikkiin automalleihin.

Suomen suurimman autorahoitusyhtiön Santanderin All in One -huolenpitosopimus on ensimmäinen merkkiriippumaton sopimus käytetyille autoille. Kuntokartoituksen jälkeen laadittavan sopimuksen turvin voit huollattaa ja korjauttaa autoasi sopimuksen mukaisesti.

All in One -huolenpitosopimuksen kuukausimaksu kattaa käytetyn auton rikkoontumisista johtuvat korjaukset sekä huoltobudjetin käytettäväksi auton määräaikaishuoltoihin tai muihin toimenpiteisiin.

- Huolenpitosopimuksella saa huolettomat kilometrit käytetylle autolle. Jos autoon tulee vika, ei tarvitse miettiä autokaupan vastuuta tai oman pankkitilin saldoa, vaan auto korjataan sopimuksen mukaisesti, Sampo Karjalainen Santanderilta toteaa.

Tee se itse –korjaus vaikeaa


Mitä ennen ehkä osasi korjata itse, ei enää saakaan omin käsin kuntoon. Internetin aarrearkusta voi löytyä vinkki jos toinenkin, mutta ihan joka pulmaan tee se itse -korjaajien kikkoja ei kannata kokeilla.

Uudenlaisten vikojen korjaaminen kysyy uudenlaista tietämystä ja ammattitaitoa. Pahimmillaan innokas tee se itse -autoilija korjaa kyllä yhden vian, mutta tulee samalla tehneeksi sarjan muita vahinkoja.

Esimerkiksi moottorin jakoketjun vaihto maksaa reilut tuhat euroa, mutta itse väärin tehtynä maksettavaksi voi tulla uusi viiden tonnin moottori.

Monella ei säästöjä


Joka neljännellä suomalaisista ei ole lainkaan säästöjä. Tämä siitäkin huolimatta, että autoilusta voi koitua ikäviä kustannuksia, jotka täytyisi hoitaa nopeasti, mutta ovat kalliita. Esimerkiksi vaihteistoremonttiin voi mennä tuhansia euroja.

Santanderin All in One -huolenpitosopimuksella pidät käytetyn autosi kunnossa kiinteään kuukausihintaan. All in One -huolenpitosopimus alkaa kuntokartoituksella, jonka avulla tiedät autosi todellisen kunnon ja sen jälleenmyyntiarvon.

Tarkastuksen jälkeen tehtävä huolenpitosopimus sisältää auton yllättävien vikojen ja rikkoontumisten korjaukset sopimusehtojen mukaisesti, auton huolto-ohjelman mukaiset määräaikaishuollot autokohtaisen huoltobudjetin mukaan sekä määräaikaiskatsastukset ja mahdolliset jälkitarkastukset.
Muistilista käytetyn auton omistajalle

- Käytetyllä autolla on saattanut ehtiä olla useampikin omistaja, joilla kaikilla on ollut oma tapansa huolehtia autostaan.

- Joku on pitänyt ajopäiväkirjaa, kun toinen on ollut huolimattomampi huoltojen kanssa. Yhden ajotapa on ollut ekologinen, ja jonkun toisen jäljiltä kytkin on jo aivan kulunut. Varmista siis autosi historia, ja että sillä on turvallista ajaa.

- Käytetyn auton ostajan kannattaa huolehtia siitä, että on saanut oikeat tiedot auton kunnosta. Jos myyjä ei ole kertonut auton vioista, ominaisuuksista tai on antanut virheellistä tietoa iästä tai kilometreistä, saattaa vastuu siirtyä myyjälle.

- Auton huoltaminen merkkiliikkeessä takaa leimat huoltokirjaan. Tällöin sinun on helppo tarkistaa, mitä huoltoja autoon on sinua ennen tehty. Myytäessä sinun on vastaavasti helppo näyttää tehdyt huollot uudelle omistajalle.  

- Vanhemmassa autossa ei välttämättä ole enää takuuta jäljellä. Takuuajan jälkeen korjaukset ja huollot maksetaan autoilijan pussista ja siihen voi kulua vuodessa huomattava summa rahaa.

- Esimerkiksi säännölliseen öljyjen vaihtamiseen saa kulumaan satoja euroja, mutta se kannattaa, koska muutoin hintana voi olla vielä kalliimpi moottoriremontti.

- Käytetyn auton mukana ei välttämättä tule kaikkia asiaankuuluvia osia. Onhan talvirenkaiden urat tarpeeksi syvät, vai pitäisikö ostaa uudet? Vuodenaikojen vaihtelut kannattaa muutenkin ottaa huomioon. Onko valot tarpeeksi kirkkaat pimeällä ajamiseen ja toimiiko ajonvakautusjärjestelmä varmasti?

- Käytettynä ostettu auto on ehkä hankintakustannuksiltaan edullisempi kuin uusi, mutta huoltokulut saattavat kuluttaa nopeastikin omistajan kukkaroa. Huoltokustannukset vaihtelevat riippuen automerkistä ja tietysti auton iästä.

- All in One -huolenpitosopimuksen kuukausimaksu kattaa käytetyn auton rikkoontumisista ja normaalista kulumisesta johtuvat viat ja niiden korjaukset sekä huoltobudjetin käytettäväksi auton määräaikaishuoltoihin tai muihin toimenpiteisiin.
MAINOS


MAINOS